עיבוד RAW...| תוכנה מומלצת

• פותח הנושא RCpro
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
דיברו כאן בעבר על פיתוח RAW, מה עדיף - האם התוכנה המצורפת עם המצלמה, או פ"ש.

בגדול, לסיכומו של עניין, התוכנה של המצלמה מדוייקת יותר ב-WB, פ"ש יותר נוחה למי שאוהב פ"ש. ישנם עוד שינויים מינוריים כאלה ואחרים לפה ולשם.
היתרון הגדול של פ"ש, אם ישנו - זה הממשק, ומי שהממשק של פ"ש לא מדבר אליו - אין לו מה לחפש שם.

עכשיו גיליתי שגם ה-ACDSee בגירסת הפרו ממש נוח לעיבוד RAW, עם יותר אופציות מפ"ש, כמו קרופ (שיש בפ"ש, אבל כאן הוא יותר נוח), וסיבוב (שאין בפ"ש), התאמות אוטו' לניגודיות ועוד אוטומציות שאין בפ"ש. התוכנה נהנית גם היא מהיתרון של פ"ש, שקבצי ה-RAW לא משתנים אלא נוצר קובץ XMP (קובץ נתונים ב-XML) שבו כתובים נתוני העיבוד, בשונה מתוכנת המצלמה שהקובץ משתנה, וא"א לחזור להגדרות הב"מ של הקובץ (אבל דא עקא, הפ"ש לא מסוגל לקרוא ממנו:(). לדעתי, מומלץ לנסות:)

• הוסף לסימניות
בDPP הקובץ לא משתנה, רק שהתוכנה "זוכרת" את השינויים שביצעת ומציגה אותם בפתיחה הבאה של התוכנה.

• הוסף לסימניות
כן, ומה אם אני פותח אותו בתוכנה אחרת? הוא נשאר כמו במקור? בדקתי, והוא שונה, לפה ההגדרות שהגדרת ב-DPP. חוץ מזה שעובדתית, הוא משתנה, על מה הויכוח?

• הוסף לסימניות
איני יודע על מה אתה מדבר. פתחתי עכשיו קובץ בPSP והוא נפתח לי ללא השינויים ששמרתי בDPP. באיזו תוכנה בדקת? בACR?

בפתיחה נוספת של הDPP ,התוכנה זוכרת את השינוי ומגדירה בסרגל את אותם הגדרות ולכן אתה מקבל את התמונה כאילו שונתה. הקובץ עצמו נותר ללא שינוי ואתה יכול לאפס הגדרות בחצי שניה.

ובשרשור השני שרץ כתבתי מהם הסיבות שאני מעדיף את הDPP.

• הוסף לסימניות
ב-AcdSee.
חוצמזה שהגודל משתנה.

• הוסף לסימניות
גודל משתנה?
במה ? פיקסים? משקל?
לויודע, אצלי לא משתנה כלום.

• הוסף לסימניות
קובץ RAW אינו יכול להשתנות.. הוא קובץ שלא ניתן לשינוי בעיקרון. (אולי יש תוכנות שפורצות ואינני יודע).. (בעיקרון הוא קובץ כמו פילם... גם להוכחה בבית משפט.. ) השינוי שאתה רואה הוא כנראה שהתוכנה קראה פרמטרים מתוכנה אחרת.. אבל כמו שצל אמר.. אתה יכול לאפס את הקובץ בשניה אחת כמו שהיא צולמה.. וזהו..
לכן אתה גם לא יכול לשמור שמירה בשם את הקובץ הזה.. מהקובץ הזה אתה יכול רק ליצא קובץ אחר...
פתח בפוטושופ תמונה RAW תעשה לה חותמת או מה שאתה לא רוצה.. תשמור ותשלח לי.. :)

• הוסף לסימניות
אם תעצבנו אותי... אני יעלה 2 RAW לפה... תזהרו:)

• הוסף לסימניות
סתם בשביל הכיף.

פתחתי בDPP, מתחתי ימינה את ההגדרות (רוויה קונטרסט בהירות ולויודע מה) שמרתי לקובץ חדש בשולחן עבודה. (עד כה לא היה קובץ כזה בשולחן).
פתחתי את הקובץ בPSP...

חג שמח לכולם.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 147.8 · צפיות: 12
  • 83769.jpg
    KB 152.2 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
אדוני צודק... הגודל אמנם משתנה בכמה ביטים, כנראה שהוא מאכסן את הנתונים בתוך הקובץ RAW ולא בקובץ נפרד. אבל את ה-RAW עצמו הוא לא משנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה