קורונה למה המטפלת דורשת כסף?

• הוסף לסימניות
צודקים בכל מילה, ואני ממש ממש מרחמת על המטפלות הנ"ל, ואני חושבת על כך הרבה על המטפלת שלי שבעצם נפלה בין הכסאות ולא קיבלה שקל.
אבל הטענה שלכם צריכה להיות נגד המדינה ולא כלפי ההורים,
ובעצם, למה אתם מצפים, שההורים כן ישלמו לכם, אם כן זה בעצם ממש על הרעיון של בקשת צדקה.
כי ההורים מבחינתם קיבלו הנחיה שאין צורך לשלם, אז למה שישלמו, הרי לאף אחד אין כסף מיותר
מצ"ב קישוק לדרגת סכאות במשפחתונים ושם מופיע כמה בדיוק צריך לשלם בכל חודש, ובחודש 3 רשום חצי מחיר ובחודש 4 - 0 ש"ח.
כל הנכתב כאן הוא כדי להבין ולא להתנגח, שלא תחשבו בבקשה
אז על הסמנטיקה - לא ישבתו בגלל ההורים אלא בגלל המדינה.
מה זה משנה את עצם העניין?

ההיגיון הבריא אומר שחופשת פסח אמורות לקבל.
המדינה קבעה שלא, כתוצאה מכך את רואה באתר מה שאת רואה. אבל ברגע ששביתה ישנה להם את ההחלטה אז ההורים ישלמו..

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
הרב סילמן שליט"א הזכיר עניין של פועל בטל, שגם לשיטה שבמכת מדינה צריך לשלם, אמור לקבל שכר חלקי ואפילו פרט שהמטפלות אמורות לצאת עם שכר של 70% בסה"כ על לפני פסח (לא ברור אם כבר מפורים או רק מר"ח ניסן) (70% בחלוקה לחצי הורים חצי נזק על הגננת)
ועל אחרי פסח 84% בסה"כ (שוב בחלוקה של חצי הורים חצי גננת)
וזאת משום, שבטלה לגננת בער"פ שווה יותר מחופשה אחרי פסח. (בגלל ההכנות לפסח)
ניתן לשמוע את השיעור המלא ב-077-25190000 להקיש 3, 3, ועוד פעם 3 ואז לפי ההוראות
וסתם כך, מנסיוני האישי, יש לי ילד שנמצא 5 ימים אצל מטפלת מסוימת שבקשה חצי חצי (עובדת לא רשום) ואצל מטפלת אחרת בימי שישי.
המטפלת של ימי שישי לוקחת תשלום אפסי, והיא עוד התקשרה כדי להסדיר את החזרת התשלום על יתרת חודש אדר. ואמרה לי 'לא עבדתי, לא רוצה להשתמש בכסף!!!!!'

• הוסף לסימניות
ואם כבר,
המטפלת של הבן שלי יצאה לחל"ד ממש יום לפני החופש, אבל בקשה שנשלם לה על חופשת פסח.
שלמתי, אבל קצת נראה לי מוזר שהיא מקבלת תשלום כפול על החופשה...
למה כפול?
ואם הייתה יוצאת יומיים לפני פסח (ללא קורונה), גם לא היית משלמת לה כי היא מקבלת כבר חל"ד, (ולא צריכה לשלם עדיין למ"מ)?

מקבלות כמו עצמאי אם הן רשומות כעוסק פטור
רוב רובן לא רשומות (על פי החוק, לא צריכות)
ולכן לא קיבלו
ואם הם פתחו לפני 2019..
וגם מי שכן, לא קיבלו 6K הרבה פחות..
מבירור מקיף שערכתי, מצאתי רק מטפלת אחת שקיבלה, מתוך רבות מאד!

בכל אופן אני חושבת שהמטפלת צריכה לשלם לי על זה שאני שומרת על הילדים במקומה...
זה אחת מהבעיות שיצר שוק התעסוקה בשנות האלפיים +

ההורים מרגישים כאילו הילדים של המטפלת...

• הוסף לסימניות
רחמיי על המטפלות.
לו הייתי מטפלת כעת, לא היה לי קל, נסיון גדול באמונה.

אבל אם אני עושה כעת את עבודתה. מחתלת, מאכילה, מעסיקה, משכיבה. למה שלא אקבל כסף על כך לפחות כמו ששילמתי לה? למה על עבודה שאני עושה+ להיות אמא, אישה בבית אני אמורה לקבל מחצית מהתשלום? והיא לא תעשה למעני דבר ותקבל חצי?

• הוסף לסימניות
רחמיי על המטפלות.
לו הייתי מטפלת כעת, לא היה לי קל, נסיון גדול באמונה.

אבל אם אני עושה כעת את עבודתה. מחתלת, מאכילה, מעסיקה, משכיבה. למה שלא אקבל כסף על כך לפחות כמו ששילמתי לה? למה על עבודה שאני עושה+ להיות אמא, אישה בבית אני אמורה לקבל מחצית מהתשלום? והיא לא תעשה למעני דבר ותקבל חצי?
לא נעים לקרוא את זה.
את לא עושה את עבודתה. ממש לא.
היא לא עושה את עבודתה.
אבל העבודה שאת עושה עכשיו היית צריכה לעשות גם ככה.....
אולי שתשלם לך כפול?
למה היא צריכה לעשות למענך משהו?
אויש. זה נשמע רע.

• הוסף לסימניות
אני אעשה קצת סדר בדברים
משפחתון תמ"ת בחוק הוא מאד מאד לא ברור
מצד אחד הם לא יכולות לקבל אבטלה כי כביכול הם עצמאיות, מצד שני הם לא מקבלות מענק כי הם לא עצמאיות. ורוב המטפלות שאני שמעתי (אני לא מכיר אישית מטפלות, אבל אשתי היא מטפלת משפחתון, ואני מכיר את הכל מקרוב) אין להם תיק במס הכנסה ולא מגישות דוחות שנתיים.
כך יוצא שהם לא מקבלות שקל, לא על חצי מרץ, לא על אפריל ולא על פסח
מהתמ"ת הם לא מקבלים כי הם לא עובדות, מענק הם לא מקבלות כי אין תיק ואין דוח שנתי, וגם אבטלה לא כי כביכול הם לא שכירות.
ולמה אני כותב 'כביכול' ? כי האמת הם שכירות לכל דבר ! הם לא יכולות להחליט מתי לפתוח את המשפחתון, הם לא יכולות להחליט על התפריט, והכל מוכתב מלמעלה. אבל הם לא מוגדרות שכירות כי אין להן תלוש שכר ואין הפרשות לפנסיה מצד המעביד, והמעביד לא מעוניין שיהיו שכירות.
בחוזה בין המטפלת ובין המעביד רשום שאין יחסי עובד מעביד. בזמן שזה לא מדויק. המטפלת חייבת לעמוד בכל הדרישות של הרשת ! אם היא עצמאית אז היא יכולה לפתוח את המשפחתון מתי שהיא רוצה, לבקש לקחת את הילדים מתי שהיא רוצה. בפועל בשטח זה לא קורה ! הם מחויבות לכללים שמוכתבים מלמעלה.
למה הם מבקשות כסף ?!
כי שכיר - יצא לחל"ת ומקבל דמי אבטלה. עצמאי - מקבל מענק מהמדינה. תגידו שזה קצת ?, תגידו שזה בקושי מספיק לחצי חודש ?
יכול להיות, אבל הם קיבלו משהו ויש להם כסף לפחות ללחם, חלב, גבינה, וכו'.
מטפלת על חודש מרץ קיבלו חצי תשלום ועל אפריל לא קיבלו ש ק ל !
מה אתם חושבים שהמטפלות יושבות על כספות של כספים ועוד ברוב חוצפתם מבקשים עוד כסף מההורים שמסכנים לא עובדים ובקושי מקבלים כמה גרושים ?! :(
כשהמטפלת מבקשת כסף על חצי חודש תבינו שהיא לא קיבלה כלום והיא גם רוצה לאעביר את החודש איכשהו עם הכנסה
ואני לא מדבר על כאלו ששאלו שאלת רב, שאז צריך ללכת לפי פסק הרב.
כשאתם פוסטים נזעמים בפרוג, על זה שלוקחים לכם את מעט הכסף שיש לכם, לפחות תשמעו את הצד השני מה יש לו לומר על המצב.

אני לא חושבת שזה אמור להיות החשבון שלי.
אני שכירה ועצמאית.
לא קיבלתי מענק לעצמאים אבל גם לא דמי אבטלה.
משהו חשב לרחם עלי?

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
הרב סילמן שליט"א הזכיר עניין של פועל בטל, שגם לשיטה שבמכת מדינה צריך לשלם, אמור לקבל שכר חלקי ואפילו פרט שהמטפלות אמורות לצאת עם שכר של 70% בסה"כ על לפני פסח (לא ברור אם כבר מפורים או רק מר"ח ניסן) (70% בחלוקה לחצי הורים חצי נזק על הגננת)
וסתם כך, מנסיוני האישי, יש לי ילד שנמצא 5 ימים אצל מטפלת מסוימת שבקשה חצי חצי (עובדת לא רשום) ואצל מטפלת אחרת בימי שישי.
המטפלת של ימי שישי לוקחת תשלום אפסי, והיא עוד התקשרה כדי להסדיר את החזרת התשלום על יתרת חודש אדר. ואמרה לי 'לא עבדתי, לא רוצה להשתמש בכסף!!!!!'
לא הבנתי את ההגיון: אם בטלה בערב פסח שווה יותר אז למה היא מקבלת פחות?
ולמה כל שנה הגן לא עולה יותר יקר בערב פסח?
ולמה דווקא האחוזים האלה?

• הוסף לסימניות
למה היא צריכה לעשות למענך משהו?
אויש. זה נשמע רע.
למה רע? אולי אני תמימה ולא מבינה.
ברגיל' אני משלמת לה על עבודה שהיא עושה עבורי כשאני יוצאת לעבודה ולא יכולה לטפל בילד שלי.
לא יצאתי לעבודה ואני טיפלתי בו. לא היא. על מה בדיוק אני משלמת לה?

• הוסף לסימניות
אני כרגע עובדת מהבית ביחד עם הילדים, אמנם משכורת מלאה אבל לפעמים אני מרגישה שאני אוטוטו משתגעת... בכל אופן אני חושבת שהמטפלת צריכה לשלם לי על זה שאני שומרת על הילדים במקומה... ;)
בכל מקרה בינתיים שילמתי לה מלא כי היא עובדת בשחור ואני מרחמת עליה. התייעצנו עם רב והוא פסק שאין חובה לשלם אבל זה לפנים משורת הדין והצדקה הכי מהודרת שיכולה להיות (שהיא מרגישה שזה קצת מגיע לה) ואני מאמינה שגם לא יהיה לי הפסד כספי מזה.
גם אני ככה, עובדת מהבית עם הילדים על הראש , אבל יש משכורת כרגיל ב"ה ,
אז שלמנו למטפלת מלא לפנים משורת הדין (גם עובדת בשחור), למרות שהיא לא דרשה והייתה בסדר גמור, היא מבחינתה שאני אשלח אבל אני מעדיפה שלא, כל זמן שאני שורדת ככה.
מאמינה שלא נראה הפסד מהצדקה הזו.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את ההגיון: אם בטלה בערב פסח שווה יותר אז למה היא מקבלת פחות?
ולמה כל שנה הגן לא עולה יותר יקר בערב פסח?
ולמה דווקא האחוזים האלה?
אולי לא הבנתי נכון את השאלה שלך
אבל למטפלת שווה לא לעבוד בערב פסח ואולי היא אפילו מעדיפה את זה
ולכן היא מקבלת פחות
ככה אני הבנתי

• הוסף לסימניות
אני שכירה ועצמאית.
לא קיבלתי מענק לעצמאים אבל גם לא דמי אבטלה.
לפחות יש לך את הזכויות של שתיהן... (מה שאין למטפלת)
משהו חשב לרחם עלי?
כולם!
אני לא חושבת שזה אמור להיות החשבון שלי.
תלוי כמובן באיזה סוג עבודות
אין להשוות למשל זמר חתונות,
שנפגע קשות בתקופה הזו! ומגיע לו את כל הרחמים
אבל אין לו למי לבוא בטענות שישלמו לו, כשהוא לא ממשיך להופיע באירועים.

אצל מטפלת, מטעם התמ"ת,
שכבולה לתנאים וכללים נוקשים במיוחד, וידה על התחתונה בכל הקשור לתנאי שכר למיניהם, כולל מענקים בתקופה הזו... ואת רוב המשכורת שלה, שמגיעה מהמדינה, ככל הנראה היא לא תקבל.
יש את ההורים שמחויבים תשלום קבוע למטפלת, והיא מצידה מחויבת לטפל בילדיהם, (ומקומם נשמר בתקופה הזו) ועכשיו שנוצרה בעיה שהמטפלת לא יכולה לטפל בילדים, השאלה על מי זה נופל?

בהחלט יש כאן 2 צדדים למטבע!

אני לא טוען שההורים צריכים לשלם הכל, ברור שלא!
אבל על חופשת פסח, שבכל מקרה לא הייתה אמורה לעבוד, או סיכום על אחוזים מתוך השכר הרגיל, יש כאן על מה לדון...

כתבתי רק לייצג את הדעה השניה, לא כקביעה.
נחכה כולם להוראות הסופיות מהתמ"ת, ואחרי זה לפסק הרבנים, כל אחד כרבותיו

• הוסף לסימניות
אולי סוג של הית
למה רע? אולי אני תמימה ולא מבינה.
ברגיל' אני משלמת לה על עבודה שהיא עושה עבורי כשאני יוצאת לעבודה ולא יכולה לטפל בילד שלי.
לא יצאתי לעבודה ואני טיפלתי בו. לא היא. על מה בדיוק אני משלמת לה?
אינך תמימה, אולי מתממת.
לא באה חלילה לפגוע באופן אישי!
אבל ניסוח מאוד צרם.
הניסוח שלעיל: "אני טפלתי בו לא היא" הוא ניסוח מתאים.
איך אמא יכולה להגיד על טיפול בילדה- עבודה?
האם לא לכך ציפינו ופיללנו- שילדינו יהיו כל העת ברשותנו ונזכה לחתל ולהלביש ולספר ולהסביר ולהצחיק להציג ולהפעיל?

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
אולי לא הבנתי נכון את השאלה שלך
אבל למטפלת שווה לא לעבוד בערב פסח ואולי היא אפילו מעדיפה את זה
ולכן היא מקבלת פחות
ככה אני הבנתי
אני רק תוהה אם כל אלה שציטטו בשם הרב סילמן ששכר בטל - אז מגיע להם פחות על ערב פסח, דאגו לדווח על כך למוסד לביטוח לאומי/משרד החינוך/גורם מממן אחר שניתן לשלם להם פחות על ניסן כי בעצם הם נהנו מהחופש ואפילו הועיל להם מאד.
לפעמים כשאפשר מותר ללכת לפנים משורת הדין.

• הוסף לסימניות
מאמינה שגם מי שמשכורותו לא נפגעה, יצא ניזוק בדברים אחרים, כגון עבודה על חשבון שעות לילה לא הגיוניות, בייביסיטר, רכישת משחקים לתעסוקה לילדים וכו'
ובלי קשר - עם כל האמפטיה למטלפות שהפסידו את מקור הכנסתן כרגע, אני חושבת שמטפלת שכל השנים עבדה בשחור כדי לחסוך תשלומי בט''ל ומס הכנסה, לא הוגן שהיא תדרוש עכשיו מההורים את העלות שהיתה מקבלת לפחות חלקית מהמדינה אם היתה מצהירה ועובדת בלבן.
גם בחופשת לידה שלה הרי אף אחד לא מעלה על דעתו שההורים ישתתפו, זה מחיר הבחירה שלה לעבוד בשחור.
ולכן אנחנו משלמות לה מחיר יחסית סביר, רוב המטפלות בלבן זה במקומות שמשלמים סכומים גבוהים יותר. אז לפחות כשהיא נפגעת מכך, הגיוני להזדהות/להמשיך לשלם כשאת לא נפגעת קשה...
תראי לדוגמא את מטפלות המשפחתונים שאפילו המדינה הבינה שממשכורת רעב כזו לא הגיוני לפתוח תיק ופטרה אותן (חלק מהצרה שלהן כעת).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין להם ימי מחלה וחופשה כמו שכירות?
לא,
ועוד כשהמטפלת יוצאת לחופשת לידה, היא צריכה להביא מחליפה על חשבונה
ואשמח לשמוע איזה זכויות יש לעצמאים ( חוץ מהזכות לשלם מע"מ, מס וביטו"ל)
איזה עצמאיים ? המטפלות ? או בשוק החופשי ?
כי אם זה המטפלות, אז אין להם זכויות כעצמאי. עובדת אחרת לא יודע

• הוסף לסימניות
תראי לדוגמא את מטפלות המשפחתונים שאפילו המדינה הבינה שממשכורת רעב כזו לא הגיוני לשלם ביטוח לאומי ופטרה אותן (חלק מהצרה שלהן כעת).
מעניין מה שאת אומרת ..
לא שמעתי על זה
מה שידוע לי שהמטפלות משלמות ביטוח לאומי גבוה יחסית לאחרים, 350 ש"ח (נראה לי רבעוני, אבל אני לא זוכר במדויק כי אשתי מטפלת בזה בעיקר) ל5 ילדים

• הוסף לסימניות
מעניין מה שאת אומרת ..
לא שמעתי על זה
מה שידוע לי שהמטפלות משלמות ביטוח לאומי גבוה יחסית לאחרים, 350 ש"ח (נראה לי רבעוני, אבל אני לא זוכר במדויק כי אשתי מטפלת בזה בעיקר) ל5 ילדים
זה לא סכום מאד גבוה, זה נמוך יחסית נחשב... בכל אופן תיקנתי את עצמי הכוונה לפתיחת תיק מלא עם כל הדרישות מעצמאיות אחרות....

• הוסף לסימניות
יש הגיון במה שאת כותבת,
אני כתבתי את זה על בסיס מה ששמעתי ממנהל תלמוד תורה שטען
שלא הגיוני להוריד לכולם את שכר הלימוד
הרי יש הורים שלא ניזוקו
אלא מי שניזוק יבוא ויבקש שיורידו לו את שכר הלימוד.
על בסיס זה כתבתי את דברי.

כמובן שהכל אמור בסוף ללכת לפי ההלכה.
למה לא להוריד לכולם???
ההוצאות של הת"ת ירדו לפחות בחצי, נכון?!
אז למה אם אני עובדת בלילה, שומרת בבוקר על הילדים בעיניים עצומות אני צריכה לתת לת"ת כסף?? אני עובדת ולכן אני מקבלת כסף. שיעבדו גם-נשלם להם גם!!

(הארת אגב, אין לי בנים בת"ת ובעצם אין לי בכלל בנים..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה