אתה לא קיבלת הטבה מהחברה?אין דרך אחרת מלבד מאשר לשלם, כיוון שאין שליטה במדד שמאמיר בתקופה האחרונה למחירים אסטרונומיים.
אני גם קניתי דירה בפרויקט על הנייר, והקדמתי את כול התשלומים וחסכתי עשרות אלפי שקלים לפחות.
אם הייתי במצבך ולא היתה לי אפשרות להקדים תשלום, הייתי בוחן הלוואה מגמ"ח/בנק ללא ריבית ( יש היום הלוואות בבנקים שנותנים עד 100.000 ללא ריבית צריך לבדוק) או לפחות הלוואה עם ריבית מזערית, זה עדיין יהיה יותר שווה מאשר לשלם את המדד ההזוי. בהצלחה.
ג.נ אין באמור משום המלצה או תחליף לייעוץ מקצועי.
אתה לא קיבלת הטבה מהחברה? לא
לפני חתימת החוזה יש דברים אפשריים. אם הם לחוצים למכור. אתה יכול להגביל:ואם לא,האם יש דרך אחרת מלבד לשלם
בשוק היום באיזורי הביקוש הנציג מכירות מראה לך את הדלתלפני חתימת החוזה יש דברים אפשריים. אם הם לחוצים למכור. אתה יכול להגביל:
קונה : רגע, מה עם מדד בניה , שמעתי שזה יוצא עוד 100,000 שקל...
מוכר: איך אתה מגזים
קונה: אז בכמה מדובר?
מוכר : 15000 גג
קונה: אתה בטוח?
מוכר: ברור.
קונה: בסדר, מוכן להתחייב על זה בחוזה?
ציינתי שזה תלוי בלחץ של המוכרים. וגם באיזורי הביקוש לפעמים יש לחץ זמני למעט מזומנים. תמיד אפשר לנסות.בשוק היום באיזורי הביקוש הנציג מכירות מראה לך את הדלת
זה נתון שמשתנה בין קבלנים.הבעיה היא שגם אם יש לך כסף ,יש קבלנים שלא מסכימים בכלל לשלם את כל הסכום אלא רק בפעימות לפי חוזה ואז כמובן הוא מרוויח את המדד.
אצלנו קנינו במשתכן אז ככה זה ההסכם, לא יודעת אם גם בשוק חופשי.
גם אני באותה בעיה, בפרויקט שערי בית שמש. בשנה האחרונה מחיר הדירה עלה ב50.000.הבעיה היא שגם אם יש לך כסף ,יש קבלנים שלא מסכימים בכלל לשלם את כל הסכום אלא רק בפעימות לפי חוזה ואז כמובן הוא מרוויח את המדד.
אצלנו קנינו במשתכן אז ככה זה ההסכם.
אנחנו גם בפרויקט של חברת באמונה ברמה ה'גם אני באותה בעיה, בפרויקט שערי בית שמש. בשנה האחרונה מחיר הדירה עלה ב50.000.
זה לא נכון. וכנראה שלא הבנת טוב.אנחנו גם באותו סיפור עם מחיר למשתכן
ממה שביררנו וממש שאני מבין זה חוזה אחיד לכל פרויקט שעובד דרך מחיר למשתכן,שם כתוב שיש תשלומי מדד רק עד יום התשלום בפועל,הוי אומר שלפי החוזה מותר להקדים את כל התשלומים ולהפטר מהמדד,וממה שדיברתי עם עו'ד בכיר הוא אמר לי שהם חייבים לקבל את זה
אצלינו זה משכתוב בחוזהזה לא נכון. וכנראה שלא הבנת טוב.
אני מלווה כמה תיקים בפרוייקטים שונים של מחיר למשתכן - והקבלן מסרב לקבל הקדמת תשלומים, וא"א לחייב אותו, והלקוחות סופגים את המדד.
מצוין.הוי אומר שאם שילמתי והקדמתי את כל התשלומים אני משלם רק עד מדד של אותו יום וזהו"אבל מדד שאחרי שהכל שולם אין לו זכות לגבות"
לא הבנתי
איזה מדד בדיוק שולם, שהוא יגבה שוב.
הוא גובה את המדד רק מהתשלומים שעוד לא שולמו. או ששלומו בלי היתר ועוד לא הגיע זמנם.
וגם כתוב לך שהתשלום יישא הפרשי הצמדה על יום התשלום בפועל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים