- הוסף לסימניות
למה זה לא שאלה... התכוונתי למה בשווא)
משכורת עלובה, יחס לא מכבד ולא מפרגן של מנהלות וניצול
זה למרות התאמתי המלאה ואהבתי הרבה למקצוע וותק שצברתי בה (9 שנים)
היום אני עובדת בעסק משפחתי בתחום ההיטק
למה זה לא שאלה... התכוונתי למה בשווא)
משכורת עלובה, יחס לא מכבד ולא מפרגן של מנהלות וניצול
זה למרות התאמתי המלאה ואהבתי הרבה למקצוע וותק שצברתי בה (9 שנים)
היום אני עובדת בעסק משפחתי בתחום ההיטק
ממש לא בכיוון לחפור, ואני עוצרת כאן אם לא נח לך לספק מידע שיוכל לעזור לי לעזור לך. או להיא שאת שואלת בשבילה.וואי, לא חפרתי לה,למה זה משנה?
אני לא יודע איזה חוק, אבל היות ומשרד החינוך העצמאי מקבל את הנתונים רק באיזור ה10 לחודש ואז לוקח לו כמה ימים לעבוד על כל נתוני בתי הספר בארץ! אז לכן המשכורת משולמת ב"איחור" של חודש, נכון זה לא נעים אבל אין אפשרות שמזכירות בתי הספר ישלמו את המשכורות.אגב, לשלם על מילוי מקום רק ב-1 של החודש שאחרי אחריו זו גם עבירה על החוק.
ממש לא בכיוון לחפור, ואני עוצרת כאן אם לא נח לך לספק מידע שיוכל לעזור לי לעזור לך. או להיא שאת שואלת בשבילה.
פשוט זכויות ממלאות המקום מתחילות הרבה לפני הפיטורין. אסור להעסיק אותן לפי שעות מעל 51 יום אלא לתת להן את כל הזכויות כמו למורה קבועה.
שעות משרת אם, החזר מעונות, דמי חופשה חלקיים בהתאם לאחוזי המשרה במהלך השנה, הבראה בהתאם לנ"ל, ועוד רבות.
חובה להפריש לה לפנסיה ולפיצויים.
ואח"כ יש לה כסף בקופת הפיצויים לפדות.
מה היה אצל חברתך? באיזה שלב הגלגל נעצר והיא לא קיבלה זכויות כנדרש? זה מאד משנה.
הרבה מאד מבתי הספר ומוסדות הלימוד לא נותנים את הזכויות כנדרש.
אם היא עוזבת היא יכולה לתבוע אותם על כל הזכויות אחורנית.
(בבית דין כמובן, ואם יתנו לה אח"כ אולי גם בבית הדין לעבודה)
אגב, לשלם על מילוי מקום רק ב-1 של החודש שאחרי אחריו זו גם עבירה על החוק.
אין לי בעיה, רק אני פשוט לא יודעת, אבל היא עבדה בחינוך העצמאי ונראה לי בקטע של הפרשות וכו' היא קיבלה לפי חוק,ממש לא בכיוון לחפור, ואני עוצרת כאן אם לא נח לך לספק מידע שיוכל לעזור לי לעזור לך. או להיא שאת שואלת בשבילה.
. מממלאת מקום לתקופה ארוכה אפילו של 7 חודשים שנאלצה להעדר מביתהספר כי לא חשה בטוב, או אחד מילדיה. אינה זכאית לכך! אין לה שום אפשרות להגיש אישור מחלה וכדו' ואותו הדבר לגבי יום חופש שנכפה עליה כמו לדוג' יום שיורד בו שלג.
כל שחרור של כיתה בהוראת בית הספר כמו לדוג' הפגנה שנערכת באזור ושחררו את הילדות יותר מוקדם, אף על פי שהמ"מ התייצבה לעבודה, היא אינה מקבלת משכורת על כך.
לסקרניות, המכרה שלי עובדת במשרד משהו בסגנון של מזכירות....... לא חבלסתם מסקרן..
למה עשיתן הסבה? לאיזה מקצוע??
היות ועל כל שעה שאת לא תקבלי משכורת הם יוכלו לעשות עליה "מסחרה".בבית ספר שלי עוקבים באדיקות אחרי כל שעה שהצהרתי עליה.
אז מה? זה שעות שמגיעות לך ואת יכולה לעמוד על זה!בבית ספר שלי עוקבים באדיקות אחרי כל שעה שהצהרתי עליה.
כשעזבתי את ההוראה וניסיתי לתבוע אצל עורכי דין את המגיע לי
לדוגמא: פיטורין בהריון וכו׳
הכללים של עובדי הוראה ובמיוחד ממלאי מקום הם ככ לא ברורים ש3 עורכי דין לא ידעו מאיפה להתחיל.
ובסופו של דבר התייאשתי ולא תבעתי..
זה בדיוק מה שהם רצו שיקרה שלא יהיה לך למי לפנות לקבלת זכויות.
פניתי גם לש״יל בבני ברק ולא הלך.
בחינוך העצמאי עוברים על החוק בכל דבר אפשרי
אבל הם מגובים היטב ואין שום כח שמצליח לתבוע אותם.
אנחנו חלשות מאוד לידם!!
2. חופשת לידה היא בהתאם לתלושים שהמ"מ קיבלה בחודשים שקדמו ללידה. ומה אם בחודשים אלו כלולים חופשות החגים שעבורם היא אינה מקבלת שקל!
סיפרה לי "קולגה" שהמילוי מקום שלה הסתיים חודש לפני הלידה. בחודש הזה היא כמעט ולא נקראה למילויי מקום, וזה השפיע באופן משמעותי על דמי הלידה שלה!
אבל פיטורין בהריון קשורים למשרד הכלכלה!
תפני אליהם בתלונה.. הם מטפלים בתלונות כאלו ברצינות
את לא צריכה עו"ד בשביל זה
הם עושים את זה, אבל אותך פיטרו באמת! ובהריון!הבעיה שהפיטורין האלה הם משהו שהחינוך העצמאי עושה באופן אוטומטי לכל ממלאות המקום בחודש 06
כדי לא להתחייב לוותק וכו׳ ( שזה שערוריה בפני עצמה)
ולכן הם כבר ימצאו תירוץ שזה לא היה עם כוונה באמת לפטר וכו׳
עזבי, ב״ה אני כבר לא שם.
רק העליתי את הנקודה הכ״כ כואבת של ממלאות המקום.
אבל תודה בכל אופן..
״לא מדובשם ולא מעוקצם״...
זה לא כ"כ נכון כי עובדת שעבדה במ"מ כו"כ ימים (אולי 150) בשנה זה מצטבר לותק כאשר יפתחו לה תיק במשרד החינוך (בדר"כ כשתקבל תקן), שנים אלו יצטברו לותק ולשכר.הבעיה שהפיטורין האלה הם משהו שהחינוך העצמאי עושה באופן אוטומטי לכל ממלאות המקום בחודש 06 כדי לא להתחייב לוותק וכו׳ ( שזה שערוריה בפני עצמה)
הם עושים את זה, אבל אותך פיטרו באמת! ובהריון!
בגלל החלק של הבהריון את יכולה לפנות למשרד הכלכלה
לך אין בעיה, כי את כבר לא מפחדת מהמנהלת העצבנית שאולי לא תתן לך מספיק מ"מ
ואולי אחרות שנעשה להן אותו דבר (ומכירה מישהי כזו..)
תקבלנה אומץ
לא פיטרו באמת אלא שילדתי חודש אח״כ ואז היה חופש הגדול ולא חזרתי.
עוד נקודה, עברו מאז שנתיים..
יש מה לעשות?
כן יש
חוק התיישנות זה אחרי 7 שנים
בד"כ בעבודה רגילה חייבים לתת לעובדת לחזור, ואסור לשנות את תנאיה למשך 6 שבועות אם אני לא טועה
אולי עו"ד מנוסה יותר יוכל לעזור לך
מה שאני הייתי עושה, מחפשת מישהו עם גישה לפייסבוק
נכנסת לקבוצה "שאל עו"ד"
ומבקשת מעו"ד שיש לו נסיון עם עובדי הוראה שייצור איתך קשר
כנראה שאצל עובדי הוראה דברים עובדים קצת אחרת וצריך מומחיות מיוחדת לזה
ואם עשית מאז הסבת מקצוע, אין לך מה לפחד ותדרשי את שלך
כדי שתקבלי פיצויי פיטורין + פיצוי על עצם המעשה שהוא לא חוקי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים