עזרה לימודי מקצוע לבנות

למה שלא יתקבלו מראש 150 בנות?
כ30 בנות במגמה בכל סמינר גדול+ 30 בנות משלל הסמינרים הקטנים- לא יתקבלו?
אז לא יפתחו את המגמה מלכתחילה...

מכירה את התחום, תחום ענק אבל גם הוא בסוף מוגבל
ונכון שפתרון חלקי הוא גם פתרון, אבל השאלה אם זה שווה כ"כ הרבה אנרגיה ומאמץ ותסכול של השקעה להכניס את זה- בשביל גג 5 שנתונים? (בהנחה שבאמת יצליחו להכניס את התארים לסמינרים, או את הסמינרים לתארים)
לי זה מרגיש כמו שק איגרוף נחמד כל עוד זה רחוק ולא בר השגה.

אם אין אופציה מהקופה אפשר גם פחות, מנסיון מהחודשים האחרונים.
לא מיד פותחים מגמה חדשה בכל הסמינרים. בטח לא כזו שצריכה אישור של המל"ג (שכולל גם סטנדרטים למרצים).
מתחילים מסמינר אחד.
גם מסלול תוכנה לא היה מיד בכל הסמינרים.

לא רואה מה מפחיד בזה שהביקושים יהיו דינאמיים.
גם במסלולי חשבונאות היו כמה שנות דעיכה הודות לעודף בוגרים בשוק. עם הזמן המחסור בבוגרים בתחום דחף להעלאת שכר ושוב יש יותר מתעניינים ולומדים.
דינאמיות היא חלק מהחיים.

כשכל תלמידות הסמינר הוכללו להוראה, חנ"מ וגננות היתה קטסטרופה תעסוקתית.
הציבור הצביע ברגליים והתחיל לנשור למסגרות אחרות, מה שגרם לסמינרים להכניס רו"ח , הנדסאות תוכנה ואדריכלות. זה נתן פתרון יפה ליותר מעשור.
כעת זה כבר לא מחזיק מים.
אם יוסיפו עוד 4 מסלולים, זה יכול לתת שקט להרבה יותר מ4 שנים.
גם אם לא, ואני לא מאמינה שלא, בוגרות של 4 שנים יזכו לפרנסה טובה. זה שווה הרבה מאד.
מה החלופה? כי להגיד "כל מקצוע שיכניסו יעזור לטווח זמן קצר" זה קל.
השאיפה צריכה להיות למגוון מקצועות גדול ככל הניתן.

יחסית למשרות באותו רמה בשוק הפרטי - השכר גם יותר גבוה, גם עולה עם הותק, וגם - בעל יציבות משמעותית.
מדברת על משרות שבציבור החרדי ללא תואר הן ברמת פקידות ומנהלות חשבונות
וזה טוב למי שתמצא עבודה, והיציבות רק מעלה סיכויים לשוק מוצף.

ועל זה שאלתי.
איך זה שבחסידות שמורה כמו בעלז הצליחו ליצור מסגרת עם תוכן שמור לתארים אלו ובמגזרים אחרים לא?
אולי הם לא נבהלים מלימודי אנטומיה לבנות , שמבחינת גילן כבר יכולות להתחתן וללדת.

וזה טוב למי שתמצא עבודה, והיציבות רק מעלה סיכויים לשוק מוצף.
,ועדיין, זה ירחיב את היצע מקומות העבודה הקיימים היום ומשכך ישפר את תנאי העסקה בשווקים כיום.

כאמור- בהינתן מגוון רחב של מקצועות. ולא 2 מסלולים.

נכון, אבל זה ירחיב את היצע מקומות העבודה הקיימים היום ומשכך ישפר את תנאי העסקה
לא השתכנעתי, אבל בסדר
לי וודאי לא אכפת שלבנות יהיה פרנסה טובה יותר :)

להיפך, יוריד את השכר כי כשיש היצע רחב של מטפלים השכר יורד כך שיהיה כמו עוד מקצוע שלומדים כמו עדר...
ישפר את תנאי ההעסקה החרדיים

כשכבר לא יהיו כ''כ הרבה גננות חנ''מ למשל, כי מי שהיתה לה זיקה לחנ''מ הלכה ללימודי קל''ת או מר''ב או פיזיותרפיסטית - הקידום מסיעת לגננת יהיה מהיר יותר.

נערך לאחרונה ב:
ולא מובן מה הצורך הכל כך חזק להכניס מקצועות כאלו לסמינרים, מי שרוצה יכולה ללכת לשאול רב וללמוד במכללה חרדית מקצוע שרוצה.
ישפר את תנאי ההעסקה החרדיים

כשכבר לא יהיו כ''כ הרבה גננות חנ''מ למשל, הקידום מסיעת לגננת יהיה מהיר יותר.
איך בדיוק? אם יהיה הצפה בשוק של מרב"ע לדוגמא זה יגרום לסייעת להתקדם לגננת יותר מהר?? מה יוצא מזה?

אולי מי שלומדת קורסים דרך הסמינר משלמת פי שלוש... במכון לב על כל שלוחותיו שכר הלימוד אוניברסיטאי ומפוקח ויש הודעות פירוט גביה כל חודש. לי אפילו החזירו פעם אחת כמה אלפים אחרי שהגיעו למסקנה שהיתה גביית יתר.
וגם אני למדתי בשלוחה של מכ

אולי מי שלומדת קורסים דרך הסמינר משלמת פי שלוש... במכון לב על כל שלוחותיו שכר הלימוד אוניברסיטאי ומפוקח ויש הודעות פירוט גביה כל חודש. לי אפילו החזירו פעם אחת כמה אלפים אחרי שהגיעו למסקנה שהיתה גביית יתר.
וגם אני למדתי בשלוחה של מכון לב.
הבן שלי משלם במכון לב 30000 לשנה. אז זה ממש פי 3, וזה רק שכר לימוד, לא נדבר על תשלום על בית מדרש ועוד הוצאות

למדתי שם ושילמתי. מכון לב הוא מכללה עם שכ"ל אוניברסיטאי.
לא רואה טעם בויכוח.
כמו שכבר כתבתי מוזר ממש, מכון לב עצמו זה גברים בלבד, איפה למדת במכון טל?
אני משלמת לבן שלי בערך 30000 לשנה רק שכר לימוד בלי עוד תוספות

ולא מובן מה הצורך הכל כך חזק להכניס מקצועות כאלו לסמינרים, מי שרוצה יכולה ללכת לשאול רב וללמוד במכללה חרדית מקצוע שרוצה.
הדחיפות היא כי מרגישים שזה יגרום לשוק תעסוקתי גדול יותר לעשור לפחות,
כיום רוב הבנות לא שואלות, וגם מי ששואלת לא תמיד הרב אומר לה שזה בסדר ללכת ללמוד במכללה, ולפעמים אומר לחכות לאחרי החתונה מה שיוצר כפל שנות לימודים ובזבוז כספים.

במידה וזה יהיה בסמינרים אז זה יהיה לכל הדעות 100 אחוז כשר וממילא יותר בנות יפנו לזה.
איך בדיוק? אם יהיה הצפה בשוק של מרב"ע לדוגמא זה יגרום לסייעת להתקדם לגננת יותר מהר?? מה יוצא מזה?
ההגיון זה נניח שיש עכשיו 30 בנות שלומדות חינוך מיוחד והולכות להיות סייעות, אז יש נניח 10 שמקודמות לגננות ו20 שנשארות כסייעות, שנה אח"כ נכנסות עוד 30 בנות כסייעות ועכשיו יש 50 סייעות ועדיין לא צריך גננת, אם מתוך ה30 בנות האלו 15 ילכו לקלינאות תקשורת, אז יהיה יותר אופציות למי שכן לומדות חינוך מיוחד כי בא לה וטוב לה עם זה.
זה הסבר גס ולא מדויק אבל בגדול זה עובד ככה.

מה החלופה? כי להגיד "כל מקצוע שיכניסו יעזור לטווח זמן קצר" זה קל.
זה לא מה שאני אומרת.
אני תוהה כמה שווה התסכול של 'אין תואר בסמינרים' כי אם מדברים פה לא פרסונלית לבודדות עכשיו- שזה מאוד מתסכל שאין תואר בסמינרים, אלא כחיפוש מענה כללי להרבה שנים (לפחות לעשור) אז בעיניי התואר הוא נח כשק איגרוף אבל לא באמת כמשהו שייתן מענה תעסוקתי.
בגלל שאני רואה כמה ההיצע בסמינרים גדל ולמרות זאת לא נותן מענה כלכלי אני חושבת ככה.

עריכה-
כלומר אני לא חושבת שהתואר ייתן מענה כ"כ משמעותי ששווה להשקיע עליו מאמצים גדולים כ"כ בשביל להכניס אותו,
חושבת שיש שינויים שיתנו מענה יותר טוב מאשר מאבק במשהו שנתפס עכשיו כעקרוני ורוחני כ"כ.

זה לא מה שאני אומרת.
אני תוהה כמה שווה התסכול של 'אין תואר בסמינרים' כי אם מדברים פה לא פרסונלית לבודדות עכשיו- שזה מאוד מתסכל שאין תואר בסמינרים, אלא כחיפוש מענה כללי להרבה שנים (לפחות לעשור) אז בעיניי התואר הוא נח כשק איגרוף אבל לא באמת כמשהו שייתן מענה תעסוקתי.
בגלל שאני רואה כמה ההיצע בסמינרים גדל ולמרות זאת לא נותן מענה כלכלי אני חושבת ככה.
כל אחד והגדל שלו
יש מי שחושב שההיצע דל ולא מספק וגם לא שוויוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה