מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אחרי שלקוחה בחרה את התמונות שלה (10 מתוך 78) היא בקשה על דיסק את כל התמונות שצילמתי, היא אמרה לי "שגם את המפושלות אני רוצה", הסברתי לה שאני בכלל לא מראה לה אותן, אז היא אמרה שבכ"א היא רוצה את כל מה שבחרה על דיסק אחד ואת כל מה שלא בחרה על דיסק אחר ללא עריכה, סתם כי היא רוצה אותן.
הבהרתי לה שאין אצלי כזה דבר, אני לא מוציאה תמונות לא ערוכות בכל מחיר (היה ברור לה שמה שלא בחרה, מקבלת בחינם על דיסק...) ואם היא רוצה את התמונות שלא בחרה, בכיף אבל כל תמונה עולה כמו שסיכמנו על ה-10 שכן בחרה וזה כולל עריכה, היא אמרה לי "אבל בין כה וכה את מוחקת אותן מהמחשב אז מה אכפת לך לשים על דיסק ואני אשלם את העלות וכמובן אני לא רוצה ערוכות?" אמרתי לה שלפי חוקי האתיקה של צילום אין כזה דבר ואני לא הולכת לעשות לה את זה, גם לא בתור טובה...
היא יצאה מהבית שלי בהרגשה שאני הולכת לתת לה את זה, איך לחתוך ענינים???

• הוסף לסימניות
נכון שאת לוקחת על העבודה הזו 120 שקל?
ככה כשאתם עובדים אצל משהו במחיר זול ככה הוא מעריך אותכם
תתחילו לבקש מחיר יקר ותראו מי הבוס ומי מחליט
על כל תוספת עוד 40-60 שקל...ואז יש שקט

• הוסף לסימניות
כבר דשנו בזה שלפי חוקי המדינה, בצילום פורטרטים הזכויות שייכות למצולם ולא לצלם, ולכן עבודת צילום פורטרטים לא שונה מכל עבודה אחרת בה אדם שוכר את שירותיו של בעל מקצוע תמורת עבודתו.
בעצם כשאדם מזמין צילום פורטרט הוא אומר לצלם: אני מגיע אליך לשעה-שעתיים בהם אני שוכר את שירותיך המקצועיים, אך מה שצילמת בשעתיים אלו שייך לי, על פי חוק.

זה שצלמים החליטו שבכל מקרה, בניגוד לחוק - שהם בעלי הזכויות של צילומי פורטרט ולא מביאים את כל התמונות שצילמו ללקוח שהוא בעל הזכויות החוקי שלהם, זו כבר בעיה אחרת...

(קדימה, אבנים...)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון- להבא מבהירים דברים כאלה מראש כמה משלמים ומה בדיוק מקבלים.
דבר שני- זה העסק שלך, את זו שקובעת את החוקים. ואל תתפתי ללקוחות מעצבנים. אפשר לפעמים לעגל פינות או לבוא לקראת אבל לא להיות מוכתבת.
דבר שלישי כמו שאמר הנ"ל- אנשים מעריכים עבודה שמשלמים עליה! ממליצה לך לעלות מחירים, אפילו קצת, ולו רק כדי שלא תחושי מנוצלת

למעי'שה עכשיו תאמרי לה בנחמדות שאת מתנצלת שככה היא הבינה אבל אם היא רוצה את כל התמונות היא תצטרך לשלם עליהם. מקסימום תני לה תמונה שתיים מתנה והיא תרגיש שהיא "ניצחה"

הצלחות!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה לא בדיוק, עדן, אם כי אני בכלל לא צלמת, אבל קחי לדוגמא צייר שמזמינים אצלו עבודת ציור פורטרט- האם הוא מוכרח לתת את כל הסקיצות?
כמובן שאין מדובר בצלם שמשאיר אצלו את הצילומים לשימוש שלו אלא מוחק או משמיד אותם כדי לחסוך עבודה שלא משלמים עליה. יוצר אינו צריך לתת יצירות לא גמורות. הכלל הוא נניח שלא יוצאות מהסטודיו תמונות לא מעובדות וזה מובן מאוד ועל כן הלקוח יחליט כמה מתוכן הא רוצה להביא לגמר ולהוציא החוצה.
לי זה נשמע בסדר גמור ואני בכלל לא צלמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939568:
כבר דשנו בזה שלפי חוקי המדינה, בצילום פורטרטים הזכויות שייכות למצולם ולא לצלם, ולכן עבודת צילום פורטרטים לא שונה מכל עבודה אחרת בה אדם שוכר את שירותיו של בעל מקצוע תמורת עבודתו.
בעצם כשאדם מזמין צילום פורטרט הוא אומר לצלם: אני מגיע אליך לשעה-שעתיים בהם אני שוכר את שירותיך המקצועיים, אך מה שצילמת בשעתיים אלו שייך לי, על פי חוק.

זה שצלמים החליטו שבכל מקרה, בניגוד לחוק - שהם בעלי הזכויות של צילומי פורטרט ולא מביאים את כל התמונות שצילמו ללקוח שהוא בעל הזכויות החוקי שלהם, זו כבר בעיה אחרת...

(קדימה, אבנים...)
החוק תקף במידה ולא סוכם אחרת
בצילומים כאלה התשלום הוא על מוצר מוגמר
ולא על שכירת שירות כזה או אחר

• הוסף לסימניות
איפה כפתור האבן הגדולה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;939580:
זה לא בדיוק, עדן, אם כי אני בכלל לא צלמת, אבל קחי לדוגמא צייר שמזמינים אצלו עבודת ציור פורטרט- האם הוא מוכרח לתת את כל הסקיצות?
כמובן שאין מדובר בצלם שמשאיר אצלו את הצילומים לשימוש שלו אלא מוחק או משמיד אותם כדי לחסוך עבודה שלא משלמים עליה. יוצר אינו צריך לתת יצירות לא גמורות. הכלל הוא נניח שלא יוצאות מהסטודיו תמונות לא מעובדות וזה מובן מאוד ועל כן הלקוח יחליט כמה מתוכן הא רוצה להביא לגמר ולהוציא החוצה.
לי זה נשמע בסדר גמור ואני בכלל לא צלמת.

לדעתי ההבדל בין צייר לצלם הוא שאצל הצייר הוא עובד על תמונה אחת וזה ידוע ומוסכם עליו ועל הלקוח.
בצילום, הסיכום הוא בדר"כ "תצלמי שעה, ואז אני אראה כמה תמונות יפות יצאו ואבחר מהן".
מקובל עלי לחלוטין העניין של "לא להוציא תמונות לא מעובדות" - אבל כל תמונה טובה שיצאה, אמורה להיות של הלקוח - מזמין העבודה ובעל הזכויות.

נכתב ע"י אחינועם;939581:
החוק תקף במידה ולא סוכם אחרת
בצילומים כאלה התשלום הוא על מוצר מוגמר
ולא על שכירת שירות כזה או אחר

זה אומר שאם הלקוחה החליטה אחרי הצילום שהיא לא רוצה את התמונות אז היא לא משלמת? הרי את טוענת שהתשלום הוא על המוצר המוגמר ולא על העבודה...:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;939570:
וואו,
את באמת מזמינה את זה...

נכתב ע"י הלו קיטי;939578:
כל כך נמוך
שלא שווה התייחסות

נכתב ע"י rosmarin;939598:
איפה כפתור האבן הגדולה?

(האמת שלא הייתי מתחילה עם חבורת הצלמות המאיימת שכאן :p אם לא היה ידוע לי שבציבור הכללי נהוג אחרת, ומשום מה בציבור שלנו נכנסה איזו "נורמה" שונה מכל העמים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939568:

(קדימה, אבנים...)

קצת בילבלת מושגים....
1. יש זכויות יוצרים על עבודה.
2. ויש את כל רכיבי מחיר - תמורה.

1. אומר שהזכויות על התמונה שייכות ללקוחה וזכותה למכור אותן, לפרסם אותן ולעשות כל שימוש שעולה בדעתה בתמונות, כל עוד שלא סוכם אחרת.

2. אף אחד לא יכול לחייב צלמת להביא תמונת מצולם מטושטשת, תמונה לא ערוכה, או לתת 70 תמונות במחיר של 10.

2 דברים שונים לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939599:
לדעתי ההבדל בין צייר לצלם הוא שאצל הצייר הוא עובד על תמונה אחת וזה ידוע ומוסכם עליו ועל הלקוח.
בצילום, הסיכום הוא בדר"כ "תצלמי שעה, ואז אני אראה כמה תמונות יפות יצאו ואבחר מהן".
מקובל עלי לחלוטין העניין של "לא להוציא תמונות לא מעובדות" - אבל כל תמונה טובה שיצאה, אמורה להיות של הלקוח - מזמין העבודה ובעל הזכויות.

נראה לי שהסיכום הוא לא לפי שעות עבודה אלא לפי סך תמונות.
וכדי להגיע ל-10 תמונות מוצלחות אפשר גם לצלם 1000 בחצי שעה...
את לא תשחררי ללקוח את כל הסקיצות שעשית עבור הלוגו שלו.
הוא משלם נטו על התוצאה. ואותה את מעבדת ללוגו מושלם.

• הוסף לסימניות

כאחת שזו שיטת העבודה שלה, מחיר לשעה ומה שיוצא בזה הלקוח מקבל, אני גובה תשלום נוסף (אומנם נמוך) על כל הדפסה.
כמובן שזה לא כולל תמונות מטושטשות, לא מפוקסות, או לא מוצלחות גם אם הלקוח מאוהב בהן.

זה אומר שאם הלקוחה החליטה אחרי הצילום שהיא לא רוצה את התמונות אז היא לא משלמת? הרי את טוענת שהתשלום הוא על המוצר המוגמר ולא על העבודה...:confused:

היא לא יכולה, בגלל שזה מוצר מוזמן מראש,
כמו שאת לא יכולה לומר לגרפיקאית אחרי העבודה שזה לא לטעמך....

• הוסף לסימניות
אני לוקחת 150;)...
וגם על זה נזעקים "כזה יקר???"
ועדן, אני לא חושבת שאם סיכמנו על 10 תמונות אני אמורה לתת לה יותר, זה כמו שיגידו לגרפיקאי לתת את כל מה שהוא עבד עליו חוץ מהעבודה המוגמרת, ז'תומרת שאם הגרפיקאי עבד על סקיצה מסוימת שלא מצאה חן בעיני הלקוח, הלקוח אמור לקחת בתשלום על הסקיצה שאהב גם את הסקיצה שלא הכי אהב?
חוצמיזה, הבהרתי לה שאני לא מליונרית וזו העבודה שלי, וכשאגיע למליונים(...) אסכים לתת לה תמונות בחינם.
ושוב, אני לא מוציאה תמונות לא ערוכות ואני לא עורכת תמונות ללא תשלום!!!
הזמן שלי שווה כסף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;939607:
אני לוקחת 150;)...
חוצמיזה, הבהרתי לה שאני לא מליונרית וזו העבודה שלי, וכשאגיע למליונים(...) אסכים לתת לה תמונות בחינם.
ושוב, אני לא מוציאה תמונות לא ערוכות ואני לא עורכת תמונות ללא תשלום!!!
הזמן שלי שווה כסף!

כדאי שתלמדי לא לספק הסברים... לכל הסבר יש ללקוחות אלף טענות נגד.
תגידי: אלו הכללים שלי. רוצה? רוצה. לא רוצה? שלום!

• הוסף לסימניות
אני חשבתי שאת הדברים האלו מסכמים מראש. מי שלא עשתה את זה- אכלה אותה.
לי אישית אין מה לעזור.
רק לומר- פעם הבאה לעבוד עם טופס/ חוזה או מה שלא יהיה.
עכשיו- מה שתעשי לא יהיה טוב.

ודבר נוסף- יש לפתוח פורום- "עבודה מול לקוחות".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;939604:
קצת בילבלת מושגים....
1. יש זכויות יוצרים על עבודה.
2. ויש את כל רכיבי מחיר - תמורה.

1. אומר שהזכויות על התמונה שייכות ללקוחה וזכותה למכור אותן, לפרסם אותן ולעשות כל שימוש שעולה בדעתה בתמונות, כל עוד שלא סוכם אחרת.

2. אף אחד לא יכול לחייב צלמת להביא תמונת מצולם מטושטשת, תמונה לא ערוכה, או לתת 70 תמונות במחיר של 10.

2 דברים שונים לחלוטין.

לא בילבלתי במושגים, פשוט מרוב שמקובעים על נורמה מסויימת זה נשמע נורמלי...

1. אם הזכויות של התמונות שייכות ללקוחה גם התמונות שייכות לה, לא?!
כיצד יכולות להיות לה זכויות על התמונות אם היא לא מקבלת אותן?

2. לא חייבתי צלמות להביא תמונות מטושטשות או לא ערוכות וגם לא לתת 70 במחיר של 10. פשוט מראש לשער כמה תמונות מצלמים בשעה-שעתיים צילום, להוריד מזה את אחוז המפוקששות הקבועות - ולתמחר בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939611:
2. לא חייבתי צלמות להביא תמונות מטושטשות או לא ערוכות וגם לא לתת 70 במחיר של 10. פשוט מראש לשער כמה תמונות מצלמים בשעה-שעתיים צילום, להוריד מזה את אחוז המפוקששות הקבועות - ולתמחר בהתאם.

שוב.
לא לוקחים לפי שעות!!!
לוקחים לפי תמונות.
את העיניין של שעות את יכולה לומר לצלם חתונות שאת משכירה אותו לכמה שעות.
לא לצלמת סטודיו שמתמחרת פר תמונה

• הוסף לסימניות
עדן-
אם הלקוח יודע מראש שאצלי משלמים דמי רישום שלא מקבלים במקרה של ביטול- אף חוק לא יעזור לו.
אל תסיטי את הנושא. שושיה החליטה משהו- והיא שואלת לעזרתינו איך משיגים אותו.
היא לא שאלה אם זה ראוי או לא. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה