מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;940588:
אבל, צלמות יקרות;
איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח.

אם הגענו למקום של אכזריות- קטונתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;940588:
אינני צלמת, אבל כל פעם אחרי שצלמתי את ילדי יצאתי בהרגשה קצת רעה.
נכון.
אתיקה מקצועית.
אם אני יקבל את כל התמונות אז אני לא יקנה כל תמונה ב 30 ש"ח. נכון.
אבל, צלמות יקרות; איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח. זה ממש לא הוגן.
לכם זה לא עולה, ואותה זה יכול לשמח, ואין לה את ה 1000 ש"ח להשקיע בשביל כל התמונות האלו כשהם ערוכות.
אינני באה בטרוניה, זה המקצוע, אבל אולי כדאי למצוא איזהשהוא שביל אמצע של תמחור מסוים עבור כל התמונות ללא עריכה, סתם בשביל שלא תרגישו שאתן רעות לב וסתם בשביל שהלקוחה לא תרגיש שאתן רעות לב.
אשמח אם מישהי כאן מהפורום תעלה הצעות נורמטיביות לתמחור הוגן בצורה שכל התמונות שצולמו יגיעו למצולם.
וודאי שמפסידים. זו פרסומת הפוכה בעבורנו.
אנו רוצות שיראו תמונות בעלות גימור מושלם.
לקוחות זה עוד מילא.
קורה לכם כשזה עם משפחה או חברים?
'נו מה אכפת לך? אני לא מאמינה שאת עושה לי את זה... בין כה צילמת.
אני אחותך/גיסתך/חברה טובה שלך. אל תעשי לי את זה.'
נתקלתן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;940722:
וודאי שמפסידים. זו פרסומת הפוכה בעבורנו.
אנו רוצות שיראו תמונות בעלות גימור מושלם.
לקוחות זה עוד מילא.
קורה לכם כשזה עם משפחה או חברים?
'נו מה אכפת לך? אני לא מאמינה שאת עושה לי את זה... בין כה צילמת.
אני אחותך/גיסתך/חברה טובה שלך. אל תעשי לי את זה.'
נתקלתן?

מכירים את כל אלו: נו, את חברה שלי/שכנה/בתדודה, בטח לי תתני בהנחה או בחינם... ?
איך אמרה חברה שלי- אם את חברה/ בת דודה/ שכנה- את בטח רוצה שאתפרנס יפה אז אנא שלמי כפול...

• הוסף לסימניות
ולגביך מיכל- צלמים אינם אמורים להפסיד ולבוא לקראת לקוח כשהם מפסידים מזה. אולי תבקשי במאפיה את כל העוגות המפושלות? והתופרת- אולי תוציא החוצה את כל הנסויים הבלתי מוצלחים שלה? מה איכפת לכם, זה בחינם?
ככה, כי נותן שרות לא אמור להוציא החוצה משהו לא מושלם. מבחינתו זהו הפסד. אני ככותבת לא אוציא חומר כתוב ברמה נמוכה גם אם ישלמו לי עליו, זו פרסומת שלילית עבורי. וזה שהצלמת לא רוצה לקחת סיכון ולכן מצלמת כמה שיותר כדי שיהיה לה מרחב תימרון לא אומר שהיא צריכה לשתף בזה את כל הסביבה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שנוסחת הקסם פה היא אם צלמות מוכנות לתת תמונות נוספות בעלות עיבוד ולא בעלות של זמן צילום. אולי אפילו גרפיקאית חיצונית יכולה לעשות זאת בעלות מופחתת.

• הוסף לסימניות
בלי קשר למה שנאמר כאן
ואני מאד מבינה את הצלמות שלא מוציאות תמונות ללא עריכה
כך שאין כל צורך לשכנע אותי :)
אנחנו בבר מצוה של הבן שלנו לקחנו צלם לפי שעה
והוא נתן לנו בדיסק את כל התמונות ללא עריכה דקה אחרי גמר האירוע
היה מעולה
שוב, לא יודעת עד כמה זה מקובל (זה היה בתיווך שכן צלם שהשיג לנו אותו) אבל זה היה מאד מוצלח

• הוסף לסימניות
מבינה את הצלמים שלא רוצים להוציא חומר בלי עריכה, אבל יש גם צד שני, שלדעתי כדאי לכל נותן שרות לשים לב שלא להגיע אליו.
לקחנו לארוע אחד צלם מאד מומלץ, שמוציא אלבומים לתפארת רק אחרי עריכה מוקפדת.
חמישה חודשים לקח לזוג לקבל את האלבום!!!!
באמת. טוב שהוא הגיע לפני הברית....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;940838:
בלי קשר למה שנאמר כאן
היה מעולה
שוב, לא יודעת עד כמה זה מקובל (זה היה בתיווך שכן צלם שהשיג לנו אותו) אבל זה היה מאד מוצלח
צילום אירועה זה נושא אחר. ורוב צלמי האירועים בכל אופן עושים עריכה בסיסית לתמונות בלבד או אפילו רק סינון.
אין כל כך קשר בין התחומים.

• הוסף לסימניות
ברור. לצילום ארוע יש משמעות כתיעוד שכל רגע ממנו חשובה ותמונה אחת אינה במקום תמונה אחרת. ברגע שהתמונות מבוימות בסטודיו- אין בעצם כל משמעות לכל תמונה בנפרד ואין להורה טענות שהוא מפסיד משהו, כי זה הענין של הצלם כמה תמונות הוא מעונין לנסות כדי ליצור מבחר עבורו.

• הוסף לסימניות
חשבתי מעט על האשכול הזה מה הפריע לי בראשיתו כלקוחה, ומקווה שאתם הצלמים תאירו את עיני.
כתבתי על צלם שלקח עבור שעתיים של צילום ועריכה קלה (כנראה, ייתכן ללא עריכה כלל) 300 שקלים. והיו שנזעקו וברכו שלא עשה אותם צלם ב300 שקלים.
ואני שואלת: איפה תמצאו היום עובד שמקבל 150 שקלים לשעה? אפילו בהייטק זה כמעט לא קיים. מה נזעקתם?
אז נכון, השקעתם על סטודיו ומצלמה, אבל זה חוזר אחרי זמן קצר.
מה גרוע לקבל 150 שקל לשעה (או אפילו 100 אם נוסיף עריכה)?
מחכה להארות.

• הוסף לסימניות
סטודיו ומצלמה לא חוזר תוך זמן קצר! את יודעת כמה הדברים האלה עולים? ויש הרבה בלאי, ושידרוגים וכדומה, וכל זה בלי להיות צלמת. דיברתי עם צלמת אחת והיא אמרה שלקחה הלוואה לשידרוג המצלמה והיא עומדת להחזיר אותה במשך תקופה ארוכה מאוד. לא מרחמת על הצלמות או מתחילה לתת להן צדקה אבל- הוצאות זה משהו שאין לך מושג אם אתה לא שם.

• הוסף לסימניות
אפרתה
כל הכבוד על הדוברות המצוינת :)

אולי כשזה בא מאדם מהשורה שהוא לא קשור לעולם הצילום יקנו את הדברים
ויפסיקו לטעון לעושק ואכזריות...

:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;940888:
חשבתי מעט על האשכול הזה מה הפריע לי בראשיתו כלקוחה, ומקווה שאתם הצלמים תאירו את עיני.
כתבתי על צלם שלקח עבור שעתיים של צילום ועריכה קלה (כנראה, ייתכן ללא עריכה כלל) 300 שקלים. והיו שנזעקו וברכו שלא עשה אותם צלם ב300 שקלים.
ואני שואלת: איפה תמצאו היום עובד שמקבל 150 שקלים לשעה? אפילו בהייטק זה כמעט לא קיים. מה נזעקתם?
מחכה להארות.

כמה שעות עובד איש הייטק? וכמה שעות עובד צלם?
מה המחיר שלו ב"תלוש"? וכמה המעסיק צריך להשלים לו את כל ההוצאות הנלוות? (ביטוח לאומי, פנסיה וכדומה).
לצלם יש ציוד יקר שקנה מכספו שלו, נסיעות וזמן שמשקיע בבית על עריכה אפילו בסיסית. שכירות מקום, ארנונה, מיסים ועוד.
150 לשעה לצלם סטודיו, זה מחיר הפסד!

• הוסף לסימניות
אף פ'ם לא נכנסתי לבדוק בדיוק עלויות של צלמים,
אבל כלל ברזל אחד אני יודעת:
לא שייך בכלל להשוות בין עלויות של שכיר לעצמאי.
עצמאיים שחשבו לנסות לעבוד בראש הזה, ברוב מוחלט של המקרים נפלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;940838:
בלי קשר למה שנאמר כאן
היה מעולה

מחכה להארות.
אני לא יודעת באיזה תחום את עובדת אבל אני יכולה לומר לך שמהניסיון שלי ושל חברותי. הוצאות של סטודיו לפני הכנסות בכלל הם בין 4000-9000 ש"ח
אני מדברת על מצלמה, עדשות, מחשב, תאורה, רקעים, אביזבים, שכירות, מנהלת חשבונות, נסיעות, פירסום, לימוד.... לכל אחת ואחד יש את הרשימה שלנו של הוצאות זה לא אומר שכל חודש יוצא מהכיס 4000 ש"ח אבל בממוצא משדרגים מצלמה ומחשב כל 3 שנים אז ההוצאה מחושבת על 3 שנים.
בקיצור יש הרבה צלמות בתווך המחירים הבנונים שאומרים לי "אני חושבת לסגור את הסטודיו ההוצאות לא ניגמרות בגלל שאני רוצה לתת ללקוחות הכי הכי ואני עובדת שעות על גבי שעות ולא רואה בכלל הכנסות"
בקיצור עם אתה קונה רק מצלמה פשוטה (יחסית) עם עדשה בסיסית ועובד בעבודה אחרת ועל הדרך לפעמיים בצהרים מצלם שעתיים ומקבל על זה 300 ש"ח זה יכול להיות סבבה. אבל זה בתנאי שאתה לא מוציא כספים על פירסום ושיווק וכמובן אין לו ציוד סטודיו אלה רק מצלמה ועדשה.
מקווה שעכשו הבנת

• הוסף לסימניות
ריקי, איך 4000?
מצלמה בלי עדשה עולה יותר מזה,
וזה בלי תאורות בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;940985:
ריקי, איך 4000?
מצלמה בלי עדשה עולה יותר מזה,
וזה בלי תאורות בכלל.

אני מדברת על חודש כמובן.
לדוגמה מצלמה עולה 14000 ש"ח וקונים מצלמה כל שנתיים וחצי (לפחות כך זה אצלי) שזה אומר שמחלקים את ה14 אלף ל30 שזה אומר שמתוך ה4000 כל חודש אני מחשבת 466 ש"ח הוצאה של מצלמה.
עדשה כל שנתיים בערך אני קונה עדשה ב5000 ש"ח שזה בערך 200 ש"ח בחודש
אילו ההוצאות שמוציאים פעם ב אבל זה תמיד מחושב אצלי על פני הזמן שניראה לי.
כמובן יש תהוצאות השוטפות של לדוגמה כ500 שקל בחודש על אביזרים. יש חודשיים שאני מוציאה 200 ויש חודשיים שאני מוציאה 1500.
בקיצור לכל אחד יש תחישובים שלו והלווי שהייתי נישארת ב4000.
בקיצור זה אומר לעם ההוצאות שלי 4000 (שזה קצת לעסק שלי) והחודש הכנסתי מלקוחות 6000 זה אומר שמתוך ה6000 20% זה הוצאות ישירות ללקוחת כמו אלבומים והדפסות.
ולכיס ניכנס לי 800 ש"ח שזה על הממוצאה 6-7 ש"ח לשעת עבודה.
אני ממש ממש ממש לא אומרת שאילו המספרים של מה שאני מכניסה/ מרוויחה בחודש אני פשוט ניסיתי לעבוד עם מספרים אגולים.
אני מאמינה שיש צלמות עם סטודיו שההוצאות שלהם פחות מ4000 ש"ח בממוצאה לחודש. אני לא יודעת תחשבון של כולם אלה רק שלי.

• הוסף לסימניות
תמיד להחתים את הלקוח על חוזה (בשני עותקים, אחד אצלך ואחד אצלה)ולהבהיר ה-כ-ו-ל מראש כדי למנוע בלבולים שכאלה
לגבי המחירים- מסכימה עם כל מה שנכתב כאן- ברגע שתעריכי את העבודה שלך הלקוחות גם יעריכו אותה

• הוסף לסימניות
מחכה להארות.

150 ש"ח לשעה עבור עבודה אמנותית, איכותית ומקצועית
זה ממש ממש לא הרבה
ובחישוב הזה לא נכנס כלל ההוצאות הענקיות שיש לצלמות
על שוטף (שכירות, ביטוח וכד'), ציוד, אביזרים, השתלמויות מקצועיות

ולשושיה -
אין כאן עניין של "לתת בחינם משהו שבמילא כבר יש לך במחשב"
אלא - בפשטות - שאלו הכללים בסטודיו
לא מוציאה תמונות לא מעובדות. נקודה.
ברור שיש פה פן מקצועי -
מבחינתך את לא יכולה להרשות לעצמך שתמונות גרועות שצילמת כסקיצות יסתובבו בשוק בדיוק בזמן שאת מריצה את העסק!
את לא צריכה להסביר את זה כך ללקוחה
אלא בפשטות -
אם היא הזמינה חבילה של 10 תמונות, זו החבילה, וזה מחירה.
אפשר להיות נחמדה ולתת לה איזה אקסטרא, איזו תוספת קטנה שתרגיש טוב
אבל ברור ששדרוג לחבילה של יותר תמונות -
את קובעת את המחיר, אין שום צורך להרגיש לא נעים ממנה.
זה שדרוג של הזמנה.
זה מקובל, וזה עולה כך וכך.
וכמובן שאם קבעת לעצמך כלל
שאת לא מוציאה בשום אופן תמונה לא מעובדת - זה כך וזהו.
רק אל תיכנסי לויכוחים מתישים או דיונים, כי זה מוריד מערכך.
(כל מה שכתבתי - בדיעבד, לפחות ללמוד לפעם הבאה)

אגב,
זה יכול אולי להוות עבורך פתח לצמיחה, במקרה שאת מזהה צורך כזה
את תמיד יכולה להציע ללקוחה שדרוג של החבילה, אחרי הצילום.
במידה ויש הצדקה כמובן.
אולי תיקח עוד 5 תמונות שהיה לה קשה לוותר עליהן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;940588:
אבל, צלמות יקרות;
איך ההרגשה שלכם כשאמא מעונינת בתמונות שהיא לא בחרה, ואתם יכולים בקלות לתת לבן אדם הרגשה טובה וברוב אכזריות אתם לוקחות את התמונות היפות שהאמא והסבתא והילד כל כך ישמחו שיש להם את זה וזורקים את זה לפח.

מסתבר ש'אגד' ו'עילית' הם אכזריים, לא?
במילא הם נוסעים לירושלים. במילא יש להם מקום מיותר. אז איך הם נותנים לי ללכת ברגל את כל הדרך הארוכה ולא מרחמים עלי ונותנים לי לנסוע בחינם?

אכזריות לשמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה