כללי מי צריך לקחת אחריות?

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה ללקוחה דרך בית דפוס שאני עובדת איתו, הלקוחה הזמינה חוברת מסוימת, עשיתי את העבודה כמובן שהכל אושר לאחר שהיא הדפיסה את הכל בעצמה ובדקה שהכל בסדר.
החוברת הודפסה בכ-30 עותקים ולאחר ההדפסה הלקוחה שמה לב שבכמה וכמה עמודים המספרים התהפכו במקום שלדוגמא יהיה 0.5% נהיה %5.0 (כתוצאה מבאג כנראה, כי באותה טבלה יש חלק הפוכים וחלק לא) ובנוסף היו עוד כמה תיקונים שונים.
אני במהלך העבודה לא שמתי לב בכלל לעניין הזה,
כרגע הלקוחה טוענת שהבעיה היא של בית הדפוס (ושלי) שעשה לה עבודה כזאת כי הכל אמור להיות תקין ובית הדפוס אחראי גם על ההגהה (אני כמובן לא מגיהה ובית הדפוס יודע זאת), אך אנו טוענים שמהרגע שהיא אישרה זאת הבעיה שלה.
כרגע היא רוצה שהוא ידפיס לה 10 חוברות על חשבונו. הוא מסכים, בתנאי שזו אכן הבעיה שלו. אך ברור שזה לא קשור אליו ואלי.

מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
זה לא באג, זו טעות שלך
כנראה יש דריסות או סגנונות תו שבהן כיוון הספרות מימין לשמאל.

בכל אופן אם לפני המסירה לדפוס אמרת ללקוחה שעליה להגיה - האחריות היא שלה.

• הוסף לסימניות
אבל איך אפשר להסביר את זה שבאותה טבלה ובאותו סיגנון תו חלק זה קרה וחלק לא?
אני לקחתי טבלה הגדרתי עליה סגנון תו מסוים, כל הטבלה קיבלה את הגדרות הגודל, הפונט ורק בכמה תאים ההפכו המספרים משמאל לימין.
מה ההסבר לכך?

• הוסף לסימניות
ודאי שיש לך חלק באשמה
הדפוס בכלל לא אשם

• הוסף לסימניות
אולי זה בהקלדה.
בכל מקרה כשהיא קבלה את החומר ואישרה (בחתימת יד אני מקוה)
זו אחריות שלה לבדוק

• הוסף לסימניות
כמו שלך קשה לשים לב לזה גם ללקוחה קשה לשים לב לזה
אם זה בעיה שלך בהגדרות של התו או הפיסקה אז את אשמה
כי הלקוח שמביא לך עבודה סומך עלייך
אבל זה הלקוח רשם כך אז הוא אשם

• הוסף לסימניות
הדפוס לא אשם.
וחובה על הלקוח לשלוח להגהה מדוקדקת שאם לא כן כל פשלה עליו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1619101:
ודאי שיש לך חלק באשמה
הדפוס בכלל לא אשם

כמובן שהדפוס לא אשם, אבל היא מאשימה את הדפוס כי הוא עומד מאחורי.

• הוסף לסימניות
תראי את צריכה להיות אמיתית עם עצמך
רק את יודעת של מי הפשלה
תבדקי במקור שהיא נתנה לך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ר.ב.;1619111:
הדפוס לא אשם.
וחובה על הלקוח לשלוח להגהה מדוקדקת שאם לא כן כל פשלה עליו!
זה העניין, היא טוענת שההגהה היא באחריות בית הדפוס, היא שילמה לו כסף והוא צריך להביא לה עבודה מושלמת.

• הוסף לסימניות
הלקוח עושה הגהה בדרך כלל לפני העימוד לאחר העימוד הוא עובר בכללי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1619117:
תראי את צריכה להיות אמיתית עם עצמך
רק את יודעת של מי הפשלה
תבדקי במקור שהיא נתנה לך
המקור שהיא הביאה לי בוורד תקין לחלוטין וכל הצדדים יודעים את זה. כשיבאתי את זה או באיזשהו שלב זה קרה והגדרות התו שהיו מוגדרות על ימין לשמאל לא חלו על כמה תאים בטבלה מסוימת ובטבלה אחרת גם על כמה שורות.
אני בתוך ים של דפים לא שמתי לב לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרחיה;1619119:
זה העניין, היא טוענת שההגהה היא באחריות בית הדפוס, היא שילמה לו כסף והוא צריך להביא לה עבודה מושלמת.

היא חייה בנדמה לי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרחיה;1619123:
המקור שהיא הביאה לי בוורד תקין לחלוטין וכל הצדדים יודעים את זה. כשיבאתי את זה או באיזשהו שלב זה קרה והגדרות התו שהיו מוגדרות על ימין לשמאל לא חלו על כמה תאים בטבלה מסוימת ובטבלה אחרת גם על כמה שורות.
אני בתוך ים של דפים לא שמתי לב לכך.

אז את אשמה

• הוסף לסימניות
כמה כבר עולה להדפיס 10 חוברות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1619126:
אני לא אחת שמתנערת מאחריות, אם אצטרך לקחת אני אקח. אבל אני רוצה לדעת האם כולם חושבים שאכן אני אשמה בעניין?

• הוסף לסימניות
גם אם כל העולם יגיד לך שאת צודקת
את אשמההההההההההההההההה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1619138:
כמה כבר עולה להדפיס 10 חוברות

כל חוברת- חוברת...
יוצא עלות גדולה לבית הדפוס כיהוא שולח גם לכריכיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1619141:
גם אם כל העולם יגיד לך שאת צודקת
את אשמההההההההההההההההה
סוף סוף משהו הצליח להעלות לי חיוך...
זה נשמע קול שיוצא מהאוב עם הד מפחיד כזה...:eek:

• הוסף לסימניות
את אחראית להחיל את הסגנון הנכון על התיו
זה הכי קל להגיד שהלקוח אשם כי הוא אישר את זה
אבל כל מי שאומר ככה מדבר מיתוך נגיעות של בעל הדין
אם זה דבר שבולט והלקוח אישר את זה יותר קל להגיד לו בעיה שלו
אבל שזה דבר עדין שקשה לשים לב אליו
וזה קרה "בזכותך" אז את צריכה להבין שזה לא הוגן מצידך גם עם הלקוח אישר את זה
צריך להיות אמיתיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה