- הוסף לסימניות
- #1,141
מסכימה איתךאת לא יכולה לחלוק על מציאות שעברתי![]()
חשבי שקראתי לא יכולה ונשמט לי המילה תמיד
לכן זה הקפיץ אותי
מסכימה איתךאת לא יכולה לחלוק על מציאות שעברתי![]()
את עם אומץ בלתי רגיל!מצטרפת...
אותי שלחן למטפלת שתסביר לי איך להתנהג ולמה אני לא בסדר...
בתחילה לא רציתי כי ראיתי מה קורה עם אחיות שלי... היא היתה איכשהו מחתימה את אחיות שלי על וויתור סודיות, ואחר כך משתמשת בעובדה שהן הולכות לטיפול ובמשפטים שהיו אומרות במהלך הטיפול נגדן
לא רציתי להכנס לסרט הזה
אבל אחרי הרבה עונשים בגלל שלא הסכמתי התקפלתי ונכנעתי..
אבל ברגע שהיא נפגשה עם המטפלת (שדווקא היתה הוגנת וסיפרה לי על זה) והעבירה לה חומר "שמסביר אותי טוב", הודעתי לה שאבדתי אימון ואני עוזבת...
בפעם השניה היא עשתה עלי טררם שלם שאני הורסת לעצמי ולה את החיים וגייסה את כל החברות שלה שיסבירו לי שלא טוב לי בנפש ואני לא מטופלת...
אז כבר הייתי מעל שמונה עשרה והאמנתי בתמימות של ילדה שהיא באמת לא תוכל להתערב בטיפול, ולהסית את המטפלת נגדי. כערובה אפילו לא הסכמתי שהיא תדע לאיזה אחת הלכתי...
תוך חודשיים המטפלת ההיא קיבלה ממנה טלפון.
עזבתי באותו הרגע.
וזהו.
נגעת בנקודה מאד רגישה אצליאת עם אומץ בלתי רגיל!
רוצה לחזק אותך שמכירה אישית בנות שצמו מתוך הקושי הזה.
חיי הנישואין שלהן טובים עשרת מונים כי הם מצאו סוף סוף מישהו אוהב, שאפשר לשתף אותו באמת בלי לברור מילים (כדי שלא יתהפכו נגדך או יוציאו אותם מהקשרם.)
מקבלות הערכה ויודעות להעריך אותה.
והם יעשו הכל כדי לבנות בית חם ומכיל כמו האנשים הטובים שיצא להם לפגוש בדרך...
כל מילה!!את עם אומץ בלתי רגיל!
רוצה לחזק אותך שמכירה אישית בנות שצמחו מתוך הקושי הזה.
חיי הנישואין שלהן טובים עשרת מונים כי הם מצאו סוף סוף מישהו אוהב, שאפשר לשתף אותו באמת בלי לברור מילים (כדי שלא יתהפכו נגדך או יוציאו אותם מהקשרם.)
מקבלות הערכה ויודעות להעריך אותה.
והם יעשו הכל כדי לבנות בית חם ומכיל כמו האנשים הטובים שיצא להם לפגוש בדרך...
הם מחוייבים לעזור במקרים כאלו של אלימות בכל גיל, כל עוד האדםהם עוזרים מעל 18?
ניסית לשאול?הלוואי והייתי שומעת את המשפט הזה ממורה הוראה!!!
איך באמת קל לך?מענין שזה קל לי ב"ה
באמת רעיון יפה ומוצלח, תודהאני קוראת את האשכול ולא מצליחה לא לחזור אליו שוב לראות מה חדש
כואבת את הכאב של מי שגדל ככה
הלב איתכם!
זה כואב כל כך
כמה תובנות שעלו לי
1. אהבה זה הצורך הכי הכי בסיסי של כל אדם, בלי זה אין חיים
2. חשבתי על רעיון...
אולי אם רואים ילד כזה
אמרתם לחייך, לתת מילה טובה
נכון זה מדהים
אבל יש משהו שנותן לדעתי יותר העצמה וזה להתייעץ איתו
למשל ראיתי אמא וילדה בחנות נעליים
האמא לא הפסיקה להשפיל את הילדה ליד כולם
מה ששמעתי ממש כשעמדתי ליד היה שהיא אמרה לה 'לא יעזור כל נעל שאקנה לך, תוך רגע הנעליים שלך כבר הרוסות' וזה חלק מהפנינים שהילדה קיבלה ליד כולם
הכל מתוך תחושת דחיה שיצא לי הלב
(לא אמרתי שהיא נרקסיסטית, אבל בטוח שהיא אמא מחוסרת יכולת לתת אהבה)
ניסיתי לחשוב מה אני יכולה להחמיא לילדה ולא מצאתי רעיון טוב
אח"כ חשבתי להתייעץ איתה
'מה את אומרת איזה נעל נראית לך יותר יפה?'
מה נראה לך, איזה נעליים ילדות יותר אוהבות?'
נראה לי שזה מרים את הגב השפוף יותר ממחמאה, נכון?
תודה רבה לכולכם על העצותכל מילה!!
ויותר מזה רוצה להוסיף
שצריך לזכור של כל דבר יותר מכשל בחיים
מעבר לזה החיים שלך אחרי חתונה יהי מאושרים יותר
את תדעי יותר להיתנהל,,,גם עכשיו אני מניחה שאת יודעת להתנהל מול הסביבה
ותשמחי שגילת את זה לפני חתונה
ברוך שכוונתי....מצטטת מתוך האתר של "עוגן":
מהי אבן אפורה?
דמיינו שאתם הולכים ברחוב ויש סביבכם בתים, אנשים, מכוניות ועוד, האם הייתם שמים לב דווקא לאבן האפורה שמונחת לה סתם בצד הדרך? כנראה שלא. מכיוון שהקשר עם הפוגע מאופיין בכך שהוא משתמש בכם לצרכים הנרקיסיסטיים שלו, אם תהיו "אבן אפורה", כלומר לא מעניינים וחסרי תועלת עבורו, העניין שלו בכם ירד.
בניגוד למערכות יחסים בריאות בהן רצוי שנהיה מעורבים רגשית, במצבי התעללות נרקסיסיטית המעורבות הרגשית שלנו מנוצלת לטובת הפוגע. חומרים שמתדלקים את הפוגע ומעודדים אותו להמשיך להתייחס כדרכו הם: ביטוי רגשי, שיתוף, דאגה, אך גם ויכוחים וסיטואציות דרמטיות. חשוב לזכור זאת, רגשות שליליים, ויכוחים ודרמות קיצוניות נותנות גם הן "דלק נרקיסיסטי" לפוגע ומזינות ומחזקות את הרצון שלו להוציא עוד יחס מכם. הוא לא סובל או נפגע מכך, אלא מקבל התייחסות מכם, וזה הדבר אליו הוא שואף. לכן, כדי להפסיק להיות מקור לעניין עבור הנרקסיסט עליכם להפסיק לספק את כל אותם רגשות, דרמות, ויכוחים ובכי שהם מנסים לעורר בכם. כלומר, שאיפתכם צריכה להיות הנמכת התגובה למינימום האפשרי על מנת להוריד את העניין שלו בכם כמה שיותר.
איך מתנהגים במצב של "אבן אפורה"?
כדי להפוך למשעממים ולא מעניינים עבור הנרקסיסט יש לעשות את ההיפך ממה שמעניין אותו, ולהגיב באופן מינימלי יבש ושטוח רגשית, כמה שניתן. במצבים רבים תוכלו פשוט להוריד תגובות למינימום ("כן/לא", "בסדר", "אחר כך"), מבלי להיכנס לפירוט והסברים. אם צריך להאריך אז תגובות יבשות, קצרות, ולא מעניינות רגשית יעשו את העבודה, לדוגמא: "אוקיי, אז יסתדר ביום אחר", "בסדר, לפי מה שסיכמנו", "אני מבינה שככה אתה מרגיש". מול הנרקיסיסט/ פסיכופת סגלו לעצמכם טון דיבור רגוע וחסר עניין, אשר גם הוא יעביר את המסר כי אינכם מעורבים רגשית בדבר (גם אם בפנים תרגישו סוערים, זה בסדר). זהו ניתוק רגשי רצוני ומתוכנן מול הפוגע, שמטרתו לצמצם את המעורבות הרגשית שלכם. הכוונה פה אינה להגיע למצבים של ריקון ואפטיות באופן כללי שקרובים יותר לדיכאון (אם אתם מרגישים כך ייתכן שזו תוצאה של דיכאון או התעללות נרקיסיסטית ויש לטפל בכך).
שימו לב, כמו כל דבר חדש זו גישה שתדרוש תרגול מסוים, כי הפוגע הרי מנוסה מאד בניסיונו להוציא אתכם משלוותכם, ולכן היו סבלניים וסלחניים כלפי עצמכם. אם תדבקו בכך ותמשיכו לתרגל זאת, תהיו טובים בכך יותר ויותר. בנוסף, היו מוכנים לכך שהפוגע כנראה יגיב לניסיונכם להשתנות בגישה כלפיו. תחילה הוא ישים לב כי אינו מקור לעניין עבורכם וינסה לעורר בכם עוד תגובות עוצמתיות, ע"י שימוש בגזלייטינג, בייטינג ושלל מניפולציות נוספות, על מנת לקבל מכם את ה"תדלוק" שהוא רגיל אליו. תהיו מוכנים לכך מראש ונסו לזכור שזוהי רק דרכו הנואשת להחזיר אתכם להיות תחת השפעתו ולהשתמש בכם, ואל תאפשרו לכך לקרות. חשוב להמשיך לנסות ולא לוותר, כי בשלב מסויים, הפוגע יבין כי אינכם מעניינים עבורו ויתרחק מכם.
התמודדות עם התעללות נרקיסיסטית/פסיכופתית לרוב מאתגרת ודורשת כוחות נפשיים רבים. ניתוק קשר או ריחוק רגשי ידרשו גם הם השקעה, אך נמצאו כגישות התמודדות יעילות. בתהליך ההתרחקות והריפוי רצוי למצוא מי שיוכל לחזק ולהיות שם עבורכם ברגעים הקשים, ומומלץ גם לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לקבל תמיכה וחיזוק מתאימים.
כותבת הפוסט: חני לורנצי אורן, פסיכולוגית קלינית מומחית, ממקימות עוגן
(מקור https://www.ogenpsych.org/post/how-to-cope|)
תזכרי לתמיד שאת ראויה לחיים טובים!!!תודה רבה לכולכם על העצות
דיברו פה על עזרה לילדים ולנפגעים אז אני ממש רוצה לומר לכם שאני לא הייתי מחזיקה מעמד עד עכשיו בלי עזרה של אנשים טובים באמצע הדרך
אם זה חברה שהבית שלה תמיד פתוח לרווחה (לא כל בית מאפשר את זה וזה ממש מובן) אפילו ב4 לפנות בוקר ערב בדיקת חמץ.. והכל בשקט בלי שאמא שלי תדע.
אם זה מחנכת שהיתה הראשונה לומר לי "את טובה ואף אחד לא ישנה את העובדה הזו"
ואם זה אתם , סתם ניקים אנוניימים שמנסים לעזור ולנחם..
אמנם היו רגעים שבהם הרגשנו שאפאחד לא שומע ושכולם מעדיפים לעצום עיניים ולא להכניס את הראש שלהם למיטה חולה. והרגשנו לבד.
אבל במבט בוגר היום, אני ממש מבינה אותם, ודווקא מהמקום שמבין מה בנ"א כזה יכול לעולל, לא בטוח שהייתי אני עצמי נרתמת...
ומעריכה מאד את אלה שכן מסכנים את עצמם, פשוטו כמשמעו בשביל שיהיה לנו קצת יותר טוב
ולכן אם אתם רואים ילד או מבוגר שזקוק לעזרה אל תמעיטו מעוצמת הכח שיש לכם לעזור לו, גם אם אתם לא מסוגלים לפתוח בפני דלת או לפנות עבורו לרווחה, גם מילה טובה, ארוחה טובה יכולה לעשות טוב על הנפש.
יש לך אחים/יות נשואים?ברוך שכוונתי....
ככה בדיוק אני מתנהגת מולה (לקח הרבההה זמן עד שהצלחתי לשתוק על מילים פוגעניות שמפאת כבוד האתר לא אכתוב, אבל בסוף רוב הזמן אני מחזיקה מעמד)
אבל היא קלטה שזה שיטה.
וזה מעצבן אותה שהיא כביכול לא מעניינת אותי
וזה מעיף לה את העצבים....
ואז מתחיל ה"מגע" הפיזי...
אם שומעים אותה צועקת כל יום קבוע ובחוץ היא "מושלמת"-למה זה סותר? אם בחוץ הם טובים לכל העולם
אנשים לא באמת בודקים מה קורה בבית של השכנים שלהם.
דבר ראשון חייבת לאמר שזה מעורר הערצה כמה הנפש שלך בריאה למרות הכלברוך שכוונתי....
ככה בדיוק אני מתנהגת מולה (לקח הרבההה זמן עד שהצלחתי לשתוק על מילים פוגעניות שמפאת כבוד האתר לא אכתוב, אבל בסוף רוב הזמן אני מחזיקה מעמד)
אבל היא קלטה שזה שיטה.
וזה מעצבן אותה שהיא כביכול לא מעניינת אותי
וזה מעיף לה את העצבים....
ואז מתחיל ה"מגע" הפיזי...
נכון, ולכן אם אני רואה/שומעת כזה דבר-זה מאד לא פשוט ומובן מאליו.
אנשים חיים את החיים שלהם ואת המורכבויות שלהם, לא תמיד יש להם אפשרות לפתוח את הדלת לבני נוער שלא מהמשפחה הגרעינית (קחי את השאלה הכי פשוטה, איפה הם ישנו בבית שאין בו מיטות מיותרות, ומה עם הפרדה בין בנים לבנות...),
ובכל שעה, בכל מצב - איך??? לאנשים יש חיים וכל אחד סוחב חבילה.
נכוןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!אם שומעים אותה צועקת כל יום קבוע ובחוץ היא "מושלמת"-
זה כן צריך להדליק נורה אדומה!
במיוחד השכנים ששומעים את זה כ"כ הרבה שנים.
זה נקרא התעלמות!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים