מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939705:
ראיתי.

גם ראיתי שצלמים מקצועיים מוציאים תמונות מהממות בלי עריכה בכלל, דבר יום ביומו - למרות שקשה להאמין...

(אני לא מדברת על צלמים מהמגזר שלנו וגם לא מהתחום של צילומי ילדים אלא של צילומי יופי ואופנה - ששם בדרך כלל העריכה היא יותר מסיבית - אבל אם הצלם מקצועי לרוב אין בה צורך)

אני דוקא מכירה צלמת ילדים חרדית שמוציאה תמונות מהממות בלי עריכה.

• הוסף לסימניות
לפני שנתיים הלכנו לצַלם, ילדה בת מצוה ושתי אחייניות קטנות. לא היה לו סטודיו אבל חצר מדהימה עם אביזרי סטודיו. צילם שעתיים, לקח 300 שקל ולא נתן תמונות ולא אלבום, רק דיסק עם כל התמונות שיצאו. (כנראה שאת המפושלות ממש הוא הוציא). עד היום אנחנו זוכרים את זה כחוויה. יכולנו לבחור איזה תמונות שאהבנו, לפתח בעצמנו, למסגר מה שרצינו, ולכל סבתא לתת תמונה שאהבה. גם הצלם לא הרגיש מנוצל וגם לא אנחנו.
ושושיה, כל הבעיה היא כשאין סיכום מראש. אם היה לכל צלמת דף עם פירוט של מה הלקוח יקבל בתום הצילומים, עם הוראות מה כדאי להביא לצילומים (לא כולם מודעים שכדאי להביא סט בגדים ואחכ אוכלים את הלב) מה מומלץ (למשל שבן ה3 ישן קודם ויגיע שבע) ותמורת איזה מחיר מקבלים מה. אפשרויות של תוספות תמורת איזה מחיר, הרי שלא יצטרכו להעלות פה אשכולות של לקוחות נצלניים או נודניקים.
כי אחרי הכל הלקוח משלם ורוצה להרגיש שמקבל תמורה, רק שכל אחד מושגיו שונים והתמורה משתנה מאחד לשני. לכן סיכום מראש יחסוך עוגמת נפש רבה לשני הצדדים.
ולגבי העלאת מחיר, רק את יודעת מה מצב השוק אצלכם. שווה להתאזר בסבלנות, לקחת זול, ואחרי שהשם שלך יהיה מוכר ונהגה, ואנשים יתחילו לקלוט את רעיון תמונות הסטודיו תוכלי להעלות בשקט.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
... שלא עשני אישה..... סילחה צלמת

• הוסף לסימניות
שלא עשני צלם ב 300 :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;939710:
צילם שעתיים, לקח 300 שקל ולא נתן תמונות ולא אלבום, רק דיסק עם כל התמונות שיצאו.

התכוונתי לזה

• הוסף לסימניות
ראיתי.

גם ראיתי שצלמים מקצועיים מוציאים תמונות מהממות בלי עריכה בכלל, דבר יום ביומו - למרות שקשה להאמין...

(אני לא מדברת על צלמים מהמגזר שלנו וגם לא מהתחום של צילומי ילדים אלא של צילומי יופי ואופנה - ששם בדרך כלל העריכה היא יותר מסיבית - אבל אם הצלם מקצועי לרוב אין בה צורך)
אני גם ראיתי צילומי אופנה לפני ואחרי
ודעתי ודעת הצלמות כאן שמתנהלות כך
בנקודה הזאת חלוקות עליך

ומהסיבה הזו לא מוציאת לשימוש חופשי תמונות לא ערוכות
כי בעינינו זה מוצר לא מוגמר
ואף בעיני לקוחותינו עובדה שהם באים אלינו ולא לצלמות שכן נותנות חומר גלם
כן ... ויש כאלה גם במגזר שלנו

• הוסף לסימניות
שושיה, את מסכמת על זמן או על מספר תמונות?
אם את נותנת 10 תמונות את צריכה לצלם עד שתהיי בטוחה שיש ללקוחה 10 תמןונות שונות ויפות לבחור, גם אם זה עובר את השעה, ואם את מצלמת לפי שעה- את לא יכולה להגביל בתמונות, לא?
וחוצמיזה שלחתי לך תגובה באישי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RMO;939758:
שושיה, את מסכמת על זמן או על מספר תמונות?
אם את נותנת 10 תמונות את צריכה לצלם עד שתהיי בטוחה שיש ללקוחה 10 תמןונות שונות ויפות לבחור, גם אם זה עובר את השעה, ואם את מצלמת לפי שעה- את לא יכולה להגביל בתמונות, לא?
וחוצמיזה שלחתי לך תגובה באישי.

תודה, ראיתי.
המחיר שלי הוא באמת לחבילה בסיסית של 10 תמונות.
אבל את מבינה שזה לא הגיוני שהיתה אצלי אמא שבאה לצלם תמונה אחת בלבד והשקעתי בזה שלושת רבעי שעה לח-י-נ-ם?
וכדי למנוע מריחת זמן מיותרת בסטודיו של אנשים שנורא מתענינים אם החדר הזה הוא באגף החדש של הבית או לא ואם הדלת פה מובילה למרפסת או לעוד חדר או בעצם אמבטיה...
הזמן מנוצל ומתומצת במקסימום (כי גם אני מתעייפת אם זה יותר מידי זמן) בגלל הלחץ של תשלום נוסף כי שוב, הזמן שלי שווה כסף.
ובאמת בסיכומים אני מעדכנת למשל ש"ל-10 תמונות אני מקציבה שעת צילום (2 ילדים) ויותר מכך, כל רבע שעה בתוספת של 10 ש"ח" תנסי ותראי שמריחות הזמן יתקצרו למינימום...

• הוסף לסימניות
ראיתי.

מאיפה לך?

• הוסף לסימניות
ראיתי.

הם גם לוקחים פי 10...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;939796:
תודה, ראיתי.
המחיר שלי הוא באמת לחבילה בסיסית של 10 תמונות.
אבל את מבינה שזה לא הגיוני שהיתה אצלי אמא שבאה לצלם תמונה אחת בלבד והשקעתי בזה שלושת רבעי שעה לח-י-נ-ם?
וכדי למנוע מריחת זמן מיותרת בסטודיו של אנשים שנורא מתענינים אם החדר הזה הוא באגף החדש של הבית או לא ואם הדלת פה מובילה למרפסת או לעוד חדר או בעצם אמבטיה...
הזמן מנוצל ומתומצת במקסימום (כי גם אני מתעייפת אם זה יותר מידי זמן) בגלל הלחץ של תשלום נוסף כי שוב, הזמן שלי שווה כסף.
ובאמת בסיכומים אני מעדכנת למשל ש"ל-10 תמונות אני מקציבה שעת צילום (2 ילדים) ויותר מכך, כל רבע שעה בתוספת של 10 ש"ח" תנסי ותראי שמריחות הזמן יתקצרו למינימום...

לא ניסיתי אז אני לא יודעת, אבל כשקובעים צילום אני מגבילה בכמות הבגדים בהתאם לחבילה שנבחרה, וכשנראה לי שיש מספיק אני אומרת לאמא- אני חושבת שמיצינו, סימנו.
לא קרה לי שהתווכחו איתי.
אבל שושיה, באמת, מה זה לצלם תמונה אחת??
יותר רווחי להיות קופאית בסופר..

• הוסף לסימניות
לשיטתך הלקוחה שהיתה לי אתמול היתה יוצאת אחרי שעה של צילומים עם תמונה אחת לילד עם דמעות בעיניים ונזלת כי רק אחרי שעה התחיל משהו לזוז
יש צלמים שעובדים כך ,אתה משלם על שעת עבודה(400 ש"ח לדוג) ומקבל את כל החומר על הדיסק +10מעובדות גם אם הם יצאו מעפנות וגם אם לא יצא כלום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939568:
...לפי חוקי המדינה, בצילום פורטרטים הזכויות שייכות למצולם ולא לצלם...

נכתב ע"י eden7115;939611:
אם הזכויות של התמונות שייכות ללקוחה גם התמונות שייכות לה, לא?!

נכתב ע"י eden7115;939679:
מה שמפריע הוא שלפעמים נראה ששוכחים מה החוק (זאת אומרת: איך צריך להתנהל) - ואם הלקוח רוצה ללכת לפי ההתנהלות החוקית (לא שהוא יודע מה החוק - פשוט זה גם הגיוני), לא מבינים איך הוא מעז לא להסכים להחלטות השרירותיות שהתקבעו כנורמה אצל צלמות רבות.

עדן, חבל שאת מתעקשת כל כך על טענה שהיא פשוט לא נכונה.

החוק קובע כי זכויות הקנין הרוחני בתמונות שצולמו בהזמנה, שייכות למצולם.
בשום מקום בחוק לא נקבע שהצלם חייב להעביר כל צילום שברשותו לידי המצולם ללא תמורה מוסכמת.

זכותי המלאה על פי חוק, לגבות כל מחיר עבור עבודתי.
זה לא סותר את חוק זכויות יוצרים. אמנם זכויות הקניין הרוחני בתמונות שייכות ללקוח במקרה שהוא הזמין את הצילומים, אבל זה לא אומר שהוא פטור מתשלום. זה רק אומר, שאין להשתמש בתמונות ללא רשותו של הלקוח.

אין לבלבל בין שני הדברים.
וחבל שאת מציגה את זה כאילו שציבור הצלמים נוקט בנורמות עברייניות.

גם זה בכלל לא נכון.
עיבוד הצילומים הוא חלק מתהליך ההפקה.
זה לא קשור למקצועיות. גם הצלמים הגדולים בעולם מעבדים את הצילומים שלהם.
וזה גם לא קשור לעולם הדיגיטלי, גם לפני כן, היו קיימות שיטות לערוך ולעבד תמונות, אלא שהיום זה משוכלל יותר ובהישג יד של כל אחד.

לדעתי, צלם שלא מבצע עיבוד לצילומים שלו, כנראה פשוט לא יודע להשתמש בכלים האלה. זה לא מראה על מקצועיות אלא להיפך.

אבל סטינו מהנושא.

פותחת האשכול מתמודדת עם לקוחה שמנסה להכתיב לה כיצד להתנהל.
ההתלבטות היא, האם להיענות ולמסור (ללא תמורה) חומרי גלם מתהליך העבודה, או להתעקש להעביר רק תוצרים מוגמרים ואיכותיים תמורת תשלום בהתאם.

אני אישית מצדד באפשרות השניה. - כמובן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RMO;939975:
לא ניסיתי אז אני לא יודעת, אבל כשקובעים צילום אני מגבילה בכמות הבגדים בהתאם לחבילה שנבחרה, וכשנראה לי שיש מספיק אני אומרת לאמא- אני חושבת שמיצינו, סימנו.
לא קרה לי שהתווכחו איתי.
אבל שושיה, באמת, מה זה לצלם תמונה אחת??
יותר רווחי להיות קופאית בסופר..

בסופר אצלנו לא צריך קופאיות...;)
ושוב אני חוזרת, כדי שיכירו אותי, אני נכנסת לציבור בעזרת מבצעי תמונות אחדות במחירים אפסיים.
המציאות מראה שאין לי כמעט זמן לנוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;940071:
לשיטתך הלקוחה שהיתה לי אתמול היתה יוצאת אחרי שעה של צילומים עם תמונה אחת לילד עם דמעות בעיניים ונזלת כי רק אחרי שעה התחיל משהו לזוז
יש צלמים שעובדים כך ,אתה משלם על שעת עבודה(400 ש"ח לדוג) ומקבל את כל החומר על הדיסק +10מעובדות גם אם הם יצאו מעפנות וגם אם לא יצא כלום

הצלצול בטעות.
בינתיים לא קרה לי כזה מקרה, בכ"א אם אני רואה שהילד מדי עצבני או משהו אחר, אני מציעה לאמא לא להתעקש ולחזור יום אחר כשיהיה יותר "בכלים".
זה טוב גם לי וגם לאמא וגם לילד.
בכ"א השיקולים שלי כנראה נובעים ממקומות אחרים (כמו בייביסיטר לילדים בלאגן ושבירת אביזרים וכן מריחת זמן מיותרת.).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;939560:
אחרי שלקוחה בחרה את התמונות שלה (10 מתוך 78) היא בקשה על דיסק את כל התמונות שצילמתי, היא אמרה לי "שגם את המפושלות אני רוצה", הסברתי לה שאני בכלל לא מראה לה אותן, אז היא אמרה שבכ"א היא רוצה את כל מה שבחרה על דיסק אחד ואת כל מה שלא בחרה על דיסק אחר ללא עריכה, סתם כי היא רוצה אותן.
הבהרתי לה שאין אצלי כזה דבר, אני לא מוציאה תמונות לא ערוכות בכל מחיר (היה ברור לה שמה שלא בחרה, מקבלת בחינם על דיסק...) ואם היא רוצה את התמונות שלא בחרה, בכיף אבל כל תמונה עולה כמו שסיכמנו על ה-10 שכן בחרה וזה כולל עריכה, היא אמרה לי "אבל בין כה וכה את מוחקת אותן מהמחשב אז מה אכפת לך לשים על דיסק ואני אשלם את העלות וכמובן אני לא רוצה ערוכות?" אמרתי לה שלפי חוקי האתיקה של צילום אין כזה דבר ואני לא הולכת לעשות לה את זה, גם לא בתור טובה...
היא יצאה מהבית שלי בהרגשה שאני הולכת לתת לה את זה, איך לחתוך ענינים???
אינני צלמת, אבל כל פעם אחרי שצלמתי את ילדי יצאתי בהרגשה קצת רעה.
נכון.
אתיקה מקצועית.
אם אני יקבל את כל התמונות אז אני לא יקנה כל תמונה ב 30 ש"ח. נכון.
אבל, צלמות יקרות; איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח. זה ממש לא הוגן.
לכם זה לא עולה, ואותה זה יכול לשמח, ואין לה את ה 1000 ש"ח להשקיע בשביל כל התמונות האלו כשהם ערוכות.
אינני באה בטרוניה, זה המקצוע, אבל אולי כדאי למצוא איזהשהוא שביל אמצע של תמחור מסוים עבור כל התמונות ללא עריכה, סתם בשביל שלא תרגישו שאתן רעות לב וסתם בשביל שהלקוחה לא תרגיש שאתן רעות לב.
אשמח אם מישהי כאן מהפורום תעלה הצעות נורמטיביות לתמחור הוגן בצורה שכל התמונות שצולמו יגיעו למצולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;940588:
אינני צלמת, אבל כל פעם אחרי שצלמתי את ילדי יצאתי בהרגשה קצת רעה.
נכון.
אתיקה מקצועית.
אם אני יקבל את כל התמונות אז אני לא יקנה כל תמונה ב 30 ש"ח. נכון.
אבל, צלמות יקרות; איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח. זה ממש לא הוגן.
לכם זה לא עולה, ואותה זה יכול לשמח, ואין לה את ה 1000 ש"ח להשקיע בשביל כל התמונות האלו כשהם ערוכות.
אינני באה בטרוניה, זה המקצוע, אבל אולי כדאי למצוא איזהשהוא שביל אמצע של תמחור מסוים עבור כל התמונות ללא עריכה, סתם בשביל שלא תרגישו שאתן רעות לב וסתם בשביל שהלקוחה לא תרגיש שאתן רעות לב.
אשמח אם מישהי כאן מהפורום תעלה הצעות נורמטיביות לתמחור הוגן בצורה שכל התמונות שצולמו יגיעו למצולם.

יש לי הרבה כבוד למה שאת אומרת - כי את אומרת את זה מקודת מבט של מישהי שבאה להצטלם.... ולא רואה את הצד השני - אין צלמת שמכבדת את עצמה בעולם(....!) שתוציא תמונות ללא עריכה - לא קיים כזה דבר - ולא משנה באיזה מחיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה