- הוסף לסימניות
- #1,161
5% ריבית קבועה לא צמודת פריים לשנה בלבד? לפי https://www.boi.org.il/information/interestrates/compare/ אף בנק לא נותן כזה דבר, אבל אוליאם זה מוצע מהבנק, בד"כ מדובר במשהו קבוע.
5% ריבית קבועה לא צמודת פריים לשנה בלבד? לפי https://www.boi.org.il/information/interestrates/compare/ אף בנק לא נותן כזה דבר, אבל אוליאם זה מוצע מהבנק, בד"כ מדובר במשהו קבוע.
הסכומים שם ממוצעים.5% ריבית קבועה לא צמודת פריים לשנה בלבד? לפי https://www.boi.org.il/information/interestrates/compare/ אף בנק לא נותן כזה דבר, אבל אולי
אתה קונה קרן סל/קרן מחקה שעלותה זולה (יש קרנות ישראליות שהמחיר שלהם שקלים בודדים כמו הקרן הזו שעולה פחות משלושה שקלים) בסכום הרצוי - בדוגמא שהבאת 500 ש"ח.השאלה היא אם לקנות ולמכור כי כשיש לי כמה מאות שלא מספיקים לסל יקר מה אני עושה במצב כזה?
נגיד שאני עושה הו"ק חודשית איך אני מתקדם עם זה, הרי אם אני מפקיד 500 ש"ח והסל עולה 4.5K ש"ח מה אני עושה עד שמצטבר סכום כזה?
פחות, כי משלמים רק על הרווח הריאלי (כלומר מעבר לאינפלציה)ונכון שתצטרך לשלם 25% מהתשואה מס
לא הבנתירק מדייק
ניכוי האנפלציה אינו על הרווח אלא רק על סכום ההשקעה בו קנית
כלומר אם קנית ב1000 ש"ח, והרווח כיום הוא 100,000, והאנפלציה שחקה 10 אחוז מערך הכסף, ינכו 10 אחוז רק מאלף ש"ח, ולא על כל הרווח
@יהודית וו צודק.לא הבנתי
אם קניתי ב1,000 והרווח הוא 100,000, כלומר שכיום זה שווה 101,000
והאינפלציה שחקה 10% זה אומר שביחס לשווי הכסף בזמן ההשקעה יש לי ערך של 90,900
אם נפחית מזה את עלות ההשקעה - 1,000 ש"ח, נותרתי עם רווח של 89,900 ש"ח שזה הרווח הריאלי
ולכן ההגיון אומר שמזה יגבו 25% מס שזה 22,475 ש"ח
אתם אומרים שמנכים את האינפלציה רק מעלות ההשקעה?
מה ההגיון בזה?
בכלל על עלות ההשקעה עצמה אין מס, המס הוא רק על רווחים, אז ממה בדיוק מנכים?
אציין שאין לי מידע ונסיון בעניין ואשמח לקבל הבהרה ולהחכים
ואם תצטרך לחכות יותר מקצת?ואם יש ירידות נחכה קצת
זהתכלס להלכה ולמעשה האם צריך כשרות להשקעה במסלול מסויים?
לדוגמא אני רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי באקסלנס או מיטב או איפה שיהיה ויש שם הרבה מסלולים הרבה קרנות סל מחקות מדדים האם כשרות זה מצד הדין ממש של ריבית גמורה או שיש בזה מקילים כיון שאני לא בעל עניין וכולי
אני ישמח אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר
תודה
אני אישית שאלתי רב שנותן בעצמו כשרות לקרנותתכלס להלכה ולמעשה האם צריך כשרות להשקעה במסלול מסויים?
לדוגמא אני רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי באקסלנס או מיטב או איפה שיהיה ויש שם הרבה מסלולים הרבה קרנות סל מחקות מדדים האם כשרות זה מצד הדין ממש של ריבית גמורה או שיש בזה מקילים כיון שאני לא בעל עניין וכולי
אני ישמח אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר
תודה
לא מצאתי מקום אחר לשטוח את שאלתי:
לאור ההפסדים של מי שהעביר את הפנסיה לסנופי
האם זו אכן הייתה טעות? או שכיון שהשוק עצמו עלה בארה"ב, ורק בגלל חיזוק הקל נוצר ההפסד אז יש כאן רווח מתחבא?
@שואל לעניין ומשיב כהלכהלהבנתי הוא הצליח ו"לא מטעמיה", זה לא שהכלכלה האמריקאית התרסקה אלא אנחנו התחזקנו (ועכשיו כבר פחות..)
ממילא ברגע שהשקל יחזור למצבו ברגיל יתגלה שיש רווח בפנסיות
יש הרבה שיטות - חלק מתירים כמעט הכל וחלק אוסרים כמעט הכלאני אישית שאלתי רב שנותן בעצמו כשרות לקרנות
שקל יכול להתחזק עוד,להבנתי הוא הצליח ו"לא מטעמיה", זה לא שהכלכלה האמריקאית התרסקה אלא אנחנו התחזקנו (ועכשיו כבר פחות..)
לדעתי היועץ פנסיוני לא רק שהוא לא צדק, לכאורה הוא אפילו טעהלא מצאתי מקום אחר לשטוח את שאלתי:
לאור ההפסדים של מי שהעביר את הפנסיה לסנופי
האם זו אכן הייתה טעות? או שכיון שהשוק עצמו עלה בארה"ב, ורק בגלל חיזוק הקל נוצר ההפסד אז יש כאן רווח מתחבא?
היום שוחחתי עם יועץ פנסיוני שהתגאה בכך שכשטראמפ עלה הוא אמר ללקוחות שלו לברוח מאמריקה ולהשקיע במטבעות אחרים, ועכשיו התברר שהוא צדק (כמובן שבנט זיהה את זה עוד לפניו, אבל נניח לזה)
להבנתי הוא הצליח ו"לא מטעמיה", זה לא שהכלכלה האמריקאית התרסקה אלא אנחנו התחזקנו (ועכשיו כבר פחות..)
(איך שלא יהיה מדובר על השקעה לטווח ארוך, פנסיה של בני 30)
ולכן בהשקעה לטווח ארוך@יהודית וו צודק.
וההיגיון בזה, שגם המס ירד ריאלית..
בעצם מי שיוצר ארועי מס בכל שנה בשביל לנצל את נקודות הזיכוי שלו מרויח גם את נושא המיסוי הראלי, כי בעצם כל שנה הוא הופך את הרווח שלו לקרן.ולכן בהשקעה לטווח ארוך
זה שהמס ריאלי ולא נומינלי
זה כמעט לא משמעותי
rhon.co.il

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים