מה הכוונה?אם אנחנו מניחים שמדד יעמוד על 3% למשך כל חיי המשכנתא.
כנראה התכוונת צמודה ללא ריבית קבועה בכלל.אם אנחנו מניחים שמדד יעמוד על 3% למשך כל חיי המשכנתא.
מה יותר משתלם ריבית קבועה של 3% או צמודה + 1% ?
זה חשוב לתת תשובה עקרונית זה יכול לחסוך הרבה שאלות....
@ה. שלמה נראה לי שהעלת פעם משהו דומה לזה.
www.prog.co.il
אולי לתקופה ממש קצרה ופחותה מ10 שנים יהיה כדאי לקחת את הצמוד וגם זה לא יהיה פער כ"כ משמעותי.אם אנחנו מניחים שמדד יעמוד על 3% למשך כל חיי המשכנתא.
מה יותר משתלם ריבית קבועה של 3% או צמודה + 1% ?
@ה. שלמה נראה לי שהעלת פעם משהו דומה לזה.
השאלה היא שאלה עקרונית. בסילוק משתנים של תחזיות. אלא אם נניח שיש לנו תחזית ברורה של אינפלציה שנתית של 3%אם אנחנו מניחים שמדד יעמוד על 3% למשך כל חיי המשכנתא.
מה יותר משתלם ריבית קבועה של 4% או צמודה + 1% ?
אצטט מה שכתבתי שםסליחה סליחה סליחה.
השאלה היא שאלה עקרונית. בסילוק משתנים של תחזיות. אלא אם נניח שיש לנו תחזית ברורה של אינפלציה שנתית של 3%
בתכלס' בשניהם זה 4%, אלא שבלא צמודה זה רק ריבית, ובצמודה זה מתחלק ל3 הצמדה של הקרן, ועוד אחוז תוספת ריבית.
אני שואל בסופו של דבר איזה מסלול משתלם יותר.
תודה מעומק לב לכל המגיבים.
בטח שאלתם את עצמכם, לאן אני חותר.
אז ככה -
אם נשאל בן אדם ממוצע, שהוציא משכנתא בחיים שלו את השאלה הפשוטה - מה זה שפיצר?
סביר להניח שהתשובה שלו תהיה בנוסח "שפיצר זאת דרך נהדרת של הבנק לגנוב מאיתנו עוד ועוד ריבית, במסוה של נוחות - שפיצר אומר לנו לשלם פחות בתחילה, ואז לגנוב אותנו בריבית דריבית".
התחושה היא פשוטה, בעוד שבקרן שוה נשלם פחות בסה"כ, בשפיצר נשלם יותר.
וכאן אני מגיע לנקודה.
הנוסחה הנכונה ביותר, - לטעמי. היא נוסחה בדומה להצמדה, הריבית נוספת לקרן, ואז מחולקת במספר חודשי ההחזר שנותרו.
הגיע מיסטר שפיצר והמציא נוסחה גאונית! הבה נשלם יותר קרן בהתחלה כך נתאים את ההחזר החודשי שלנו שיהיה קבוע, ונשלם פחות...
כך שפיצר הטיב בכלל לנו הלווים...
הבנתם?? כל הכבוד!
לא הבנתם?? תקראו שוב ושוב עד שתבינו.
חושבים אחרת? בכבוד! מעוניין לשמוע את דעתכם...
אבל הוא טוען שצריך לקחת בחשבון גם את קיצור התקופה האפשרי בצמוד מדד2. קבוע צמוד 1% ריבית + עלית מדד 3 % שנית - החזר חודשי ראשוני 322 שח, החזר חוד ש האחרון 800 שח, סה"כ החזרים 188.000 שח
חסום בנטפרי גם כשאני פותחת בכרטיסיה חדשהיש לי משכנתא עם 2 מסלולים, כרגע אני רוצה להקטין את אחד המסלולים ולפרוע חלקי בערך 100,000 ש"ח ולהקטין את ההחזר החודשי שאני משלם כל חודש על המשכנתא
איזה מסלול הכי כדאי לפרוע ממנו?
צפה בקובץ המצורף 2080620
פירוט מסלולי המשכנתא | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
פירוט מסלולי המשכנתא
מספר מסלול סכום הלוואה מקורי מועד מתן הלוואה תאריך סיום סה"כ יתרה * סה"כ יתרה כולל עמלת פרעון מוקדם * תשלום חודשי אחרון ריבית פריים קרן על בסיס שפיצר 2 ₪ 260,000.00 25.11.2020 15.12.2050 ₪ 241,896.32 ₪ 242,138.22 ₪ 1,465.00 ריבית קבועה צמודה 1 ₪ 528,920.00 25.11.2020 15.12.2040 ₪ 378,642.20 ₪ 378,642.20 ₪ 2,480.1
כן במסלול השני עשיתי פרעון מוקדם חלקי של 120,000 ש"ח בערך לפני שנתייםשלום רב!
במסלול הפריים - מסתדר לי.
אבל במסלול הק"צ- פחות מסתדרים המספרים.
האם ביצעת במסלול זה סילוק חלקי מוקדם?
ובאופן עיקרוני, דעתי לא נעולה על צד כלשהו
אולם זה רק במקרה שתקופת אורך המשכנתא של קצ הוא עד 2/3 משל קלצ + הפרש בריבית 2% או שינוי מדד עד 2% שנתי (ממוצע של 20 שנים האחרונות הוא 1.7% לשנה- כמובן היו שנים של שלילי היו גם של עליה5% )
לדוגמא:
קלצ ל 30 שנה 4.7%
או
קצ ל20 שנה- ריבית 2.7% (מדד 2.5%)- ריבית 3.7% (מדד 2%)
יש צדדים לכאן ולכאן!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים