*ציות.אז אתה בעצם טוען שהם עבדו על גדו"י
באם כן מחקת את כל המושג ציוט לגדו"י. כי: המשבקים עובדים עליהם, הם כל היום לומדים, וכו' וכו'
והתשובה לכך פשוטה, אף אחד מאיתנו לא יקנה כל מה שמספרים לו בפרט כשהוא עושה עסקה גדולה, וגדו"י מספיק חכמים להבין שיש בעלי אנטריסים והם מבררים טוב טוב...
ולכן בעיניי אם גדו"י בחרו להאמין למה שאמרו להם החכי"ם כנראה שזו היתה טענה נכונה, שגדו"י סמכו עליה, אין לי מושג מה היה קורה אז ומה עכשיו, שורה תחתונה גדו"י באמצעות שלוחיהם קבעו לדחת את זה וכנראה שהם יודעים שזה המצב האופטימאלי שהיה ניתן להשיג, ואני כלל לא מעוניין להכנס לשיח למה זה מצב יותר טוב על אף שיש הסברים טובים מאוד, משום שאני פשוט בסומך עליהם בעיניים עצומות אפילו שגם אני צפוי לצו מעצר ואני בבעיה עם מעוניות וביטו"ל וכו' וכו'...
תודה רבה*ציות.
בכ"א אני מפנה אותך לחפש את הראיון של גפני אצל כהן ואדמקר בקול ברמה. והוא אומר שגדו"י שאלו אותנו מה עדיף בענין וקיבלו את המלצתינו.
ערכתי.תודה רבה
תיקנתי
אני מבין שעם כל השאר אתה מסכים...
כאילו זה העסקנים שאחראים על הקרן אז למה יש שאומריםח"ו לא היה פה זילזול בגדולים
אבל בקרן הזו שקמה היה המון פוליטיקות... ונעצור פה!
אני אישית מכיר המון שיצאו קירחים מכל הכיוונים
שלא נדבר על ראשי כוללים שלא קיבלו צעירים אף אחד לא חייב כלום
זה המצב!
אפשר לכעוס על כישלונות וגם אז לא כל כישלון הוא זדוןזה פייר מאוד לכתוב את זה על נציגינו "נבחרי הציבור" המסורים.
עריכה: לשואלים למה הם אשמים? הם אמרו לגדו"י שיהיה אפשר להעביר את זה יותר בקלות אחרי העברת התקציב.
רשום כאברך עם עוסק פטור, זו הסיבה?או שלא רשמו אותו בכולל כאברך כולל משום מה בטעות,
או שיש עסק עצמאי על שמו או שיוצאים על שמו תלושים.
אפשר לראות באתר של ביטו"ל איך הוא מוגדר מבחינתם, ולפי זה החישוב של הסכום לתשלום.
לא אבל יש לו עוסק פטור (ללא הכנסות מתכוונים לסגור את זה)יכול להיות שהוא עשה שירות אזרחי ושכח לעדכן בחזרה שהוא אברך?
יש לי חבר שמשלם 20 ש"ח לחודש. (לא יודע כמה הוא "מרווויח")למיטב ידיעתי לא עוזר (א"א לשלם פחות מ250 גם מי שעובד)
אפשר לעבוד במשק בית ולשלם 80 שח לרבעון שזה 27 שח בערך לחודש עד כמה שאני יודע זה המינימוםיש לי חבר שמשלם 20 ש"ח לחודש. (לא יודע כמה הוא "מרווויח")
חשוב לי לציין שיש גדולי ישראל שחושבים אחרת, זה נכנס למקום של אידיאולוגיות ואני לא רוצה להיכנס לוויכוחים האלו.יש על זה מהסטייפלער בספר בברכת פרץ פרשת וישב נראה לי. שהיום הכוללים והישיבות זה לא רק כדי ללמוד תורה, אלא ששוק העבודה, האקדמיה והצבא מוחקים לאדם את העולם הבא
בדקתי באתר ביטוח לאומי על מי שמרוויח 100 ש"ח בחודש
צפה בקובץ המצורף 2035564
זה נכון לעצמאיצודק
היה זכור לי ששינו לא מזמן, שא"א לשלם פחות מהתשלום למי שלא עובד, אך כנראה טעיתי.
כנראה שכן.רשום כאברך עם עוסק פטור, זו הסיבה?
"כי לפנים בישראל... גם מי שלא נסע ללמוד בישיבה והי' יוצא מנערותו באיזה פרנסה הי' נשאר עכ"פ יהודי שומר תורה ומחובר לתורה... אבל כהיום אשר הפרוץ מרובה מכל צד ומי שאינו לומד בישיבה מצב מסוכן מאוד ישאר ח"ו אפילו משהו מיראתו ונפשו... אפילו אילו ידע ברור שח"ו לא יצליח בתורה החובה להיות בכל ימי הנערות בתוך כולל הישיבה למען הנצל על יהדותו... " (פרשת ויצא).תזכורת נוספת למי שחושב שהוא חלק מהמדינה נצחונותיה והישגיה. המדינה והחרדים זה שתי עגלות נפרדות, הם שונאים אותנו כי אנחנו עובדי ה'. והחזון שלהם הוא להפוך את כולנו לחילונים. דרך הצבא או יציאה לעבודה או אקדמיה. יש על זה מהסטייפלער בספר בברכת פרץ פרשת וישב נראה לי. שהיום הכוללים והישיבות זה לא רק כדי ללמוד תורה, אלא ששוק העבודה, האקדמיה והצבא מוחקים לאדם את העולם הבא
ידוע שהמדינה חוששת מרוב חרדי שישנה את המדינה, ולכן מנסים ב20 שנה האחרונות כמה שיותר לבולל ולהוריד רוחנית את הציבור החרדי. זה פחות היה בזמן הסטייפלר זי"ע. (ולא חסר מקורות לזה)"כי לפנים בישראל... גם מי שלא נסע ללמוד בישיבה והי' יוצא מנערותו באיזה פרנסה הי' נשאר עכ"פ יהודי שומר תורה ומחובר לתורה... אבל כהיום אשר הפרוץ מרובה מכל צד ומי שאינו לומד בישיבה מצב מסוכן מאוד ישאר ח"ו אפילו משהו מיראתו ונפשו... אפילו אילו ידע ברור שח"ו לא יצליח בתורה החובה להיות בכל ימי הנערות בתוך כולל הישיבה למען הנצל על יהדותו... " (פרשת ויצא).
- הסטייפלר לא מדבר על "הם" כאיזה גוף מתוכנן לחילון, אלא על המציאות הכללית והסכנות שבה.
- הסטייפלר מדבר רק על בחורים צעירים בימי הנערות.
מידיעה ברורה מכלי ראשון"כי לפנים בישראל... גם מי שלא נסע ללמוד בישיבה והי' יוצא מנערותו באיזה פרנסה הי' נשאר עכ"פ יהודי שומר תורה ומחובר לתורה... אבל כהיום אשר הפרוץ מרובה מכל צד ומי שאינו לומד בישיבה מצב מסוכן מאוד ישאר ח"ו אפילו משהו מיראתו ונפשו... אפילו אילו ידע ברור שח"ו לא יצליח בתורה החובה להיות בכל ימי הנערות בתוך כולל הישיבה למען הנצל על יהדותו... " (פרשת ויצא).
- הסטייפלר לא מדבר על "הם" כאיזה גוף מתוכנן לחילון, אלא על המציאות הכללית והסכנות שבה.
- הסטייפלר מדבר רק על בחורים צעירים בימי הנערות.
וידוע הפתגם "כשהיהודי לא עושה קידוש - עושה הגוי הבדלה"ידוע שהמדינה חוששת מרוב חרדי שישנה את המדינה, ולכן מנסים ב20 שנה האחרונות כמה שיותר לבולל ולהוריד רוחנית את הציבור החרדי. זה פחות היה בזמן הסטייפלר זי"ע. (ולא חסר מקורות לזה)
בנוסף עד כמה שזה המצב, אז גם אברכים ונשים נשואות הם בסיכון לירידה ברוחניות בעבודות לא מותאמות וכן באקדמיה ובצבא.
לא מדובר כמובן בעבודות כשרות ובכאלה שמחמת עניני פרנסה נאלצים לעשות לביתם בצורה כשרה.
אוי ואבוי לנווידוע הפתגם "כשהיהודי לא עושה קידוש - עושה הגוי הבדלה"
למרבה הצער של סוכני שינוי כ yitzhak123 וחבריו
באים הייעוץ המשפטי לממשלה וכל שותפיהם והורסים את כל חזון השיתוף באבחה
מי שחרדי - יהיה חייב להיות כזה עד הסוף. אין יותר גם אקדמיה ועבודה וגם חרדיות
מי שלא התגייס בגיל 18 הוא עבריין פלילי מסובך...
דעתו בענינים אלו ידועה לא מהיום.אוי ואבוי לנו
לכתוב על אדם שהוא סוכן שינוי בלי לדעת מיהו, זה כן בסדר?! זה מותר?!
הוא כולה העתיק את דברי הטייפלער בדיוק ועל המחדש חובת הראיה ולא להיפך.
וזה שיש מצבים שצריכים לצאת למעגל העבודה, וכן, גם ע"י לימודים - כולנו יודעים.
כמן כן ברור לכולנו שהחממה שהייתה בזמן הסטייפלער בישיבות, אותה "תיבת נח" כבר איננה בעקבות הטכנולוגיהץ
וכמו כן ברור לכולנו שאדם שנשאר ללמוד ולא יוצא לעבוד - אשריו ואשרי חלקו ומפיו כולנו ניזונים!
עי' דברי מרן הגרמ"ה הירש שליט"א בכינוס חברי חלקי בקהילתי
לא מכיר את האיש ולכך לא אתייחס לגופו של אדם.דעתו בענינים אלו ידועה לא מהיום.
לא הייתי מופתעת לראות אותו מביא את דברי הסטייפלר על מנת להוציאם מהקשרם
ו"להוכיח" שהסטייפלר בכלל היה בעד ידידות עם חילונים ויציאה לעבודה באופן גורף מיד אחרי הנישואין![]()
(כאילו לא חיים עמנו היום מספיק אנשים שהכירו בפועל את שיחו ודעותיו...וכמה קנאי הוא היה לגביהם...)
אני לא יודעת מיהו
יודעת מה הוא כותב בדרך כלל מעל דפי הפורום .
הניק ודעותיו ידועות.
והישיבה היתה ונשאר חממה ותיבת נוח - גם עם הטכנולוגיה
איכשהו כמות האברכים ובחורי הישיבות בעלי מכשירים למינם - נמוכה פלאים מול כמות בעלי המכשירים בקרב כאלו שאינם. גם יראי שמים אמיתיים שיצאו לעבודה מחזיקים בהרבה מקרים מכשיר כשר פחות...
בזמן הסטייפלר יותר מבזמן היום - היו כאלו שנפלטו מעולם הישיבות לעולם הכפירה הגמור. (רק תספרי כמה ידוענים של אותו הדור היו בוגרי ישיבותתביני כמה לא ידוענים )
וזה לא סתר את זה שהדרך הכי טובה להנצל היתה בישיבה. גם אם זה לא היה 100 אחוז.
יתכן,מידיעה ברורה מכלי ראשון
הסטייפלר היה מדבר גם על אברכים בגיל צעיר ... עד גיל 40.
פרשנות מרתקת.כנראה זה מה שהיה נחשב אצלו גיל הנערות...
??והפלפולים על ההבדל בין לכתוב "הם" ללכתוב "כהיום"
לא היתי מפותע לראות מביאים את דברי על מנת להוציאם מהקשרם.לא הייתי מופתעת לראות אותו מביא את דברי הסטייפלר על מנת להוציאם מהקשרם
ו"להוכיח" שהסטייפלר בכלל היה בעד ידידות עם חילונים ויציאה לעבודה באופן גורף מיד אחרי הנישואין
זו דמגוגיה לשמה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים