דוד מרדכי
משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
- הוסף לסימניות
פופ חצופה יחסית לקודמותיה.פופ זאת מוזיקה חצופה?
כמעט כל השירים של קרליבך, MBD, פריד, הלל פלאי, ובעצם מי לא
הם מוזיקת פופ.
גם בהגדרה התרבותית שלהם, אבל גם אם באמת קיימת הגדרה מוזיקלית לפופ, הם יושבים בתוכה - כי הם באמת שייכים לזאנר הזה (שוב, על פי ההגדרה הדי מעורפלת של פופ)
ג'אז זאת מוזיקה?
היא הרבה יותר הרמונית מאשר מלודית, נאחזת לרוב בקטע מלודי מאוד קצר, ובעיקר חופרת סביב עצמה, יש הרבה אנשים שבכלל לא מסוגלים לשמוע אותה, בעיקר כשהיא מתחילה להסתבך ונכנסת להרפתקאות מעניינות מדי, או שהיא מנוגנת על משקלים בלתי אפשריים.
אני לפעמים עושה את שני הדברים המסוכנים ביותר:
1. משמיע ברכב מוזיקת ג'אז מורכבת.
2. מעלה טרמפיסט שלא מבין מה זה ג'אז.
לרוב הוא פתאום מגלה שהטרמפיאדה הקרובה היא הרבה יותר חזקה, והוא בכלל לא צריך להגיע לירושלים, אלא לרמת גן.
במקרה הקשוח יותר, הוא מבקש ממני להסביר, ולצערי אני לא יודע מספיק טוב להסביר.
רוק כבד זאת מוזיקה לכל דבר ועניין.
לא מבין באיזה חלק היא יכולה להיות "לא מוזיקה"
היפ פופ וראפ, אפשר לשקול להוציא אותם מחוץ למחנה, למרות שלמעשה רוב שירי הראפ כן מכילים בתוכם בסיס מלודי מובהק, אבל אני מוותר על ההגדרה שלהם כמוזיקה, כדי לזרוק עצם לאנשים שרוצים לחגוג את זה שאמרתי שזה לא מוזיקה.
מוזיקה אלקטרונית היא מוזיקה.
אתה חושב שהיא לא מוזיקה?
תשמע מוזיקה אלקטרונית שעשה אותה מישהו שלא יודע מוזיקה.
לגז' קראתי "סוג של" מוזיקה. כי בעיני זה יהיה נתון לויכוח.
זה אולי מוזיקה בעולם אחר מהמוזיקה הרגילה שלנו, כמו המוזיקה הערבית שיש לה סולמות שלא קיימים אצלנו.
ברוק כבד - הלחן הוא מאד פשטני, ויושב רוב הזמן על אותם 2 אקורדים. הסולואים של הגיטרה הם סביב הבסיס.
לגבי אלקטרונית: כשזה שיר אז כן, זאת מוזיקה לכל דבר. אבל חלק מהמוזיקה האלקטרונית (למשל טראנס, האמיתי, לא מה שחרדים קוראים 'טרנסים', ובכלל מה שמשמיעים במסיבות וכד') היא קצב בלבד, ללא לחן וללא הרמוניה.
הנושאים החמים