עזרה לימודי מקצוע לבנות

הכוונה ללימודי מדעי המחשב נניח, שהתואר מוסיף המון לימודים וקורסים שממש לא מוסיפים ידע בעבודה
זה לא מדיוק
תלוי במה עובדים
אני מסכימה עם זה שלעבודה בפולסטאק אין צורך בתואר
אבל לעבודה עם חומרה למשל יש קורסים שהם ממש חובה
וצריך בכללי הבנה של איך המחשב עובד וכו'

רק מציינת שלגבי לימודי תואר בסמינרים שמעתי בעבר מאחת שבעצמה מלווה נשים חרדיות לתואר,
שלדעתה אין סיכוי שיוסכם על לימודי תואר בסמינרים (ומעניין שהיא אמרה זאת לחיוב)
היא הסבירה שבלימודי מקצוע הבנות מקבלות את החומר בכפית לפה, לעומת לימודי תואר שאחת המטרות המוצהרות שלהן היא פיתוח למידה וחקר עצמאיים.
כלי שלא תמיד מותאם לגיל וליכולת הבנות. (סמינרים ליטאיים)

יותר מדויק לאמר
שבסמינרים מכוונים נטו ללימודי מקצוע בשביל עבודה\פרנסה
בעוד בתואר מכוונים לרכישת ידע אקדמאי ולאו דווקא נטו כהכשרה מקצועית

זה לא מדיוק
תלוי במה עובדים
אני מסכימה עם זה שלעבודה בפולסטאק אין צורך בתואר
אבל לעבודה עם חומרה למשל יש קורסים שהם ממש חובה
וצריך בכללי הבנה של איך המחשב עובד וכו'
זה מאד נכון.
אבל זה רק מראה שבלימוד תואר לומדים את כל התחום ולאו דווקא למקצוע מסוים.
וכיום גם בסמינרים יש קורסים בנושאי חומרה ועוד תחומים

המשק רואה בלימודי תואר תו איכות יחסית אובייקטיבי, שעבורו שווה להם לשלם יותר או בכלל להעסיק את מי שמחזיק אותו
זה לא יעזור שנשכנע את עצמנו שלומדים בתואר המון דברים מיותרים, אם המעסיקים מתעדפים בעלי תואר.
אז למה תואר אקדמי הוא תנאי סף לכל עבודה נורמלית במשק כמעט?
1. האדם קיבל את המידע הנחוץ ועמד בהצלחה בדרישות
2. שיש לו יכולת חשיבה לוגית והסקת מסקנות עצמאית מינימלית, כי תואר זה לא רק לדעת את החומר אלא יש בו דרישות לעבודות מחקר גם אם ברמה בסיסית
3. שהאדם יותר רחב אופקים ממי שלמד רק את דרישות המקצוע ועבר את המבחן בהצלחה, בדיוק בגלל שכל תואר כולל בתוכו הרבה ידע שאינו רק מקצועי פרופר
4. שהתואר התקבל באופן הוגן עד כמה שניתן, מפוקח ע"י המל"ג וככל הנראה לא נעשו בדרך שטיקים ומעקפים שנעשים בלימודי מקצוע במוסדות שאין עליהם פיקוח חיצוני

אם תהיה מערכת חלופית שנותנת את כל היתרונות הנ"ל למעסיקים, יכול להיות שהם יפסיקו להעדיף תואר אקדמי.

יצא לי לעבוד עם כאלה שעשו תואר...בעולם הכללי מתייחסים לזה באופן פחות מקודש מסתבר...
לא ראיתי את התו איכות, בסוף האיכות תלויה באדם - כשרון - רצון - לימוד עצמי - תחום ענין - מוסריות - רצון לעבוד
התואר לא מחנך את החברה אלא יוצר עוד מכשולים כדי לעבור הלאה.

תואר אפשר היום לעשות בהרבה יותר קלות עם כל הכלים לעזרה, ואפשר לקנות ולמכור לכל המרבה במחיר, כיום זה כבר לא המדד, לא רואה סיבה להקדיש לזה כזה הרבה זמן כשהתוצאה לא שווה את המאמץ

יצא לי לעבוד עם כאלה שעשו תואר...בעולם הכללי מתייחסים לזה באופן פחות מקודש מסתבר...
לא ראיתי את התו איכות, בסוף האיכות תלויה באדם - כשרון - רצון - לימוד עצמי - תחום ענין - מוסריות - רצון לעבוד

תואר אפשר היום לעשות בהרבה יותר קלות עם כל הכלים לעזרה, ואפשר לקנות ולמכור לכל המרבה במחיר, כיום זה כבר לא המדד, לא רואה סיבה להקדיש לזה כזה הרבה זמן כשהתוצאה לא שווה את המאמץ
תלוי איזה תואר
בתכנות יכול להיות
באדריכלות למשל מאמינה שיש הבדל. שבע שנים לעומת שנתיים-שלוש זה פער מאד גדול
המון המון למידה נוספת ופיתוח יצירתיות

אין בעיה שתחליטי לעצמך, אבל רוב המשרות הסבירות ומעלה במשק (מחוץ להייטק,שאפשר היה להכנס גם בלי תואר) דורשות לפחות תואר ראשון ואם רוצים להתקדם, אז גם שני.

התפיסה שתואר הוא רק מכשול- זה בדיוק חוסר ההבנה מה מסמל תואר. בלי להבין את זה אין סיכוי לבנות מערכת מקבילה איכותית מספיק שתתן מענה.

מה מסמל תואר?
הודעה אחת מעל פירטתי בהרחבה.
המשק רואה בלימודי תואר תו איכות יחסית אובייקטיבי, שעבורו שווה להם לשלם יותר או בכלל להעסיק את מי שמחזיק אותו
זה לא יעזור שנשכנע את עצמנו שלומדים בתואר המון דברים מיותרים, אם המעסיקים מתעדפים בעלי תואר.
2. שיש לו יכולת חשיבה לוגית והסקת מסקנות עצמאית מינימלית, כי תואר זה לא רק לדעת את החומר אלא יש בו דרישות לעבודות מחקר גם אם ברמה בסיסית
3. שהאדם יותר רחב אופקים ממי שלמד רק את דרישות המקצוע ועבר את המבחן בהצלחה, בדיוק בגלל שכל תואר כולל בתוכו הרבה ידע שאינו רק מקצועי פרופר
4. שהתואר התקבל באופן הוגן עד כמה שניתן, מפוקח ע"י המל"ג וככל הנראה לא נעשו בדרך שטיקים ומעקפים שנעשים בלימודי מקצוע במוסדות שאין עליהם פיקוח חיצוני

אם תהיה מערכת חלופית שנותנת את כל היתרונות הנ"ל למעסיקים, יכול להיות שהם יפסיקו להעדיף תואר אקדמי.

התפיסה שתואר הוא רק מכשול- זה בדיוק חוסר ההבנה מה מסמל תואר. בלי להבין את זה אין סיכוי לבנות מערכת מקבילה איכותית מספיק שתתן מענה.
זה לא המחשבה שלי
זה התפיסה של אנשים שמנסים לעבור את התואר כמו שיותר מהר בשביל התואר ביד

פעם היה משיכה לידע והיו באמת מתעניינים בהשכלה , והתואר באמת נתן את המענה והרצון והוה תו איכות של אנשים רציניים
היום זה לא ככה פשוט, אפשר להשלים עם המציאות, מה שעוזר לחיים, מכניס כסף וכו משקיעים מה שלא לא, ואנשים רצינים מאד ועשירים מפורסמים לא עשו תואר, זה מגמה עולמית.

זה לא המחשבה שלי
זה התפיסה של אנשים שמנסים לעבור את התואר כמו שיותר מהר בשביל התואר ביד

פעם היה משיכה לידע והיו באמת מתעניינים בהשכלה , והתואר באמת נתן את המענה והרצון והוה תו איכות של אנשים רציניים
היום זה לא ככה פשוט, אפשר להשלים עם המציאות, מה שעוזר לחיים, מכניס כסף וכו משקיעים מה שלא לא, ואנשים רצינים מאד ועשירים מפורסמים לא עשו תואר, זה מגמה עולמית.
את מי את מנסה לשכנע?
אני עוברת על הצעות עבודה ורואה שנדרש תואר ראשון למשרות התחלתיות ושני למשרות שוות יותר.
הסטטיסטיקות של הלמ"ס שנשענות על מאות אלפי דיווחי שכר חודשיים במשק מראות שבעלי תואר מרוויחים יותר. אז יש מצליחנים גם בלי תואר. חוק המספרים הגדולים לעולם לא ישקר. יש בודדים שזוכים בלוטו, ומליונים אחרים שצריכים את האמצעים הרגילים כדי להתפרנס בכבוד.

באזור הצפון מאד מהר מקבלים קביעות בהוראה. מניסיון של רבות.
עריכה: לא בחינוך העצמאי.
ולא חסר....

די נו, מספיק לקנות סיסמאות.
לא סיסמאות בכלל. מחברה שעובדת בממ''ח.
כשר וישר זה לא! מקסימום בדיעבד.
תגידו מה שאתם רוצות.
שכל אחת תשאל את הרב שלה.
(זה תלוי הרבה גם במנהלת של ביה''ס...)

למה אני צריכה ללמד במשה"ח??? כי שם אפר לקבל עבודה נורמאלית עם תקן ולפרנס בית אברכי.
למה עובדת הייטק יכולה לעבוד במשרד חילוני ? מנה"ח ? חשבת שכר וכדו?
איזה תכנים מזעזעים ואיזה אבטיח אין לי מושג מי כבודה אבל זה פשוט שטויות!
חברות שלי שעובדות בחינוך עצמאי פשוט נגזלו! כן כן! על ידו. לא קיבלו משכורות שהגיעו להן - גזל ממשפחות אברכים.
אולי לכותבת היקרה יש סבא מנהל או סבתא מנהלת שסידרה לה עבודה vip אני אפילו לא התחלתי עם זה.
אין לי סבא בשום מקום. מחפשת בדיוק כמו כל עם ישראל....
אחרי הלימודים ישר הלכתי ללמד בתיכון ממ"ד.
מלמדת עם איזה תוכן שאני רוצה.
צאו מהסרט.
וגם בחילוני ממה שאני מכירה מורות מלמדות על חגים וכדו'. אולי במקומות מאוד שמלאניים עדיף פחות ללמד כי תהיה התנגדות של הורים אבל זה בחירה שלך איפה ללכת ללמד. זה לא שמחייבים אותי ללכת לבית ספר מסוים אני בוחרת איפה ללמד.
זה תלוי במנהל/ת. ואם יהיו בעיות עם ביקורות או תלונות מההורים, המנהלת תאשים את המורה. מידיעה.
ואם יש מקום עם מנהלת טובה, אז יש שם מסתבר עודף עובדות....
ולא פותר את הבעיה עם התוכן שמגיעה מהבנות והצורה שהן לבושות ועוד בתיכון....
ביסודי זה כבר על הפנים. ובכיתה המעורבת (א-ג) גם היו 2 מקרים לא נעימים בכלל...

מסתבר שבצפון תל אביב יהיה יותר טוב מדרום תל אביב...

החינוך העצמאי לא בסדר בכלל. נכון.

לגמרי לא מסכימה.

איך מלמדים אזרחות במשרד החינוך?
ומה הם מספרים שם על הרבנים?
ומה הילדים/ות מספרים למורה שלהם בהפסקה?

נגיד מחר, כלומר הבוקר,
בזכות מי החטופים שבו? ביבי, טראמפ, צה''ל וכו. זה לא כפירה? כוחי ועוצם ידי?

נקי זה לא. עובדה. מניסיון.

לא אמרתי לך מה לעשות, אבל נקי זה לא.

חבל לבזבז זמן על לימודים שלא מביאים לכסף
אלא אם כן הוא רוצה תואר כבוד של מדעי החכמה
אני מכיר אחד שעובד כמתווך ולמד גם אדריכלות ממישהו וכן ליווה אותו
וכשצריך תכנית הרחבה.בנייה .חלוקה וכו הוא מכין ויש מישהו שעובר על זה
וחותם על זה להגשה

מישהי יודעת על לימודי פיזיותרפיה לנשים במכללה חרדית?

יתכן שזה בעובד שכיר
בעצמאי מסתכלים על איכות העבודה.מחיר.שירות

אני עוברת על הצעות עבודה ורואה שנדרש תואר ראשון למשרות התחלתיות ושני למשרות שוות יותר.
כיום כל משרה כמעט דרישות סף השתנו לתואר או תעודה מקצועית מקבילה,
את הידע בוחנים בראיונות\מבחנים וכו(מדובר על תכנות) ולא מסתמכים על שום תעודה (חוץ ממשרות ניהול במשרדים ממשלתיים שצריך תואר)
מראות שבעלי תואר מרוויחים יותר
יש שוני באוכלוסיה של התואר לעומת תעודה מקצועית, נקודת הפתיחה שונה בגישה

הציבור שעושה תואר יכוון לחברות הגדולות יותר והטובעניות שמתגמלות יותר, זה לא הציבור שבוחר לעבוד בעבודה יציבה ורגועה עם תעודה מקצועית

יש עוד נתונים סביבתיים, מי שרוצה להגיע רחוק עושה את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה