הטריק באלו הוא שאין צורך לתבל את הפטריה שמסתתרת בתוך הכדור החמוד הזה. התיבול נמצא כבר בתוך הבצק עצמו.
משהו חדש שעלה לי בראש בשעה 2 בצהרי יום שישי האחרון, אחרי שהמטבח כבר היה נקי ומסודר והשבת היתה מוכנה עד לפרט האחרון.
וכשהמחשבה עלתה לי לראש, החלטתי להוסיף את הכדורים האלו לתפריט של סעוד"ש. וכך הם קמו, התגלגלו ונהיו.
אה, לא הם לא הוגשו בסעוד"ש. שכחתי מהם והם נחים במקפיא עד שיבוא הרגע שלהם. אולי בשבת הבאה, ואולי כבר רק בשבועות.
רגעים יגידו.
הכנתי חצי כמות בצק לחמניות שלי.
הספיק לי ל-30 כדורים.
למילוי:
קופסא-שתיים של פטריות משומרות. מסננים מהנוזלים ומניחים על מגבת לייבוש מוחלט. רצוי לבחור בפטריות גדולות יחסית.
אפשר להשתמש בפטריות טריות, רק שאז הן מגירות נוזלים באפיה ומתכווצות והבצק בפנים לא יראה מושלם. הטעם- יהיה מעולה.
לציפוי:
תערובת של שומשום שחור, שומשום מלא, שומשום לבן, פרג וקצח. אפשר חלק, אפשר רק אחד מהם. מה שתרצו
קערה עם מים
אפשר להשתמש בכל בצק לחמניות שאתם אוהבים. מכינים כמות של חצי קילו קמח.
בעת הכנת הבצק מוסיפים לרכיבים: 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פפריקה חריפה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1 כף גבישי שום, 1 כף כוסברה יבשה- טחונה או שלא, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים- כמון למשל.
לשים את רכיבי הבצק יחד עם התיבול לבצק אחיד ונעים. מכדררים לכדור, מושחים בשמן, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, תולשים ממנו חתיכה קטנה ומשטחים על השיש כעיגול דק, בעובי של כחצי ס"מ. מניחים במרכז העיגול פטריה אחת וסוגרים עליה את שולי העיגול. צובטים לסגירה מושלמת. נפטרים מעודפי בצק מעבר לנקודת הצביטה.
כך מכינים את על כל כדורי הפטריות.
באם נגמרו לכם הפטריות הגדולות, אפשר לשים 2 קטנים במקום אחת גדולה.
מניחים את כדורי הבצק עם הפטריות על מגש כשנקודת הצביטה למטה, ומשהים כרבע שעה לתפיחה.
מגלגלים את הכדורים, אחד אחד, במים ולאחר מכן בתערובת הציפוי לכיסוי מושלם.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק האחד מהשני [כ-15 כדורים בתבנית תנור], ואופים ב 200 מעלות 10 דקות להשחמה נאה.
מתקבלים כדורים עם ציפוי פריך, בצק מתובל ופטריה במרכז.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //