מידע שימושי מכה נוספת על הציבור החרדי: היועמ״שית צפויה לבטל את ההנחה של תלמידי ישיבות בביטוח לאומי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
המדינה לא תרוויח מזה יותר כסף מקסימום כולם יהיו מועסקים שעה אחת בחודש וישלמו כמה שקלים

• הוסף לסימניות
אז אתה בעצם טוען שהם עבדו על גדו"י

באם כן מחקת את כל המושג ציוט לגדו"י.
כי: המשבקים עובדים עליהם, הם כל היום לומדים, וכו' וכו'

והתשובה לכך פשוטה, אף אחד מאיתנו לא יקנה כל מה שמספרים לו בפרט כשהוא עושה עסקה גדולה, וגדו"י מספיק חכמים להבין שיש בעלי אנטריסים והם מבררים טוב טוב...

ולכן בעיניי אם גדו"י בחרו להאמין למה שאמרו להם החכי"ם כנראה שזו היתה טענה נכונה, שגדו"י סמכו עליה, אין לי מושג מה היה קורה אז ומה עכשיו, שורה תחתונה גדו"י באמצעות שלוחיהם קבעו לדחת את זה וכנראה שהם יודעים שזה המצב האופטימאלי שהיה ניתן להשיג, ואני כלל לא מעוניין להכנס לשיח למה זה מצב יותר טוב על אף שיש הסברים טובים מאוד, משום שאני פשוט בסומך עליהם בעיניים עצומות אפילו שגם אני צפוי לצו מעצר ואני בבעיה עם מעוניות וביטו"ל וכו' וכו'...
*ציות.
בכ"א אני מפנה אותך לחפש את הראיון של גפני אצל כהן ואדמקר בקול ברמה. והוא אומר שגדו"י שאלו אותנו מה עדיף בענין וקיבלו את המלצתינו.

• הוסף לסימניות
*ציות.
בכ"א אני מפנה אותך לחפש את הראיון של גפני אצל כהן ואדמקר בקול ברמה. והוא אומר שגדו"י שאלו אותנו מה עדיף בענין וקיבלו את המלצתינו.
תודה רבה
תיקנתי

אני מבין שעם כל השאר אתה מסכים...

• הוסף לסימניות
ח"ו לא היה פה זילזול בגדולים
אבל בקרן הזו שקמה היה המון פוליטיקות... ונעצור פה!
אני אישית מכיר המון שיצאו קירחים מכל הכיוונים
שלא נדבר על ראשי כוללים שלא קיבלו צעירים אף אחד לא חייב כלום
זה המצב!
כאילו זה העסקנים שאחראים על הקרן אז למה יש שאומרים
זה פייר מאוד לכתוב את זה על נציגינו "נבחרי הציבור" המסורים.
עריכה: לשואלים למה הם אשמים? הם אמרו לגדו"י שיהיה אפשר להעביר את זה יותר בקלות אחרי העברת התקציב.
אפשר לכעוס על כישלונות וגם אז לא כל כישלון הוא זדון
ומותר וחשוב לפרגן למי שעמל וטרח זה לא חיב להיות שהכל שחור או לבן

• הוסף לסימניות
או שלא רשמו אותו בכולל כאברך כולל משום מה בטעות,
או שיש עסק עצמאי על שמו או שיוצאים על שמו תלושים.
אפשר לראות באתר של ביטו"ל איך הוא מוגדר מבחינתם, ולפי זה החישוב של הסכום לתשלום.
רשום כאברך עם עוסק פטור, זו הסיבה?

• הוסף לסימניות
תזכורת נוספת למי שחושב שהוא חלק מהמדינה נצחונותיה והישגיה. המדינה והחרדים זה שתי עגלות נפרדות, הם שונאים אותנו כי אנחנו עובדי ה'. והחזון שלהם הוא להפוך את כולנו לחילונים. דרך הצבא או יציאה לעבודה או אקדמיה. יש על זה מהסטייפלער בספר בברכת פרץ פרשת וישב נראה לי. שהיום הכוללים והישיבות זה לא רק כדי ללמוד תורה, אלא ששוק העבודה, האקדמיה והצבא מוחקים לאדם את העולם הבא

• הוסף לסימניות
יש על זה מהסטייפלער בספר בברכת פרץ פרשת וישב נראה לי. שהיום הכוללים והישיבות זה לא רק כדי ללמוד תורה, אלא ששוק העבודה, האקדמיה והצבא מוחקים לאדם את העולם הבא
חשוב לי לציין שיש גדולי ישראל שחושבים אחרת, זה נכנס למקום של אידיאולוגיות ואני לא רוצה להיכנס לוויכוחים האלו.
ועל זה נאמר שאלו ואלו דברי אלוקים חיים.

• הוסף לסימניות
בדקתי באתר ביטוח לאומי על מי שמרוויח 100 ש"ח בחודש
צפה בקובץ המצורף 2035564
צודק
היה זכור לי ששינו לא מזמן, שא"א לשלם פחות מהתשלום למי שלא עובד, אך כנראה טעיתי.
זה נכון לעצמאי
אצל שכיר זה לא כך
משק בית אין מינימום (אולי מינימום נמוך), כמו שכתבו
רשום כאברך עם עוסק פטור, זו הסיבה?
כנראה שכן.
אם אין הכנסות כנראה כדאי לסגור רטרו לתאריך הכי מוקדם האפשרי
(לא באתי לייעץ, לא מספיק בתחום)

• הוסף לסימניות
תזכורת נוספת למי שחושב שהוא חלק מהמדינה נצחונותיה והישגיה. המדינה והחרדים זה שתי עגלות נפרדות, הם שונאים אותנו כי אנחנו עובדי ה'. והחזון שלהם הוא להפוך את כולנו לחילונים. דרך הצבא או יציאה לעבודה או אקדמיה. יש על זה מהסטייפלער בספר בברכת פרץ פרשת וישב נראה לי. שהיום הכוללים והישיבות זה לא רק כדי ללמוד תורה, אלא ששוק העבודה, האקדמיה והצבא מוחקים לאדם את העולם הבא
"כי לפנים בישראל... גם מי שלא נסע ללמוד בישיבה והי' יוצא מנערותו באיזה פרנסה הי' נשאר עכ"פ יהודי שומר תורה ומחובר לתורה... אבל כהיום אשר הפרוץ מרובה מכל צד ומי שאינו לומד בישיבה מצב מסוכן מאוד ישאר ח"ו אפילו משהו מיראתו ונפשו... אפילו אילו ידע ברור שח"ו לא יצליח בתורה החובה להיות בכל ימי הנערות בתוך כולל הישיבה למען הנצל על יהדותו... " (פרשת ויצא).

- הסטייפלר לא מדבר על "הם" כאיזה גוף מתוכנן לחילון, אלא על המציאות הכללית והסכנות שבה.
- הסטייפלר מדבר רק על בחורים צעירים בימי הנערות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
"כי לפנים בישראל... גם מי שלא נסע ללמוד בישיבה והי' יוצא מנערותו באיזה פרנסה הי' נשאר עכ"פ יהודי שומר תורה ומחובר לתורה... אבל כהיום אשר הפרוץ מרובה מכל צד ומי שאינו לומד בישיבה מצב מסוכן מאוד ישאר ח"ו אפילו משהו מיראתו ונפשו... אפילו אילו ידע ברור שח"ו לא יצליח בתורה החובה להיות בכל ימי הנערות בתוך כולל הישיבה למען הנצל על יהדותו... " (פרשת ויצא).

- הסטייפלר לא מדבר על "הם" כאיזה גוף מתוכנן לחילון, אלא על המציאות הכללית והסכנות שבה.
ידוע שהמדינה חוששת מרוב חרדי שישנה את המדינה, ולכן מנסים ב20 שנה האחרונות כמה שיותר לבולל ולהוריד רוחנית את הציבור החרדי. זה פחות היה בזמן הסטייפלר זי"ע. (ולא חסר מקורות לזה)
בנוסף עד כמה שזה המצב, אז גם אברכים ונשים נשואות הם בסיכון לירידה ברוחניות בעבודות לא מותאמות וכן באקדמיה ובצבא.
לא מדובר כמובן בעבודות כשרות ובכאלה שמחמת עניני פרנסה נאלצים לעשות לביתם בצורה כשרה.

• הוסף לסימניות

מידיעה ברורה מכלי ראשון
הסטייפלר היה מדבר גם על אברכים בגיל צעיר ... עד גיל 40.
כנראה זה מה שהיה נחשב אצלו גיל הנערות...
בשונה ממך שחושב שהנערות מסתיימת בגיל 18.

והפלפולים על ההבדל בין לכתוב "הם" ללכתוב "כהיום"
הוא פלפול מתוסבך לנסות לומר כאילו הסטייפלר לא חשב שהחילוניות זה "הם" אלא רק ה"מציאות"
בסגנון עיתון הארץ וניסוחיו המתפתלים בנוגע לערבים :D:D "צעירים" "הכיבוש" - לא חלילה מוסלמים ערבים רצחניים.
הסטייפלר כשכתב כהיום - התכוון בלי פוליטיקלי קורקט ופלפולים מתוסבכים ל"הם".

• הוסף לסימניות
ידוע שהמדינה חוששת מרוב חרדי שישנה את המדינה, ולכן מנסים ב20 שנה האחרונות כמה שיותר לבולל ולהוריד רוחנית את הציבור החרדי. זה פחות היה בזמן הסטייפלר זי"ע. (ולא חסר מקורות לזה)
בנוסף עד כמה שזה המצב, אז גם אברכים ונשים נשואות הם בסיכון לירידה ברוחניות בעבודות לא מותאמות וכן באקדמיה ובצבא.
לא מדובר כמובן בעבודות כשרות ובכאלה שמחמת עניני פרנסה נאלצים לעשות לביתם בצורה כשרה.
וידוע הפתגם "כשהיהודי לא עושה קידוש - עושה הגוי הבדלה"

למרבה הצער של סוכני שינוי כ yitzhak123 וחבריו
באים הייעוץ המשפטי לממשלה וכל שותפיהם והורסים את כל חזון השיתוף באבחה

מי שחרדי - יהיה חייב להיות כזה עד הסוף. אין יותר גם אקדמיה ועבודה וגם חרדיות
מי שלא התגייס בגיל 18 הוא עבריין פלילי מסובך...

• הוסף לסימניות
וידוע הפתגם "כשהיהודי לא עושה קידוש - עושה הגוי הבדלה"

למרבה הצער של סוכני שינוי כ yitzhak123 וחבריו
באים הייעוץ המשפטי לממשלה וכל שותפיהם והורסים את כל חזון השיתוף באבחה

מי שחרדי - יהיה חייב להיות כזה עד הסוף. אין יותר גם אקדמיה ועבודה וגם חרדיות
מי שלא התגייס בגיל 18 הוא עבריין פלילי מסובך...
אוי ואבוי לנו
לכתוב על אדם שהוא סוכן שינוי בלי לדעת מיהו, זה כן בסדר?! זה מותר?!
הוא כולה העתיק את דברי הטייפלער בדיוק ועל המחדש חובת הראיה ולא להיפך.
וזה שיש מצבים שצריכים לצאת למעגל העבודה, וכן, גם ע"י לימודים - כולנו יודעים.
כמן כן ברור לכולנו שהחממה שהייתה בזמן הסטייפלער בישיבות, אותה "תיבת נח" כבר איננה בעקבות הטכנולוגיהץ
וכמו כן ברור לכולנו שאדם שנשאר ללמוד ולא יוצא לעבוד - אשריו ואשרי חלקו ומפיו כולנו ניזונים!
עי' דברי מרן הגרמ"ה הירש שליט"א בכינוס חברי חלקי בקהילתי

• הוסף לסימניות
אוי ואבוי לנו
לכתוב על אדם שהוא סוכן שינוי בלי לדעת מיהו, זה כן בסדר?! זה מותר?!
הוא כולה העתיק את דברי הטייפלער בדיוק ועל המחדש חובת הראיה ולא להיפך.
וזה שיש מצבים שצריכים לצאת למעגל העבודה, וכן, גם ע"י לימודים - כולנו יודעים.
כמן כן ברור לכולנו שהחממה שהייתה בזמן הסטייפלער בישיבות, אותה "תיבת נח" כבר איננה בעקבות הטכנולוגיהץ
וכמו כן ברור לכולנו שאדם שנשאר ללמוד ולא יוצא לעבוד - אשריו ואשרי חלקו ומפיו כולנו ניזונים!
עי' דברי מרן הגרמ"ה הירש שליט"א בכינוס חברי חלקי בקהילתי
דעתו בענינים אלו ידועה לא מהיום.
לא הייתי מופתעת לראות אותו מביא את דברי הסטייפלר על מנת להוציאם מהקשרם
ו"להוכיח" שהסטייפלר בכלל היה בעד ידידות עם חילונים ויציאה לעבודה באופן גורף מיד אחרי הנישואין :) :( (כאילו לא חיים עמנו היום מספיק אנשים שהכירו בפועל את שיחו ודעותיו...וכמה קנאי הוא היה לגביהם...)

אני לא יודעת מיהו
יודעת מה הוא כותב בדרך כלל מעל דפי הפורום .

הניק ודעותיו ידועות.

והישיבה היתה ונשאר חממה ותיבת נוח - גם עם הטכנולוגיה
איכשהו כמות האברכים ובחורי הישיבות בעלי מכשירים למינם - נמוכה פלאים מול כמות בעלי המכשירים בקרב כאלו שאינם. גם יראי שמים אמיתיים שיצאו לעבודה מחזיקים בהרבה מקרים מכשיר כשר פחות...
בזמן הסטייפלר יותר מבזמן היום - היו כאלו שנפלטו מעולם הישיבות לעולם הכפירה הגמור. (רק תספרי כמה ידוענים של אותו הדור היו בוגרי ישיבות :( תביני כמה לא ידוענים )
וזה לא סתר את זה שהדרך הכי טובה להנצל היתה בישיבה. גם אם זה לא היה 100 אחוז.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דעתו בענינים אלו ידועה לא מהיום.
ו"להוכיח" שהסטייפלר בכלל היה בעד ידידות עם חילונים ויציאה לעבודה באופן גורף מיד אחרי הנישואין :) :( (כאילו לא חיים עמנו היום מספיק אנשים שהכירו בפועל את שיחו ודעותיו...וכמה קנאי הוא היה לגביהם...)

אני לא יודעת מיהו
יודעת מה הוא כותב בדרך כלל מעל דפי הפורום .

הניק ודעותיו ידועות.

והישיבה היתה ונשאר חממה ותיבת נוח - גם עם הטכנולוגיה
איכשהו כמות האברכים ובחורי הישיבות בעלי מכשירים למינם - נמוכה פלאים מול כמות בעלי המכשירים בקרב כאלו שאינם. גם יראי שמים אמיתיים שיצאו לעבודה מחזיקים בהרבה מקרים מכשיר כשר פחות...
בזמן הסטייפלר יותר מבזמן היום - היו כאלו שנפלטו מעולם הישיבות לעולם הכפירה הגמור. (רק תספרי כמה ידוענים של אותו הדור היו בוגרי ישיבות :( תביני כמה לא ידוענים )
וזה לא סתר את זה שהדרך הכי טובה להנצל היתה בישיבה. גם אם זה לא היה 100 אחוז.
לא מכיר את האיש ולכך לא אתייחס לגופו של אדם.
לא ראיתי התייחסות לידידות עם חילונים וכו'
זו דמגוגיה לשמה
ישנה התייחסות על יציאה למעגל העבודה, האם זה מוכרח שמי שיוצא לעבוד מתידד עם כל החילונים ומזדהה איתם?אתמהה

לעניין תיבת הנח המדוברת
אנחנו לא נוכל להבין את הנעשה בתוככי חדרי הפנימיות עד שלא נהיה שם. (ובוודאי מי שלא היה לעולם בישיבה, לא יוכל לומר לבוגרי הישיבות מה מתחולל שם)
כמו ששמעתי מהמשגיח הגר"ש ברויאר שליט"א
"אין לישיבות היום יכולת להוות תיבת נח"
אין לנו אלא הוראת גדו"י שבימינו.
אבקשכם להתייחס לנכתב בשם הגרמ"ה הירש

• הוסף לסימניות
מידיעה ברורה מכלי ראשון
הסטייפלר היה מדבר גם על אברכים בגיל צעיר ... עד גיל 40.
יתכן,
אך לא זה מה שבחר לכתוב.
כנראה זה מה שהיה נחשב אצלו גיל הנערות...
פרשנות מרתקת.
והפלפולים על ההבדל בין לכתוב "הם" ללכתוב "כהיום"
??
לא ממש הבנתי.
הרחבתי את הפרשנות המצומצם (והלא כתובה) שמדובר במדינה ימ"ש, והחלתי את דברי מרן זצ"ל על כל המציאות הכללית והסכנות שבה, למשל סבורני שדברי הסטיפלר הם גם על נערים המתגוררים בחו"ל, ולא כמו שצימצם המביא הראשון שדיבא על "מהמדינה נצחונותיה והישגיה. המדינה והחרדים. הצבא."
ו"להוכיח" שהסטייפלר בכלל היה בעד ידידות עם חילונים ויציאה לעבודה באופן גורף מיד אחרי הנישואין
לא היתי מפותע לראות מביאים את דברי על מנת להוציאם מהקשרם.

⬇️
זו דמגוגיה לשמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה