חיפשתי שניה בגוגל, זו התוצאה: (מתוך דיון באתר 'כיפה')
ולא באתי אלא להאיר. איני מכיר את הרבנים ושאר הדנים בנושא, וכמובן שאין להסתמך על הכתוב הלכה למעשה.
שלום וברכה!
יצא לי לקרוא כתבה על יוגה, והייתי רוצה ללכת לשיעור נסיון ולראות מה זה...מותר בכלל? זה לא סוג של עבודה זרה?
אני כמובן רוצה ללכת להתנסות רק מההיבט הפיזי של זה, ז"א בלי קשר לכל התורות והפילוסופיות ההודיות למיניהן שהיוגה כוללת בתוכה...
אם מותר לעשות יוגה- מהם הגבולות? האם לעשות רק תרגילים פיזיים זה בסדר?
תודה רבה רבה וחג שמח!
תשובה:
לשואלת שלום רב.
יוגה היא שיטה של תירגול פיזי ונפשי לשליטה עצמית. בשלבים מאוחרים יותר יש גם חיפוש אחרי הארה וכד´, דברים שעשויים להיות ע"ז.
מותר לעסוק בצדדים המעשיים של היוגה ולהגיע ליכולות הפיזיות שבה. אסור להתעסק בתורות הרוחניות הנלוות אליה. ולכן מה שחשוב זה לברר מיהו המורה המלמד ומהי תפישתו ושיטת הלימוד שלו.
בברכה
הרב אפי קיציס
לרב היקר (משה.מ.)
לרב היקר, לדעת רבנים גדולים יוגה היא ע"ז לשמה. לדוגמה, אחת מהתרגילים הראשונים שלה הוא להיות בצורת חתול - כדי לא להזדקן(כמו החתול. כידוע החתול לא "מזדקן" אפילו לא ביום מיתתו, אלא נשאר אותו הדבר כמו ביום הוולדו[חוץ מהגודל], כלומר תאיו מתחדשים במהירות כל הזמן

. ובכן? מה רע בזה? כל המודל הזה לא אושר מבחינה מדעית. מכאן, שצריך לחקור מדוע עושים זאת לפי הספרים ´שלהם´? ובכן, מסתבר(לפי ספרו של פטנג´לי, המלטש של אותה התורה

שכל התרגילים הם חיקויי חיות שההודים נותנים להם חשיבות יתירה. כלומר: ממש ע"ז. "תבנית כל בהמה אשר בארץ תבנית כל צפור כנף אשר תעוף בשמים", כפי שמזהירה התורה בפ´ ואתחנן...
תגובת הרב:
מבירור שערכתי אצל מומחה בעניין התרגילים שהזכרת הם תרגילים פיזיים בלבד ולא ע"ז. יש תנוחות שמזכירות חיות והמטרה היא להתרכז בתנוחה מסויימת ובתחושות הגוף השונות ולא מכוונים כנגד כוחות עליונים. אמנם יש בעניין גם פילוסופיית חיים שעומדת לפעמים מאחורי התירגול. אבל אותה לא צריך לקבל. ולכן כתבתי שהעיקר לבדוק מי הוא המדריך ומה י תפישתו. ושמעתי בשם הרב אבינר שכיום כל התורות האלה עברו חילון וכיום משתמשים בהם רק בצדדיהם הפיזיים והמעשיים. ולכן מותר לעסוק בהם.
תדהמה (הלל ברוך

אני אדם דתי בוגר ישיבת הסדר וגם מורה מוסמך ליוגה מטעם מכון וינגייט.מתוך נסיון אני חייב לומר כי מעולם לא הבנתי מה ההתנגדות ההלכתית לכאורה ליוגה. יוגה היא שיטה שעובדת . יוגה עוסקת בחיבור בין הגוף לרוח .מה יותר מתאים לאדם דתי רוחני מאשר לגעת ברוח דרך עבודה עם הגוף (שבדרך כלל מוזנח אצלנו

. אשמח לקבל את המקור המדוייק של הציטוט שלך מפטנגלי כי אני לא נתקלתי בו. אני גם לא בטוח שפטנגלי עשה את ההבחנה החדה שאתה עושה בין יוגה ומדיטציה. חבל שבגלל דעות קדומות ובורות הציבור שלנו מפסיד כלי שיכול להיות כל כך יעיל עבור הבעיות של האדם הדתי המודרני.