דרוש מידע מי משכיר את הדירה שלו יש לי שאלה עניינית

• הוסף לסימניות
כדי לפרוע צ'ק ביטחון את צריכה בית משפט..
ממה שידוע לי זה לא נכון.
טכנית לא משנה מה כתוב על השיק בנוסף למוטב, הסכום, התאריך והחתימה,
אם כל אלו תקינים- הבנק יפקיד את השיק,
ובימינו, שכל שיק שחוזר מסיבת חוסר כיסוי דופק את הבן אדם לתקופה ארוכה- לא ממש משתלם לא לכסות את השיק.

ייתכן שאם הסוגיה מגיעה לבימ"ש- כן יש משמעות למה שכתוב על השיק, אבל הבנק לא פונה לבית משפט לקבל אישור לפני שיפרע כזה שיק.

• הוסף לסימניות
זה מה שאני הצעתי לה
אבל היא אמרה שיש סוף לכל תעלול...
או צ'קים או העברות...
אם הצקים נמצאים אצלי שאז אםקיד אותם ולא תעשה העברה
הבעיה שלי לא נוח להפקיד צקים ואני לא תמיד מפקידה בזמן
בלת"ק חלקי
צודקת,
אם היא הייתה מבקשת לשלם בהעברה את יכולה לדרוש ממנה שיקים לביטחון ותקרעי אותם וכו'
אבל אם דורשת העברה את לא יכולה לדרוש גם שיקים.

• הוסף לסימניות
האם יש צורך בחברה גם כשמדובר בעיר חרדית ושוכרים חרדים ?
האם היה לכם שוכרים חרדים שלא שילמו?
או בעיקר בדירות להשקעה בפריפריה?

• הוסף לסימניות
האם יש צורך בחברה גם כשמדובר בעיר חרדית ושוכרים חרדים ?
האם היה לכם שוכרים חרדים שלא שילמו?
או בעיקר בדירות להשקעה בפריפריה?
זה תלוי יותר במצב סוציואקונומי מאשר בחרדי\ חילוני.
לא חסר חרדים שפתאום "אין להם"...

• הוסף לסימניות
אבל הבנתי שמול חרדים יותר לערב הוריםאו קהילה במקרה הצורך

מאשר לשלם על ניהול

• הוסף לסימניות
אבל הבנתי שמול חרדים יותר לערב הוריםאו קהילה במקרה הצורך

מאשר לשלם על ניהול
זה חלק ממה שכלול במצב סוציואקונומי.
קשה לפרט מעל במה ציבורית, אבל אפשר להסתמך על זה כשיש הורים שבעיניהם חשוב לשלם, קהילה חזקה, סביבה תומכת. כשיש אנשים שהנורמה בסביבה שלהם זה להשתדל לשלם אבל אם לא מצליחים, זה לא חריג- לא עוזר לפנות להורים ולקהילה. גם ערבים לא עוזרים אם הם מאותו סוג של השוכרים.
אחרי נסיון עשיר, יש לנו פילוח מדויק לאיזה ציבור אנחנו פונים ולמי לא נשכיר גם אם תהיה ערבות.

• הוסף לסימניות
ברור שלא לסמוך על אף אחד,

אבל
חרדי נולד חרדי ומתנהג כך בפרסיא
ולא מחייב בכלל שמתנהג בדיוק כמו ההלכה
מנסיון לא מעט! אל תסמכו על אף אחד..
יש עניין של תרבות.
יש אנשים שכשהם חייבים כסף לאנשים זה מציק להם לא פחות.
יש כאלו שמרגישים ממש טפשות להשיב לאדם כסף כשלא מכריחים אותו....

• הוסף לסימניות
נסיון שלי עם חרדים שלא שילמו והיה הרבה עוגמת נפש הם טענו שאין להם וזה היה חרדים מסוג מסוים אני לא רוצה להכליל רק לומר שכדי לחיות כיהודי עם חברך תתנהג כגוי בחוזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אנחנו כרגע בשלב חיפוש דירה לקניה.
המספרים לא נכונים בכלל זה רק לשם הבנת הרעיון-
מוכרים דירה בפריפריה ונשארים אחרי סילוק יתרת משכנתא עם סכום של מיליון ש"ח נזיל.
בתנאים שלנו אנחנו יכולים לקנות דירה במרכז 3 חדרים ולשלם משכנתא של 6000 בחודש ל-30 שנה.

פנה אלינו חבר שיש לו דירת 5 חדרים ענקית, משודרגת, מחסן ובקיצור דירת החלומות שלנו ;)
הוא תקוע בכסף ולכן הציע לנו הצעה כזאת-
שווי הדירה הוא 2,800,000.
ניתן לו את המיליון שקל במזומן(מה שאפשרי מבחינתינו כמובן) ואת כל שאר הסכום- 1,800,000 נשלם כל חודש למשך 25 שנה 6000 ש"ח.
מה שיוצא שבעצם אנחנו משלמים פחות שנים ומקבלים דירה ששוה בלי השוואה וענקית וחלומית.
כמובן חוזה מסודר ע"י עו"ד ומשפטי כחוק. הדירה נהיית שלנו בטאבו! (סוג של חוזה מכר תמורת מיליון ש"ח..)

יש לנו כמה שאלות-
יש תקדים לדבר כזה? זה ייתכן משפטית?
עם המיליון שקל הוא בעצם פורע את רוב המשכנתא שלו ומקטין החזר חודשי ושנים בפער-אבל המשכנתא שנשארת לו היא על שמו. אנחנו לא לוקחים בכלל משכנתא מהבנק. זה אפשרי? ברגע שהוא מוכר את הדירה הוא חייב לפרוע את כל המשכנתא או שיכול להמשיך לשלם אותה בלי קשר?
והמוכר כרגע גר בשכירות ומחפש דירה לקנייה יותר קטנה ויותר זולה(לכן הוא מוכר). יש דרך לגרור את המשכנתא הנוכחית שלו שתקטן כמובן לדירה חדשה או להוסיף?

שורה תחתונה-
אנחנו צריכים להגיע למצב שבו התשלום החודשי שלנו נותן לו לקנות דירה יותר קטנה ונשאר לו קצת עודף..
אם יש למישהו הברקה ופיתרון נשמח לשמוע!
ואשמח לחוו"ד מהמומחים בתחום

תודה רבה!!

(מי שיכול לתייג מומחים לעניין אשמח)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה