- הוסף לסימניות
רבי שמעון לא הזמין את כל ה...לא יודע מי הצדיק שאמר זאת, אם בכלל.
רבי שמעון בר יוחאי עצמו ביקש במפגיע שיבואו אליו למירון לשמוח בשמחה שלו. "עולו ואתו ואתכנשו".
לא הגיוני שרשב"י מזמין אורחי ובורח להם.
רבי שמעון לא הזמין את כל ה...לא יודע מי הצדיק שאמר זאת, אם בכלל.
רבי שמעון בר יוחאי עצמו ביקש במפגיע שיבואו אליו למירון לשמוח בשמחה שלו. "עולו ואתו ואתכנשו".
ככה נהוג לומר בישיבות - שביום ל''ג בעומר רשבי נמצא בפונוביז'....לא יודע מי הצדיק שאמר זאת, אם בכלל.
כאן אמנם אין שם של צדיק אבל זה מוזכר בשם גדולי ארץ ישראל:ואל תצטטו "צדיק" בלי לציין מי, כשהאמירה כל כך מרחיקת לכת!
אתה בעצם אומר שכל האדמו"רים שבאי להדליק את ההדלקות, החסידים ואנשי מעשה ששופכים לב כמים בתפילות ועתירות, מאות אלפים שחוגגים ושמחים כבקשתו של רשב"י - כולם בעצם משחקים ב'כאילו'? רבי שמעון ברוח להם ומשאיר אותם ללעג ולקלס??
באמת????
מי אמר את זה?
מה זה אומר, שעוד מישהו כבר עשה את זה בעבר, כשהפריח אמירה שערורייתית בלי לומר דבר בשם אומרו?...כאן אמנם אין שם של צדיק אבל זה מוזכר בשם גדולי ארץ ישראל:
צפה בקובץ המצורף 483425
אני לא שמעתי מה הרב עובדיה זצ"ל אמר אבל אני כן יודע מה היה המעשה בזמן האר"י ז"ל ואז הסוגיא היתה האם אין זלזול במקום בזה שרוקדים שם, ובמיוחד שרקדו אז ביחד עם ישמעאליםואני אומר בשם אומרו:
שמעתי מרב עובדיה זצ"ל בשידור במוצ"ש, שבשנים קדמוניות ביקשו רבני צפת לבטל את ההילולא בשל פרצות בצניעות, ורשב"י בעצמו נגלה לגדולי צפת ואמר להם לא לבטל את השמחה שלו.
ממש לא אמירה שערורייתית שמישהו הפריח, זה התבטא בזה שלא באו למירון!מה זה אומר, שעוד מישהו כבר עשה את זה בעבר, כשהפריח אמירה שערורייתית בלי לומר דבר בשם אומרו?...
היינו שם דרך המהדרין מסודרת בצורה נפלאה, לא היו תקלות - היה שילוט ברור, כל הדרך היתה נקיה בעלי עבר דרך המהדרין ללא צורת אשה הן בהלוך והן בחזורכ"כ נכון!!!
הייתי גם אתמול, והיה זוועה!
לדעתי חייבים לסדר דרכים מהדרין בצורה ברורה עם שילוט והכוונה לאורך כל הדרך, זה יכול למנוע המון עוגמת נפש.
אני רק יראה לך צילום ממאמר של החוקר הרב יצחק אייזיק בלוי בישורון שמצטט שם כת"י של החיד"א שמספר את המעשה ושם כתוב שחשש הב"י שזה "זלזול שאוכלים ומרקדין"הרב עובדיה זצ"ל אמר בפני קהל עם ועדה שהבעיה היתה בענייני צניעות, לא שמרו על הצניעות.
אין מהדרין לנשים!היינו שם דרך המהדרין מסודרת בצורה נפלאה
הדגשתי שבעלי עבר בחלק המהדרין ולא ראה צורת אשה תעברי שוב על ההודעהאין מהדרין לנשים!
היה נראה לי לפי איך שכתבת כי כתבת פעמייםהדגשתי שבעלי עבר בחלק המהדרין ולא ראה צורת אשה תעברי שוב על ההודעה
היינו שם דרך המהדרין מסודרת בצורה נפלאה, לא היו תקלות
בעלי עבר דרך המהדרין ללא צורת אשה הן בהלוך והן בחזור
בדרך מהבית לתחנה לא היו נשים?לגבי הדרך מהדרין, אכן יש דרך מהדרין, אבל גם שם יש נשים....
ואחר כך בדרך לשאטלים אין דרך מהדרין.
עוברים בין נשים שיושבות וכו', לא מדבר על אלו שעולים לאוטובוסים, ככה זה בכל תחנה, מדבר על נשים שה"י רק הוא יודע, או בעצם בגלל שר' שמעון לכל, מה הם מחפשים שם....
מצטרף לכל מילה.הייתי במירון, התעליתי והתרוממתי,
וחזרתי קדוש יותר, עם רגשי תשובה והתעוררות.
משהו שאי אפשר לתאר במילים,
מי שלא היה לא יבין.
שואבים ברוח הקודש, זו ההגדרה.
תרכיז עצום של רגשי קודש שלא שייך לתאר.
כלל לא נחשפתי לכל הנושאים הבעייתיים שהועלו כאן.
נראה לי שכל אחד מגיע ל"רבי שמעון" שמעניין אותו ושנמצא בראש שלו.
מי שרוצה להתעלות, להתקדש ולהיטהר, עולה בדרך מהדרין בזריזות ובמהירות, ממוקד מטרה, ושואב ברוח הקודש כמו בבית המקדש.
מי שיש לו בראש דברים אחרים,
כנראה גם הוא מוצא מה שהוא מחפש.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים