- הוסף לסימניות
כן. נוער בוגרדגש על נוער..?
(הזדמנות שלי לציין שהספרים שלך 1:0 מעולם לא נותרים על המדף... והתור להם עדין מתארך : )
כן. נוער בוגרדגש על נוער..?
כיף לשמוע!כן. נוער בוגר
(הזדמנות שלי לציין שהספרים שלך 1:0 מעולם לא נותרים על המדף... והתור להם עדין מתארך : )
דתיים לאומיים, חילונים, חרדלי"ם?כן. נוער בוגר
בהחלטאגב, @משולש ברמודה ההודעה שלך מביאה דוגמאות ממספר ספרים, נכון? לא רק האחד שזיהיתי![]()
יש מצב שאנחנו מסיקים באופן טבעי שסופר כנראה אינטליגנט, חכם, מעמיק, ורגיש יותר ממני. אולי הנטייה הפוכה?הופכים להיות פעמים רבות דווקא לנבלים ברשות החוק
הספרים של ישראל פלר נחשבים או שזה רק משהו שכתוב על הכריכה האחורית?ואיך מחכה שמישהו כאן ירים את המושכות ויכתוב מותחן בפסיכולוגי / משפטי....
חכמולוג חביבהספרים של ישראל פלר נחשבים או שזה רק משהו שכתוב על הכריכה האחורית?
לא מכירההספרים של ישראל פלר נחשבים או שזה רק משהו שכתוב על הכריכה האחורית?
אני קראתי את החדש שלו ופחות אהבתי.לא מכירה
שווה?
קראתי את הראשון, לא שונה בהרבה ממה שקיים בשוק... די נחמד.לא מכירה
שווה?
ש ליקר בווארט, רבותי, רק תבואו.
זה אולי הפתרון אבל הזכיר לי עוד משהו שמדגדג לי הרבה זמן.גם אם זה מתחפש בסיפור שלך למותחן - זה עדיין הדרך שלך לבטא את מה שכולנו עוברים בחיים שלנו. אם הדמות שלך בסכנה, תמצא את הרגע הזה שאתה היית בסכנה ותחשוב מה חשבת לעשות באותו רגע, ומה הגבת, ומה אתה חושב על מה שהגבת. אם הדמות שלך אמורה למלא פקודות - תחפש בתוך עצמך את הרגע הזה, אמרו לך מה לעשות, וכולם סביבך עושים את זה, אבל מישהו לוחש לך שזה טעות. מה עשית? ומה הרגשת על זה? ומה חשבת על זה? ואיך אתה שופט את זה? זה הסיפור שלך, וזה לא משנה איזה כובע הוא לובש, ומה צבע החולצה שלו.
את מתכוונת לספר של צ'אק פלאניוק כן?מישהו פה קרא את מועדון קרב?
אני לא חושבת שזאת הייתה הטענה הכללית שרווחה כאן...אף אחד פה לא עבר חיים, כי כולנו אמורים להיות ילדים טובים ירושלים? אני יודעת שכולכם זוכרים את דברים כאלה. אני טועה?
זה רעיון טוב אבל קצת בעייתי, כי אם נשתמש בו עבור רוב הדמויות - כולן בעצם יחשבו אותו הדבר.אם הדמות שלך בסכנה, תמצא את הרגע הזה שאתה היית בסכנה ותחשוב מה חשבת לעשות באותו רגע, ומה הגבת, ומה אתה חושב על מה שהגבת. אם הדמות שלך אמורה למלא פקודות - תחפש בתוך עצמך את הרגע הזה, אמרו לך מה לעשות,
את מתכוונת ממש לתאר באריכות (יחסית) מה הדמות מרגישה בלי לקרוא לילד בשמו - "פחד"?זה אולי הפתרון אבל הזכיר לי עוד משהו שמדגדג לי הרבה זמן.
ברוב ספרי האקשן יש התעלמות מרגשות או תיאור מאוד שטחי שלהם.
לגיבור יש אקדח מול הרקה? אה בטח הוא מפחד למות כמובן אבל אולי תסבירו לי מה זה נקרא פחד, איך הוא מתבטא. אולי תתנו לי להרגיש את הפחד הזה ולא לקרוא ולהגיד 'אה עכשיו הוא אמור לפחד'.
ניסוח מדויק, תודה.ברוב ספרי האקשן יש התעלמות מרגשות או תיאור מאוד שטחי שלהם.
לגיבור יש אקדח מול הרקה? אה בטח הוא מפחד למות כמובן אבל אולי תסבירו לי מה זה נקרא פחד, איך הוא מתבטא. אולי תתנו לי להרגיש את הפחד הזה ולא לקרוא ולהגיד 'אה עכשיו הוא אמור לפחד'.
בניית דמות ואפיון דמות זו עבודה מקדימה, שאמורה להתבצע לפני שאת מתיישבת לכתוב.זה רעיון טוב אבל קצת בעייתי, כי אם נשתמש בו עבור רוב הדמויות - כולן בעצם יחשבו אותו הדבר.
אולי אפשר להשליך התנהגות עבור כל דמות מאדם אחר שאנחנו מכירים.
לזה אפלטון מכנה את היצירה שקר. "שיוצר טוב לא יכול לכתוב היטב אלא אם כן הוא יודע את הנושא שלו, אך אותו אחד שיודע את הנושא לא יהיה יוצר..."מכיוון שרוב המותחנים החרדים מתעסקים בנישה הזאת הידע המעשי בולט במיוחד.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים