דיון סיפור של כולם

• הוסף לסימניות
עכשיו קראתי את הפרק...

מה יש לומר? כתיבה מדהימה וזורמת, עלילה לא שגרתית בעליל, דמויות שבנויות טוב ועוד ועוד.

אולי היה כדאי להסביר קצת יותר על המושגים הזרים, שלא מוכרים לקורא המצוי. חוץ מזה הסיפור מושלם (למרות השמות המעט מסובכים..).

ניחוש שלי: הספר שהוא קיבל הוא איזה גמרא או משהו. סליחה על זה, אבל אם זה באמת נכון, זה קצת קיטשי...

נ.ב: לאיזה כיוון מתוכנן לקחת את הסיפור? היסטוריה? פנטזיה? מתח רגיל?
שכל אחד ייקח לסגנון שלו...
ולגבי הניחוש אז ניסיתי לתת השראה לכיוון הזה אבל זה תלוי בממשיך/ה...
אהממ ניסיתי להסביר כפי יכולתי בלי להרוס את הסיפור...

• הוסף לסימניות
אולי האשכול הזה יהפוך לנספח?

נ.ב: יש כבר רעיון עלילה מפורט, או שכל אחד ייקח את זה למקום שהוא רוצה?
אני חושבת שזה בהחלט הגיוני...
וכן שכל אחד ייקח אץ זה לאיפה שהוא רוצה זה הרעיון בסיפור הזה...

• הוסף לסימניות
נ.ב: לאיזה כיוון מתוכנן לקחת את הסיפור? היסטוריה? פנטזיה? מתח רגיל?
שאלה טובה מאוד.
נכון שהקטע של המיזם הזה היא העצמאות הספרותית של כל אחד,
אבל יש נקודות מפנה שאין מהן דרך חזור, וברגע שלא כולם מתחברים אליה, חסמתי להרבה כותבים את ההמשך.
לדוגמא אם מישהו יבחר לקחת את הסיפור לסוג של פנטזייה, ו50 אחוז מהכותבים פה לא אוהב פנטזייה, העלילה מתקצרת לחצי.
לכן, אני חושבת שכדי להתאים ציפיות אפשר לעשות הצבעה, לדוגמא:
  • מי שנוטה לכיוון של סיפור היסטורי - עם דגש על מורכבויות בין דמויות, דינמיקות על שלטון ותככים והרבה תחקיר מעמיק - יסמן תודה.
  • מי שנוטה לכיוון של מתח שמתאים לתקופה, הרבה קצב, פעולה והתקדמות מהירה - יסמן אימוג'י צוחק.
  • מי שנוטה לסוגה של פנטזייה, עלילה חדשבית ויצירתית בלי להיות מחוייב לתחקיר היסטורי - יסמן וואו.
וכן הלאה - חלוקה לקטגוריות בסגנון וכמובן שהיד נטויה ושום סוגה לא צריכה להיות קיצונית לכאן או לכאן.

• הוסף לסימניות
מי שנוטה לכיוון של סיפור היסטורי - עם דגש על מורכבויות בין דמויות, דינמיקות על שלטון ותככים והרבה תחקיר מעמיק - יסמן תודה.
  • מי שנוטה לכיוון של מתח שמתאים לתקופה, הרבה קצב, פעולה והתקדמות מהירה - יסמן אימוג'י צוחק.
  • מי שנוטה לסוגה של פנטזייה, עלילה חדשבית ויצירתית בלי להיות מחוייב לתחקיר היסטורי - יסמן וואו.
וכן הלאה - חלוקה לקטגוריות בסגנון וכמובן שהיד נטויה ושום סוגה לא צריכה להיות קיצונית לכאן או לכאן.
סימנתי 'שכוייח' כי התחשק לי שילוב של שלושתם...

• הוסף לסימניות
שאלה טובה מאוד.
נכון שהקטע של המיזם הזה היא העצמאות הספרותית של כל אחד,
אבל יש נקודות מפנה שאין מהן דרך חזור, וברגע שלא כולם מתחברים אליה, חסמתי להרבה כותבים את ההמשך.
לדוגמא אם מישהו יבחר לקחת את הסיפור לסוג של פנטזייה, ו50 אחוז מהכותבים פה לא אוהב פנטזייה, העלילה מתקצרת לחצי.
לכן, אני חושבת שכדי להתאים ציפיות אפשר לעשות הצבעה, לדוגמא:
  • מי שנוטה לכיוון של סיפור היסטורי - עם דגש על מורכבויות בין דמויות, דינמיקות על שלטון ותככים והרבה תחקיר מעמיק - יסמן תודה.
וואו קשה להחליט...
האמת היא שהטיוטות הראשונות שלי היו קומדיה ופנטזיה, הז'אנרים האהובים עלי אבל בדיוק מהסיבה שהזכרת לא העליתי את זה...
השאלה שלי היא יכולה להיות שזה קשה צידי להמשכה? יש מילה כזו בכלל? כי אף אחד לא מתנדב להמשיך...
@mic003
@אינפרא
@RU1
@תמרוז
@ח.ד. וחלק
@אוראל סולטן
@debugger
@ספרי מוסר
@דודה
@חי מינץ
@הטעם המושלם
פספסתי מישהו/י??

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
השאלה שלי היא יכולה להיות שזה קשה צידי להמשכה? יש מילה כזו בכלל? כי אף אחד לא מתנדב להמשיך...
לוקח זמן לפתח רעיונות...
וגם פרקי התחלה זה הכי קשה, במיוחד שאין לך תבנית מסודרת במוח / בכתב.

התכוונת ל'מידי'?

• הוסף לסימניות
את האמת, למרות שרציתי פרק יותר במרכז העלילה, יש לי רעיון להמשך.
אני רק מחכה לעוד קצת תשובות על ההעדפה של הז'אנר.

• הוסף לסימניות
וואו קשה להחליט...
האמת היא שהטיוטות הראשונות שלי היו קומדיה ופנטזיה, הז'אנרים האהובים עלי אבל בדיוק מהסיבה שהזכרת לא העליתי את זה...
@mic003
@אינפרא
@RU1
@תמרוז
@ח.ד. וחלק
@אוראל סולטן
@debugger
@ספרי מוסר
@דודה
@חי מינץ
@הטעם המושלם
פספסתי מישהו/י??
מבחינתי, כל סוגה שלא תהיה - באה בחשבון.
אני מעדיף שזה יילך לאזור רחוק מאזור הנוחות שלי, דווקא בשביל האתגר שבדבר.
לדעתי, חוקיות תהרוס את הכיף. כל החכמה היא, לראות איך כל אחד מושך לכיוון שלו, ועם כל זה - הסיפור מתקדם. ברגע שיתחילו ההגבלות, חדוות היצירה תוגבל.
מה שכן, רצוי לא להוביל את הסיפור לנישה שאין איך לצאת ממנה. צריך לחשוב גם על הבאים, להשאיר פתח לעתיד. אבל לא יהיה ערך בהגבלת הסיפור לסוגה אחת או לסוג עלילה אחד.
אדרבה. אם יש מישהו שאוהב סגנון מסוים, האתגר שלו יהיה - לכוון את מה שעשו קודמיו לסוג העלילה שהוא אוהב.
אני חושב בנוסף, שכדי שהסיפור יהיה אפקטיבי - צריך שהוא לא יהיה ארוך במיוחד. עשר - חמש עשרה פרקים זה לגמרי מספיק. אם תהיה מוטיבציה ליותר, תמיד אפשר יהיה ליצור יצירה חדשה, כשהיוצרים כבר מנוסים יותר - אחרי שהיצירה הראשונה משמשת להם כהשראה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלה: הפרק הראשון נכתב בזמן עבר-נסתר, אני לרוב כותבת בהווה, האם להתאים את זמן הכתיבה לזמן ולגוף שהסיפור הותחל איתו, כדי לשמור על אחידות, או שהערבוב הזה יהיה בסדר?

• הוסף לסימניות
מבחינתי, כל סוגה שלא תהיה - באה בחשבון.
אני מעדיף שזה יילך לאזור רחוק מאזור הנוחות שלי, דווקא בשביל האתגר שבדבר.
לדעתי, חוקיות תהרוס את הכיף. כל החכמה היא, לראות איך כל אחד מושך לכיוון שלו, ועם כל זה - הסיפור מתקדם. ברגע שיתחילו ההגבלות, חדוות היצירה תוגבל.
מה שכן, רצוי לא להוביל את הסיפור לנישה שאין איך לצאת ממנה. צריך לחשוב גם על הבאים, להשאיר פתח לעתיד. אבל לא יהיה ערך בהגבלת הסיפור לסוגה אחת או לסוג עלילה אחד.
אדרבה. אם יש מישהו שאוהב סגנון מסוים, האתגר שלא יהיה - לכוון את מה שעשו קודמיו לסוג העלילה שהוא אוהב.
אני חושב בנוסף, שכדי שהסיפור יהיה אפקטיבי - צריך שהוא לא יהיה ארוך במיוחד. עשר - חמש עשרה פרקים זה לגמרי מספיק. אם תהיה מוטיבציה ליותר, תמיד אפשר יהיה ליצור יצירה חדשה, כשהיוצרים כבר מנוסים יותר - אחרי שהיצירה הראשונה משמשת להם כהשראה.
אני מסכימה עם כל מילה!!
בכל מקרה אמרנו שנעשה 10 פרקים פלוס מינוס, פרק לכל מי שהתנדב לרשום...

• הוסף לסימניות
ניחוש שלי: הספר שהוא קיבל הוא איזה גמרא או משהו. סליחה על זה, אבל אם זה באמת נכון, זה קצת קיטשי...
מה זה נקרא אם זה נכון?
זה נכון כמו שלא נכון, הפרק הבא יוכל לקחת את זה לכל פינה שלא תהיה.

• הוסף לסימניות
הי, יש לי פרק כתוב, אני צריכה לערוך אותו עוד קצת... זה בסדר שהקפצתי את העלילה לאזור אחר בגלובוס, והכנסתי שחקנים נוספים לזירה?

• הוסף לסימניות
את האמת, למרות שרציתי פרק יותר במרכז העלילה, יש לי רעיון להמשך.
אני רק מחכה לעוד קצת תשובות על ההעדפה של הז'אנר.
אמ... האמת שגם אני התחלתי,
כנראה ההודעה לא הייתה ברורה מספיק קודם.
הי, יש לי פרק כתוב, אני צריכה לערוך אותו עוד קצת... זה בסדר שהקפצתי את העלילה לאזור אחר בגלובוס, והכנסתי שחקנים נוספים לזירה?
את רוצה את לקחת את הפרק הבא ואני אחכה להמשך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה