יש אפשרות להלוואה מהקרן השתלמות בפריים מינוס חצי.האם שווה אחרי 6 שנים לפדות קרן השתלמות בשביל השקעת נדל"ן )בנית יח"ד(
הסכום שם לא כ"כ גבוה, בסביבות 40 אלש
האופציה השניה היא לגלגל הלוואות וכל חודש לוודא שהעוש מאוזן. )לקחת הלוואה מסודרת מהבנק לא שווה בעקבות ריביות גבוהות(
בדקתי את זה,ריבית יצאה לי אם אני זוכרת נכון 3.75%יש אפשרות להלוואה מהקרן השתלמות בפריים מינוס חצי.
תודהאני לא יודעת את הנתונים, אבל באופן כללי עכשיו זה לא זמן טוב בשביל לפדות קרן השתלמות, ובכלל להוציא כספים שמושקעים בשוק ההון.
וכן באופן כללי קרן השתלמות זה יכול להיות השקעה טובה מאד! [רק צריך לדעת מה בדיוק מתאים וכו']
בעוד שבועיים כנראה שזה יותר מ4% ונראה שזה ימשיך לעלות ולעלות.בדקתי את זה,ריבית יצאה לי אם אני זוכרת נכון 3.75%
קודם כל צריך שזה יהיה במסלול הלכתי.תודה
מבחינת מסלולים, מה הקריטריונים שלפיהם בודקים איזה מסלול הכי שווה?
)עכשיו נמצאת במסלול ברירת מחדל שאותו נתנו לי כשהתחלתי תעבוד(
יש הרבה נתונים שמשנים, ויש פה הרבה מידע בפורום בנושא.תודה
מבחינת מסלולים, מה הקריטריונים שלפיהם בודקים איזה מסלול הכי שווה?
)עכשיו נמצאת במסלול ברירת מחדל שאותו נתנו לי כשהתחלתי תעבוד(
נכון, הריבית כל הזמן עולהבעוד שבועיים כנראה שזה יותר מ4% ונראה שזה ימשיך לעלות ולעלות.
השאלה כמה עולה לבנות וכמה תרוויחו מהיח"ד?
הוא במסלול הלכתי בסיסי ככל הנראה,קודם כל צריך שזה יהיה במסלול הלכתי.
לגבי איזה מסלול הכי שווה, זה תלוי בעיקר לכמה זמן אתם רוצים להשאיר את זה.
למה השקעה לא משתלמת?כל עוד ניתן להסתדר בלי לשבור חסכונות, לא להוציא. שווה אפילו לשלם ריביות בשביל זה.
באופן כללי אם המטרה שלכם היא השקעה, בניית יחידת דיור היא לאו דווקא השקעה משתלמת, למרות שזה נראה שכן. [כמובן שתלוי מה מטרתה].
מה סליחה, הכל טוב, אני זאת שלא אמרתי.סליחה - לא ידעתי.
ודאי שמבחינת תשואה בנית יחידה היא משתלמת, רק למשל בחתונות ילדים אי אפשר לממש את התוספת [לעומת קניית נכס נוסף], וכמו"כ א"א למנף את הכסף שמשקיעים. אעפ"כ ברור שבהרבה מקרים זו כן ההשקעה הנכונה וכמו שהדגשתי שהיא לאו דווקא השקעה משתלמת - אבל במקרים רבים כן.
אם אתם בסחרור הלוואות יתכן שכן שווה לפדות את הקרן השתלמות, אבל בתנאי שתוודאו שזה מה שיוציא אתכם מהסחרור, ושלפני הבניה הייתם מאוזנים. אם זה רק יעזור קצת - לא בטוח שזה כדאי. בכל מקרה שווה לשלם ריבית אם זה יגרום לכם להישאר עם החיסכון הזה.
כל מה שכתבתי הוא באופן כללי בלי שום היכרות עם המקרה הספציפי שלכם.
[אם את מעוניינת לשתף בנתונים הספציפיים, תשלחי לי הודעה פרטית].
בהצלחה רבה!!!
אפשר למכור את כל הבית, אבל את תרצי להמשיך לגור בו, ולמכור רק את היחידת דיור אי אפשר [רק בטאבו משותף שזה לא מומלץ בכלל].האמת רחוקה ממש מחיתון ילדים, אבל תמיד אפשר למכור לא?
בהחלט - אם זה אפשרי זה עדיף. את חושבת אחרת?לפי מה שנשמע פה עדיף עוד כמה חודשים של סחרור והידוק חגורה וקצת קוצר נשימה... מאשר להוציא.
את יכולה לכתוב את כתובת המייל שלך.אין לי הודעות פרטיות...
היום יש גם אנשים שמסכימים לקנות נכס בלי טאבו....אפשר למכור את כל הבית, אבל את תרצי להמשיך לגור בו, ולמכור רק את היחידת דיור אי אפשר [רק בטאבו משותף שזה לא מומלץ בכלל].
יש בזה הרבה צדדים וכל מקרה לגופו. בכל מקרה כל צעד שהוא של השקעה מבורך, וכל הכבוד על היוזמה, בטוח שזה לא היה קל!!!
דרך אגב, העובדה שאת רחוקה מחיתון ילדים לא פוטרת אותך מלדאוג לזה, אלא להיפך, ככל שאת רחוקה יותר יש לך הרבה יותר מה לעשות, ויש לך יותר סיכוי לחתן ילדים בלי חובות.
בהחלט - אם זה אפשרי זה עדיף. את חושבת אחרת?
את יכולה לכתוב את כתובת המייל שלך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //