- הוסף לסימניות
150 שח לאוכל לחודש? (לאנשים ולא לציפורים)ייתכן. מאה וחמישים שקלים לאוכל.
ראיתי שלא רוצים להיכנס לנושא הזה באשכול הזה...
אולי אסביר בהזדמנות אחרת...
אין מי שלא רוצה להבין איך ולא משנה באיזה אשכול.
150 שח לאוכל לחודש? (לאנשים ולא לציפורים)ייתכן. מאה וחמישים שקלים לאוכל.
ראיתי שלא רוצים להיכנס לנושא הזה באשכול הזה...
אולי אסביר בהזדמנות אחרת...
2000 ש"ח זה סכום שא"א לזלזל בו. וחובה עלינו להבין שלא לכולם יש וזה בסדר. אני כאשת אברך שעובדת מאד קשה. במשפחה המורחבת שמתכננים משהו כזה אני יודעת להגיד את הלא מתאים לנו. כמובן שאני מאדד מכבדת תמיד את המשפחה( יש הרבה דרכים. לא חסר לגרום לאנשים הרגשה טובה בלי מתנה יוקרתית וממותגות. ולכבד את ההורים אפשר גם בטלפון פעם בשבוע ולקפוץ לבקר ולהיות שם שצריך. ולזכור לאחל מזל טוב בימי הולדת ולשלוח עוגה ליולדת. לאחל בהצלחה על עבודה חדשה . לפרגן ולתת לב ונשמה. זה עושה המוןןן).זה קורה בכל משפחה, בסגנן וברמה שלה... אבל קורה.
אף דבר טוב לא יוצא מזה שלא משתתפים.
לא מדובר כאן בסכומים שא"א לעמוד בהם. גם 2000 שוה לתת בשביל שלום ואחות במשפחה וק"ו מתנה לאמא.
כסף זה ג=דבר שבא והולך.
ולא שיש לי מיותרים בחשבון... ההיפך!
ואוהו...סיפרה לי חברה שהבת שלה ארגנה עם חברות משהו קטנטן לכיתה, המורה אישרה להם להוציא על זה 10 ש"ח
אממה- הם היו 8 בנות...
מיד הבת שלה התגייסה עם עוד אחת לשלם את השקל הנוסף- ולמרבה ההפתעה- אמא שלה סירבה. כן, לשקל אחד!
למה? כי היא רצתה ללמד את הבת שלה, שלא סופגים פערים חברתיים על חשבונך! (אולי תתנגדו , כל אופן, לא כסף היה הבעיה...) ולא פותרים בעיות עם כסף.
יש להורים רבים הרבה מה ללמוד מאמא כזו.ואוהו...
אם האמא הזו חיה על השקל, אז לא בשבילה המשפטים הבאים, אבל רוב האנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא שקל,
איך לסדום יש מילים יפות על ספיגת פערים וכו.
אפשר וצריך לדבר על התחייבות מעבר למקובל מצריכה אישור של אמא וכו
אבל, ספיגת פערים????
אנחנו חונכנו להיות בצד הנותן, מניחה שהייתי קופצת כילדה להתחייב על השקל ואמא הייתה משבחת אותי על שהבנתי שזה סכום קטן ונידבתי אותו לטובת הכלל. וחיינו על השקל משפחה ברוכת ילדים. כן, ללמוד לתת בדברים הקטנים היה חשוב לאמא שלי (כי כספים הגדולים לא יכולנו, באמת חיינו על השקל).
וההפך מסדום:
באתי מבית שחיו על השקל פשוט כמשמעו, אחים ואחיות שלי חיים כך גם היום. מתנה להורים היא פעם במיליון שנה, ומתקבלת עם פרצוף עצוב של אמא "למה אתם מוציאים עלי כסף?" ותשובת המארגן "אמא, רק מי שיכל השתתף, אל תדאגי", אבל היא עדיין דואגת "מה עם x?", אל תדאגי, הבהרנו מראש לכולם שכמה מאיתנו השלימו סכום כי בסוף לא היה מספקי כסף, ודאגנו מראש לבקש מכולם סכום נמוך מאוד, ומי שידענו שיש לו או שיהיה כנה לומר אין לי כרגע גששנו בעדינות אם יכול לקחת על עצמו להוסיף.
זהו, אמא נרגעת.
מניחה שילדים כאלה לא יגדלו לאמא שמחנכת על ספיגת פערים חברתיים על חשבונך....
יש להורים רבים הרבה מה ללמוד מאמא כזו.
ובפרט ממה שהיא דואגת לילדיה שלא יוציאו כסף על חשבון נכדיה.
וזה גם מפחית מתיחויות מיותרות בין הילדים עצמם כפי שברור מהאשכול...
ואוהו...
אם האמא הזו חיה על השקל, אז לא בשבילה המשפטים הבאים, אבל רוב האנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא שקל,
אבל, ספיגת פערים????
אנחנו חונכנו להיות בצד הנותן, מניחה שהייתי קופצת כילדה להתחייב על השקל ואמא הייתה משבחת אותי על שהבנתי שזה סכום קטן ונידבתי אותו לטובת הכלל. וחיינו על השקל משפחה ברוכת ילדים. כן, ללמוד לתת בדברים הקטנים היה חשוב לאמא שלי (כי כספים הגדולים לא יכולנו, באמת חיינו על השקל).
וההפך מסדום:
באתי מבית שחיו על השקל פשוט כמשמעו, אחים ואחיות שלי חיים כך גם היום. מתנה להורים היא פעם במיליון שנה, ומתקבלת עם פרצוף עצוב של אמא "למה אתם מוציאים עלי כסף?" ותשובת המארגן "אמא, רק מי שיכל השתתף, אל תדאגי", אבל היא עדיין דואגת "מה עם x?", אל תדאגי, הבהרנו מראש לכולם שכמה מאיתנו השלימו סכום כי בסוף לא היה מספקי כסף, ודאגנו מראש לבקש מכולם סכום נמוך מאוד, ומי שידענו שיש לו או שיהיה כנה לומר אין לי כרגע גששנו בעדינות אם יכול לקחת על עצמו להוסיף.
זהו, אמא נרגעת.
מניחה שילדים כאלה לא יגדלו לאמא שמחנכת על ספיגת פערים חברתיים על חשבונך...ואוהו...
אבל, ספיגת פערים????
וההפך מסדום:
זהו, אמא נרגעת.
אמא מדהימה ומיוחדת!!!
גישה שכולם צריכים ללמוד
טוב אז אני האבא שמתנגד......אנחנו חונכנו להיות בצד הנותן, מניחה שהייתי קופצת כילדה להתחייב על השקל ואמא הייתה משבחת אותי על שהבנתי שזה סכום קטן ונידבתי אותו לטובת הכלל.
הפתרון הוא פשוט- לדבר!חייבת לומר, לא מדובר רק בכסף. יש לפעמים כפייה לא מפורשת על תדירות של מפגשים.
אצלנו במשפחה חוגגים כל יומיים (כולם עם רכבים ורובם עצמאים) וממש לא נעים להיות שוב אלו שלא מגיעים ליומולדת התורנית (שכירה ובלי רכב).
חייבת להיות הבנה בכל משפחה שלא לכולם מתאימה דינמיקה כזאת או אחרת.
במילה אחת - דמוקרטיה!
אני אבהיר שאף אחד לא יגיד מילה אם לא נבוא, אבל כבר יצא לנו להבין שאנחנו שוב המשפחה הכבדה הזאת שלא בוער לה הגיבוש המשפחתי, לא נעים בכלל.
סוטה קצת מנושא האשכול, אבל חייבת לרשום.כן, אני אומרת את זה מנסיון.
מחליטים להתחשב ולחסוך בהוצאות ואז זאת שמצד אחד לא עובדת, מצד שני יש לה הכי מעט כסף כי הרבה פעמים זה בא ביחד אומרת שהיא תביא טחינה. ועל כל דבר אחר יש לה תרוץ.
ואז אני באה מהעבודה טרופה עומדת להכין שניצלים, מגיעה עם הנשמה ביד. פעם הבאה לא ברור שאתעקש שנזמין קיטרינג? או שנפגש רק במסעדה?
ובאמת זה רק מדגם מיצג, לפעמים זה כמה שאין להם כסף ודוקא זאת שמנהלת אמפריה וכסף זה דוקא משאב יחסית זמין צריכה לטרוח סביב הארגון להרים להם טלפון ולהזכיר להם שצריך לדאג גם לXYZ. כי מעצמם לא חשבו על כלום מה הבעיה להרים ארוע כל אחד מביא משהו. זה שצריך גם לשנע שתיה, חד פעמי, לחמניות, מפות ועוד ועוד פשוט נעלם מנד עיניהם.
אני אומרת שכל אחד יחשוב מה הוא יכול לתרום ועל הדרך יחסוך במה שמורכב יותר. אולי לא לכולם יעבוד אבל בודאי שלחלק מהמשפחות כן.
כמה שנכון,טוב אז אני האבא שמתנגד......
כל הסיפור של כסף/מסיבות,בבית ספר זה נושא שמתפתח ומתנפח,ומבחינתי ה 10 שקל זה גבול....
[ואני לא מדבר על המורות שלא מתערבות ומגבילות,ואז השמים זה הגבול,וזה כבר נהיה תרבות.בכיתה של הבת שלי חגגו למורה יום הולדת +מתנה הייתי בהלם שהמורה אישרה.בסוף המורה לא הגיעה ביום שקבעו.אל תדאגו חגגו למחרת]
ולכן אם קבעו סכום הבנות צריכות להבין שא"א לחרוג אפילו בשקל......
וחוזר לנושא....כל עניני הכסף במשפחה,לא תמיד ההתנגדות/אי רצון זה מחוסר כסף.....
מבחינתי יש בעיה לקבוע עובדות,צריך לעשות את זה בצורה של שיתוף,שיהיה רצון להשתתף.....
ולאותה ניקית שכתבה שאין מה לעשות,וא"א להתייעץ עם כולם,אין מה לומר זה בדיוק הבעיה......
קשה לך ה'ספיגת פערים' קבלי ניסוח מעולה:ואוהו...
אבל, ספיגת פערים????
וההפך מסדום:
זהו, אמא נרגעת.
150 שח לאוכל לחודש? (לאנשים ולא לציפורים)
אין מי שלא רוצה להבין איך ולא משנה באיזה אשכול.
?????לי אישית היה חוסך הרבה לייקים באשכול הזה
ליקיים של הזדהות עם התסכול שאני עושה דברים שפחות מתאימים לי כדי להתאים את עצמי למשפחה / חברים / סביבה?????
את נותנת לייקים כדי לרצות?
למה לא?![]()
מה, אני אפתח אשכול -
"שלום לכולם - כך אנחנו אוכלים ב150 ש"ח לחודש" ?
ליקיים של הזדהות עם התסכול שאני עושה דברים שפחות מתאימים לי כדי להתאים את עצמי למשפחה / חברים / סביבה
וד"ל
מעבר לקטילה שלך ולשיפוטיות על התגובה הפחות מתאימה שלי... לטעמךגם בזה צריך איזונים,
דווקא הסיפור של ה"ספיגת פערים" אליו הגבת פחות מתאים,
כי גם לחנך ילדים להתקטננות לא בריא,
נתקלתי במבוגרים שיש להם, אבל בשם הימנעות מ"ספיגת פערים" זניחה הם התעקשו על דברים מטופשים ממש,
זה גם חינוך וגם חכמה איך לאזן בין השניים.
חלוקת לחם כל שבוע וממאפיות בסוף יוםלמה לא?
לגמרי אשכול השראה
לא שזה הגיוני מאיזה כיוון לחיות ב150 שח לחודש.
אלא אם כן יש לכם תרנגולות לביצים ומטע פירות וירקות, מרעה לשחיטה ואתם שוחטים לבד ואין על זה גם עלויות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים