עזרה לימודי מקצוע לבנות

הלוואי
אני כותב מהצד השני כשניסינו למצוא לבן שלנו
ריפוי בעיסוק אפילו פרטי היה ממש קשה
לעוד זמן ולא נגיש נראה לי שיש בפרא רפואי מחסור אדיר

כל מקצועות הטיפול הפיזי והנפשי תמיד יהיה צורך ולא יוחלף על ידי הai
הסמינרים יפחדו שסגנונות אחרים מסמינרים אחרים ילמדו ביחד

בסניף ואפיקי דעת במסלול אדריכלות זה ביחד (לפני כמה שנים לוידת איך זה היום)

כמה שהוא גאוני, הוא כבר קיים...
אני מכירה 2 סמינרים שבחלק מהמסלולים(הפחות מבוקשים...) הם אחדו את הבנות
חלק בסמינר אחד וחלק בשני...
אצלנו עושים את זה דוקא גם למסלולים המאד מבוקשים.
כנראה שוב עניין של כסף...

אני למדתי בסמינר הוראת אנגלית ואז השלמתי שנתיים לתואר ראשון באנגלית במכללה( יש אפשרות להשלים בסמינרים חרדים את התואר לתואר אקויולנטי אני רציתי אקדמאי כדי שבעתיד אוכל להשלים לתואר שני אקדמאי ג"כ).
לא מבינה למה לא משנים את כל הקונספט בסמינרים ללימודי תואר. נכון שיש תכנים בעייתים בלימודי קלינאות תקשורת וכדו' אבל אני מאמינה שכל דבר שמדובר בהשקפה אפשר להחליק או להשמיט. בפרט שכיום יש חרדיות למדו את המקצועות הללו בצורה מקצועית והן עם תארים מתקדמים ויכולות ללמד אותן בסמינרים שישלבו תארים. כמו שבמכללות( מכללה ירושלים לדוגמה שהיא לא חרדית אבל צוות המרצות שם הן חרדיות, דתיות וממילא התוכן מסונן).
כל מה שקשור לאנטומיה וכדו' מאמינה שעם הדרכה נכונה אפשר ללמד בנות בגיל הזה.
חבל שבנו מפספסות את המסגרת החרדית השמורה שיש בסמינרים ונאלצות ללכת למכללות- יודעת שזה כי אין מה לעשות אבל זה ממש חבל( לבנות שהולכות למכללות יש הרבה יותר נסיונות טכנולוגיים אינטרנט פרוץ במכללה, קבוצות ווצאפ עם מרצות וכדו' מה אם מסגרת חרדית של סמינר הייתה לוקחת חסות לא היה קורה.)
ממה השבנתי כשבדקתי זה שזה עניין כספי של מנהלי סמינרים. הם מרוויחים המון מהלימודים האלה

ואגב לימודי הוראה. בת שלמדה הוראה ועשתה תואר ועובדת במשה"ח יכולה להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים ממנה"ח , יוע"מ , אדריכליות ומנה"ח שכירות!( לא מדברת על עצמאיות זה משהו אחר). שכר של מחנכת במשה"ח מתחילה מתחיל מ10,000 מנסיון!

ואגב לימודי הוראה. בת שלמדה הוראה ועשתה תואר ועובדת במשה"ח יכולה להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים ממנה"ח , יוע"מ , אדריכליות ומנה"ח שכירות!( לא מדברת על עצמאיות זה משהו אחר). שכר של מחנכת במשה"ח מתחילה מתחיל מ10,000 מנסיון!
לימודי תואר לוקחים זמן
וצריך לקחת את זה בחשבון
אבל אם לוקחים מקצוע שאת הבסיס לומדים בסמינר ועושים השלמה לתואר אחרי החתונה כמו שכתבת יתכן שזה פיתרון טוב גם מבחינה רוחנית וגם מבחינה גשמית שאפשר להתחתן ולהשלים עם הזמן ואז השכר יעלה

אבל אם אותה בת תרצה לעבוד בחינוך העצמאי,
ככל הנראה הם כבר לא יקבלו אותה...

חוץ מתואר בחינוך, שהשכר נגזר מרמת האקדמיות, אין עוד מקצועות שהשכר שונה, אולי עוזר להתקבל לעבודה
בכל מקרה, מה הקבלה בין אין מספיק מקצועות בסמינר לתואר
נשמע שזה 2 נושאים שונים -תואר בסמינר: הרמה לא מספיק גבוהה/ דרוש תואר כדי להתקבל לעבודה/ לעלות בשכר + ההבדל בשכ״ל בין סמינר למכללה
ונושא נוסף מה קורה עם מקצועות נוספים בסמינר: שלעניות דעתי רובם יכולים להלמד כקורסים או סמינרים שונים שכן מביאים את המקצועות האלה.
בכל מקרה כל שנה נוספים המון מסלולים ולא כל מקצוע רווחי לבנות גם בתור פרנסה.

אבל אם אותה בת תרצה לעבוד בחינוך העצמאי,
ככל הנראה הם כבר לא יקבלו אותה...
אחרי שיהיה לה תואר ראשון למה שתרצה לעבוד שם?? בלי קשר לעובדה שגם ככה נורא קשה לקבל שם משהו קבוע...

הלוואי
אני כותב מהצד השני כשניסינו למצוא לבן שלנו
ריפוי בעיסוק אפילו פרטי היה ממש קשה
לעוד זמן ולא נגיש נראה לי שיש בפרא רפואי מחסור אדיר
המשכורת בפרא רפואי דרך קופת חולים או דרך גני שפה הוא כמעט מינימום!!!!
לתשומת לב...
רק מי שמעוניינת ומתאים לה לעבוד פרטי (קלינקה, ניהול לקוחות, בקיצור- עסק עצמאי)
משתלם לה ללמוד את זה.
ולקחת בחשבון שזו עבודה פיזית עם ילדים לפעמים ממש קטנים שלא תמיד שמחים לשתף פעולה.
או מבוגרים במצבים פיזים שונים....
לא סתם יש מחסור בעובדות בתחום...

נערך לאחרונה ב:
ומה את צריכה ללמד במשרד החינוך?
את כל הכפירה שיש בעולם! ואם תזכירי שם שמים= הדתה!!!
זוועה לחרדיות לעבוד במשרד החינוך!! (מי שרוצה להשאר חרדיה...)
אפילו בממ''ח שמתיימר להיות ממלכתי חרדי התכנים מזעזעים...
והמושגים מהתלמידים/ות- בכלל.

ומה את צריכה ללמד במשרד החינוך?
את כל הכפירה שיש בעולם! ואם תזכירי שם שמים= הדתה!!!
זוועה לחרדיות לעבוד במשרד החינוך!! (מי שרוצה להשאר חרדיה...)
ממש לא, מידיעה
זה תלוי בביה"ס וכמובן במקצוע.

יש לך עבודה בהוראה להציע לי?
למה אני כבר כמה שנים טובות במילויי מקום שלא נגמרים?
ויש בכל בית ספר שבו אני עובדת עוד 5 שמתמודדות איתי על כל שעה פנויה?
אני מלמדת טוב, משליטה משמעת, מרוצים ממני ב"ה
אבל אין קביעות, אין.
בביה"ס שאני מכירה מחפשים כל הזמן מורות, וחסר להם.
אולי את מחפשת באזור ספציפי בעייתי, ואם תסעי 20 דקות תמצאי עבודה (בהייטק נוסעים לפעמים הרבה יותר, נגיד מבני ברק להרצליה שבפקקים יכול לקחת גם שעתיים)

תואר זה לא מוצר שקונים אותו על המדף הוא לא מיועד לכולם, גם בציבור הכללי לא כולם בעלי תארים לכן יש את מה"ט (שעשו בשביל חרדים וערבים ועוד כאלו שאין להם אפשרות לתואר) ועוד כל מיני לימודים וקורסים קלים יותר.
רק לדייק הסטורית, מה"ט ממש לא התחיל אצל חרדים,
וכיתות יג-יד (הכשרה מקצועית שאינה תואר אלא יותר טכנית) גם היא לא המצאה חרדית...

בצבא בעבר,  לרוב אנשי מחשבים לא התחילו כאקדמאים או עתודה אלא למדו מה"ט במסגרת השרות הצבאי, להבנתי שם התחילה התעודה הנ"ל (אנחנו מדברים על כ20 שנה אחורה, לפני לא ידוע לי מה היה).
ולימודי מקצוע טכנים ולפעמים ריאלים במסגרת דחיית צבא בשנתיים ( לא עתודאי=אונברסיטה) היה קיים כשבסמנרים החרדים עדיין היה רק יג ובלי שום תעודה ביד...

תואר הוא לא דבר כזה מסובך, מכירה הרבה חילוניות "שקנו אותו על המדף" תלוי במה התואר ואיפה נלמד (אינו דומה תואר ראשון בפיזיקה לתואר ראשון בחינוך, למשל)

חילוני שבא לראיון עבודה בהייטק ויש לו מהט ולא תואר (לא מדברת על כאלו שהרגע השתחררו משרות צבאי ושם למדו מחשבים) - מעקמים אף בלב ושואלים מה דפוק בו,
חרדית שבאה עם מהט בלי תואר -  ה יום כבר יודעים שזה לא אומר עליה כלום מקצועית אלא רק דתית. מהכרות עמוקה מאוד של השוק.

נערך לאחרונה ב:
למי שיש מידע על בת שגמרה לימודי ביוטכנולוגיה בבית המורה ומצאה עבודה טובה ומקבלת משכורת טובה אשמח לדעת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה