- הוסף לסימניות
- #1,421
תסתכל בטבלה של @השקעות R הון (היה כאן בעבר מספר פעמים)איזה ניירות ערך עולמיים הכי מומלצים, ומה המספר שלהם? (נדמה לי איריות לא?)
תודה!
המילה 'מומלצים' קצת בעייתית בהקשר הזה...
תסתכל בטבלה של @השקעות R הון (היה כאן בעבר מספר פעמים)איזה ניירות ערך עולמיים הכי מומלצים, ומה המספר שלהם? (נדמה לי איריות לא?)
תודה!
לדעתי לאאשמח לשמוע האם יש טעות בחישוב שלי?
דווקא כן.לדעתי לא
אם הבנתי נכון ההודעה של @יהודית וו דיברה על תנודתיות במדד שהיא לא נעשית באחוזים אלא רק נמדדת באחוזיםדווקא כן.
ההסקה לגבי מינוף היא טעות
גם בהנחה שעליית מחיר היא שקלית ולא אחוזית - הקרן הממונפת תישחק.
והסיבה לכך היא שהמינוף שלי קטן יותר.
כמובן שבקרן סל ממונפת הדבר שונה, כיון ששם המינוף נעשה לפי השווי העכשוי בכל יום \ חודש)
סורי.אם הבנתי נכון ההודעה של @יהודית וו דיברה על תנודתיות במדד שהיא לא נעשית באחוזים אלא רק נמדדת באחוזים
ועל זה הסכמתי.
אבל קרן ממונפת ודאי נשחקת מתנודתיות, ולכן היא שונה.
וכך כתוב גם בהודעה
מיוחד.ישנה טענה שנכתבה לא אחת (וכמדומני שגם @השקעות R הון כתב כן בספרו) שכאשר ישנה ירידה של 10% יצטרכו עליה גדולה יותר בכדי לחזור למצב הקודם, רק כיון שהשוק באופן כללי עולה אז התיקון מצליח לגבור על כך. שורש הטענה היא שאם יש מניה ששוויה 100 ש"ח והיא ירדה ב10% כך השווי שלי 90 ש"ח, גם אם היא תחזור ותעלה ב10% היא תהיה ווה רק 99 ש"ח. בעצם למיעוט הבנתי הטענה היא שהעליה צריכה להיות גדולה יותר משר הירידה.
(קראתי מאמר של יהודי שטוען שזהו שיקול נוף לגבי גידור מט"ח כיון שירידות השקל דולר הם גם באחוזים, ואכמ"ל)
לכאורה השיקול הזה לא נכון, ואני אסביר:
הן אמת שמחינת אחוזים החישוב נכון, אבל התנודתיות אינה נעשית באחוזים אלא רק נמדדת באחוזים, העליה והירידה בשווי נעשית בעקבות היצע וביקוש, כך שלכאורה אין הבדל בין עליה לירידה. לדוגמא אם המוכר במחניודה מוכר תפוזים ובאמתחתו 100 תפוזים, וכנגדם 100 אנשים שמעוניינים לקנות המחיר יהיה 10 ש"ח, במידה וחלו שינויים בהיצע וביקוש וכרגע יש רק 90 אנשים המעוניינים לקנות תפוזים המחיר ירד ב10% (לדוגמא..) בשביל לחזור למחיר הקודם אין צורך שתהיה עליה יותר משמעותית מהירידה, ומספיק ששוב יהיו 100 אשים שירצו לרכוש תפוזים והמחיר יחזור לקדמותו, נכון שמבחינת אחוזים זה יותר מ10% אבל זה לא 'מאמץ' גדול יותר מאשר היה קודם הירידה.
(כמובן שבקרן סל ממונפת הדבר ונה, כיון ששם המינוף נעשה לפי הווי העכשוי בכל יום \ חודש)
אשמח לשמוע האם יש טעות בחישוב שלי?
לא מצאתי אשכול מתאים..
מסכים עם כל מילהמיוחד.
ניסיתי בעבר להסביר זאת ל @הפיני ועשה לי רושם שלא מצאתי את המילים הנכונות.
עכשיו זה מאוד ברור ומובן, ייש"כ.
הערה קטנה, המחיר נקבע לפי הצע וביקוש, שמייצגים כמובן את ערך החברה, שגם היא עולה ויורדת לפי השווי האובייקטיבי, שרק נמדד באחוזים
למור יש קופת גמל כזאת ללא פיקוח הלכתי.אפשר הכוונה או מילה ברורה על מדד ישראלי 35, כשר,
עם כל הפלוסים השייכים,
ד"נ זולים וכו'
תודה
ומה בנוגע לקרן ממונפת על תא 35?למור יש קופת גמל כזאת ללא פיקוח הלכתי.
אתה רוצה דווקא ת"א 35?
או גם ת"א 125 טוב?
איזה קרן?ומה בנוגע לקרן ממונפת על תא 35?
אני מעדיף לא לכוון להשקעה כזאת
אין.יש לי 2 חשבונות מסחר עצמאיים (מיטב ופסגות) באחד מהם אני רוצה לקנות נייר של מדד תל אביבי 35 כשר,
עם ד"נ זולים ושאר פלוסים אם יש,
תודה רבה
@השקעות R הון @אמת מארץ תצמח
השאלה היא האם יש קרן ממונפת כשרה על תא 35 או 125.איזה קרן?
מה השאלה?

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים