לידה בלניאדו: בקשת מידע ממי שהתנסתה לאחרונה, או יודעת מקרוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסטיב;1951155:
מה ההבדל בלניאדו בין ביות מלא לחלקי?

חלקי זה ביות רק ביום
ביות מלא זה גם בלילה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1951165:
חלקי זה ביות רק ביום
ביות מלא זה גם בלילה

כן מה ההבדל גם מבחינת החדרים, ואפשר הרי כל רגע להחליט שלא רוצים ביות לא?
וזה לא אומר שאני צריכה לדאוג גם למקלחת לרך הנולד, נכון?

• הוסף לסימניות
מוזר ביותר, ילדתי בלניאדו לפני כחצי שנה ונזכרתי שאני רוצה ביות מלא רק אחרי יום... הם לא נתנו לי בשום אופן, הם אמרו לי שאפשר ביות מלא רק בחתימה מראש בחדרים מסוימים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1951298:
מוזר ביותר, ילדתי בלניאדו לפני כחצי שנה ונזכרתי שאני רוצה ביות מלא רק אחרי יום... הם לא נתנו לי בשום אופן, הם אמרו לי שאפשר ביות מלא רק בחתימה מראש בחדרים מסוימים.

אולי זה השתנה.
אני הייתי לפני שנה + והיתה איתי בחדר מישהי שעשתה ביות. דוקא התינוק שלה לא בכה, אבל התעוררתי כל פעם שהוא התעורר לאוכל ולקח לי המון זמן להרדם.
בלילה השני היא שאלה אותי אם זה מפריע לי, ואמרתי שכן, אז היא אמרה שהיא תשים אותו בחדר תינוקות ולארוחה של הלילה תקום לשם. אחרי ששמה אותו שם, הגיעה אחות מהתינוקיה ושאלה אותה מה קרה שהיא שמה אותו בחדר תינוקות, וכששמעה שזה בגלל שזה מפריע לשכנתה- לי, הגיעה לצעוק עלי! שמה זאת אומרת! ואם אמא רוצה ביות מי אני שאפריע לקשר החשוב והקריטי הזה שעליו נבנים כל החיים! ואיזו חוצפה! וכמה שהשניה ניסתה להרגיע אותה שזה בסדר, ואני הסברתי לה שבאתי מרחוק מאד כי בביה"ח שקרוב אלי יש ביות חובה, ואיזה אבסורדי שיש לי תינוק בחדר- שמפריע לי לישון\ והוא לא התינוק שלי... היא ממש צעקה! והכניסה גם כמה "מילים טובות" על החינוך החרדי, ושאצלנו יולדים הרבה ילדים אבל שמים אותם בחדר תינוקות במקום לשים אותם כל הזמן ליד האמא...
בקיצור, יצא לי החשק לגמרי מלניאדו, לא נראה לי שאחזור לשם. ברור לי שזו אחות אחת ספציפית והיו שם הרבה ממש נחמדות, אבל אותה אחת הרסה לי. ילדתי כמה פעמים באיכילוב ולא נתקלתי בכזה יחס, ובבי"ח חרדי לא חלמתי שזה מה שיקרה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוזרת בפרוג;1950967:
בית החולים איכלוב מול לניאדו-מה הייתן ממליצות?? (מבעלות נסיון)

והאם יש מצב להרים טלפון לפני שיוצאים מהבית ולשאול מה המצב בחדרי לידה? נראה לך שמקבלים מענה כנה מבית חולים למצב?

יש מעלות וחסרונות בכל מקום, באיכילוב אין אוכל כשר ובשבת לא הכי נעים להיות בבי"ח חילוני, מצד שני זה בי"ח ברמה מאד גבוהה, מי שבאה משם ללניאדו מרגישה שלניאדו זה אכסניה (סטאנציע בלע"ז..) בפרט החדרי לידה והמחלקה "המשופצת", ואף אחד לא יבטיח לך שתהיי בחדשה.

• הוסף לסימניות
לא קראתי מה שכתבו לפני, אבל המחלקה המשופצת בלניאדו זה בעקרון ליולדות בסיכון, אבל תלוי בעומס כמובן.
יש ביות שם, נראה לי אפשרי מלא.
עומס זה דבר לא צפוי ויכול להיות בכל מקום, וכן להיפך.
המיילדות מקסימות והמקום דתי- זה יתרון שעולה על המון מקומות.
יש דולות מתנדבות בהמון מהמשמרות (חמותי דולה בימי רביעי אחה"צ)
מומלץ מומלץ מומלץ!

• הוסף לסימניות
לא קראתי מה שכתבו לפני, אבל המחלקה המשופצת בלניאדו זה בעקרון ליולדות בסיכון, אבל תלוי בעומס כמובן.
יש ביות שם, נראה לי אפשרי מלא.
עומס זה דבר לא צפוי ויכול להיות בכל מקום, וכן להיפך.
המיילדות מקסימות והמקום דתי- זה יתרון שעולה על המון מקומות.
יש דולות מתנדבות בהמון מהמשמרות (חמותי דולה בימי רביעי אחה"צ)
מומלץ מומלץ מומלץ!

• הוסף לסימניות
אז לא כ"כ הבנתי אם כדאי לעשות ביות בלניאדו, או שזה יכול להפריע לאחרות או לי....

• הוסף לסימניות
בלניאדן עשיתי ביות מלא.
היתה בחדר עוד אחת בביות.
יום אחד התנוקת שלי צרחה, ובלילה השני התינוק שלה,
כך שזה יצא מאוזן..
לבית חולים אני לא באה לנוח. אלא ללדת ולהתעופף משם עם התינוק ולהנות ממנו.
מאד נהניתי בלניאדו.

• הוסף לסימניות
על כל בית חולים יש סיפורים טובים ונוראיים, בגדול..
במעייני הישועה היה יחס מדהים,
המיילדות - ליגה, האחיות, והיה שקט וריק. שזה לגמרי יכול להיות הפוך, אבל בכל מקום.
החדרי לידה החדשים יפים ונעימים ומרגיעים,
יש מקום מסודר לבעל אם הוא רוצה לצאת אבל להשאר נוכח,
התקרה של השמים והציפורים עם התאורה העמומה גם נורא מרגיעים :)
וההחלמה שם היתה גם משהו לא רגיל. באמת, דומה מאד לבית החלמה.
מלא יחס אישי ואכפתי ונעים, לא הייתי מחליפה בשום מקום אחר,
אבל לא הייתי במקום אחר. :)

• הוסף לסימניות
לא תאמינו. קיבלתי המלצות חמות דווקא על...ביקור חולים.
טוענים שהצוות והמחלקה השתנו באופן דרסטי, ושהיום, כך אמרה לי תומכת לידה, היא ממליצה או על ביקור חולים או על לניאדו. זאת לאחר ששערי צדק, גם מנקודת ראותה המקצועית, ירד מאד.
מה אומרות מנוסות?
בקשר לחדר הלידה - מספיקה לי המלצה זו. אבל מה לגבי המחלקה: יחס, אופי החדרים והמזון, וכן הלאה? נעים שם? (בעבר היה מאד לא...)
איך התינוקיה? ההשגחה, האדיבות של הצוות? מה המדיניות לגבי הוצאת תינוקות מהתינוקיה? (בעבר היה מאד קשוח. אני אוהבת שהתינוק לידי רוב הזמן)
יש ביות? איך זה מתנהל? באותם חדרים עם היולדות האחרות? או בחדרים נפרדים?
איך הפרטיות בחדרים?
ומה קורב בזמני עומס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוזרת בפרוג;1950967:
בית החולים איכלוב מול לניאדו-מה הייתן ממליצות?? (מבעלות נסיון)

והאם יש מצב להרים טלפון לפני שיוצאים מהבית ולשאול מה המצב בחדרי לידה? נראה לך שמקבלים מענה כנה מבית חולים למצב?

בקבלה וחדרי לידה-איכלוב
במחלקה-לניאדו(למרות האחראית הסנובית ולמרות ששחררו אותי לידה תשיעית אחרי 48 שעות בגלל עומס-תמיד ילדתי בעומס ולא מעניין אותי אם וילד כי אני בכלל לא הולכת לשם)
באיכילוב את מלכה יותר מלניאדו והצוות עם סבלנות ויחס שהיא אפשר לתאר
ילדתי 8 לידות בלניאדו 2 באיכילוב
אבל בכל מקרה שבתות וחגים אין כמו לניאדו
למרות שבאיכילוב מתחשבים ומאוד באים לקראת החרדיות זה לא מקום חרדי
ומי מדבר על המראות
לא הייתי רוצה שילדי יבקרו אותי שם בקיץ
ומי שלא שהתה שם בקיץ שלא תגיב כי היא אפילו לא יכולה לדמיין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1951363:
יש מעלות וחסרונות בכל מקום, באיכילוב אין אוכל כשר ובשבת לא הכי נעים להיות בבי"ח חילוני, מצד שני זה בי"ח ברמה מאד גבוהה, מי שבאה משם ללניאדו מרגישה שלניאדו זה אכסניה (סטאנציע בלע"ז..) בפרט החדרי לידה והמחלקה "המשופצת", ואף אחד לא יבטיח לך שתהיי בחדשה.
באיכלוב מקבלות החרדיות אוכל של המסעדה היהודית בהכשר הרב לנדא בצהרים
ולשתי הארוחות בשבת-כמובן גם בחגים
לא הייתי אומרת שלניאדו זה אכסניה
החדרים באיכילוב ממש לא יותר יפים הם כמו כל חדר בבית חולים דווקא לניאדו הרבה יותר בנק' הזו
אבל בהחלט בלידה מתקדמת הם מעדיפים לשים אותך במחלקה הישנה היום המשופצת
בטענה ששם תוכלי לקבל יותר ימים טענה שלא תמיד ממומשת לא זכיתי אף פעם להיות שם יותר משלוש לילות
אבל באיכילוב אין בכלל אופציה כזו רק אם יוצא לך להשתחרר בשבת או בחג אז את מרוויחה עוד כמה שעות את משתחררת במוצאי שבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלאכי;1951881:
באיכלוב מקבלות החרדיות אוכל של המסעדה היהודית בהכשר הרב לנדא בצהרים
ולשתי הארוחות בשבת-כמובן גם בחגים
לא הייתי אומרת שלניאדו זה אכסניה
החדרים באיכילוב ממש לא יותר יפים הם כמו כל חדר בבית חולים דווקא לניאדו הרבה יותר בנק' הזו
אבל בהחלט בלידה מתקדמת הם מעדיפים לשים אותך במחלקה הישנה היום המשופצת
בטענה ששם תוכלי לקבל יותר ימים טענה שלא תמיד ממומשת לא זכיתי אף פעם להיות שם יותר משלוש לילות
אבל באיכילוב אין בכלל אופציה כזו רק אם יוצא לך להשתחרר בשבת או בחג אז את מרוויחה עוד כמה שעות את משתחררת במוצאי שבת

מנות הקרב של המסעדה היהודית ממש לא מספיקות ומשביעות יולדת עם תאבון בריא.. ומה עם הבוקר והערב? מי שאין לה כל הזמן מבקרים שמביאים לה אוכל נשארת ממש רעבה. לדעתי זו טעות שלהם, הם יכולים לעשות מטבח בכשרות מהדרין בדיוק כמו שהדסה בירושלים עשו ולהביא המון יולדות חרדיות.

מה שהפריע לי בלניאדו היה הקבלה והחדרי לידה, המחלקה- המשופצת, לא החדשה, פחות או יותר כמו המחלקה באיכילוב, החדר תינוקות באיכילוב ברמה פי כמה, גם החדר הנקה. גם עושה רושם שיש להם יותר כח אדם לטיפול בתינוקות. לגבי עוד חדרים, דוקא באיכילוב תמיד ביקשתי- וקיבלתי- עוד לילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1951547:
בלניאדן עשיתי ביות מלא.
היתה בחדר עוד אחת בביות.
יום אחד התנוקת שלי צרחה, ובלילה השני התינוק שלה,
כך שזה יצא מאוזן..
לבית חולים אני לא באה לנוח. אלא ללדת ולהתעופף משם עם התינוק ולהנות ממנו.
מאד נהניתי בלניאדו.

לאחת שזה הזמן שלה לנוח, למה אני אמורה להתעורר מהתינוק של השני?!
כמובן, אני קודם כל בודקת את מומחיות הביה"ח.

• הוסף לסימניות
ממליצה בחום על ביקור חולים!
אני חוזרת רק לשם.
בחיים לא הייתי נוסעת מירושלים ללניאדו עם צירים.

ביקרתי לאחרונה בשערי צדק וראיתי שם את כל הצוות שהיה בביקור חולים
רופאים, אחיות, מיילדות.

כל המחלקה שופצה לפני נראה לי 3 שנים.
חדרי לידה- לא היה עומס כשהגעתי, קבלו אותי מיד, מיילדות מקסימות!
נשארה לי חוויה מהלידה.

תינוקיה- נתנו להוציא במשך כל היום, חוץ משעתיים בבוקר לבדיקת רופא.

חדרים- משופצים מרווחים, בקומה השניה חדרים ברמה גבוהה יותר, אבל חיסרון שהתינוקיה בקומה ראשונה, בשבת זה בכלל סיפור, יש ערביה שיושבת ליד המעלית ומעלה את התינוקות עם היולדות...

אוכל- היה בשפע.

ימים נוספים- ראשית מקבלים יום בטלזסטון, שכנה שלי ילדה לאחרונה והשאירו את התינוקת בגלל צהבת, נתנו לה להשאר עוד יומיים.

ביות- אין לי מושג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1952102:
מנות הקרב של המסעדה היהודית ממש לא מספיקות ומשביעות יולדת עם תאבון בריא.. ומה עם הבוקר והערב? מי שאין לה כל הזמן מבקרים שמביאים לה אוכל נשארת ממש רעבה. לדעתי זו טעות שלהם, הם יכולים לעשות מטבח בכשרות מהדרין בדיוק כמו שהדסה בירושלים עשו ולהביא המון יולדות חרדיות.
בלידה הראשונה הייתי בלניאדו אח"כ לא היה לי את הזמן להגיע לשם וילדתי בעין כרם, בשלישית חזרתי לעין כרם על אף הכשרות מהדרין, כי לא הייתה לי אופציה טובה יותר. אבל האוכל ממש על הפנים, לא מבושל מספיק, קר וכך נשארתי רעבה, לא היה לי מבקרים [גם כן לא בעלי שהוא כהן] למזלי, היה לי את סעודות השבת שמאורגנות שם, [לא יודעת ע"י איזה ארגון] כך, שתלוי ההתארגנות.
להבא, מקווה לחזור ללניאדו. [מרוח הדברים כאן נראה שקצת השתנה, את זה אברר כאשר יהיה אקטואלי]

• הוסף לסימניות
תודה למגיבות.
יש לכם לתת לי עוד מידע על איכלוב מול לניאדו-מבעלות נסיון?

אני שמעתי שאם צריך התערבות או איזה זרוז אני יכולה לשכוח לקבל את זה מלניאדו-
השיטה היא הרבה יותר לידה טבעית ולא מקבלים אפדוראל לפני פתיחה 6....וכו' שבאיכלוב
מפתיחה 3 את כבר יכולה לקבל...ויעשו הכל כדי לזרז לך את הלידה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1951831:
לא תאמינו. קיבלתי המלצות חמות דווקא על...ביקור חולים.
טוענים שהצוות והמחלקה השתנו באופן דרסטי, ושהיום, כך אמרה לי תומכת לידה, היא ממליצה או על ביקור חולים או על לניאדו. זאת לאחר ששערי צדק, גם מנקודת ראותה המקצועית, ירד מאד.
מה אומרות מנוסות?
בקשר לחדר הלידה - מספיקה לי המלצה זו. אבל מה לגבי המחלקה: יחס, אופי החדרים והמזון, וכן הלאה? נעים שם? (בעבר היה מאד לא...)
איך התינוקיה? ההשגחה, האדיבות של הצוות? מה המדיניות לגבי הוצאת תינוקות מהתינוקיה? (בעבר היה מאד קשוח. אני אוהבת שהתינוק לידי רוב הזמן)
יש ביות? איך זה מתנהל? באותם חדרים עם היולדות האחרות? או בחדרים נפרדים?
איך הפרטיות בחדרים?
ומה קורב בזמני עומס?
בחדר לידה היה מצוין! במחלקה היה יחס מדהים, אחיות סימפטיות,אדיבות, נעימות ומכבדות! היה נקי מאד, האוכל היה טעים ובשפע, הייתה סלסלה של שקיות שוקו ועוגת בוקר כל הלילה ועד ארוחת בוקר אם משהי מעונינת. התינוקיה גמישה מאד מלבד שעתיים ביום של ביקור רופא.
אני הייתי בביות מלא כולל לילה, ומאד נהנתי.במחלקה למטה יש ביות, ואם את רוצה ביות בלילה האחיות שואלות את השכנות לחדר.
(וכל זאת למרות שהחדר היה של 3 והיה צפוף מאד והייתי עם אחת שהמשפט היחיד שהיא ידעה בעברית היה אני לא מבינה עברית והשניה משהו לא ברור שלא היה אישור מבית משפט לשחרר את התינוק שלה יחד איתה...). מומלץ בחום רב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה