כללי סוברו אברייכים

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שום כתיבה שכתבתי לא באה לפגוע אישית באדם, אלא ברעיון מסוים שהובע באשכול זה.
צר לי, אבל כששילמתי 30 ש"ח לחודש להיות פרוג זהב, לא מכרתי בכך את דעותיי האישיות.

• הוסף לסימניות
לא יכולתי להתאפק...

מוקדש באהבה לאוהב ישראל.

קבצים מצורפים

• PROGddd1.png
    KB 181.4 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;352025:
מבקשלחם-אין לי שום בעיה עם כמויות של גרפיקאים שייצאו לשוק, רבים ככל שיהיו.יש לי בהחלט בעיה עם כמויות של "חצאי גרפיקאיים", כאלה שיש להם ידע נרחב בגרפיקה ויכולים לעמוד בשורה הראשונה עם טובי הגרפיקאים, אבל אין להם קמצוץ של מחויבות כלפי מחירי שוק נורמלים, ויהיו מוכנים לשבור שוק לכל אחד, ובכל מצב, על מנת להתפרנס.מה שיקרה עם כאלה חצאי גרפיקאים יהיה שבעוד שנים ספורות, תתבייש לומר שאתה עוסק בגרפיקה.

הבעי' שלי דווקא הוא ה'גרפיקאים השלמים' שפרוג מוציא מהכולל, ודו"ק - -
[אין ולא יהי' כזה מושג [למעט אולי כמה יחידים] 'חצי גרפיקאי', ולהלן הסבר קצר: ברגע שהאברך המדובר יחזיק מקצוע ביד, אז אם הוא אכן 'מוכשר' הוא יכבד את המקצוע ולא יקח מחירי מינימום לצד החשש הסביר שהוא יצא באיזשהו שלב מהכולל, ואם הוא רק 'חובבן' אז הוא יצטרף לעדת החובבנים הקיימים בין כה ובאיזשהו שלב הוא יפלט מאחד המסגרות - -
לסיכום: אוהב10ישראל, אין לך ממה לחשוש כ"כ, עולם כמנהגו נוהג, מה שהי' הוא שיהי' ואין כל חדש תחת השמש.

• הוסף לסימניות
cmyk

אשמח בתקוותך זו, לסיים את הדיון באופן אופטימי.
הגיע העת שאצא ואעשה לביתי.
:)

• הוסף לסימניות
בכלל המצב בשוק העבודה כיום מאד קשה,
משבר כלכלי עולמי, השוק מוצף בכל המקצועות, יש יותר מבקשי עבודה מאשר מקומות עבודה, מה שנותן אפשרות למעסיקים אפשרות לבחור את אנשיהם בקפידה רבה, עם ראיונות מבישים (אנחנו מחפשים אורזת למאפיה, מה אין לך נסיון? פוצי לך!) ושלא נדבר על שירות לקוחות- מבחנים שלוקחים 3 שעות עד ש ועד ש- וזה כולל מבחנים במחשב שבודקים אותך מבחינה שכלית וקוגנטיבית, ונפשית, וIQ וEQ, ומהירות, וכמה נחמד אתה, ובסוף אחרי שהם מורידים לך את הבטחון כ"כ, מעבירים אותך ריאיון מביש ובסוף מקבלים אולי 20% מהפונים אליהם. ובשביל מה? בשביל עבודה קשה ומייגעת, עם התחייבות לשנה..
וכנ"ל בגרפיקה- מחפשים גרפיקאים עם ניסיון של לפחות שנתיים-או 5, או 8, או 20..כאילו שאנחנו נולדים עם הניסיון הזה. והסמינרים מוציאים לשוק עוד כמה אלפי גרפיקאיות לשוק העבודה המוצף ממילא..
ואחרי שמעסיקים אותך, עוברים על אלפי חוקי מדינה וחוקי התורה- הלנת שכר, יותר מ-8 שעות עבודה רצופות, אי תשלום הולם בעבור שעות נוספות, יחס משפיל, חוסר בתנאים נאותים מינימליים במקום העבודה, עבודה בלי חוזה, או עבודה עם חוזה שלא טוב עבורכם, אי תשלום על ימי חופש המגיעים לכם, ואין מי שאוכף את החוק. ואם אתה מתלונן- בוודאי יפטרו אותך, ומי ערב לכך שבמקום העבודה הבא (שמי יודע מתי תגיע אליו) יהיה יותר טוב?
ואחרי שכל העובדים במשק הופכים לעובדים סיניים, וכן הגרפיקאים, מי יעריך את המחירים הגבוהים? מי יעריך את רמת העבודה הגבוהה? אלא"כ מדובר באיזה משרד פרסום..
אני בעד מחירים גבוהים, וכשאהיה פרילנסרית באמת אנסה ודאי לקחת את המחירים הגבוהים.
פרנסה משמיים, אבל קשה מאד שלא להתייאש לנוכח המצב העגום, ולנוכח התנאים כשכיר..
אבל באמת כדי לצאת מהמצב הזה, אולי באמת צריך לעמוד על שלנו, לעמוד על המחירים, לעמוד על תנאי העבודה כשכירים.. אבל זה קשה כשאנו לא מאוגדים ביחד, כי כשיפטרו אותך כשכיר, הקופץ הבא על משרה של שכר מינימום והתנאים הנוראיים יהיה מאושר מאין כמותו, שזכה סופסוף למצוא עבודה.
הבה נהיה כולנו- כאיש אחד בלב (/בכיס) אחד. :)

• הוסף לסימניות
וואוו איילה, כתבת בהחלט דברים היוצאים מן הלב ונכנסים אל הלב.

• הוסף לסימניות
דומה שהסוברו עשתה כמה קילומטרים משמעותיים
ויצאה עם עוד כמה חבטות משמעותיות מאז פתיחת האשכול

• הוסף לסימניות
בד"כ איני משתתפת בדיונים האלו בתור מיואשת מראש שלא אשנה את העולם המצב בשוק מאד לא פשוט(שזה אומר שיכל לבקש ממני מעסיק שתמורת 40 ש"ח לשעה לא אעבוד עצמאי בכלל כי עבודותי מזוהות בשוק וצלם משורה ראשונה כבר התיאש מלעמוד מול לקוחות ולהסביר להם למה אלבום מעוצב בפוטושופ שווה יותר מאלבום תמונות שנזרקו לתוכנה והוא עבר לעשות אלבומים כאלו ויש עוד סיפורים באמתחתי) החלטתי להישאר בבית לשים את מבטחי בה' ולקחת מחיר ורק מחיר שיהיה לי שווה להוציא את העבודה ולא אצטער שבמחיר הזה שווה היה לי להשאיר אותה לעצמי את המחירון אפילו לא פתחתי כל עוד יש לי עבודה ב"ה אני מתפרנסת יפה והכל בעזרתו יתברך וביום שאהיה מובטלת אלך לעבוד במזכירות ואקבל 25 לשעה אבל לא אבזה את מקצועי וכשרונותי תפסיקו להסתכל לצדדים גרפיקאים או איך שתקראו להם מציפים את השוק ומכניסים אותו לבוץ. ועל כל אחד לראות שלא ינוצל ואם אין לו ברירה אלא לעבוד במחיר של מזכירה עדיף להיות מזכירה ואת הכשרונות להפנות לשעות הפנאי ולפחות להנות מהפירות

• הוסף לסימניות
אני דווקא לוקחת את האשכול חזרה למטרתו המקורית, קרי, חוו"ד על מודעת הסובארו.
עם כל הכבוד, ויש הרבה כבוד, לאכסניה דגולה זו, אני רוצה לשאול אתכם מה היה המסר אותו רציתם להעביר:
לדעתי זה כך, תקנוני אם טעיתי:
אברך יקר המתמודד עם מצב כלכלי לא פשוט, יש בידך הבררה לעזוב מעט, ממש שעתיים ביום, את הלימוד, ולצאת לעשות לביתך. באמת שזה לא ידרדר אותך. אתה תהיה כמו X מהפורום, גרפיקאי בין 7-9 בערב. זה לא יפגע לך בלימוד. אתה לא תוסיף שעות כשתראה את הכסף, אתה הרי עשוי מפלדה.
אז בוא לפרוג וכו וכו.

זכותכם לשכנע אנשים לבוא ללמוד אצלכם. אך ככה לפנות ישירות לאברך ולשכנעו ללמוד מקצוע?
אתם רוצים זאת על מצפונכם?

סתם ככה עקב סיפור הדיבוק האחרון כל העיתונים פרסמו "סיפורי דיבוקים".
(אחד הסיפורים, דווקא עם החפץ חיים ור' אלחנן וסרמן, היה שהדיבוק נכנס באישה כי היא זו שהוציאה את בעלה מהלימוד.)

ואל תתנפלו כולכם בלעג, ב"ה אינני חוששת ש"תידבקו" אך זה קצת מוגזם ככה לירות לאברך ישר בלב ולשכנעו. אני הייתי פוחדת לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
אבקש בזאת למחות על כבוד האברכים העוסקים בתורה ומחזיקים את העולם בלימודם, שיש עדיין מישהו/י המנסה לעשות מהם נגררים, חסרי דעה, חלשי אופי, ללא עמוד שדרה. משהו בסגנון "מכירת חטיפים וממתקים בשטח הגנון וכולל האברכים אסורה בהחלט".
וכל הכבוד לפרוג שהרימו את הכפפה, ומציעים לימודים מקצועיים לצד ובמקביל ללימוד התורה הקדושה, בשעות בהן אין סדרי לימוד של הכוללים, ובמתכונת מהירה ומתומצתת כיאה למוחם החריף של העוסקים בתורה, ותורמים לא מעט למען האברכים שאולי יצליחו בהמשך, להמשיך וללמוד תורה כאשר יוכלו להתפרנס בשעות הפנאי ממקצוע מכובד, ולא יאלצו לעסוק במקצועות סרק והבל שחלילה יוציאו אותם לגמרי מעולם התורה.
ואם יש נשים שמוציאות את בעליהן מהלימוד, זה ממש לא קשור לפרוג.
ואינני מאמין כלל שאברך יעזוב את נועם מתיקות התורה הקדושה בשל פרסומת כזו או אחרת של פרוג. זה או שהוא ממילא אינו מוצא את מקומו שם, לא חש בעריבות ומתיקות התורה, אינו מגיע למיצוי אישי ורק חיפש תירוץ, או שהוא בדוחק כלכלי שכזה (ואכן כולנו צריכים להתבייש במילגות העלובות של מחזיקי העולם, אוי לדור בו ההערכה ללומדי התורה היא כה דלה, ועל כך בהזדמנות אחרת) שזה גרם לו לצאת לעבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאן דאמר;352843:
וואלה, היחצ"ן של פרוג, זה רשמי?
אני או טיפקס?
icon7.gif

• הוסף לסימניות
קלישאות ותו לא.

• הוסף לסימניות
כך דרכו של יצר הרע...

קודם אומר לו לאברך:
תציץ קצת במקומון כח הפרסום
ואח"כ אומר לו לך ותעבוד עבודת גרפיקאי.

ולרצינים מידי:
;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה