- הוסף לסימניות
אני יכולה להחזיר אלייך את השאלה הזו בהקשר לסיבות שציינתאת באמת חושבת שהן ישבו כולן וקבלו החלטה משותפת?
בחירה של משרה נובעת בין השאר מתנאי עבודה ושכר. בעיני יותר סביר שזו הסיבה.
אני יכולה להחזיר אלייך את השאלה הזו בהקשר לסיבות שציינתאת באמת חושבת שהן ישבו כולן וקבלו החלטה משותפת?
אצלינו יש רק פרטיות.אני בהחלט מכירה מטפלות שסגרו משפחתון ועברו לשוק הפרטי. לא כי בשוק הפרטי משלמים יותר טוב. אלא כי תנאי העבודה יותר נוחים.
הכל טוב.אצלינו יש רק פרטיות.
בחירה שלהן.
אבל מי שבחרה להשתייך לתמ"ת, אין לה שום זכות להחליט באופן עצמאי מה תנאי העבודה שלה,
בדיוק כמו שלי כשכירה אין זכות להחליט כאלו החלטות.
אם היא רוצה - שתעבוד באופן פרטי ומצידי תגיד שהיא עובדת שבוע כן שבוע לא.
לא כל כך הבנתי מה ההכללה ב'לכן'.זה פשוט לא יאומן עד שהבעיה תדפוק לכן בדלת פשוט אין הבנה.
השאלה היא מה הגורם לבעיה.הכל טוב.
אבל זאת בעיה שלי!! (במחילה, הן לא מספיק מענינות אותי....)
כי לי אין מסגרת מתאימה לילד. אני לא מקבלת סבסוד, או הילד שלי לא מטופל באופן נאות כי אין נשים איכותיות במקצוע.
זה פשוט לא יאומן עד שהבעיה תדפוק לכן בדלת פשוט אין הבנה.
היום זה בירושלים, מחר זה בקרית ספר, אנחנו לא באמת כל כך רחוקים.
כמעט נכון.בגלל החשש שלא תשארנה מטפלות מטעם התמ"ת - הורים אמורים לתת למטפלת לנהוג כראות עיניה?
לאולכן מה?
גם אם זה יותר קל - האם זה אומר שזאת הסיבה שהאימהות האלו (ואני בתוכן) בחרו בכזה סוג של עבודה?
מעליב ממש.
(בתור אחת שמחתימה כרטיס ב6:30 במשרד...)
ותודה ל@shira bira וכל מי שהגיבה אחרי.
מגיבה רק כדי לתמוך, לחבק ולגבות את כל נשות ישראל היקרות והצדקניות (כן, כן.)
שמחתימות כרטיס ב6:00, 6:30 או 7:00. וגם את אלו שמעבירות כרטיס ב8:00 או ב9:30.
לא משנה אם אתן מקדימות כדי לחזור מוקדם,
או מאחרות - כדי להוציא בבוקר,
אתן נשות חיל ואמהות למופת.
לא מאמינה ביסורי המצפון הקולקטיבים. לא רואה בהם טעם.
דברי בשם עצמך.
ורק בשם עצמך.
יש מספיק אמהות שהיו שמחות וששות להימנע מלקום בחמש בבוקר, להימנע מנסיעות ארוכות ופקקים מתישים.
ולהחליף את זה בארגון מתיש ומשמח כאחד של האוצרות שלהן.
בתקווה שלא אואשם ברשעות או ניתוק: המינוח 'לברוח' באמת קצת פוגעני, אבל הרעיון שמאחוריו לא כל כך שגוי. השעה שבין שבע לשמונה, בימי לימודים סדירים, היא השעה הכי קשה בהרבה בתים ברוכי ילדים. נשים שיוצאות לעבודה מוקדם, חוסכות אותה.
יש אמהות שהרבה יותר קל להן לקום, להתלבש ולצאת מהבית בשש וחצי, מאשר להעיר את הילדים, להלביש, לטפל בכל ענייני הבוקר (פתקים/ מחברות/ דבק סטיק/ תסרוקת/ כרבולות/ חצאית/ חור/ מציאת נעליים/ החלפת טיטול/ הכנת אוכל לכולם (לא יודעת איפה אתן משיגות את הילדים האלה שמוכנים לאכול משהו מאתמול) / חביתה / עוד טיטול / לכו כבר לבית ספר לכו! אין פתקים היום אין!
ואז, בשמונה, אחרי שעה ויותר של עבודה, יוצאים למשמרת ב' מחוץ לבית.
כאמור, לא חושבת שזה מה שמקריס את הענף.הייתי מנסחת את זה אחרת "בגלל החשש שלא תשארנה מטפלות מטעם התמת, הורים אמורים לנהוג עם המטפלת בסלחנות ולבחור בצורה מושכלת את התלונות והמלחמות נגדן"
לא יקירתי.השאלה היא מה הגורם לבעיה.
הצבעתי על מודיעין עילית לעומת ירושלים כדי לומר שהחוסר במטפלות לא נגרם בגלל עמידה על תנאים, אלא בגלל ניהול כושל/חוסר עניין של העירייה לפתור את הבעיה.
לא חסרות בירושלים מעוניינות בעבודה במסגרת משרד העבודה. חסר גוף שידאג לתקנים, ושינהל את המטפלות בתבונה ובכיף במידת האפשר (כולל השתלמויות, ערבי כיף ופרגונים), וכן - לגמרי בצמוד לנהלים.
הייתי מנסחת את זה אחרת "בגלל החשש שלא תשארנה מטפלות מטעם התמת, הורים אמורים לנהוג עם המטפלת בסלחנות ולבחור בצורה מושכלת את התלונות והמלחמות נגדן"
אני פשוט נהנית לקרוא את מה שאת כותבת!בתקווה שלא אואשם ברשעות או ניתוק: המינוח 'לברוח' באמת קצת פוגעני, אבל הרעיון שמאחוריו לא כל כך שגוי. השעה שבין שבע לשמונה, בימי לימודים סדירים, היא השעה הכי קשה בהרבה בתים ברוכי ילדים. נשים שיוצאות לעבודה מוקדם, חוסכות אותה.
יש אמהות שהרבה יותר קל להן לקום, להתלבש ולצאת מהבית בשש וחצי, מאשר להעיר את הילדים, להלביש, לטפל בכל ענייני הבוקר (פתקים/ מחברות/ דבק סטיק/ תסרוקת/ כרבולות/ חצאית/ חור/ מציאת נעליים/ החלפת טיטול/ הכנת אוכל לכולם (לא יודעת איפה אתן משיגות את הילדים האלה שמוכנים לאכול משהו מאתמול) / חביתה / עוד טיטול / לכו כבר לבית ספר לכו! אין פתקים היום אין!
ואז, בשמונה, אחרי שעה ויותר של עבודה, יוצאים למשמרת ב' מחוץ לבית.
כל מילה, פשוט לגזור ולשמור.אני ממש ממש לא מסכימה
הכלל קיים והמטפלת בחרה להצטרף אליו.
כל המטפלות שרוצות לעבוד מ8 עד 14 - בכיף ובשמחה אבל פרטי.
מי שרוצה משכורת ותנאים של התמ"ת - שתתאים את עצמה.
יש מלא מטפלות מבוגרות יותר שהילדים שלהם כבר לא מצריכים שליחה צמודה בבוקר.
ומי שהילדים שלה קטנים ורוצה בכ"ז לעבוד בתמ"ת תתכבד למצוא פתרון. בעל / סייעת / בייביסיטר / להכין הכל מהלילה / אנא עארף.
בגלל גישות כמו שלך מטפלות מרשות לעצמן מה בא להן. כולל להחליט לסיים ב13 בצום, לקחת שבועיים בערב פסח וכן על זו הדרך והכל באזלת יד ובחוסר אונים של ההורים.
וכאן נכנסת בדיוק השאלה אם השגחה יכולה להנתן כשיש למשגיחה 8 ילדים להוציא ליום לימודים מהבית.אני מנסה להשיג מפקחת כדי לבדוק אם המינוח 'שעת השגחה ללא טיפול' הינו חוקי וקביל, אבל בינתיים הצלחתי לשוחח רק עם משפחתונית מעל שני עשורים.
לדבריה, בעבר המשפחתונים החלו בשעות מאוחרות יותר והסתיימו מוקדם יותר ביחס לשעות פעילותם כיום.
מרגע שהוחלט לסייע לאמהות המתחילות את העבודה מוקדם ולהקדים את שעת התחלת המשפחתון, היה הכרח ליישב גם את הצורך של המשפחתוניות לשלוח את ילדיהן הפרטיים למסגרות הלימודים. הוסכם אז שהטיפול המוקדם יכלול השגחה בלבד.
סליחה שמכל מה שכתבת זה מה שצד את עיני.ממה שנתקלתי- בעיית אפס המשפחתונים בריכוזים החרדיים
תכלס כמו שכל אמא רוצה לקבל את הילד שלה שבע בצהריים.. כך באותה מידה גם המטפלת רוצה לקבל ילד שבע ורגוע ולפי הכללים של המשפחתונים עד 7:30 המטפלת לא צריכה לטפל אלא רק להשגיח... זה רשום בחוזההמטפלת של הבן שלי (משפחתון) ביקשה שאם מביאים את הילד לפני 8 שהוא יהיה אחרי אוכל,
כי עד 8 היא עסוקה עם הילדים שלה, והוא סתם בוכה, היא לא מטפלת בו לפני 8, כדבריה.
מה דעתכם?
אני יוצאת מהבית בשעה 6 לעבודה, והיא לא יכולה להתחיל את העבודה לפני 8?
א. אני שמחה שאני יקירתך. איך זכיתי לכך?לא יקירתי.
ההבדל הברור בין מודיעין עילית לירושלים הוא בהחלט המצב הסוציואוקונומי של האוכלוסיה. לא נעים להגיד אבל זה האמת. (בכל אופן ההכרות שלי עם התחום בירושלים עם מנהלות מעון ולא עם משפחתונים וזה הדבר הכי קשה בשבילן להחזיק צוות יציב)
ככל שהאוכלוסיה משכילה ובעלת אפשרויות ההצע של המטפלות הולך ונעלם. ואין סיבה לא לקוות שגם במודיעין עילית יום אחד לכל הנשים יהיו יותר אופציות של תעסוקה ואז משבר המטפלות יגיע גם לשם.
א. בזכותך תגובותייך המחכימות.א. אני שמחה שאני יקירתך. איך זכיתי לכך?
ב. זה נכון שקשה להחזיק צוות במעונות, אבל יש הרבה 'בוגרות' מעונות שמאד רוצות להחזיק משפחתון בבית. בלי מחלקת משפחתונים פעילה ויעילה, שדואגת לתקנים, אי אפשר. וזו הבעיה.
תכל'ס, נכנסת.(בלי להיכנס לסוגיה כמה בעל כזה מסוגל ללמוד אחרי הקרב של הבוקר, ואל תגידו לי שאיך אישה יכולה לעבוד אחרי הקרב, כי נשים בנויות לזה, כך השם ברא אותנו)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים