מגהץ מגהץ...

• הוסף לסימניות
אנא שתפו אותי,
על איזה מגהץ קיטור אתן מגהצות?
של איזה חברה ואיזה דגם?
האם מומלץ? מה החסרונות/היתרונות?
וכמה עלה והיכן?

(המגהץ שקיבלתי לפני 5 שנים היה מגהץ שנקנה לפני 10 שנים ועמד ללא שימוש, הוא עבד 4 שנים מצויין אך לאחרונה רבים התיקונים בו וכבר עלו לנו הרבה כסף...
לפני כחודש הדוד שלו "התפוצץ"והמליצו לנו שכבר לא שווה לתקן...
והבנתי שמגהץ חדש הוא עסק מאד יקר סתם כך באמצע החיים, ללא התראה מוקדמת... (ואני גם מבינה שאאלץ לרדת כרגע מחלום המייבש כי שתייהם ביחד לא הולך... ;) )

בנתיים אני מגהצת במגהץ פשוט שרק "מטביע" את הקמטים, או בקיצור לא מגהץ....
אנא הושיעוני בעצה,
היכן אוכל לקנות מגהץ קיטור טוב במחיר טוב...)

תודה רבה רבה למשתפים...

• הוסף לסימניות
הי, מה את עושה פה בשעה כזאת?!:) לכי לישון...;)
אני מציעה לך לא לרדת מהחלום של המייבש, כי אין כמו מייבש בבית עם ילדים,את לא תביני אח"כ איך הסתדרת בלעדיו,
ולגבי המגהץ תקני מגהץ אדים טוב (של טפאל לדוגמא) נראה לי שזה מספיק
(לי יש כרגע מגהץ אדים של טפאל בשימוש רצוף כבר לפחות 4/5 שנים, מגהץ מעולה, ובלי תקלות, בלעה"ר, ולא עלה יקר בכלל!! )

• הוסף לסימניות
לפני שנתיים קניתי ברפאלי מגהץ אדים מחברה גרמנית בשם 'רובנטה' בעל החנות המליץ כי זו חברה חזקה ואמר שהמגהץ עוצמתי כמו מגהץ קיטור אני השתכנעתי כי מגהץ קיטור מאד מסורבל ואני אוהבת לשלוף את המגהץ כשאני צריכה ולגהץ מהר ןאכן הוא צדק כבר שנתיים אני מגהצת במגהץ הזה והוא חזק ונוח לשימוש ומגהץ מעולה!!!!! אני מרוצה מאד!!!.
אני יודעת שיש כמה דגמים זה נע בין 500 - 10000 אני קניתי את ההוא ב500 ומאד ממליצה.

• הוסף לסימניות
לא משנה באיזו חברה תבחרי, מנסיון, אל תתפשרי על מיכל לא נשלף. רק מיכל נשלף.

אני כל השנים השתמשתי במורפי ריצ'ארד, בפעם הראשונה שקניתי מאד נהינתי, בפעם השניה נתנו לי דגם "יותר חדיש" והייתי מאד לא מרוצה.
לפני פחות משנה קניתי טפאל, והוא מצוין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1555013:
לא משנה באיזו חברה תבחרי, מנסיון, אל תתפשרי על מיכל לא נשלף. רק מיכל נשלף.
נכון
זה נתון חשוב!
אם המיכל לא נשלף (כמו אצלי... כי לא חשבתי על זה) זה מסורבל למלא מים, וגם א"א למלא מים באמצע הגיהוץ וצריך לחכות שהקיטור ירד, שזה אומר שאם נגמרו לך המים או שכחת למלא מים והפעלת את הקיטור וכעת את רוצה למלא מים כדי לגהץ- את לא יכולה לעשות את זה, כי פתיחת השסתום כשהקיטור חם- זה מסוכן!
מיכל נשלף פותר את הבעיה הזאת

• הוסף לסימניות
אין על טפאל.
את יכולה לקנות דגם ישן יותר, כך יעלה לך יותר זול.
תכלס' לפי מה ששמעתי כל הדגמים שלהם טובים.

• הוסף לסימניות
אני גם ממליצה על טפאל.
מגהץ אדים, לא קיטור. (אין לי נסיון כ"כ עם קיטור)

• הוסף לסימניות
רק טפאל
ניופאן באשדוד (אין לי כתובת מדויקת) מוכרים אותם במחירים נוחים!!!!!
נפגשתי עם כמה דגמים שלהם (ההורים, אחים ועוד....) וכולם מעולים!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
תודה לכולן...
זהו? זה הכל?
רק 6 מתוך כולן פה מגהצות?

ולעניין המעניין...
המלצתן פה על מגהץ אדים...
האם הביצועים שלו שווים לאלו של מגהץ קיטור?

אני חייבת לציין שאצלי המגהץ הוא לא משמש לגיהוץ "מספר חולצות בשבוע"
אלא הוא כלי מאד מאד מאד שימושי, ז"א אני מקפלת כביסה ליד הקרש גיהוץ...:D
(ונא לא לאכול אותי בבקשה, אני יודעת שזה "סתם גוק" אבל זה הגוק שלי...:rolleyes: ולכן חשוב לי מגהץ חזק...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1556942:
תודה לכולן...
זהו? זה הכל?
רק 6 מתוך כולן פה מגהצות?

ולעניין המעניין...
המלצתן פה על מגהץ אדים...
האם הביצועים שלו שווים לאלו של מגהץ קיטור?

אני חייבת לציין שאצלי המגהץ הוא לא משמש לגיהוץ "מספר חולצות בשבוע"
אלא הוא כלי מאד מאד מאד שימושי, ז"א אני מקפלת כביסה ליד הקרש גיהוץ...:D
(ונא לא לאכול אותי בבקשה, אני יודעת שזה "סתם גוק" אבל זה הגוק שלי...:rolleyes: ולכן חשוב לי מגהץ חזק...)

אז ודאי שרק קיטור!!!!!
למרות שאני מגהצת רק מה שממש בגדר פיקוח נפש ;)
חולצות, מכנסיים חצאיות ועוד........
לא מגהצת מצעים למשל....
ולא הייתי מסתדרת בלי קיטור!

• הוסף לסימניות
אם את לא בכיוון של להשקיע ממון רב, את מוזמנת לעשות כמוני.
כל שנתיים בערך אני קונה את מגהץ הקיטור הזול ביותר בחנות (בד"כ ברפאלי)
סוג של 180 שח.
הוא מגהץ מעולה, אבל אחרי שנתיים בערך מתקלקל.
ככה אני מגהצת מעולה, ומצד שני לא משלמת בבת אחת סכום גבוה.
אם יותר יקר מ200 אז רק טפאל.
השאר מתקלקלים מהר וחבל.

• הוסף לסימניות
מגהץ אדים - כמו שאמרו לפני יש מגהצים מצוינים, ולאו דווקא זולים במיוחד
לגבי קיטור - אני עם טפאל, כמובן שאין עליו, 200 גר', מחליק את הבגדים ברגע, נכון שהוא גדול ותופס מקום בארון (וברור שיש לו מיכל נשלף) מצד שני זה סוג הוצאה שדי צריך להתכונן אליה (אזור 1400 ש"ח)

לעניות דעתי, מה שאת בוחרת תקחי את הכי טוב שקיים בין אם אדים ובין אם קיטור, אחרת זה לא ממש שווה את הגיהוץ שיוצא כזה מן בערך.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה תודה רבה, אתן עוזרות לי מאד...
אני מבינה שטפאל טפאל ושוב טפאל...

אז אם יש לך מגהץ טפאל...
עכשיו מותר לשאול כבר כמה זמן הוא מתפקד מעולה אצלך?
(ואנא צייני אם אדים או קיטור)
חשוב לי לדעת אם אני משקיעה הרבה כסף לכמה שנים ללא תיקונים מדובר...
תודה רבה רבה!

• הוסף לסימניות
טאפל, קיטור, שנתיים ללא שום בעיה. אומנם זוג צעיר עם ילד, אבל גם אני מקפלת כביסה ליד הקרש גיהוץ...

• הוסף לסימניות
טפאל או רוונטה
כשהיה לי מגהץ אדים של רוונטה - הייתי מאוד מאוד מרוצה! הוא גם תופס מעט מקום. קניתי אחר כך קיטור כי זה יצא לי יותר זול.
ממליצה מאוד על החנות של ניופאן באשדוד או בראשון לציון. המחירים נמוכים יותר למוצרים מצוייינים (עודפים או סוג ב' בסגנון של אריזה פתוחה).

• הוסף לסימניות
לי יש קיטור של טפאל שנה וחצי ועובד מעולה ב"ה עד מאה ועשרים :D
אין לי מיכל נשלף אבל אין בעיה להוסיף מים תוך כדי גיהוץ. (כנראה תלוי בסוג דגם)
ואין בעיה במים מהברז (כנ"ל)
וזה לא מסורבל שהמיכל קבוע. את פשוט לוקחת בקבוק וממלאה.
מה שחשוב זה אופציה לניקוי פנימי. זה בגדול מה שמאריך את חיי המגהץ (חוץ מנפילות וכאלה..)
הא ואם את מגהצת הרבה, אל תפזלי לכיוון האדים. לאחותי יש אדים מעולה (לא זוכרת איזה חברה) והמאמץ לגהץ הוא לפחות פי שניים מקיטור.

• הוסף לסימניות
אני רואה שהרבה פה ממליצים על טפאל כי הוא המוכר והעממי את חברת רוונטה פחות מכירים אם את כבר משקיעה כדאי לך לברר עליהם טוב המגהצים שלהם חזקים ומעולים (לא מדובר על מגהץ לשנים בודדות אלא להרבה שנים)
ו.... בהודעה שלי בתחילת האשכול נכתב בטעות שהמחירים מגיעים ל10000 הם מגיעם ל1000 -1700 בערך

• הוסף לסימניות
גם לי יש טפאל קיטור כמובן כבר 4 שנים תותח של מגהץ.
אין לך מאמץ בגיהוץ בכלל.

וגם לי אין נשלף וכמו ש "chayasl" אמרה אין בעיה למלאות באמצע הגיהוץ.
וזה לא מסורבל בכלל.
הצלחות!!

• הוסף לסימניות
כמעט לכל המשפחה יש טפאל, ולמי שלא - מקווה שמגהצו יתקלקל במהרה...
אני קניתי ב-1000 ש"ח, בטרקלין יעקב חשמל. בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה