התייעצות מה אתם עונים לילד ששואל אתכם?

• הוסף לסימניות
גם אני כנ"ל קראתי הרבה וחשדתי שאני מאומצת. לא עזר הדמיון, התמונות כשאני בת עשר דקות... וכו
גם אני שאלתי את זה בתור ילדה ולא האמנתי לשום תרוץ כולל לא לתמונה של העריסה שלי בבית חולים עם שם האמא....
רק אחרי שילדתי חשבתי איך זה בשביל אמא שעברה 9 חודשים וייסורי לידה וטיפלה בילד בזמנים הכי קשים שלה - ואחר כך הילד בא וטוען שהוא מאומץ..... 😒🫣 אבל זה כנראה שלב בהתבגרות...

• הוסף לסימניות
ברור שלב בהתבגרות
כמו השלב שבו כל ילד שני מקים חבורת גיבורים שמצילים את העולם
וכמו השלב שבו יש מרגלים מתחת כל עץ רענן, וכל תמהוני הוא חשוד פוטנציאלי
סוג של דמיון רחב שמתערבב עם חיפוש אטרקציות :)

• הוסף לסימניות
מאחלת לך שלא תדעי מה זה ילד שפוגע, מעליב ומשפיל את הוריו.
כתבו שצריך לבדוק אם יש משהו עמוק בשאלות ובפקפוקים...
אני חושבת שילד שהגיע לגיל בגרות ויש לו טענות
צריך להתיחס לזה ברצינות .
בגיל ילדות אפשר לחכות (אם ההורה נורמטיבי)
בגיל ההתבגרות יש מרדנות טבעית
אם לא חולף
צריך לפנות ליעוץ מקצועי להגיע לאבחנה ובדיקה
לשבת וללבן בעזרת אדם חכם מקצועי ורבני (גם אישה) רצוי עם שני הצדדים סביב השולחן.
וכן חובה לרדת לשורש הענין - גם אם כואב וקשה ומשפיל...
לא תמיד יש פתרונות אבל השתדלות מחויבת

לא רוצה להציע פה אבחונים משום כיוון (יש הרבה גורמים שונים)

• הוסף לסימניות
לאמא יש המווווווווון אהבה שלא נגמרת.
ואת כל אחד אני הכי הכי אוהבת.
נשיקה וחיבוק.
ולא צריך לעשות עסק רציני מהשאלות האלו וכמובן לא לחכות להם בשביל להראות שאני אוהבת

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יווווווווווווואאוווו מה השאלות האלו
משעמם לכן במקלדת?
אתן באמת לא יודעות מה לענות לילד ששואל את זה או מה?
הזוי.
אם באמת אין לך מה לענות. את פטורה
משעממם לך במקלדת? או מה ?
וגם אם משעמם לך. אל תעשי את זה פה

• הוסף לסימניות
במקום לענות, הייתי מחזירה לו בשאלה,
מה אתה מרגיש? חושב?
אני מניחה שהייתן מקבלות חיוך ענק
ותשובה: ברור שאותי...

• הוסף לסימניות
הילדים שלי עוד קטנים בשביל שאלות כאלו
אבל על זה אני יכולה לענות

את כולם אני אוהבת מאוד מאוד
לפעמים אני כועסת / מאוכזבת / מתוסכלת
אבל זה ממש לא סותר את האהבה

ואגב, הם אמנם קטנים אבל אני כבר אומרת להם את זה, בהחלט!
אוהבים את כולם אותו דבר אבל כמובן שיש אופי שיותר אוהבים ואז זה מתפרש לא נכון.

• הוסף לסימניות
כל ילד מיוחד בפני עצמו
ואוהבים כל ילד מכל הלב 100%

בחיים אוהבים בכל מיני ערוצים
את הבורא בכל לבבך
ולהבדיל כמובן בבית,
וגם אוהבים את ההורים שלנו,
ואוהבים את האחים
אוהבים את הילדים
(ולמתקדמים את הנכדים)
ושום אהבה לא קשורה ולא מעפילה על אהבה אחרת.

• הוסף לסימניות
אמרתי לו שאמהות ואבות אוהבים את כולם בשווה
אני לא אוהבת את כולם בשווה.
אבל את כולם אני הכי אוהבת שיש.
אבל זה לא יכול להיות שווה.
כל ילד מניע מיתרים אחרי בנפש.

אצלי הם אומרים מעצמם
אמא נכון את הכי אוהבת אותי?
ואני עונה, נכון מאד.
ואז הילד הבא אומר לי- מה ואותי את לא אוהבת הכי?
ברור שאותך אני אוהבת הכי
ככה אנחנו מסתץובבים לנו כמה שניות
לאט לאט זה נחדר להם.
כן, כל ילד הוא הכי הכי בשבילי
כל אחד שנולד נוספת לי פעימה בלב. הפעימה ששיכת לו.

• הוסף לסימניות
אני הייתי שואלת בחזרה את מי נראה לך אני הכי אוהבת
ולפי התשובה שלו הייתי מבינה לאן הוא חותר...
ועונה לו בהתאם

• הוסף לסימניות
קצת בנאלי האשכול ברור שלכל הורה יש אהבה בסיסית לכלל ילדיו.
אבל מותר להודות (לעצמנו) שיש ילד שאנו אוהבים יותר ויש פחות ובאותו ילד יש תקופות שיותר ויש פחות.
אנחנו יצורי אנוש ומשום כך יש לנו חולשות
מי שאומר שהוא אוהב תמיד בלי שינוי אז זה לא רגש זה הצהרה, כי ברגש תמיד יש עליות וירידות

• הוסף לסימניות
לאמצע, תנסו
כשאת מצליחה ליישר את כל קצות האצבעות לקו האמצע, אז גם החלק העליון שווה אצלך?
מה שהקפתי פה בעיגול-
1735763460205.png

אצלי לא, אז זה לא נקרא שהאצבעות נהיות אותו דבר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
והאצבע והאמה והקמיצה והזרת :)
צריך לכופף אותם יותר פנימה כך הם כן יהיו שוות. בכ"א אצלי 😀
שטויות!!!!!!!!! אמא לא הסכימה לקנות לי אופנים, למה?! כי אני מאומץ והיא לא באמת דואגת לי
אם זה ממש מטריד הייתי פונה לייעוץ.
ורק שתדע שהחשש הזה קורה במשפחות הכי טובות, ובסתמא אין מה לדאוג.
לאף אחד מכם אני לא מתחברת
וואו, לזה הכי התחברתי.

והתשובה האמתית היא שהורים אוהבים את כל ילדיהם בלי גבול ומידה וזה טבע שטבע הבורא בבריאה ולאו דוקא בבנ"א. למעט מקרים קיצוניים ה' ירחם!
והתשובה לעצמנו היא שבהחלט קיים שיש ילדים שפחות אהובים וכאלה שיותר, וזה יכול להיות מאינספור סיבות. אבל אם הילד חש את זה ח"ו כאן מתחילים הבעיות.
כל איש חינוך מכיר את התופעות והדילמות הללו, קיים ועוד איך קיים.

• הוסף לסימניות
צריך לכופף אותם יותר פנימה כך הם כן יהיו שוות. בכ"א אצלי 😀
נחמד לצטט את עצמי
כשאת מצליחה ליישר את כל קצות האצבעות לקו האמצע, אז גם החלק העליון שווה אצלך?
מה שהקפתי פה בעיגול- צפה בקובץ המצורף 1860139
אצלי לא, אז זה לא נקרא שהאצבעות נהיות אותו דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום וברכה לכל חברי הפורום!
שמי בועז הלפרין ואני מטפל CBT כבר 11 שנה

מהתעסקות שלי בטיפול נפגשתי גם בהורים רבים ובעיקר אבות שיש להם בעיות תקשורת רבות עם הילדים שלהם, החל מגילאים קטנים ועד גילאים גדולים יותר.

אני פונה אליכם ללב שלכם בתור אבא, הורים רבים חווים קשיים של הבעת אהבה לילדים שלהם, סבלנות ויכולת לשהות עם ילדיהם, ולא בגלל שהם הורים רעים אלא בגלל שהרבה פעמים להורים שלהם היתה בעיה דומה והבעיה פשוט עברה במסורת.

אני פותח פה אשכול שמטרתו ליצור דיונים בנושא הזה- איך לבנות את האבהות שלנו כדי שלילדים שלנו יהיה את האבא הכי טוב שאנחנו מעונינים שיהיה להם

האשכול הזה נועד לכל אבא\אמא שמרגישים שאין להם סבלנות לילדים שלהם, להיות עם הילדים וכו', להקשיב לילדים שלו, להורים עם ילד שהוא שונה (הכוונה לילד לא מוצלח בעיני ההורים) מרגישים מטען חורג שהם מוצאים את עצמם כל שני וחמישי נכנסים איתו לכסח ועצבים, מריבות והערות וכו'.

באמת שאני מקווה שלרוב אין את התמודדות הזו! אבל אם יש ! תדעו לכם זה בר שינוי! וחייבים לשנות, בשביל זה נוצרנו.
אני פותח את האשכול הזה מהסיבה הפשוטה שבטיפול המון פעמים עולה נושא ההורים, וילדים שהם למעשה כבר היום מבוגרים סוחבים איתם דברים מהיחס של ההורים והם צריכים לעבור תהליך שלם עם עצמם כדי להגיע למקום שהם באמת מאמינים שההורים אוהבים אותם ומקבלים אותם, אז חשבתי אולי אפשר ליצור על ידי האשכולות של פרוג מודעות לעניין הזה בעצמו, ואולי מי יודע, הילדים ירוויחו מזה.

מטרת האשכול הזה הוא לא לתת עצות בחינוך, ולהסביר איך לשנות את הילדים שלנו, אלא איך אנחנו יכולים לשנות את עצמנו וממילא עם היושר שלנו נדע בס"ד איך להתנהג בכל סיטואציה וסיטואציה.

על כל שאלה אענה בשמחה
בס"ד

הורים לילד נכה – אתם בטוחים שאתם מקבלים מקסימום קצבה? המדריך המלא לזכאות בביטוח הלאומי
שלום לכולם כאן עוה״ד שרונה תגר :)

בעקבות ההצלחה של מיזם "חודש הזכויות" בשיתוף מערכת פרוג – אנחנו ממשיכים להביא לכם מידע שימושי והפעם איך אפשר להביא את קצבת ילד נכה למקסימום.

כעו״ד המתמחה בתביעות ביטוח לאומי למעלה מעשרים שנה, אני לצערי מודעת לעובדה שמשפחות רבות לא מקבלות את המקסימום. אצל רוב ההורים קיים חוסר מודעות לכל מה שמסתתר בתקנות ילד נכה, שהן עולם ומלואו, ולשינויים התכופים בתקנות ובפרשנות הפסיקה של בתי הדין.

גם כאן התוצאה היא שמשפחות רבות מפסידות עזרה כלכלית קריטית שמגיעה להן על פי חוק! במקרים רבים מדובר בסכומים הרבה יותר גבוהים שיכולים להגיע לאלפי שקלים לחודש.

אז כמו שכבר אמרנו ידע שווה המון, במקרה הזה הוא שווה כסף. המון כסף.

המטרה שלי היא לעשות סדר ולתת מענה אמיתי ומקצועי.

אני מזמינה אתכם לשאול ולהתייעץ איתי כאן בשרשור על כל מקרה ולברר סוגיות בנושאים של קבלת והגדלת קצבת ילד נכה בביטוח הלאומי.

אני וצוות המשרד שלי נשתדל לענות בהקדם ובמקצועיות כדי לתת לכם את התשובות הכי מדויקות. כדי שלא תלכו את המסע הזה לבד.

מעדיפים לשאול ולהתייעץ בצורה ישירה ודיסקרטית?
שלחו לי הודעה פרטית ל
וואטסאפ , אפשר גם להתקשר לנייד: 058-7314000
ואפשר גם לשלוח: לשלוח: למייל

לשימושכם :
כדי שלא תפספסו חידושים בחוק ובתקנות שיכולים לזכות או להגדיל את הקצבה שלכם, אני ממליצה להירשם לרשימת העדכונים שלי. זה לוקח דקה ויכול להשתלם לכם מאוד בעתיד.
להרשמה: לחצו כאן
מידע המופיע במאמר/עמוד זה אינו מהווה ייעוץ משפטי/רפואי ו/או תחליף לייעוץ משפטי/רפואי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא, וכן אינו מהווה טיפול משפטי/רפואי ו/או תחליף לטיפול משפטי/רפואי מקצועי או אחר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה