דרוש מידע מגיע לי פיצויים?

• הוסף לסימניות
סעיף 14 זה מורכב ומלא פרשנויות
לכאורה, עובד/ת שמתפטרת מרצומה ללא סיבה שמזכה לפיצויים (אחרי לידה, הרעת תנאים וכדו' אינה זכאית לפיצויים
והיא כן זכאית לכסף שנצבר לה בקופה
היום כל המעסיקים מחויבים בסעיף 14 שזה אומר ש6 אחוז מופרש ונמצא בקופה
ה2.33 אחוז הנוספים אינם מחויבים עפ"י חוק וזה רק אם העובדת חתומה וכו' אז אם נצבר היא מקבלת את המ שבקופה ואם לא נצבר ה2.33 הנוספים אז אם היא לא זכאית לפיצויים היא לא תקבל את ההשלמה

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת ל6.5 אחוז האם מגיע לי אותם?
ידוע לי שיש כאלה שמפרישים 6 ויש כאלה 2.33 נוספים כלומר 8.33 את ה6% אני זכאית לקבל?.

• הוסף לסימניות
הפרישו לך לפנסיה?
אני לא יודעת
בעיקרון אם עבדת רק חצי שנה ולא הייתה לך קופה פעילה לא היו אמורים להפריש לך. ההפרשה מתחילה רק אחרי חצי שנה. ואם הייתה לך קופה פעילה אז היו אמורים להפריש לך ברטרו שלושה חודשים אחורה.

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת ל6.5 אחוז האם מגיע לי אותם?
ידוע לי שיש כאלה שמפרישים 6 ויש כאלה 2.33 נוספים כלומר 8.33 את ה6% אני זכאית לקבל?.

את ה 6 אחוז כן. אמורים לשחרר לך את הקופה
אבל לא יוסיפו את ה 2.33 אם זה לא נסיבות מזכות

• הוסף לסימניות
אם את עובדת שנתיים ואין לך קרן פנסיה, רק על זה אפשר לתבוע את המעסיק

• הוסף לסימניות
אז לא הפרישו
ואת לא תקבלי כלום
אם לא הפרישו היא תקבל והרבה
חובת מעסיק להפריש לעובד לאחר 6 חודשי עבודה ובמידה ויש לו קופה קיימת לאחר 3 חודשים רטרו מהחודש הראשון
אם היא עובדת שנתיים ולא הפרישו לה לפנסיה המעסיק צריך להשלים לה את כל התקופה כולל ריבית פיגורים על איחור בתשלומים. יש פה גם עניין של כיסוי ביטוחי שהיא כרגע לא מכוסה וזה גם בעייתי.
את בטוחה שלא מפרישים לך לפנסיה? יכולה לצלם תלוש שכר?

• הוסף לסימניות
אם לא הפרישו היא תקבל והרבה
חובת מעסיק להפריש לעובד לאחר 6 חודשי עבודה ובמידה ויש לו קופה קיימת לאחר 3 חודשים רטרו מהחודש הראשון
אם היא עובדת שנתיים ולא הפרישו לה לפנסיה המעסיק צריך להשלים לה את כל התקופה כולל ריבית פיגורים על איחור בתשלומים. יש פה גם עניין של כיסוי ביטוחי שהיא כרגע לא מכוסה וזה גם בעייתי.
את בטוחה שלא מפרישים לך לפנסיה? יכולה לצלם תלוש שכר?
אני עובדת שם רק חצי שנה...

@חיימשלי... אמרה שהיא התפטרה אחרי שנתיים.

• הוסף לסימניות
אני עובדת שם רק חצי שנה...

@חיימשלי... אמרה שהיא התפטרה אחרי שנתיים.
אהה סליחה...
ואין לך קופה פעילה? ממקום עבודה קודם או משהו?
ואם את עובדת חצי שנה אז מחודש הבא המעסיק צריך להפריש לך, אם לא תעדכני אותו שאת מבקשת שיפקיד לקופה מסויימת הוא יפריש לקרן ברירת מחדל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה