- הוסף לסימניות
במאפיית הצבי הלחמניות עשויים מקמח שנטחן ונאפה לאחר הפסח. בשיבולת השרון (לפחות בבני ברק) מוכרים לגוי)
בדייקא ביקשתי לבדוק מה כתוב ברשימה, כי בטלפון כל מזכיר אומר משהו אחר.בצקים קפואים זה נמכר כדין כך אמר לי הנציג מבדצ בטלפון נאפה זה רק בצק שהוכן אחרי החג מקמח וחומרים שנמכרו.
חסר כמה פרטים מהותיים, שלא הצלחתי לדלות ממשנת יוסף - בשביל להיות מרוצה או לא.יש הרבה ידע מה עושים ויש שאינם מרוצים אבל בוודאי זה שונה ממכירה רגילה.
לא מכיר את המהלך של משנת יוסף, אבל לעניין השאלה - יש הבדל בין מה שאצלך בבית ויש אופציה לגוי לדפוק אצלך ולבקש להגיע לארון, שזה אין כמעט סיכוי שיעשה, לבין אם המחסן ממש מושכר לו, יש לו מפתח והוא יכול להגיע בכל שעה ולקחת כרצונו [וכמובן לשלם אח"כ]. הדבר נהוג בהרבה מכירות חמץ שהמהדרין מביאים את החמץ גמור היקר [ויסקי וכדומה] לבית הוראה ושם משכירים מחסן לגוי בשכירות גמורה.בדייקא ביקשתי לבדוק מה כתוב ברשימה, כי בטלפון כל מזכיר אומר משהו אחר.
אודה אם יש למישהו דרך לבדוק.
חסר כמה פרטים מהותיים, שלא הצלחתי לדלות ממשנת יוסף - בשביל להיות מרוצה או לא.
לדוגמה:
האם המחסן של הגוי, או של משנת יוסף ומושכר לגוי [ואז זה כמו הארון של הויסקי אצלי בבית, שהשכרתי לגוי]?
יודעים מאוד... אתה לא החכם היחיד.. ושטיפת החיטה זה לא סוד אטומי. עיין ביתד של היום בעמוד 2 פירוט שלם על העניין... במודעה של בתי הוראה בני ברק. שמעיקר הדין מותר... ( חיטה שלימה זה לא כמו קמח שמחמיץ,.. זה שונה.. ואינו חמץ גמור. והרבה פוסקים סוברים שלעניין זה אפשר לכתחילה למכרו במכירת חמץ, ולסמוך על המכירה.)בכל הנושא של הרטבת חיטה האם חמץ או לא
אני כותב את זה באיפוק מסויים אבל רוב "הפוסקים" לא יודעים מה קורה בטחנות קמח
באופן עקרוני רוב הקמחים הלבנים שנמצאים בשוק עוברים הרטבה ובדר"כ מגיעים למצב חימוץ חוץ מאלה שכתוב במפורש טחינה יבשה, או חיטה שלא הורטבה/הורחצה במים,
כמו"כ רוב הקמחים המלאים הם טחינה יבשה אבל יש לברר על כל יצרן/מותג בנפרד
מומלץ להתקשר לבד"ץ העדה"ח ולברר ובמידת הצורך הם נותנים את המס' של המשגיח או מפנים אליו את השיחה
אבל מכאן ולהסתמך על מה שכל מיני "יודעי דבר" אומרים מה עושים "כהיום" זה ממש לא נכון...
אני מעתיק ממה שנאמר על ידי איש הנהלה בקבוצת מנהלי התחנות:חסר כמה פרטים מהותיים, שלא הצלחתי לדלות ממשנת יוסף - בשביל להיות מרוצה או לא.
לדוגמה:
האם המחסן של הגוי, או של משנת יוסף ומושכר לגוי [ואז זה כמו הארון של הויסקי אצלי בבית, שהשכרתי לגוי]?
האם הגוי ביטח את הסחורה, או שבמקרה של נזק הוא יטען שזו היתה מכירה לצרכים דתיים?
מסכים. בודאי שיש הבדל.לא מכיר את המהלך של משנת יוסף, אבל לעניין השאלה - יש הבדל בין מה שאצלך בבית ויש אופציה לגוי לדפוק אצלך ולבקש להגיע לארון, שזה אין כמעט סיכוי שיעשה, לבין אם המחסן ממש מושכר לו, יש לו מפתח והוא יכול להגיע בכל שעה ולקחת כרצונו [וכמובן לשלם אח"כ]. הדבר נהוג בהרבה מכירות חמץ שהמהדרין מביאים את החמץ גמור היקר [ויסקי וכדומה] לבית הוראה ושם משכירים מחסן לגוי בשכירות גמורה.
אודה אם תוכל לשאול אותו שתי שאלות:אני מעתיק ממה שנאמר על ידי איש הנהלה בקבוצת מנהלי התחנות:
"הגוי קנה מהספקים
ושילם להם לפני החג חלק.
אחסן את זה במחסנים ששכר בעצמו ובאחריותו".
א. כמדומני שאיש "חבורת רבני משנת יוסף אומר זאת בעצמו ג"כ (לפי הזכור לי משנה שעברה מדובר בהרב משה בויאר ב"ר יודל בויאר זצ"ל).ואגב, למה איש ההנהלה צריך לומר את זה ולא איש "חבורת רבני משנת יוסף"?
פניות שלי למשנת יוסף, בבקשה להעביר להרמ"ב הנ"ל את השאלות וההבהרות הנ"ל, לא נענו.א. כמדומני שאיש "חבורת רבני משנת יוסף אומר זאת בעצמו ג"כ (לפי הזכור לי משנה שעברה מדובר בהרב משה בויאר ב"ר יודל בויאר זצ"ל).
ב. מדובר בהתכתבות פנימית של מנהלי התחנות שבמקרה סטתה לנושא זה ולא איזשהי "הבהרה כשרותית מטעם הנהלת משנת יוסף"
אפשר להגיע אליו ישירות, לא נשמע לי כזה מסובך.פניות שלי למשנת יוסף, בבקשה להעביר להרמ"ב הנ"ל את השאלות וההבהרות הנ"ל, לא נענו.
kedemcenter.co.il
בטוח שזה הוא?אפשר להגיע אליו ישירות, לא נשמע לי כזה מסובך.
ראה קישור
וגם
דיונים - טיפול יעוץ אימון והנחיה |
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנוkedemcenter.co.il
הרב משה ב"ר יודל בויאר, יש רק אחד, וידוע שהוא מתעסק בתחום הנפש.בטוח שזה הוא?
א"כ אנסה בל"נ.
ואם אין קמח אחר מותר לעשות מזה מצות לפסח.יודעים מאוד... אתה לא החכם היחיד.. ושטיפת החיטה זה לא סוד אטומי. עיין ביתד של היום בעמוד 2 פירוט שלם על העניין... במודעה של בתי הוראה בני ברק. שמעיקר הדין מותר... ( חיטה שלימה זה לא כמו קמח שמחמיץ,.. זה שונה.. ואינו חמץ גמור. והרבה פוסקים סוברים שלעניין זה אפשר לכתחילה למכרו במכירת חמץ, ולסמוך על המכירה.)
בטוח שזה הוא?
א"כ אנסה בל"נ.
סליחה, חוששני שטעיתי, לפי מה שבדקתי כעת לכאורה לא מדובר באותו אדם, (העוסק בתחום הנפש הוא ר' משה ב"ר שלמה). מקווה שלא גרמתי פדיחות.הרב משה ב"ר יודל בויאר, יש רק אחד, וידוע שהוא מתעסק בתחום הנפש.
לא מבין, וכי הרב דינר לא ראה מימיו את 'מעשה רב' בהל' פסח???ואם אין קמח אחר מותר לעשות מזה מצות לפסח.
אני עם הטלפון ביד...סליחה, חוששני שטעיתי, לפי מה שבדקתי כעת לכאורה לא מדובר באותו אדם, (העוסק בתחום הנפש הוא ר' משה ב"ר שלמה). מקווה שלא גרמתי פדיחות.
לא הבנתי מה זה שייך, אם החמץ היה שייך לספק, ולאחמ"כ לגוי ואחמ"כ למ.י., איזה מכירה לצרכים דתיים שייך לטעון כאן?ובית משפט יקבע שזה "חוזה לצרכים דתיים בלבד" ותתבטל המכירה למפרע
וכי החזון איש לא ראה את המעשה רב?לא מבין, וכי הרב דינר לא ראה מימיו את 'מעשה רב' בהל' פסח???
"אחר הפסח אין ליקח מן השוק מה שאופין מקמח של ישראל ומשמרים ויי"ש ושכר של ישראל, כי המכירה גרוע, ע"כ לא יקנה רק שיהא משל אינו ישראל או הקמח של ישראל אם אינו לתותה, ויי"ש ושכר של ישראל לא ישתה עד שיעשה מחדש".
במקרה של הפסד, הגוי טוען: אני עובד של משנת יוסף, היו צריכים אותי כגוי לצרכים דתיים בלבד, מעולם לא התכוונתי באמת לסכן את כספי.לא הבנתי מה זה שייך, אם החמץ היה שייך לספק, ולאחמ"כ לגוי ואחמ"כ למ.י., איזה מכירה לצרכים דתיים שייך לטעון כאן?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים