אני אעשה קצת סדר בדברים
משפחתון תמ"ת בחוק הוא מאד מאד לא ברור
מצד אחד הם לא יכולות לקבל אבטלה כי כביכול הם עצמאיות, מצד שני הם לא מקבלות מענק כי הם לא עצמאיות. ורוב המטפלות שאני שמעתי (אני לא מכיר אישית מטפלות, אבל אשתי היא מטפלת משפחתון, ואני מכיר את הכל מקרוב) אין להם תיק במס הכנסה ולא מגישות דוחות שנתיים.
כך יוצא שהם לא מקבלות שקל, לא על חצי מרץ, לא על אפריל ולא על פסח
מהתמ"ת הם לא מקבלים כי הם לא עובדות, מענק הם לא מקבלות כי אין תיק ואין דוח שנתי, וגם אבטלה לא כי כביכול הם לא שכירות.
ולמה אני כותב 'כביכול' ? כי האמת הם שכירות לכל דבר ! הם לא יכולות להחליט מתי לפתוח את המשפחתון, הם לא יכולות להחליט על התפריט, והכל מוכתב מלמעלה. אבל הם לא מוגדרות שכירות כי אין להן תלוש שכר ואין הפרשות לפנסיה מצד המעביד, והמעביד לא מעוניין שיהיו שכירות.
בחוזה בין המטפלת ובין המעביד רשום שאין יחסי עובד מעביד. בזמן שזה לא מדויק. המטפלת חייבת לעמוד בכל הדרישות של הרשת !
אם היא עצמאית אז היא יכולה לפתוח את המשפחתון מתי שהיא רוצה, לבקש לקחת את הילדים מתי שהיא רוצה. בפועל בשטח זה לא קורה ! הם מחויבות לכללים שמוכתבים מלמעלה.
למה הם מבקשות כסף ?!
כי שכיר - יצא לחל"ת ומקבל דמי אבטלה. עצמאי - מקבל מענק מהמדינה. תגידו שזה קצת ?, תגידו שזה בקושי מספיק לחצי חודש ?
יכול להיות, אבל הם קיבלו משהו ויש להם כסף לפחות ללחם, חלב, גבינה, וכו'.
מטפלת על חודש מרץ קיבלו חצי תשלום ועל אפריל לא קיבלו ש ק ל !
מה אתם חושבים שהמטפלות יושבות על כספות של כספים ועוד ברוב חוצפתם מבקשים עוד כסף מההורים שמסכנים לא עובדים ובקושי מקבלים כמה גרושים ?!

כשהמטפלת מבקשת כסף על חצי חודש תבינו שהיא לא קיבלה כלום והיא גם רוצה לאעביר את החודש איכשהו עם הכנסה
ואני לא מדבר על כאלו ששאלו שאלת רב, שאז צריך ללכת לפי פסק הרב.
כשאתם פוסטים נזעמים בפרוג, על זה שלוקחים לכם את מעט הכסף שיש לכם, לפחות תשמעו את הצד השני מה יש לו לומר על המצב.