- הוסף לסימניות
- #1,301
שאלה,
למה כולם ממליצים על מדד S&P ולא נאסד״ק - כשמסתכלים היסטורית - נאסדק היה יותר ריווחי.
השקעה בנאסד"ק 100 הסיכונים! – השקעות Rהון
rhon.co.il
שאלה,
למה כולם ממליצים על מדד S&P ולא נאסד״ק - כשמסתכלים היסטורית - נאסדק היה יותר ריווחי.
rhon.co.il
הירידות בS&P בגלל שער הדולר שירד ב-11% השנהערב טוב
אשמח לשמוע פרטים על קרן השתלמות -
איזה ואיפה משתלם לפתוח ,
ועל הדרך לגבי קרן פנסיה - איפה הכי משתלם ואם כן האם שווה לי להעביר ( פתחתי דוח רבעוני מהשישי וראיתי שהיה לי ירידה של יותר מאחוז ואני לא כ"כ מבין איך זה הגיוני אם היה עליות של 16 אחוז סה"כ בחצי שנה האחרונה בSP500 )
תראו פה -( פתחתי דוח רבעוני מהשישי וראיתי שהיה לי ירידה של יותר מאחוז ואני לא כ"כ מבין איך זה הגיוני אם היה עליות של 16 אחוז סה"כ בחצי שנה האחרונה בSP500 )
www.prog.co.il
פוטנציאל הרווח של הנאסדק גדול יותר, ואכן בתקופה האחרונה הרבה אנשים עוברים לקרנות כמו QQQ וכו', אבל חשוב לזכור שהוא מדד פחות יציב מהS&P, ומכיוון שבהשקעה פסיבית אנשים רוצים להיות רגועים ולתת לזמן לעשות את שלו הרבה יעדיפו תשואה צנועה יותר בתמורה ליציבות, ככה אני מבין את הראש של חסידי הS&P, אני אישית בתיק שלי המדד היחיד שיש זה נאסד"ק בקרן של QQQM, ולא S&P.שאלה,
הסיבה השנייה היא בעיקר הנכונה, כי זה לא רק שהשקל התחזק לעומת הדולר, אלא כל המטבעות העיקריות בעולם התחזקו לעומת הדולר, מה שאומר שזה היחלשות של הדולר.א. הסיבה שעליית המניות לא משתקף אצלינו זה בגלל שהדולר ירד (או השקל עלה ?)
אבל באמת החברות שווים עלה ב15%
או ששווי החברות בכלל לא עלה, וכל העלייה היא רק בגלל שהדולר ירד, וממילא החברה שווה יותר דולרים
אני הבנתי מכל מיני הודעות בפורום כאן, שהסיבה השניה היא הנכונה
אבל אז אני רואה פרסומים על על מיני חברות גדולות שעלו ב30% ויותר
וחייב להיות שחברה גדולה כזו עם עלייה גדולה כזו, יהיה לזה השפעה על המדד בלי קשר לירידת הדולר
וההבדל בין הסיבות משנה מאוד, כי אם זה עלייה אמיתי ורק לא משתקף, אנו תקווה שבסוף הדולר יעלה ואז נרויח חזרה את העלייה שפספסנו, אבל אם לא הייתה עלייה כלל של החברות, אז כשהדולר יעלה, המדד ירד חזרה..
אם הדולר יעלה בחזרה 10% המדד יעלה ב-10%, לא ירד.תודה רבה
ולכן כשהדולר יעלה חזרה למה שהיה בתחילת שנה (מה שמסתבר שיקרה באיזה שלב)
המדד יפול ב10 אחוז
זה נתון שצריך לזכור
ההיגיון בהשקעה בS&P ולא בנאסדק בגלל שהנאסדק יושב על סקטור אחד ולכן בהגדרה הוא לא מדד שמייצג את הכלכלה,פוטנציאל הרווח של הנאסדק גדול יותר, ואכן בתקופה האחרונה הרבה אנשים עוברים לקרנות כמו QQQ וכו', אבל חשוב לזכור שהוא מדד פחות יציב מהS&P, ומכיוון שבהשקעה פסיבית אנשים רוצים להיות רגועים ולתת לזמן לעשות את שלו הרבה יעדיפו תשואה צנועה יותר בתמורה ליציבות, ככה אני מבין את הראש של חסידי הS&P, אני אישית בתיק שלי המדד היחיד שיש זה נאסד"ק בקרן של QQQM, ולא S&P.
א. אם כעת המדד עלה ברובו בגלל ירידת ערך הדולר, ואם הדולר היה נשאר במקומו המדד לא היה עולה 15%, אז מסתבר לומר שכשהדולר יעלה חזרה, המדד ירד חזרה, לא ? ואנחנו לא נרגיש את אותה ירידה כי נפוצה בעליית הדולראם הדולר יעלה בחזרה 10% המדד יעלה ב-10%, לא ירד.
אבל זה ממש לא מסתבר שיקרה, אולי להפך
כשהולכים על השקעה המקום הבטוח יותר זה במשו שיש לו יותר ממטבע אחת, ולכן s&p500 עם כל האהדה הגדולה שזה צבר בציבור והעליות המרשימות ביותר שהיו המקום הזה הוא לא בטוח כלל מכיוון שההשקעה שלו היא במטסע אחת, הדולר, ולכן גם אם המניה עולה ערך הדולר יורד, וזה מותיר את המשקיע הישראלי בעל השקל כביכול עם ירידות חדות יותר, לעומת זאת יש קרנות השקעות, בעלי 2 או 3 מטבעות וזה בטוח ויציב יותר כי גם אם מטבע אחת יורדת עדיין ערך המניה נשאר יציב יותר
יש גרף שמראה איך הדולר ירד בחדות מול השקל במקביל לעליות של S&P.1. המטבע זה הכלכלה של אותה מדינה - שהיא מגדרת את הערך עי הבנק המרכזי והמנגנונים שלה הם האינפלציה הריבית והדפסת הכסף
2. לפי ההגדרה הזאת הסנופי הוא רק כלכלת ארה״ב והדולר, אך האמת היא ש60 אחוז מהחברות הם בינלאומיות ומייצגות את כלכלת העולם.
3. תמיד תיהיה חשוף למטבע, השאלה אם יציב יותר או פחות, והדולר המטבע כמעט הכי יציב בעולם לאורך עשרות שנים, בינאלאומי, והכי ותיק.
4. כל בנק בעולם מעגן את עצמו עם רזרבות של דולרים, אז הטענה מגוכחת שמטבעות אחרים יהיו יותר יציבים
5. תמיד בכל השקעה לאורך זמן צריך לחשב את האינפליצה שזה בין 3 ל4 אחוז ( שזה אינפלציה בריאה)
מה שאומר שתמיד הרווח שרואים הוא מגלם בתוכו את האינפלציה שהמטבע איבד חלק מערכו עם הזמן
זה נתון לא נכון.המוסדיים בארץ מוכרים דולרים כשהסנופי עולה וזה גורם לירידת הדולר מול השקל לאורך השנים,
הדולר גם ירד במקביל מול שאר המטבעות העיקריות בעולם.יש גרף שמראה איך הדולר ירד בחדות מול השקל במקביל לעליות של S&P.
מה המקור שלך?זה נתון לא נכון.
מה האינטרס שלהם לעשות זה ? הם מרויחים את ההפרש ? אמור להיות להם אינטרס להביא תשואות טובותיש גרף שמראה איך הדולר ירד בחדות מול השקל במקביל לעליות של S&P.
המוסדיים בארץ מוכרים דולרים כשהסנופי עולה וזה גורם לירידת הדולר מול השקל לאורך השנים,
יתכן מאוד שהמגמה הזו תימשך ואפילו תתחזק מהרבה סיבות.
וכמובן התוצאה הישירה של ירידת ערך הדולר היא פגיעה בתשואות של המשקיעים בדולרים.
לעומת זאת במדדים או במניות שלא חשופים לדולר, אין התערבות כזו של המוסדיים ואין פגיעה בתשואות.

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים