התייעצות משפחה או בקהילה? - מהם ההבדלים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כבר התווכחנו על זה בכמה אשכולות ואין טעם לחזור על זה
בגדול צודק
רק אומר שמידי פעם כדי לא להיות מקובע אני קונה משפחה במקום בקהילה, ואני מוצא את עצמי בשבת מדפדף בין עשרות עמודי הפרסומות בחיפוש נואש אחר טקסט ראוי לקריאה והאבדה לא נמצאת...., במוצ"ש אני עוטף בצער את שיירי הדגים עם דפי העיתון.....
כתבתי פה היכנשהו על הראיון של ארליך עם הרוש, הוא מסביר גם שם את כמות הפרסום הגבוה בעיתונות החרדית ואיך הם מחשבים את אחוזי הפרסום מול טורים וכתבות

• הוסף לסימניות
אפשר קישור?

• הוסף לסימניות
נהניתי מהדוגמא שהוא מביא על הצמדת התואר 'מרן' להגאון רבי עובדיה יוסף שהעיתונות המפלגתית ניסתה לגמד אותו.

• הוסף לסימניות
יש אנשים שלא אוהבים את משפחה (מדגם מסוים רואים בתגובות הקודמות)
אבל לדעתי ועוד אלפי מנויים משפחה היא העיתון שיש לו אומץ לכתוב על נושאים שמתחת לשולחן בכל הציבור החרדי,
למשל על ניכור הורי או על מוגנות וכדו',
אלו שרוצים להטמין את הראש בחול שלא יקנו משפחה זה לא מיועד עבורם.
השאלה היא מה זה אומץ אומץ להכשיר את הסמארטפון אומץ להכשיר את האקדמיה אומץ להכשיר את הצבא והמשטרה להכשיר את הישראליות זה לא אומץ זה פורץ גדר ובד בבד נתלה על כמה דברים שכן צריכים אומץ ודעת תורה איך לדבר ולכתוב

• הוסף לסימניות
@כפתור אדום אמ;לק
משפחה עיתון יותר "מקצועי" - חשיפות, תחקירים, פוליטיקה עמוקה וראיונות עם עסקנים וכו' ולכן גם הוא נוטה לקו ליברלי יותר
בקהילה עיתון יותר "סיפורי" - יותר כתבות סיקור ולא תחקיר ויותר כתבות היסטוריות וחסר הניחוח המקצועי של משפחה וממילא הוא מרגיש יותר "חרדי"
מניסיוני רוב האנשים נהנים יותר לקרוא בקהילה אבל אלה שאוהבים להרגיש מבינים או פתוחים אוהבים משפחה

• הוסף לסימניות
לחזור על זה עשרות פעמים לא הופך את זה לאמת!!!
לחפש רמזי רמזים ולטעון שזה שהם כותבים על תופעות זה כאילו מכשיר את התופעות האלו זה לא נכון,

זה בניגוד לשיטת העיתונות המפלגתית שאם לא יכתבו זה לא יהיה קיים, הם כותבים ומתמודדים,
יש להם גם וועדה רוחנית של רבנים יראי השם.

• הוסף לסימניות
לחזור על זה עשרות פעמים לא הופך את זה לאמת!!!
לחפש רמזי רמזים ולטעון שזה שהם כותבים על תופעות זה כאילו מכשיר את התופעות האלו זה לא נכון,

זה בניגוד לשיטת העיתונות המפלגתית שאם לא יכתבו זה לא יהיה קיים, הם כותבים ומתמודדים,
יש להם גם וועדה רוחנית של רבנים יראי השם.
להכחיש את זה מאות פעמים לא עוזר תפתח את העיתון ותראה את הפירסמות וחלק מהכתבות תקרא קצת על המו'ל ועל המכון שלו ותכחיש בתוקף ועל העורך ותכחיש ותכניס את הראש לחול

• הוסף לסימניות
שאלה שמסקרנת אותי עכשיו: בקהילה זה משהו שמבררים עליו במוסדות וכאלה? (על משפחה אני משערת שאם שומעים זה מזיז איזשהו משהו, לא?! ובקהילה?)
לדעתי גם אם לא מבררים ישירות
אין ספק
שזה מסווג אוטמטית,

ויש משפחות מהסוג שחשוב להם
שילדיו לא יקראו תכנים
שמנסים לחנך ולהשפיע
על נפשם.

(זה עיתונים שמנסים לחנך גם את המבוגרים
בדברים שלדעתם החרדים והרבנים טעו,
רק מטבע הדברים ילדים נפשם יותר רכה ועדינה
ומושפעת יותר בקלות
גם מדברים שלא היית רוצה שיקראו)

וממילא משפחות יותר שמורות
פשוט לא מכניסות הביתה
לא את השבועון הזה ולא שבועון אחר.

• הוסף לסימניות
לדעתי גם אם לא מבררים ישירות
אין ספק
שזה מסווג אוטמטית,

ויש משפחות מהסוג שחשוב להם
שילדיו לא יקראו תכנים
שמנסים לחנך ולהשפיע
על נפשם.

(זה עיתונים שמנסים לחנך גם את המבוגרים
בדברים שלדעתם החרדים והרבנים טעו,
רק מטבע הדברים ילדים נפשם יותר רכה ועדינה
ומושפעת יותר בקלות
גם מדברים שלא היית רוצה שיקראו)

וממילא משפחות יותר שמורות
פשוט לא מכניסות הביתה
לא את השבועון הזה ולא שבועון אחר.
לא לחינם
רוב מוחלט של גדולי ישראל
מכל החוגים והעדות
הטריחו את עצמם

ויצאו נגד השבועונים
בצורה גורפת ונחרצת!!!

והורו לכל הציבור החרדי
ששומר נפשו ירחק
לא יקרא
ולא יכניס לביתו,
שום שבועון!!!

עיני העדה
ידעו על מה הם מדברים.

• הוסף לסימניות
שאלה שמסקרנת אותי עכשיו: בקהילה זה משהו שמבררים עליו במוסדות וכאלה? (על משפחה אני משערת שאם שומעים זה מזיז איזשהו משהו, לא?! ובקהילה?)
מי שמנוי ויש לו מדבקה עגולה על התיבה "אני מנוי משפחה/בקהילה" זה סוג של תיוג, לא מומלץ.
אבל מי שקונה כל שבוע בדרך "ארעי" בחנות , זה פחות בעייתי, מקסימום יפגוש אותו המנהל חיידר/הראש כולל, ימלול מעט את קצוות זקנו הבלתי נראים וימלמל משהו על "כתבה מיוחדת שיש השבוע על הדודה של האלטער זיידע שנעקדה על קידוש ה' בבגדאד...., ואף פעם אני לא קונה אבל רק הפעם זה ממש מיוחד....וכו' וכו'..." ויציל נפשו מן הסטיגמא

• הוסף לסימניות
באופן כללי לכל עיתון יש אגנדה ומביא דעה מאד מסוימת בציבור
עדיף לא לקרוא רק עיתון אחד מסוים....
משום סוג

• הוסף לסימניות
להכחיש את זה מאות פעמים לא עוזר תפתח את העיתון ותראה את הפירסמות וחלק מהכתבות תקרא קצת על המו'ל ועל המכון שלו ותכחיש בתוקף ועל העורך ותכחיש ותכניס את הראש לחול
אני לא מכיר את המו"ל,
אני כן מכיר חלק מהכותבים והעורכים,
אני קורא את הכתבות ורואה את הפרסומות,
ולא רואה מה שאתה רואה.
ויעידו על כך אלפי המנויים ואלפי שכניהם שמבקשים מהם את העיתון אחרי הקריאה.

• הוסף לסימניות
בקהילה מביא קו חסידי פתוח
ומשפחה קו ליטאי פתוח
בקהילה יותר שמרני כי החסידי הפתוח פחות פורץ גדרות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
למעשה ממה שאני שמעתי
כמעט כולם מסכימים על האיכות של "בתוך משפחה"(וששם פחות יש את הבעיה של ההשקפה)
לפני כמה שנים הם בחנו את האפשרות לעשות מנויים רק לבתוך משפחה(כמו קראט) אבל ירדו מזה אני משאר כי הם הבינו שיש רבים שיפסיקו לקנות כי כל הסיבה שהם קונים זה רק בגלל בתוך משפחה שבאמת אין לו מתחרים

• הוסף לסימניות
מי שמנוי ויש לו מדבקה עגולה על התיבה "אני מנוי משפחה/בקהילה" זה סוג של תיוג, לא מומלץ.
אבל מי שקונה כל שבוע בדרך "ארעי" בחנות , זה פחות בעייתי, מקסימום יפגוש אותו המנהל חיידר/הראש כולל, ימלול מעט את קצוות זקנו הבלתי נראים וימלמל משהו על "כתבה מיוחדת שיש השבוע על הדודה של האלטער זיידע שנעקדה על קידוש ה' בבגדאד...., ואף פעם אני לא קונה אבל רק הפעם זה ממש מיוחד....וכו' וכו'..." ויציל נפשו מן הסטיגמא

כך או כך

זה לא נעים ולא מומלץ

וללא ספק הבני תורה

מעריכים יותר

אנשים עקרוניים

שנשמרים מדברים

שפחות מתאימם לציבור החרדי השמור והמוגן.

ומטבע הדברים

פחות מעריכים אנשים

ש"מחליק" להם ו"מתפלק" להם ומדי פעם נופלים ומתרצים תירוצים

גם עם לא
כתוב להם תיוג על החולצה.

בסוף אנשים יודעים
להעריך איכות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה