דרוש מידע מה לדעתכם העונש במדינה מתקדמת על שימוש בתו נכה שלא כדין?

מצב
הנושא נעול.
כן, רק שאצלנו שמחות מסתיימות לפעמים אחרי התחצ,
ומרכזי הערים מכילים אולמות, בתי כנסיות, ובתים פרטיים בהם עורכים שבע ברכות.
וגם אנשים גרים שם, ואוהבים לחנות איפהשהו.

(יש לי קרוב משפחה שביקש ממני את התג השני,
כי אין לו איפה לחנות בבני ברק והוא כל הזמן מקבל דוחות.
ביקש תג רק בשביל לחנות על מדרכה..
לא נתתי לו, והוא לא ביקש שוב ב"ה,
אבל הבנתי את מצוקתו).
לגבי להעביר לאחר תו נכה
זה עבר מהעולם
לא בודקים תו
בודקים מספר רכב
חברים הגדולות הפרח לא מקליד אפילו את המספר, הוא מצלם את המספר לתוך שנייה מופיע לו סטטוס הרכב

בכך שהשתמש בתו שלא כדין, תיאורטית יכול למנוע מנכה אמיתי עם מוגבלות לחנות במקום המיועד. לכן העונש שירגיש מה שנכה מרגיש, ראוי.
למה השתמש שלא כדין??
יש לו תו נכה שלו עצמו??? כן.
יש חניית נכים?? כן.
לא אומרת שזה בסדר ולא שחניות נכים מיועדות לאלרגיים/סוכרתיים/קש"רים וכו'
אבל הוא מבחינתו בסדר גמור

בדר''כ לא רואים את הסיבה בבירור, כבר התרגלתי לספוג גערות מאחורי הגב, גם לפניו....
כללו של דבר, אל תדון את חברך עד (וי''א פן) תגיע למקומו!

תו חניה אין לי מושג אבל פטור מהמתנה בתור?
כנ"ל!

למה השתמש שלא כדין??
יש לו תו נכה שלו עצמו??? כן.
יש חניית נכים?? כן.
לא אומרת שזה בסדר ולא שחניות נכים מיועדות לאלרגיים/סוכרתיים/קש"רים וכו'
אבל הוא מבחינתו בסדר גמור
אני מדבר על אלו שמשתמשים בתו נכה שלא על פי דין: בתו לא שלהם, או שקיבלו את התו דרך רמאות.

לפי החוק אסור לנכה לחסום את המדרכה, אבל מותר לחנות עליה אם אינו מפריע.

קראתי את רוב הדיון כאן, ונראה לי שיש אנשים שלא ממש מבינים מה זה אומר נכה במשפחה.
כלומר אני מסכימה עם זה שאלו שמשיגים תו במרמה, או על לקות קלה, או נותנים את התו השני שלהם למישהו שאינו נכה- זו רמאות ויש לאכוף. זו חוצפה גדולה!
אבל משפחה שיש להם נכה זה כל החיים סביבו!
צער על כל צעד ושעל. התעסקות אין סופית.
אנשים מרחוק פשוט לא קולטים כמה משפחה של נכה מתמודדת עם כל חיי היום יום.
החיים סובבים סביבו, העבודה של ההורים נפגעת, נמצאים הרבה בברורים רפואיים,
פשוט פלנטה אחרת.
ואז ההורה הולך לבית המרקחת בלי הילד (כבד לסחוב אותו גם אם יש מעלון ברכב),
ומרשה לעצמו לחנות על נכה.

זה שונה לחלוטין מאלו שאין להן נכה בסביבה שלהם וחונים על נכה!
הם לא מתמודדים כל הזמן, הם לא הולכים כואבים על ילד שלהם שסובל,
הם בעולם אחר.
ההשוואה כאן צורמת מאד. במחילה.
אין השוואה בכלל מי שסתם חונה בחניית נכה בגלל שמחזיק תג אין לי בכלל מה להגיד עליו זה מופקע לגמרי.
אבל גם קרובי הנכה שיחשבו מה קורה עם יגיעו עם הנכה וחניית הנכה תהיה תפוסה על ידי הורה שבא לקנות משהו.

יש להבדיל:
אנשים שאין להם נכה בקרבם ומנצלים/ משיגים תג/ או חונים בכיף בלי בעיה.
אנשים שמתמודדים כל הזמן עם נכה בסביבה, ומקלים על עצמם לפעמים,
ובד"כ הם עושים זאת בהקשר לנכה, כי פשוט כל הזמן הם סביבו..

אלא א"כ כל האנשים שמצקצקים בלשונם מוכנים להקל בעצמם על משפחות הנכים,
נראה אותם מוכנים לשמור על ילד בביח במקומם, לקחת אותו לפיזיותרפיה לקלינאות תקשורת, לריפוי בעיסוק,
להידרותרפיה, לנוירולוג, לבדיקות, לאבחונים, לאופטימולוג, לרופא עיניים, לבדיקת ברה חוזרת, לשיקום,
לרכישת אביזרי עזר- כשלושה מפגשים לכל אביזר, וזה רק טיפולים של חצי שנה...
לרוץ איתו למרפאות, לתת לו תרופות בלי לשכוח בוקר וערב, לקום בלילה כדי להחליף לו תנוחה כי הוא לא יכול לבד,
לסחוב אותו כשהמעלית נתקעת, לסחוב את העגלה הכבדה של שיקומית או פולקו, להוריד אותה במדרגות בשבת-
לאלו שלא עברו דירה בשבילו, לטפל בעצירות אופיינית, להרים את הלב חזרה אחרי שהוא נפל כי הילד מצמץ ואולי זה פרכוס, להיות זמין במהלך היום, כי כמה הילד יכול לשבת בעגלה, או לשכב במיטה? הוא חייב עניין, וגם שוב- שינוי תנוחה מעת לעת. חזרה על תרגילים בבית, להגיע לשמחה משפחתית בשבת ולגלות שהאולם נמצא בקומה שניה. ..
להלחם מול כל הבירוקרטיה.
אחרי שהם יעזרו במשהו אחד- שיכתבו כאן מה בא להם על משפחות לנכים..

אין השוואה בכלל מי שסתם חונה בחניית נכה בגלל שמחזיק תג אין לי בכלל מה להגיד עליו זה מופקע לגמרי.
אבל גם קרובי הנכה שיחשבו מה קורה עם יגיעו עם הנכה וחניית הנכה תהיה תפוסה על ידי הורה שבא לקנות משהו.
מבטיחה לך שקרובי נכה אמיתי, לא מפוברק, חושבים על זה יופי.
זה בתודעה שלהם כל הזמן..

לגבי חניית נכים בירושלים,
אישית קיבלתי דו"ח על חניה עם תג נכה - כסא גלגלים (לא משולש) ברחוב רש"י בירושלים.
הייתי חייבת לקחת את הבת שלי לטיפול.
(למזלי, הגעתי כשהפקח התחיל לכתוב את הדוח, הוכחתי לו שאין הפרעה, ניצלתי...)).
והלוואי ויגיע היום בו תהיה אכיפה על שימוש בחניית נכים של כסא גלגלים רק לבעלי תג תואם.
כשאנחנו עם הכסא הממונע - נניח. אבל כשזה כסא גלגלים ידני וצריך להיסחב למרחקים, זה פשוט סיוט!!

כשמקצינים לצד השני זה גם מעצבן
פ"א נכנסתי לאחת החניות בגני יהושוע, יחד איתי נכנס רכב נכה עם מעלון וכ"ו
הרכב הנכה תפס דווקא את החניה הפנויה האחרונה
ביקשתי ממנו לחנות בחנית נכה (היו הרבה חניות נכים פנויות)
אז הוא אומר לי: "אין לי באוטו עכשיו נכה - נשאיר את זה למי שצריך באמת"
כמה שהפצרתי בו שיש מלא חניות נכים פנויות, וכמו שהוא חושב על הנכים שלא יהיה להם חניה גם אני בן-אדם
כלום, היה לו חיוך של: עכשיו נלמד לקח את אלו שלא נכים...
והוא עוד בטוח שהוא ישר כסרגל שהוא לא משתמש בחניית נכים למרות שהוא יכול.
בסוף נאלצתי לחנות בחניה סמוכה שעלתה לי 60 ש"ח לכמה שעות.
לטעמי, זו דוגמא קלאסית לצדקנות שלא במקומה.

ואני מדגיש, היו שם לפחות 10 חניות שאין סיכוי בעולם שהם יתמלאו.

לי יש הרגשה שהוא סתם היתל בה...
חשבתי על זה כבר אז. ועדיין, בנאדם שמסוגל להגיד בבדיחה שהוא זה שהרג ילדה (כשהדם עוד שותת, והתושבים הלומים וכאובים), הוא לא אחד שהייתי מהססת אם לדווח עליו לעיריה ולמשטרה גם יחד.

(ולכאורה עקב השתייכותו לחמולה מסויימת, זה כן הוא. מי שהכיר את האזור והסיפור יוכל לאשר).

המשטרה לגמרי לא מטפלת בפניות כאלה. נו באמת.
וגם לעיריה צריך לנדנד אינספור פעמים כדי לטפל במפגעים קבועים.

להלשין?!
לדרוש מפקח לטפל במפגע מסוכן, שמסכן בכל יום מאות ילדים ומבוגרים, זה 'להלשין'?!
עולם הפוך ראיתי.

כן, זה להלשין..
וכבר האריכו רבות שגם לרשות העירונים והלשנה לעיריה (חניה, בניה וכיוצ"ב) יש בה משום 'המרים יד בתורת משה' וד"ל.
מבלי כמובן לסתור את חומרת המעשה - ההלשנה אסורה.

אלא אם הזהירו אותו הדיינים על כך, ואח"כ אישרו לפנות לערכאות.
מבלי ללכת לב"ד קודם - הרי זה 'מרים יד בתורת משה'.
גם אם אתם צודקים - והוא הבעיתי..

כן, זה להלשין..
וכבר האריכו רבות שגם לרשות העירונים והלשנה לעיריה (חניה, בניה וכיוצ"ב) יש בה משום 'המרים יד בתורת משה' וד"ל.

זאת ב-ד-י-ו-ק הסיבה לחפיפניקיות ולזלזול בחיי אדם (כן במגזר שלנו לצערי הרב), יחד עם מודעות חסר.
תרבות השטיטעל והקומבינות, הידיעה שאנ''ש לא יעז לפנות לגורמים רלוונטים ועד שזה מגיע לשם אם בכלל זה עובר כ''כ הרבה עד שאנשים מתייאשים.

לכן הבנייה ותוספות הבניה בערים החרדיות נראים כמו כפר ערבי, במראה ובבטיחות, ולכן התרבות מסכנת החיים בכבישים.
השימוש הציני (והאכזרי) במונח 'מויסר' ו'שלטונות' יצא מכלל פרופורציה.

אני יותר ממשוכנע, שחז''ל כשאסרו על כך (במדינות של גויים במונחים של הלשנה לשלטונות עוינים ומסוכנים) לא כיוונו לכך.

אני יותר ממשוכנע, שחז''ל כשאסרו על כך (במדינות של גויים במונחים של הלשנה לשלטונות עוינים ומסוכנים) לא כיוונו לכך.
להיות משוכנע זה יפה מאוד.
לא כשזה סותר עובדות.

אי אפשר להתלונן בעיריה מבלי לעבור על האיסור של 'מרים יד' ה"י

אני כותבת את זה בכאב - כי היה לנו שכן שאם רק יכולנו להתלונן עליו...
ובאושר - שאחרי שהבנו שאין רב מוסמך בר אורין שיתיר לנו - ויתרנו על התלונה.

כן, זה להלשין..

במקרה של חניה באופן של סיכון חיי אדם אין כלמשמעות לפנות לבית דין. זה סכנת חיים בכל רגע. הדרך היחידה להציל את העוברים זו פניה לרשויות, כך שהמצב שונה.
אישית, לפעמים אני רואה מצבים מסוכנים - ילד רוכב בפראות במדרכה - למשל, ולא רוצה להיות השכנה הרעה שמעיאה לכולם. אבל אחרי שלא הערתי אני חושבת - אם מחר אני אשמע שהוא פגע במישהו, ויכלתי למנוע את זה ולא אמרתי כלום - איך אני ארגיש?

עוד בענין הנכים שממש מציק לי (ולעוד הרבה)
אני מגיע לדואר עם ילדים קטנים או בהריון וכו' (אין לי תו נכה) אבל זה מספיק סיבה בשביל לא להמתין שעה וכו' וכל רגע מגיע בנאדם אחר עם תו נכה ונכנס ללא תור... אני מאמינה שלחלק גדול מהם יש תו נכה אבל מה הגיון שבנ"א נכה אם מוגבלות שלא מקשה עליו לחכות בתור (כגון נכות ביד ל"ע) לא יחכה בתור ואישה עם ילדים וכד' תחכה שעה ויותר לא הבנתי עד עכשיו את ההגיון שבדבר..

עוד בענין הנכים שממש מציק לי (ולעוד הרבה)
אני מגיע לדואר עם ילדים קטנים או בהריון וכו' (אין לי תו נכה) אבל זה מספיק סיבה בשביל לא להמתין שעה וכו' וכל רגע מגיע בנאדם אחר עם תו נכה ונכנס ללא תור... אני מאמינה שלחלק גדול מהם יש תו נכה אבל מה הגיון שבנ"א נכה אם מוגבלות שלא מקשה עליו לחכות בתור (כגון נכות ביד ל"ע) לא יחכה בתור ואישה עם ילדים וכד' תחכה שעה ויותר לא הבנתי עד עכשיו את ההגיון שבדבר..
עצוב שצריך להסביר את ההגיון

עצוב שצריך להסביר את ההגיון
מה כ"כ עצוב?
היית פעם בהריון עם 5 ילדים מקפצים סביבך?

כמו שכתבתי למעלה - יש לי תו נכה אבל אני לא חושבת שזה מצוה להשתמש בו בכל רגע נתון.
לא לכל בעל נכות יש קושי לחכות בתור. חד משמעית.

מה כ"כ עצוב?
היית פעם בהריון עם 5 ילדים מקפצים סביבך?

כמו שכתבתי למעלה - יש לי תו נכה אבל אני לא חושבת שזה מצוה להשתמש בו בכל רגע נתון.
לא לכל בעל נכות יש קושי לחכות בתור. חד משמעית.
זה עצוב 2x..
תשאירי את הילדים עם בייביסיטר ותלכי לדואר..
נכה לא יכול להשאיר בבית את הנכות שלו..
ותו זה זה לא פטור מעמידה בתור 2 דברים שונים

כשמקצינים לצד השני זה גם מעצבן
פ"א נכנסתי לאחת החניות בגני יהושוע, יחד איתי נכנס רכב נכה עם מעלון וכ"ו
הרכב הנכה תפס דווקא את החניה הפנויה האחרונה
ביקשתי ממנו לחנות בחנית נכה (היו הרבה חניות נכים פנויות)
אז הוא אומר לי: "אין לי באוטו עכשיו נכה - נשאיר את זה למי שצריך באמת"
כמה שהפצרתי בו שיש מלא חניות נכים פנויות, וכמו שהוא חושב על הנכים שלא יהיה להם חניה גם אני בן-אדם
כלום, היה לו חיוך של: עכשיו נלמד לקח את אלו שלא נכים...
והוא עוד בטוח שהוא ישר כסרגל שהוא לא משתמש בחניית נכים למרות שהוא יכול.
בסוף נאלצתי לחנות בחניה סמוכה שעלתה לי 60 ש"ח לכמה שעות.
לטעמי, זו דוגמא קלאסית לצדקנות שלא במקומה.

ואני מדגיש, היו שם לפחות 10 חניות שאין סיכוי בעולם שהם יתמלאו.
לא הבנתי למה הכסף שלך יותר חשוב מהכסף שלו?
אם אין לו נכה ברכב הוא לא יכול לחנות בחניית נכה!!!
ולא בא לו קנס!!
גם אם יש 100 חניות נכים פנויות, זה לא משנה,
וזה לא רק הקנס, זה לא פייר כלפי נכים.
הוא נהג לגמרי בסדר, ואתה הלא בסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה