למנגינה יש עוצמה הרבה יותר ממה שאנו מתארים לעצמינו.נכתב ע"י קורס;656737:אני מחפשת מנגינות רקע שקטות ומרגיעות שמתאימות לתינוקות.
יש לכם משהו?
תודה.
כשלמדנו במוזיקה אמרו לנו ע"פ פסיקה הלכתית שמנגינות לא מעבירות טומאה (מלבד מה שהולחן במיוחד עבור כנסיות וטקסים כנ"ל)נכתב ע"י שיר770;658355:למנגינה יש עוצמה הרבה יותר ממה שאנו מתארים לעצמינו.
ניגון חודר לעצם הנפש ממש, במיוחד אצל פעוטות, שנפשם עדיין טהורה וזכה...
תפקיד המנגינה הוא לא רק להרגיע, אלא היא פועלת ומשנה בנפש האדם.
לכן חשוב מאוד שמקור הניגון יהיה טהור. שהמלחין של המנגינה טהור, ולא סתם אחד שמי יודע מה הוא יעביר לילדינו ע"י הניגון?
סתם, חומר למחשבה...
(ואם כבר הגבתי... אז נראה לי שיש דיסק של ניגונים חסידיים בעיבוד מיוחד לפעוטות. אם זה מעניין אותך אנסה לברר)
זה מה שאמר המורה למוזיקה.נכתב ע"י אושר;658360:כשלמדנו במוזיקה אמרו לנו ע"פ פסיקה הלכתית שמנגינות לא מעבירות טומאה (מלבד מה שהולחן במיוחד עבור כנסיות וטקסים כנ"ל)
מדובר על מנגינות ללא מילים (כגון יצירות קלאסיות)
זה מה שאמר לנו הרב, לא המורה.נכתב ע"י שיר770;658375:זה מה שאמר המורה למוזיקה.
ואני לא מדברת על "טומאה" במובן הפשוט.
בהשגח"פ מצאתי את המאמר הזה. שהתפרסם בעלון "כפר חב"ד" והוא מסביר יותר טוב ממני על מהות הניגון והשפעתו על הנפש.
קראתי שוב, לא שמתי לב שכתבת פסיקה הלכתית. סליחה.נכתב ע"י אושר;658380:זה מה שאמר לנו הרב, לא המורה.
אין לי עניין לפתוח פה דיון הלכתי או לא, וגם אין לי מושג מה המקור של כותב המאמר שהבאת, אבל זה שמשתמשים עם ניגונים גויים ידוע גם בחסידות,
קחי דוגמא את הניגון של "הופ קוזק".
נכתב ע"י שיר770;658355:למנגינה יש עוצמה הרבה יותר ממה שאנו מתארים לעצמינו.
ניגון חודר לעצם הנפש ממש, במיוחד אצל פעוטות, שנפשם עדיין טהורה וזכה...
תפקיד המנגינה הוא לא רק להרגיע, אלא היא פועלת ומשנה בנפש האדם.
לכן חשוב מאוד שמקור הניגון יהיה טהור. שהמלחין של המנגינה טהור, ולא סתם אחד שמי יודע מה הוא יעביר לילדינו ע"י הניגון?
סתם, חומר למחשבה...
(ואם כבר הגבתי... אז נראה לי שיש דיסק של ניגונים חסידיים בעיבוד מיוחד לפעוטות. אם זה מעניין אותך אנסה לברר)
יש את הדיסק שנקרא "חלומות חסידיים"נכתב ע"י סתם;658403:אשמח שתמצאי משהו טהור
והיה אם יש משהו אקנה...
אני מחפשת כבר שנה כזה דבר
נגיד יש את כל האלה מלכלהלי וכו (מה המנגינות שם זה לא יצירות של גויים?)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים