לכן כתבתי בהודעתימקווה שלא אגרום לנעילת האשכול...אבל למה הורה חרדי רוצה לדעת מה מנת הIQ של ילדו? (אני גננת בגן לא דתי, ויש לי אחות של ילדה, מחוננת שהולכת לבית ספר מיוחד ומליון חוגים ודברים, אבל הית רואה את המבט החלול בעיניים...
יכולות להיות מליון סיבות. חיוביות ושאינן. ותאמיני לי שלא משעמם לי...חשוב מאד לצורך עניין מסוים.
אנחנו לפני האבחון אצל הפסיכולוג, תוהים אם יש צורך.אילו אבחונים כבר עבר? אבחון כולל אצל פסיכולוג חינוכי אמור לכלול מבחן IQ.
נכון מאד!!ילד מחונן במסגרת רגילה מתייבש ממש
וילד מיובש עושה הרבה דברים לא מומלצים
ובדכ בגילאים הנמוכים זה מלווה גם בקושי חברתי וקשיים נוספים
נסיון העושר לא קל יותר מנסיון העוני
אם זה הסיפור תן חיוך-מאחלת לך הרבה הצלחה. זה לא קל בכלל אבל מגיע יום שרואים את הנחת בגדול.
בבתי ספר / גנים של משרד החינוך יש בד"כ, פסיכולוג חינוכי. אם לא קיים פסיכולוג כזה במסגרת החינוכית אפשר אולי לנסות לבקש דרך השירות הפסיכולוגי העירוני. אם לא, אפשר לפנות לאבחון פרטי.אנחנו לפני האבחון אצל הפסיכולוג, תוהים אם יש צורך.
עבר אבחונים אחרים (באישי)
למי אני יכולה לפנות ע"מ לבחון את הIQ? הוא בן 5 ומחונן מאד!
איך כתבו למעלה צרות של עשירים... אך הילד זקוק לעזרה.
ועל ידי מבחן הIQ יוכלו לדעת אילו תחומים כדאי לפתח ע"מ לעזור לו.
תודה!!!!
לפעמים הקשיים החברתיים וקשיים נוספים דווקא מתעצמים ככל שעולה הגיל, אם אין מענה מתאים.בדכ בגילאים הנמוכים זה מלווה גם בקושי חברתי וקשיים נוספים
דבר ראשון מעריכה את כך שאתם לא נגועים, אלא יודעים לברור ולהבחין באמת הדקה באוביקטיביות, בלי להיות משוחדים מהכשרון.חלק מה"בעיה" שלו זה שהוא מודע היטב למעמדו ומנצל את זה... על חשבון החברים והצוות.
הבעיה היא שהוא קולט את ההתפעלות בצוות הת"ת, ואת העניין שכל הצוות בוחן אותו שוב ושוב ומתפעל.. והגאווה שלו- בשמים!!!
תודה!!!.
וג'- עם מתן אפשרות, חינוך, דיבור, הכלה, הכוונה, ובעיקר תפילות - וגם זה יעבור לו.
לא!ומה האופציה?! ללכת לבית ספר למחוננים?!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים