- הוסף לסימניות
בנחליאל יש קהילה ליטאית נפלאה ושמורה, בכללי אין ערים חרדיות חדשות בכלל.טוב נוו
דיברו על עיר חרדית אז ככה עיר זה וודאי לא,
וגם חרדית מתוך היכרות חלקית לפחות (כולל הבניה החדשה בנחליאל) גם לא כ"כ ודאי לא מיינסטרים (למי שצריך את זה).
בנחליאל יש קהילה ליטאית נפלאה ושמורה, בכללי אין ערים חרדיות חדשות בכלל.טוב נוו
דיברו על עיר חרדית אז ככה עיר זה וודאי לא,
וגם חרדית מתוך היכרות חלקית לפחות (כולל הבניה החדשה בנחליאל) גם לא כ"כ ודאי לא מיינסטרים (למי שצריך את זה).
לדעתי מאד כדאי לליטאים להגיע לשם. זה זול וקרוב.אני חושב שיש עתיד לעמנואל יש שם בניה מטורפת עכשיו (לחסידים לא לליטאי)
מבלי לזלזל, יש גם חסרונות.לדעתי מאד כדאי לליטאים להגיע לשם. זה זול וקרוב.
(יש שם כבר היום קצת ליטאים עם בית כנסת שפעיל רק בשבתות).
למה אריאל היא לא עירמבלי לזלזל, יש גם חסרונות.
זה יישוב, ובאיו"ש (לכן לא התפתח משמעותית בשנים הקרובות מה שצריך אישורים מסובכים וכו')
ובאזור מאד שומם ומנותק מכל העיר שהיא (ואריאל היא לא בדיוק ממש עיר)
כל אלו ישובים לא עריםיש התפתחות במיצד, מעלה עמוס, נחליאל ועוד, הדברים קורים לאט.
מה לא התפתח? בונים בשנים האחרונות שכונות שלמות חדשות בעמנואל.מבלי לזלזל, יש גם חסרונות.
זה יישוב, ובאיו"ש (לכן לא התפתח משמעותית בשנים הקרובות מה שצריך אישורים מסובכים וכו')
ובאזור מאד שומם ומנותק מכל העיר שהיא (ואריאל היא לא בדיוק ממש עיר)
כל עיר גדולה פעם הייתה קטנה.אלו ישובים לא ערים
ולא נראה שמתכננים בקרוב לשנות את המצב וחבל
אולי בנחליאל יש סיכוי, כי למעלה עמוס למרות הפונטיציאל לא מקדמים
לא נגד -בעד קרבה להרבה מרביצי תורה,-ויש עמלי תורה נפלאים גם בפריפריהאה!
חשבתי שאתם רק נגד ירוחם ואופקים, כעת אני רואה שזה נגד הפריפריה באופן כללי. הבנתי.
אני מקווה שאני לא אחרוג מכללי הפורום. קשה שלא להגיב לגישה שמביטה על כל האנשים שמחפשים קורת גג לראשם, ולומר להם אם הייתם מבינים עד כמה חשוב להיצמד למרביצי תורה לא הייתם עוזבים את המרכז.לא נגד -בעד קרבה להרבה מרביצי תורה,-ויש עמלי תורה נפלאים גם בפריפריה
ראש מועצת גדולי התורה/חכמי התורה?אני מקווה שאני לא אחרוג מכללי הפורום. קשה שלא להגיב לגישה שמביטה על כל האנשים שמחפשים קורת גג לראשם, ולומר להם אם הייתם מבינים עד כמה חשוב להיצמד למרביצי תורה לא הייתם עוזבים את המרכז.
המגורים בפריפריה, על פי רוב, לא נגזרים מחסרון באהבת תורה, או מאי הבנה עד כמה קירבה למרכזי תורה יכולה לתרום. הם בעיקר תוצאה של מצוקה כספית שרווחת כיום ברוב הציבור החרדי, ובעוד דור בכולו.
לא צריך לתת ציונים לגדולי התורה שהיו וישנם באופקים, בנתיבות ובחיפה. אין טעם לדברר את הישיבות הקדושות והכוללים שהעמידו תלמידים הרבה דווקא במקומות מרוחקים. כי גם בלי זה, יהודים יראים ושלמים ובכללם תלמידי חכמים מופלגים התגוררו בכל אשר מצאו לנכון ובלבד שהיו בעיר את הבית דין ומלמד תינוקות ועשרה בטלנים כמבואר בסנהדרין סוף פרק ראשון.
כל כנסיית יהודים לשם שמיים יש לה פוטנציאל לצמוח, במיוחד במציאות העכשווית שעקב מחירי בץהדירות הולכים בני התורה וגולים כסנהדרים בשעתה לציפורי לאושה לעפולה ולתילה.
צרו לפריפריה והצמיחו את מרכזי התורה החדשים!!!
אני עדיין מחכה להתייחסות שלך, האם למי שאין מספיק כסף צריך לרכוש דירה במרכז?לא נגד -בעד קרבה להרבה מרביצי תורה,-ויש עמלי תורה נפלאים גם בפריפריה
נראה לך שצמודים למקלדת -ישאל את רבואני עדיין מחכה להתייחסות שלך, האם למי שאין מספיק כסף צריך לרכוש דירה במרכז?
זה גמטריא?נראה לך שצמודים למקלדת -ישאל את רבו
לא הבנת מוגזם!זה גמטריא?
מה הקשר בין צמודים למקלדת לישאל את רבו?
אז ככה הם רוב עם ישראל, עכ"פ רוב הציבור החסידי, (מה שאני יודע)
לא היה להם כסף לקנות במרכז, ולכן הם הלכו לקנות בפרפריה, והפכו אותה למרכז, כמו ביתר, בית שמש (שכידוע מי שהתחיל בה אלו החסידויות הירושלמיות).
אשדוד.
וכך יהיה גם בשאר הערים בעז"ה.
ונסיים בזהלא הבנת מוגזם!
עכ''פ לעניינו זה יקרה -כשרבותיהם של רוב עם ישראל השני יגיד לו[יש עוד רוב-ברור]
מוגזםונסיים בזה
נושא הפריפריה הינו מאוד מורכב
למי שמבין- החדרים הישיבות הסמינרים החברה
לפעמים יש מעלות לחלק מהציבור ג''כ.
א''א לפרט כל הבעיות אבל החברה היא מאוד שונה בחדרים
ויש שמנסים לעשות את השינוי בפריפריה בצורה מעוררת גועל בזה.-עי' ערך נ'.
ישבות קטנות יש בזה הרבה שינוי כי בד''כ זה אותם חברים מהחדר ועוד ועוד
אין כ''כ מבחר,
לשלוח לחוץ -לא פשוט.
סמינרים כנ''ל ,וכנ'''ל המנסים לשנות
ולכן נראה שגדו''י לא חתכו את העניין בזה ועוד כמה סיבות
איפה יש מיר או כולל פנוביז' ובית הלל-זה משפיע מאוד על ציבור האברכים
ולכן יש כאן עניין מורכב הצריך בירור באופן פרטי ולא רק הדירה והכלכלה הוא שיקול אף שזה גם שיקול
בברכה שיהיה לתועלת וזהו עד כאן.
אני מבין שאתם מתכוונים יותר למגזר הליטאי,ונסיים בזה
נושא הפריפריה הינו מאוד מורכב
למי שמבין- החדרים הישיבות הסמינרים החברה
לפעמים יש מעלות לחלק מהציבור ג''כ.
א''א לפרט כל הבעיות אבל החברה היא מאוד שונה בחדרים
ויש שמנסים לעשות את השינוי בפריפריה בצורה מעוררת גועל בזה.-עי' ערך נ'.
ישבות קטנות יש בזה הרבה שינוי כי בד''כ זה אותם חברים מהחדר ועוד ועוד
אין כ''כ מבחר,
לשלוח לחוץ -לא פשוט.
סמינרים כנ''ל ,וכנ'''ל המנסים לשנות
ולכן נראה שגדו''י לא חתכו את העניין בזה ועוד כמה סיבות
איפה יש מיר או כולל פנוביז' ובית הלל-זה משפיע מאוד על ציבור האברכים
ולכן יש כאן עניין מורכב הצריך בירור באופן פרטי ולא רק הדירה והכלכלה הוא שיקול אף שזה גם שיקול
בברכה שיהיה לתועלת וזהו עד כאן.
???אך בחריש, ההרגשה הכללית כדבריכם.
ישנם שם גורמים שרואים את הפריפריה כמקום להגשמת חלומותיהם וד"ל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים