אפשר להמיר לשמן? אין לי מרגרינה לא מכניסה לבית.יש לי מתכון של טורט פרג, טעים במיוחד
אבל עם מרגרינה, מתאים לך?
אני אשמח.יש לי מתכון של טורט פרג, טעים במיוחד
אבל עם מרגרינה, מתאים לך?
טורט פרגאני אשמח.
לא ניסיתי.אפשר להמיר לשמן? אין לי מרגרינה לא מכניסה לבית.
לא נראה לי שראיתי אי פעם פרג טחון ארוז.אין לי מתכון ספציפי לעוגת פרג.
אבל מומלץ מאוד לקנות פרג טרי שטוחנים במקום בחנות תבלינים,
הפרג שנמכר בצרכניות בדר"כ ישן יותר וטעמו מריר.
1/2 כוס יין אדום מתוק
3 כפות יין אדום
איזה ספר? באיזה עמ'?לקרייזמן יש עוגת פרג מדהימה!!!
סליחה על התגובה המאוחרת.אין לי בבית מה אפשר במקום?
מיץ ענבים ילך?
יש לי ממש תודה!סליחה שאני עסוקה בהכנות לשבת : )
ניחוחות שבת וחג חלק א' עמוד 116.
אצלם עוד מעט ואעלה אם אין לך
איזה זריזות!טורט פרג בשכבות (מאת הספר ניחוחות שבת וחג חלק א' של ציפורה קרייזמן)
לבצק:
1/2 קילו קמח
1 אפיון
200 גרם מרגרינה עם מלח ()
1/2 כוס שמן
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת מ1 לימון
כ3/4 כוס מיץ או מים
2-3 כפות ריבה רכה, למריחה על הבצק
לטורט:
8 ביצים מופרדות
11/2 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ1 לימון
1/2 כוס שמן
100 גרם פרג טחון
11/4 כוס קמח
1 אפיון
לציפוי:
קרם שוקולד של עוגת ז'רבו. (בחלק ב' עמוד 256)
הוראות הכנה:
נפי את הקמח ואבקת האפיה לקערה. הוסיפי את המרגרינה חתוכה לקוביות, וכן את השמן. התחילי לעבד בצק. הוסיפי את שאר החומרים ולושי בצק נעים ורך - כמות הנוזלים משתנה בהתאם.
שמני קלות תבנית בגודל 27X35 ס"מ. רפדי את התבנית בבצק, כשאת מהדקת באצבעותייך לשכבה אחידה.
חממי את התנור לחום בינוני 180 מעלות. אפי את הבצק 15 דקות עד שיזהיב קלות.
הוציאי את התבנית מהתנור ומרחי את הבצק בשכבת ריבה אחידה.
הכיני את טורט הפרג:
שימי בקערה את החלמונים. הוסיפי מחצית מהסוכר, לימון, שמן ופרג. בחשי היטב לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים לקצף יציב, תוך כדי הוספת יתרת הסוכר בהדרגה. הבליעי את תערובת החלמונים בעדינות אל תוך הקצף. הוסיפי את הקמח ואפיון בתנועות קיפול לתערובת העוגה. בחשי קלות למניעת גושים.
צקי את תערובת טורט הפרג מעל לשכבת הריבה. החזירי את התבנית לתנור והמשיכי לאפות עוד כ40 דקות. בדקי בעזרת קיסם אם העוגה אפויה.
בתום האפיה הוציאי את התבנית וצנני את העוגה. הכיני את הקרם לפי ההוראות וצפי את העוגה. שמרי במקרר עד להגשה.
העוגה טובה מאד בהקפאה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים