צודק!אני פה המפספס או שמא אתם
לא צריך דוקא תעודות!את יכולה לשלוח לבית ספר/ממח
זה שאין תעודות הוראה לרב בתלמוד תורה זה לא סתם.......
שימו לב,עוד דוגמאות של אלו שמאשימים את המלמדים והמורים.
בין מהצד הגשמי ובין מהצד הרוחני.
כאיש חינוך אתה מתעסק עם נשמות היה מתבקש שתכיר את הפסוק "כל המציל נפש אחת מישראל כאלו קיים מלא"הכי קל לפתוח אשכול בפרוג ולצקצק בחסדנות על ההורים המזניחים שלא עושים כלום עם הילד שלהם,
כאיש חינוך אני רוצה לומר באופן חד משמעי לפני 15 שנה התופעות של ההתעלמות והטאטוא מתחת לשטיח היו רווחות מאד,
היום זה כמעט שלא קיים נקודה. סימן קריאה! ההורים בני זמננו מודעים היטב למצב של בנם ולא עובדים על עצמם וזה גם לא כזה בושה כמו בעבר שיש לך ילד חלש.
הדור השתנה המודעות השתנתה והמציאות השתנתה לבלתי היכר.
ולדון באריכות במקרה של אחד למיליון.....נו נו יש דברים חשובים יותר
נושא כואברוצה לתת זוית של אשת הוראה למכתב הזה:
אני קוראת את המכתב ומהנהנת בעצב.
כל כך נכון וכל כך כואב.
יש לי תלמידות מתקשות שכערבתי את ההורים הם עשו הכל טיפול תרופתי/ רגשי/ שיעורי עזר וכו' ורוממו את בנותיהן.
ויש בנות שהן מתקשות ברמה חריגה ודווקא האימהות שלהן לא מגיעות לאסיפת הורים לא מתקשרות אחר כך להתעדכן... לא עונות למורה לטלפונים. סוג של לטמון את הראש בחול.
וזה לא בעיה ספציפית עם בת אחת זו אותה התנהלות עם שרשרת בנות. (צחוק הגורל- האמא מורה בכירה לחינוך מיוחד...) השנה ביקשתי מראש לא לחנך בכיתה בה יש בת מהמשפחה הזו. לא יכולה יותר לסבול את הזלזול ואת המסכנות של הבנות ולא רוצה להמשיך ולהתרגז על האמא.
אז יש כאלו מקרים אומנם לא מידי רווחים אך בפירוש קיימים. וניתן בהחלט להבין את התסכול של צוותי ההוראה.
רוצה לתת זוית של אשת הוראה למכתב הזה:
אני קוראת את המכתב ומהנהנת בעצב.
כל כך נכון וכל כך כואב.
יש לי תלמידות מתקשות שכערבתי את ההורים הם עשו הכל טיפול תרופתי/ רגשי/ שיעורי עזר וכו' ורוממו את בנותיהן.
ויש בנות שהן מתקשות ברמה חריגה ודווקא האימהות שלהן לא מגיעות לאסיפת הורים לא מתקשרות אחר כך להתעדכן... לא עונות למורה לטלפונים. סוג של לטמון את הראש בחול.
וזה לא בעיה ספציפית עם בת אחת זו אותה התנהלות עם שרשרת בנות. (צחוק הגורל- האמא מורה בכירה לחינוך מיוחד...) השנה ביקשתי מראש לא לחנך בכיתה בה יש בת מהמשפחה הזו. לא יכולה יותר לסבול את הזלזול ואת המסכנות של הבנות ולא רוצה להמשיך ולהתרגז על האמא.
אז יש כאלו מקרים אומנם לא מידי רווחים אך בפירוש קיימים. וניתן בהחלט להבין את התסכול של צוותי ההוראה.
נושא כואב
אני מכירה גם משפחה שהמורות בבית ספר סובלות מהבנות והאמא מתעלמת והיא עוס"ית מקצועית ומבוקשת
איך אומרים הסנדלר הולך יחף...
שורף וכואב לשמוע!מצטרפת לכל נשות החינוך כאן שמכירות מקרים כאלה מקרוב!!!1
השנה הזו! לא לפני 15 שנה!
כשהאמא היא אשת חינוך דגולה בעצמה ולא מוכנה בשום פנים ואופן לעזור לבת שלה ודורשת שבית הספר יכיל אותה עם כל קשייה.
אנחנו מכילים, אבל הלב נקרע על הילדה שיושבת כמו עציץ בכיתה וידינו כבולות......
ואפשר! אפשר! לעזור לה!!!!
עצוב מאד מאד.
הלוואי והיה לי אומץ לשלוח לה את המכתב הזה.
הכי כואב זה הילד שרואה את החברים שלו ומקנא בהם שהם מצליחים והוא מסכן מה חטאשורף וכואב לשמוע!
בעיני זה ממש התעללות הורית
לא יודע מה העיסוק שלך בחינוך אבל אני עוסק בחינוך המון שנים, זה קיים פחות מפעם אבל זה הצלת נפשות ממש לא תמיד ריטלין אבל תפסיקו ברחמים לשלוח אותו לחיידר או לישיבה כי ככה כולם עושין או שאין לכם תעסוקה אחרתהכי קל לפתוח אשכול בפרוג ולצקצק בחסדנות על ההורים המזניחים שלא עושים כלום עם הילד שלהם,
כאיש חינוך אני רוצה לומר באופן חד משמעי לפני 15 שנה התופעות של ההתעלמות והטאטוא מתחת לשטיח היו רווחות מאד,
היום זה כמעט שלא קיים נקודה. סימן קריאה! ההורים בני זמננו מודעים היטב למצב של בנם ולא עובדים על עצמם וזה גם לא כזה בושה כמו בעבר שיש לך ילד חלש.
הדור השתנה המודעות השתנתה והמציאות השתנתה לבלתי היכר.
ולדון באריכות במקרה של אחד למיליון.....נו נו יש דברים חשובים יותר
אני מסכימה עם הנ"ל.יפה, אבל גם בזה יש קטגוריות ותתי קטגוריות, מעבר לזה שזה כ"כ תלוי בהמון גורמים משתנים ככה שא"א לומר ילד עם בעיית מקש מתקשה בקריאה.
מסכימה עם הנ"ל מאוד!אם יש הורים שצריך לנער אותם, צריך לנער אותם.
אבל גם כשמנערים אותם, אסור לשכוח, מי ההורה ומי המורה!
כן, תגידו אתם, מי לא נרדם בלילות בשביל ילד שלא הולך לו בקלות, בלימוד, בחברה, בבריאות...?
כן!באמת יש כ"כ הרבה ילדים בכיתה ו' שלא יודעים לקרוא?
או שנולדו עם ראש קצת יותר יצירתי שמחפש ענייןאין ילדים מהממים שנולדו עם קשיי למידה וצריכים גישה קצת שונה ויותר חווייתית?
מסכימה, לא חייב להיות אבחנה עם שםאו שנולדו עם ראש קצת יותר יצירתי שמחפש עניין
ובאמת משעמם להם לשבת וללמוד 6-8 שעות ביום פרונטלית?!?!
ואלו ילדים שלא צריכים בכלל את המוסד בשביל ללמוד קריאה, מתמטיקה ועוד - הם יכולים ללמוד את זה לבד דרך ספרים ותרגול עצמאי, כי הם מוכשרים!
או עוד כל מיני דברים שאם נתחיל לא נגמור לפרט אותם...
זה לא חייב להיות שיש להם בעיה עם שם, יכול להיות שזה פשוט לא מתאים להם!
מהסיפורים האחרונים שנכתבו כאן, נראה לי בהחלט שיכול להיות שזה הורים עם הפרעה פסיכיאטריתקשה לי להאמין שיש הורים שלא אכפת להם מהילדים שלהם.
אלא א"כ יש להם איזו הפרעה פסיכיאטרית קשה, ואולי לא מאובחנת.
כל הורה נורמטיבי רוצה שלילד שלו יהיה טוב ורוצה ומוכן להשקיע הרבה משאבים בשביל שזה יהיה כך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: דעת ובינה, יוסי1234, חנילה ועוד 29 משתמשים32 //