התייעצות מה הסיבה שהחרדים מרויחים פחות?

מצב
הנושא נעול.
אם יש לך משהו לתת לי אני אשמח
לא סתם יש פיטורים בלי סוף זה לא בגלל חוסר אלא עודף והתייעלות, כל המפוטרים גם נופלים לשוק ביום אחד שמגדיל את העודף

אני לא עובדת בחברת השמה,
אבל אני יכולה לתרום לינק לפודקאסט בנושא, כולל ראיונות עם בעלי עסקים שמספרים על החסר.

יש חוסר בעובדים טובים.
אני מתעסקת גם בהשמה ואני רואה כמה המעסיקים נואשים לעובדים
אבל זה לא שלא מגיעים קו"ח, זה שלא מגיעים קו"ח טובים!!
וזה מה שאני טוענת כל הזמן - תגיעו ממקום בעל ערך שרוצה לתת ולקדם את העסק-
המעסיק יקח אותכם בשני ידיים ויתגמל בהתאם!!

בינתיים הרוח העולה מדבריהם של הרבה שכירים זה שהבוסים נצלנים ורעים...
הראשון שמפסיד מלהיות בוויב כזה זה העובד עצמו.
ולו גם אם המעסיק באמת איש נצלן
אבל הוא גם מוכן לשלם על הרכב שלו את העלות המלאה, למה?
כי הוא הבין את הערך!

אותו דבר כלפי העובד-
אם המעסיק יבין את הערך שאתה מביא - הוא יתגמל בהתאם למה שתציב כדרישה הגיונית ושוות ערך.

מקווה שזה בסדר לשאול פה
לקראת סוף שנה יש לנו שיחות שכר במשרד
התקדמתי המון בתפקיד שלי לתפקיד בכיר , ואין לי מספיק ביטחון לבקש העלאה רצינית
אני מביאה הרבה כסף למשרד ב"ה, חשבתי לבקש העלאה של 35 -40 אחוז מהמשכורת הנוכחית שלי
אני עם ראש גדול וצברתי נסיון גדול שאין לקולגות שלי באותו תחום, אממה הם עם תעודה
מה דעתכם ? יש תקווה ?

התחום הוא לא אדריכלות

מה זה ההכללה ברור שיש המון מעסיקים נצלנים
שמפסידים מזה המון.
זה נשמע שגם הכותבת חושבת שהעובדים לא טובים,
כי אם הם כן טובים תציגי אותם בעצמך באור חיובי
ותרוויחי

מקווה שזה בסדר לשאול פה
אני מביאה הרבה כסף למשרד ב"ה, חשבתי לבקש העלאה של 35 -40 אחוז מהמשכורת הנוכחית שלי
מה דעתכם ? יש תקווה ?
הכי חשוב לא לפחד ממה יאמרו
שיחת שכר זה בשביל לדבר על השכר ולהגיד את הדעה של העובד/ת
לגבי העלאה.
צריך לזכור שכמו בכל התמקחות להשאיר לצד השני מקום גם אם בוא לא מסכים,
(כמובן חוץ מאם רוצים לעזוב)
בסוף לא קורה כלום אם מגיעים למשהו באמצע.
(כי בסוף זה לא רגיל לעלות בכזה אחוזים (כל מקרה לגופו))

מה שטענתי שתבדקי את הממוצע של המשכורות בערים בעבודות שאין בהם דרישות מיוחדות שמתאים לכאלה שלא למדו ליבה לפרסם סטטיסטיקה רק שכר ולא רמה מקצועית זה ...בשביל שיעלו משכורות
את גם כתבת שדתיות הולכות להיות מלצריות וחרדיות לקניות בגאולה
מה הקשר לעניינינו??

מקווה שזה בסדר לשאול פה
מה דעתכם ? יש תקווה ?

התחום הוא לא אדריכלות
חשוב לבוא ממקום שמפוקס על הערך שלך במשרד, והשווי שלך בשוק
ובכללי העלאה של 35-40 אחוז היא משהו שיקרה רק אם המשכורת הנוכחית היא לא מאוד גבוהה...

לפי כל המחקרים שפורסמו בשבועות האחרונים אין קשר בין סוג התואר לבין המשכורת
כלומר לא מי שיש לו תואר שני ירוויח דווקא יותר

איזה מחקרים? לא ראיתי.

(מחקרים על ההבדל בין תואר ראשון לשני או שאין בכלל קשר בין השכלה אקדמית להשתכרות?)

שכר מינימום מספיק לקנות דירה ולכל הצרכים
והשאלה כמה שעות
התכוונתי שאחריות כל אחד לקנות מה שביכולתו לשלם ולדאוג איך יפרנס את עצמו ואת ילדיו
וכן לשכור דירה שיכול לעמוד במחיר
ואין מה לבוא בטעות לציבור
בא ננסה פעם אחרונה להסביר
בישראל יש חוק שמגביל תעסוקה ל42 שבועיות מעבר לזה יש תשלום מוגדל
מה היה קורה אם היה פה חוק שמגביל ל35 שעות בשבוע [הממוצע האירופאי]
ברור שלחרדיות היה יותר קל לעבוד
לא שאני מחפש דווקא את החוק הזה
אבל חוק מהסוג הזה הוא מה שמייצר את הקרקע שאליה באים העובדים
ושם לדוגמה הייתי מצפה לשינויים
[שכר מינימום זה חלק מסט חוקים שקובע את הרקע לשוק התעסוקה]

והנקודה השניה היא לתת יותר עצמאות ויותר תוקף להכשרה במוסדות חרדיים
מקווה שהייתי מספיק ברור הפעם

צריכים לדעת גם איך לבקש העלאה [יש קורסים שלמים בנושא].
המון חרדיות לא יודעות/מתביישות/מפחדות ומפסידות המון בשכר [בעיקר בהייטק].

מדובר פה על ממוצע, לא על העובד הבודד שגנבו לו פנסיה כי זה מיעוט קיצוני, שגם לא מצדיק פערים כאלו.
עובד בשופרסל מרוויח אותו הדבר אם הוא בבני ברק או ברמת גן. ההבדל הוא לא בין עובדים באותה משרה באותה חברה.
ההבדל הוא בגלל שבבני ברק יש יותר עובדים בשכר נמוך מאשר ברמת גן, ופחות עובדים בשכר גבוה. לכן הממוצע והחציון נמשכים כלפי מטה
יש לזה סיבה מאד פשוטה שלא אוהבים להסכים איתה כאן בפרוג
ברמת הממוצע, השכר הוא פונקציה של הכשרה. ככל שההכשרה טובה יותר=אקדמית יותר, השכר גבוה יותר. זו נוסחה קשיחה בכל הדוחות ובכל המחקרים ובכל העולם. יש חריגים לפה ולפה, אבל כציבור- אי אפשר לעקוף את חוקי הכלכלה הבסיסיים
שטיות המיליארדרים והמיליונרים כולם הם לא אנשים שעברו הכשרה טובה או אקדמית תסתכל על כל הרופאים אף אחד לא מיליונר או עשיר אולי הם חיים יותר טוב בשביל להרוויח הרבה צריך שכל ויוזמה לקחת סיכונים

שטיות המיליארדרים והמיליונרים כולם הם לא אנשים שעברו הכשרה טובה או אקדמית תסתכל על כל הרופאים אף אחד לא מיליונר או עשיר אולי הם חיים יותר טוב בשביל להרוויח הרבה צריך שכל ויוזמה לקחת סיכונים
רוב המיליארדרים בערך שבעים אחוז כן עשו תואר, תבדוק נתונים לפני שאתה יוצא בהצהרות.

אישה חרדית שתעבוד בהייטק תקבל פחות מאישה חילונית שתעבוד באותה משרה עם אותן התעודות
ולמה כי החרדית תאמר תודה אם יביאו לה 20 אלף כי מבחינתה זה הרבה וחברתה החילונית בהרבה מאד מקרים לא תרד מ30 כי רמת החיים שלה גבוהה הרבה יותר(אגב יש ארגון שדואג להשמה של בחורות אחרי סמינר בהייטק ונותן להן הכשרה והוא ידוע כבין היחידים שבנות שנעזרו בו מקבלות משכורת נורמלית, הבעיה היא שאצל חילונים לא יצטרכו אחד כזה כי ידעו שאם יתנו לה 20 אלף בהייטק על משרה מלאה היא לא תעבוד שם בניגוד לחרדית)

אין מחקרים כאלו.
אולי לא הבנת מה שכתוב (סוג התואר- מהמכללה למנהל או מהעברית) אולי בינהם אין פער מאד משמעותי בשכר
אבל ממדידה של נתוני למס לאורך עשרות שנים זה חד משמעי. במספרים הגדולים-כלומר רוב מוחלט של הציבור, בעלי תואר ראשון מרוויחים יותר באופן משמעותי ממי שאין לו תואר, ובעלי תואר שני מרוויחים יותר מבעלי תואר ראשון.
זה לא מחקר אלא איסוף נתונים מדויק על מליוני עובדים שכירים ועצמאיים בארץ.
כלומר לא מי שיש לו תואר שני ירוויח דווקא יותר

אבל יש המון מיליארדרים הייטקיסטים [וכנראה שכן בגלל התואר]
רק אמרתי שמי שירצה יוכל למצוא תחומים אקדמאיים שאין בצידם הצבר הון ולהשליך מזה על כל המושג תואר אקדמי שהוא לא מוביל ליותר עושר וכו' (לדוגמא רפואה).

אישה חרדית שתעבוד בהייטק תקבל פחות מאישה חילונית שתעבוד באותה משרה עם אותן התעודות
ולמה
כי השוק מתמחר את עצמו מצויין ויודע לקלוט מה שווה יותר ומה פחות, יכול להיות שההיצע של נשים חרדיות יותר גבוה, יכול להיות שחופשות לידה זה פקטור, יכול להיות שנשים חרדיות שפחות שייכות מטבעם לתחום נמצאות בו, יכול להיות הרבה דברים.
אבל אם הרווח והצורך של המעסיק משניהם היה שווה אז המחיר היה שווה והא קמן שלא.

הגיוני שאשה יכולה לעבוד פחות
לעמיתים אשה לא חרדית
מחפשת עבודה רק באזור ויסתדר עם להוציא ולהחזיר את הילדים
בעלה לא אברך שהוא יכול להוציא ולהחזיר

מגברים בעולם הכללי דורשים יותר מנשים
ויש נשים שמראש עובדות כמה שעות
נגיש אחות
הולכת לעבוד בבתי ספר

בעולם הכללי הרבה משפחות האב עובד משרה מלאה או יותר ואשה לא עובד. או משרה חלקית
עקרו של דבר אין לה בעל אברך שהיא יכולה לעבוד משרה מלאה מרחוק למרות שיש לה שש ילדים
יישוב להם מחויבות לילדים
וכן זה נופל על הנשים יותר

לכן כשהן מתגרשות הן מקבלות מזונות
ולפעמים חצי משכורות מהבעל
זה ידוע שנשים מקבלות שכר פחות מגברים - לכן גם יש חוק שכר שווה.
נשים בד״כ מבקשות פחות - עם ציפיות שכר נמוכות יותר - יש לזה כל מיני סיבות
אבל לא בהכרח - כי העבודה שלהם פחות טובה - או פחות יעילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה