מידע שימושי פוסט חשוב מאוד שפרסם יועץ הנדל"ן יעקב רייניץ

• הוסף לסימניות
אבל הם חושבים שה'משווק' הוא בעל המקצוע!!!
המשווקים(ות) האלו מציגים(ות) את עצמם(ן) כ'יועצי השקעות בנדלן' וכדומה.
הלקוח התמים בטוח שהם ייעצו לו, בהתאם לנתונים שלו ולידע המופלג שלהם, איזו השקעה הכי שווה לו לעשות.
והם בוודאי יאתרו עבורו את הדירה הכי משתלמת באזור שהכי עתיד להתייקר.

הוא לא קולט שהם בס"ה מתווכים שעשו יד אחת עם הקבלנים, וגוזרים עליו קופון.
לגמרי!
אז שהוד מעלת העיתונאים ידגישו שחייבים ייעוץ מצד שלישי.

אולי אפי' יותר מכך, שידגישו שבעסקים ובהשקעות ובעצם בכל מקום שעושים משהו שקשור לענייני ממונות
הצד הנגדי חושב רק על עצמו, ולכן חייבים לשמוע חוו"ד של צד שלישי.

אבל להזהיר מפני משווקים תחת הגדרה "משווקים" או "משווק פלוני עם לבוש חרדי" יועיל כאקמול לאוטיסט.
מכיון שהציבור לא רק שאינו קושר אסוציאטיבית שאם משווק אינו משמש כיועץ, הוא הדין כל מי שמציע לך עיסקה והשקעה גם אם לא נקרא לו 'משווק' והעיסקה לא תהיה נדל"ן.
הציבור אפילו לא קושר בין משווק למשווק, וההודעות באשכול זה יוכיחו על כך, שהניקים עסוקים בלברר האם כוונת המשורר היתה למשווק או למשווקת או לאשמדאי.
מה יועיל להזהיר מפני משווקים, אם העיקרון לא נקלט על ידי אזהרה מהסוג הזה?
צריך לדקור את הנקודה, את הגישה השגויה והטיפשית של 'העם שבשדות'.

• הוסף לסימניות
שהרי מה יועיל כל המלל אם בכל פרשיית נוכלות ייזכרו העיתונאים הכלכליים ויועצי ההשקעות למיניהם להזהיר את הציבור לאחר מעשה מנוכל X? הרי בפעם הבאה כאשר יבוא נוכל Y הציבור המטומטם יחשוב שהפעם זה שונה ולא יקלוט שמדובר באותה דרך של אותם נוכלים או משווקים שמתפרנסים מלקוחות תמימים/טיפשים, ושוב יפול בפח?
כל כך לא נכון!
זה כמו לומר, "מה מועיל כל הקמפיין נגד העישון, אם כל כך הרבה אנשים מעשנים".
או "אנשים לא מפחדים בכלל מערבים, תראה כמה הרבה גרים בהתנחלויות מבודדות".

כדי להכריז הכרזות כאלה אתה צריך לבדוק כמה אנשים היו מעשנים לולי הקמפיין, וכמה היו גרים בהתנחלויות מבודדות אלמלי הפחד מהערבים.

כל פרסום כזה פוגע בקליינטורה של הנוכלים הללו. חד משמעית.
זה שהם ממשיכים להתפרנס, כנראה בכבוד, לא אומר בשום אופן שהפרסומים הללו לא פועלים את פעולתם.
אם לא היה פרסום כזה כל כמה ימים היקף הקרבנות היא משולש, מרובע ומחומש, ולמעלה בקודש.

מי שמפרסם כגון דא אשריו ואשרי חלקו, ומי יודע לשער כמה נפשות הוא מציל בגשמיות וברוחניות.

• הוסף לסימניות
תכלס שימו לב איזה אירוע מוזר יש כאן.
מסובב איזה נוכל מהלך אימים על כל החרדים וכולם בוכים.
למה לא יותר נכון לתבוע אותו ובמקביל להקים קרן לאשה והילדים שאכלו עד היום גזל? @יעקב רייניץ
לא בטוח שיש מה לתבוע אותו, אם משהו ישכנע אותך לקנות חבילת במבה ב1000 ש"ח תוכל לתבוע אותו?
וכל אחד מכיר מסביבתו (בני דודים, שכנים ברחוב, חבר בבית הכנסת וכו')קבלנים, מתווכים ואנשים שמתעסקים עם נדל"ן לפחות ליעוץ ראשוני לעסקאות כאלו.

• הוסף לסימניות
לא יפה ככה.
אוקיי, בקשת מחילה שטוחה כלפי הציבור...
לא התכוונתי לזלזל חלילה באף אחד, אלא להדגיש עד כמה הגישה הזו שגויה ועד כמה היא נראית הזויה.
ולכן חייבים לחשוב ולהתייעץ הרבה לפני שעושים צעדים משמעותיים שכאלה.

הם כבולים במוסכמות שמחייבות אותם לשלם כך וכך על נישואי ילדים, ויש להם שבעה או עשרה או שנים עשר כאלו.
נכון שהלחץ משפיע עליהם, ואולי זו אחת הסיבות שקל יותר להפעיל עליהם מניפולציות בגלל הלחץ הנפשי שרובץ עליהם מנישואי הילדים שעתידים להתרחש בעוד כשני עשורים ואילך מלידת הילד הראשון.

אבל דווקא משום כך חובת הזהירות חלה עליהם שבעתיים.
הם לא אשמים, נכון, אבל דווקא בגלל הלחץ הזה שמאפשר להם ליפול בפח של מציע-עיסקאות, אם מישהו שיכול להשפיע על דעת הקהל (קרי: עיתונאי או שדרן או ניק בולט ברשת חברתית) מעוניין להשפיע בנושא זה
עליו להדגיש את חובת הזהירות למרות הלחצים מנישואי הילדים, למרות הבובע מעשיות, למרות הדמיון המיסטי שפה טמונה הישועה הפלאית מחוץ לדרך הטבע, ושלל הסיבות השונות.
ולא לבוא לאחר מעשה ולהזהיר מפני פלוני או מפני בעל-מקצוע ספציפי, זה לא פלוני וזה לא בעל מקצוע מסוג מסוים!

• הוסף לסימניות
ועוד הצעה לפני שחותמים על עסקה - לפנות לחכמת ההמונים.
הציעו לכם דירה, רק היום, באזור שבטוח עוד רגע תהיה בו רכבת קלה, במחיר שבוודאי יזנק תוך שנתיים ב30%, הכל טוב.

לפעמים שווה להעלות את נתוני העיסקה לאשכול בפרוג. לא צריך לדווח איפה בדיוק המציאה הנדירה, כן לתת קווים כלליים, נתונים ותנאים. הציבור יאמר את דברו ויעלה נקודות לבדיקה.

• הוסף לסימניות
אויש.... כמה רלוונטי

פורסם בערך לפני 7-8 שנים:

עצות בטוחות לעסקים מאת הגאון רבי מנחם מנדל שפרן

דרך טובה שיבור לו האדם
עצות בטוחות לעסקים מאת הגאון רבי מנחם מנדל שפרן.
כפי שמסרן ל"בקהילה" על רגל אחת

1. אם אמרו לך "אל תגיד לאף אחד" או "זה סוד" - ברח מיד מהעסקה.

2. כל ההבטחות בנוסח "רווחים בטוחים", "אפס סיכונים", הן במקרה הטוב דמיונות.

3. הבטחות על "רווחים גדולים" הם דמיונות או רמאות (דברים כאלו יכולים להתרחש רק בעסקאות סמים או נשק ולשם כך הם לא צריכים אותך).

4. זכור, הרוצה לשקר ירחיק הצעתו (מברכים את בעה"ב שיהיו נכסיו קרובים לעיר).

5. השקעות המוצעות בעיתונים בפיתויי פרסומות או מודעות קטנות, מדורגות מחשודות מאוד ועד וודאי רמאות.

6. אם מצאת סתירה. חור או טיוח בדבריו של מציע העסקה או משפט בנוסח "אתה לא תבין", הוא רמאי.

7. אף פעם אל תשקיע אצל אברך צעיר בשנות העשרים.

8. גם סוחר ידוע שפתאום מציע השקעות כנראה נקלע לקשיים ומנצל את הרקורד והשם שלו.

9. לעולם תברח ממטאור פתאומי שמתחיל לתת סכומים גדולים לצדקה או נוסע ברכב יוקרתי.

10.אם מעורב בעסקה אפילו אדם אחד מפוקפק, לא משנה באיזו צורה, ברח ממנה מיד. אל תחשוב שתרוויח יחד עמו מאיזה רמאות, מעילה או גניבה. הוא יגנוב אותך.

11.מי שצריך להגיע למשקיעים קטנים כמוך, הוא בקשיים.

12.גם אם אחרים כבר הרוויחו ממנו, זו עדיין "ההשקעה שלו" או בתהליך ההסתבכות שלו.

13.אם יש טעויות בחוזה בכתיב או בכללי הכתיבה (גם זניחות) באנגלית, אין צורך לחקור יותר.

14.אין השקעה בלי מסמכים, אין תורה שבעל פה בעסקים.

15.אל תחתום עסקה בלי עורך דין אמין מטעמך ולא עו"ד שהוא מציע. לא כל עו"ד מבין ויודע מה לבדוק.

16.לעולם אל תחתום לפני שיעברו כמה ימים אפילו אם "העסקה בוודאי תברח לך". לפחות הכסף ישאר אצלך.

17.אל תעשה עסקה שאשתך שוללת אותה.

18.אף פעם אל תעשה שום עסקה בלי להתייעץ עם מבין בעניין שאין לו אינטרסים: רב, רבי, ידיד טוב (הוא בוודאי יפסול בצדק 90 אחוז מההצעות)

19.אם רבך שלל עם נימוק, אין הנימוק צריך להיות נכון, עצם השלילה הוא הנכון (לא תמיד הוא יכול להגיד לך את הנימוק האמיתי)

20.סוחרים (משחקים, מהמרים) במניות בבורסה - התרחק מהם בכל מישור שהוא.

21.אנשים עם "מידע פנימי" על "מניה פלונית" שבויים באמונות מוטעות. אם זה נכון, אינם צריכים אותו ואותך.

22.חשב אם יכול להיות: בהשקעה של 20 אלף דולר שלך. עד שהכסף מגיע ליעד, דרך הסוכן וסוכן המשנה וכו', נשארים עשרת אלפים דולר לעצם ההשקעה. אם הצפי הוא 100 אחוז, כלומר 40 אלף דולר,הוא להרוויח 400 אחוז (שכן לעסק הגיע רק 10 אלפים דולר). כל זה אחרי מסים (40 -35 אחוז), היטלים, החלפות מטבע, הוצאות ניהול משרד,רו"ח, עורכי דין ורווחים ש'הסוחר הגדול' צריך להרויח. כלומר בלא פחות מ- 800 אחוז. האם זה יכול להיות?

• הוסף לסימניות
כל כך לא נכון!
זה כמו לומר, "מה מועיל כל הקמפיין נגד העישון, אם כל כך הרבה אנשים מעשנים".
לא מדויק.
זה כמו לומר "מה יועיל קמפיין נגד מלבורו, אם הציבור לא יקלוט שנקסט זה אותו דבר".
על העכברים המסוממים שתקתי, ומהאשמדאי נהניתי, אבל זה כבר יותר מדי.
כבר התנצלתי ואני חוזר ומתנצל
לא התכוונתי חלילה להשוות מישהו וכל שכן ציבור לעכברים מסוממים.
הדגשתי את הגישה ההזויה.

יכול להיות שפוסטים כאלה אכן מועילים, אוקיי, אז שרייניץ יכתוב שוב בפרשייה הבאה.
אבל האם מישהו ניסה לכתוב פוסטים מהסוג שמדגיש עד כמה הגישה הזויה?
האם מישהו ניסה להסביר לחרדי הממוצע עם עשרה ילדים ולחץ מנישואיהם, שהריצה שלו להשקעות בלי התייעצות עמוקה וארוכה לפני כן, דומה לריצה של עכבר מסומם? דומה לנפילה נלעגת לתוך לועו של אשמדאי?
רק כתבתי הודעה בפרוג, וזה כבר נקלט כל כך טוב שאנשים הספיקו אפי' להיעלב...

• הוסף לסימניות
לא מדויק.
זה כמו לומר "מה יועיל קמפיין נגד מלבורו, אם הציבור לא יקלוט שנקסט זה אותו דבר".
יפה.
אבל אני לא מדבר איתך תיאוריות, אלא מציאות מהעולם האמיתי.
אין שום ספק שמלאכתם של הנוכלים נעשית קשה יותר משנה לשנה, וקהל הלקוחות שלהם הולך ומצטמצם.
הם צריכים לשכלל את הטקטיקות כדי להישאר בכלל רלוונטיים (דוגמה טובה: להציג עצמם כמי ש"מצילים אותך מהשקעות כושלות" כל הדרך אל השקעה כושלת פי חמש).
כל זה תודות לשכר לימוד יקר מאד ששילמו יהודים רבים.
בזכות שכר הלימוד הזה, תעשיית עסקאות הצעטאלאך כמעט נעלמה מהמפה, לצד עוד כמה תעשיות ששגשגו ולבלבו עד לא מכבר.
ומי שחלק את התובנות של משלמי שכר הלימוד עם קהל רחב, הם בן היתר אותם מפרסמים שזלזלת בפרסומיהם.
שכרם הרבה מאד.

• הוסף לסימניות
עיקר הטענה על ה"מתווך/ת" הנ"ל זה לא על זה שהוא עושה את עבודתו ומשווק דירות
יש רבים כאלו והכל בסדר
אלא שאם עד היום כשאי מי רצה לקנות דירה הוא היה הולך למשרד שיווק ושם היו מציעים לו דירות בצורה נינוחה ובשיקול דעת תוך בחינה מינימלית שהנ"ל בעל יכולת לעמוד בתנאי התשלום
היום זה נהפך לשיווק אגרסיבי עד בית הלקוח ללא כל הבחנה במעמדו ויכולתו של הקונה
מלעיטים בן אדם לעסקה כשיודעים בוודאות שהיא ממש מסוכנת לו
יש לך 240000 ש"ח אתה חייב להיות בתוך זה......
ויאללה לעבור ללקוח הבא
(ציטוט של (ה)משווקת בזמן מסך שקיבלה השבוע באחד מערוצי התקשורת הכלליים כל מי שרואה את הראיון הנ"ל מתמלא חלחלה מהאירוע ההזוי הזה ומקלות הדעת של צורת השיווק הנ"ל )
וככה גורפים גם תיווך מהלקוח המסכן שחושב שקיבל דירה בחצי מחיר(ולכן מסכים לשלם כזה סכום תיווך גדול....)
גם דמי שיווק מהקבלן (איפה ניגוד האינטרסים? למזומנים הפתרונים....)
והכל במין קמפיין רשתי טרנדי כאילו זה עגבניות בשוק
וזה מבלי להכנס למשפטים של הונאות שלכאו' נחשפו ע"י איצה מקו המידע וקובי טורנהיים
תגגלו קצת בעניין ותבינו....
45.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
האמת שלדעתי הדרך הכי טובה לעזור לציבור בעניין הזה זה פשוט לפרסם בעיתונות החרדית ללא הרף כנגד הסכנה שיכולה להיות בעיסקאות 10-90 ודומיהם ולציין דוגמאות מעשיות שיעזרו לציבור להבין את הסכנה שבזה כמו העובדה שהבנקים עצמם כבר מגבילים את העיסקאות האלה בעקבות חוסר ההשלמה של הרבה מהם והעובדה החשובה ביותר שבד"כ ברוב העיסקאות האלה רוב מי שקונה בא לעשות סיבוב וכשכולם ינסו למכור הסיכוי שתצליח להרוויח מהסיבוב לא גדול וההסבר הוא פשוט כי בד"כ בעיסקאות האלה המחיר של הדירה לא זול מהמחיר של דירה שוות ערך בנויה כיום אם לא יותר ( ובתור דוגמא אפשר לקחת את נתיבות ואופקים וכדו' שיש שם אלפי יח"ד שמנסים לשווק ב10-90 במחיר של 1.7-1.8 M לדירת 5 חדרים במקום שיקח עוד הרבה זמן עד שיהיה מפותח ויגרה אנשים לקנות שם שהיום אפשר להביא דירות כאלה בנויות מהשנים האחרונות בגימורים הגבוהים ביותר ובאזורים מפותחים יותר באזור ה 1.5 -1.6) ולמי שרוצה לקנות למגורים כנראה אין סיבה לקנות את הדירות האלה ( חוץ מאנשים שקונים למגורים ויכולים לחסוך כ"כ הרבה כסף כל חודש ששווה להם להישאר בשכירות ולחסוך עוד כדי לקחת משכנתא קטנה יותר ) והמתווך מסביר להם שבעוד 2-3 שנים בוודאות הם ירוויחו מסיבוב של 2-3 שנים 200K מה שכנראה לא יקרה כי השוק באותה תקופה יהיה מוצף בעוד עשרות כמוהם שתכננו למכור לפני שיצטרכו לקחת את כל המשכנתא ובטח ובטח ששוכחים להסביר לקליינט התורן שהוא יצטרך לשלם גם פעמיים לפחות 20K תיווך פעמיים כדי לקנות עכשיו ולמכור לפני שהבניין יבנה ( אני לא מדבר על כל העיסקאות אבל יש הרבה מהסוג הזה )

• הוסף לסימניות
ביתד של השבוע בעמוד הראשון פרסמו על פרויקט בעפולה שמיועד לחילונים
ומוכרים את זה לחרדים להשקעה
ואני הקטן שואל למה פרויקט שמיועד לחילונים א"א למכור לחלונים להשקעה?
כל מי שרוצה לבדוק על פרויקט מסוים האם זה נוכלות.
שיבדוק אם אכן פורסם ביתד של יום שלישי...

והבעיה היא לא ב"משווק" ולא ב"משווקת" אלא באנשים שבטוחים שאפשר להתעשר בקלות...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אויש.... כמה רלוונטי

פורסם בערך לפני 7-8 שנים:

עצות בטוחות לעסקים מאת הגאון רבי מנחם מנדל שפרן

דרך טובה שיבור לו האדם
עצות בטוחות לעסקים מאת הגאון רבי מנחם מנדל שפרן.
כפי שמסרן ל"בקהילה" על רגל אחת

1. אם אמרו לך "אל תגיד לאף אחד" או "זה סוד" - ברח מיד מהעסקה.

2. כל ההבטחות בנוסח "רווחים בטוחים", "אפס סיכונים", הן במקרה הטוב דמיונות.

3. הבטחות על "רווחים גדולים" הם דמיונות או רמאות (דברים כאלו יכולים להתרחש רק בעסקאות סמים או נשק ולשם כך הם לא צריכים אותך).

4. זכור, הרוצה לשקר ירחיק הצעתו (מברכים את בעה"ב שיהיו נכסיו קרובים לעיר).

5. השקעות המוצעות בעיתונים בפיתויי פרסומות או מודעות קטנות, מדורגות מחשודות מאוד ועד וודאי רמאות.

6. אם מצאת סתירה. חור או טיוח בדבריו של מציע העסקה או משפט בנוסח "אתה לא תבין", הוא רמאי.

7. אף פעם אל תשקיע אצל אברך צעיר בשנות העשרים.

8. גם סוחר ידוע שפתאום מציע השקעות כנראה נקלע לקשיים ומנצל את הרקורד והשם שלו.

9. לעולם תברח ממטאור פתאומי שמתחיל לתת סכומים גדולים לצדקה או נוסע ברכב יוקרתי.

10.אם מעורב בעסקה אפילו אדם אחד מפוקפק, לא משנה באיזו צורה, ברח ממנה מיד. אל תחשוב שתרוויח יחד עמו מאיזה רמאות, מעילה או גניבה. הוא יגנוב אותך.

11.מי שצריך להגיע למשקיעים קטנים כמוך, הוא בקשיים.

12.גם אם אחרים כבר הרוויחו ממנו, זו עדיין "ההשקעה שלו" או בתהליך ההסתבכות שלו.

13.אם יש טעויות בחוזה בכתיב או בכללי הכתיבה (גם זניחות) באנגלית, אין צורך לחקור יותר.

14.אין השקעה בלי מסמכים, אין תורה שבעל פה בעסקים.

15.אל תחתום עסקה בלי עורך דין אמין מטעמך ולא עו"ד שהוא מציע. לא כל עו"ד מבין ויודע מה לבדוק.

16.לעולם אל תחתום לפני שיעברו כמה ימים אפילו אם "העסקה בוודאי תברח לך". לפחות הכסף ישאר אצלך.

17.אל תעשה עסקה שאשתך שוללת אותה.

18.אף פעם אל תעשה שום עסקה בלי להתייעץ עם מבין בעניין שאין לו אינטרסים: רב, רבי, ידיד טוב (הוא בוודאי יפסול בצדק 90 אחוז מההצעות)

19.אם רבך שלל עם נימוק, אין הנימוק צריך להיות נכון, עצם השלילה הוא הנכון (לא תמיד הוא יכול להגיד לך את הנימוק האמיתי)

20.סוחרים (משחקים, מהמרים) במניות בבורסה - התרחק מהם בכל מישור שהוא.

21.אנשים עם "מידע פנימי" על "מניה פלונית" שבויים באמונות מוטעות. אם זה נכון, אינם צריכים אותו ואותך.

22.חשב אם יכול להיות: בהשקעה של 20 אלף דולר שלך. עד שהכסף מגיע ליעד, דרך הסוכן וסוכן המשנה וכו', נשארים עשרת אלפים דולר לעצם ההשקעה. אם הצפי הוא 100 אחוז, כלומר 40 אלף דולר,הוא להרוויח 400 אחוז (שכן לעסק הגיע רק 10 אלפים דולר). כל זה אחרי מסים (40 -35 אחוז), היטלים, החלפות מטבע, הוצאות ניהול משרד,רו"ח, עורכי דין ורווחים ש'הסוחר הגדול' צריך להרויח. כלומר בלא פחות מ- 800 אחוז. האם זה יכול להיות?
כל מילה,
אחד הדברים הכי חזקים אצל המשווקים זה:
למכור דירות ענקיות, פנטהאוזים, דירות 5 ו6 חדרים,
בטענה שבשביל להגדיל את הרווח, צריך להכפיל את ההשקעה(בהמשך קלטתי שהחילונים לא ממהרים לקנות 6 חדרים כי אין להם במה למלאות אותם... ולכן הם נותנים למשווקים החרדים לעשות את העבודה)

והלחץ הזה שעוד שניייה מישהו חוטף את המציאה, הם מתואמים עם הקבלן והיועץ אומר לך תתקשר לקבלן תראה כמה עולה הדירה,
ובמשרד המכירות של הקבלן זורקים מספר גבוה בהרבה מהמחיר שהיועץ החרדי מציע,
ואז היועץ אומר- אתה רואה אני קיבלתי 12 דירות במחיר מטורף,
ומוישה קורנבליט המשקיע הגדול של מאה שערים שיש לו 50 דירות בשותפות עם 25 אברכים
רודף אחריי שאני יביא לו דירה בפרוייקט,
אבל אני שומר לך את הדירה כי הגעת אליי דרך X ששריינתי לו את הדירות והוא שלח אותך אליי,
תגיד לי תשובה מיידית כי אם לא זה נחטף!

ואז אין לך זמן להתייעץ עם @יעקב רייניץ או כל אחד אחר,
ומשפט המחץ מקסימום יש הסבת ערבות,
ואני אומר לעצמי טוב, אם יש הסבת ערבות מה הבעיה, בשלב הבא אני מקבל הרצאה שבשביל למקסם את הרווח צריך להחזיק את הדירה מינמום 5 שנים,
ואז בחוזה מופיע הסבת ערבות-רק לאחר גמר התשלומים ומכירת כל הדירות בפרוייקט ע''י הקבלן,
הי זה לא מה שדיברנו?!

לא משנה, עונה היועץ בחלקלקות לשונו, הרי בין כה סיכמנו ש5 שנים אתה מחזיק את הדירה אז מה זה משנה.....

• הוסף לסימניות
כל מילה,
אחד הדברים הכי חזקים אצל המשווקים זה:
למכור דירות ענקיות, פנטהאוזים, דירות 5 ו6 חדרים,
בטענה שבשביל להגדיל את הרווח, צריך להכפיל את ההשקעה(בהמשך קלטתי שהחילונים לא ממהרים לקנות 6 חדרים כי אין להם במה למלאות אותם... ולכן הם נותנים למשווקים החרדים לעשות את העבודה)

והלחץ הזה שעוד שניייה מישהו חוטף את המציאה, הם מתואמים עם הקבלן והיועץ אומר לך תתקשר לקבלן תראה כמה עולה הדירה,
ובמשרד המכירות של הקבלן זורקים מספר גבוה בהרבה מהמחיר שהיועץ החרדי מציע,
ואז היועץ אומר- אתה רואה אני קיבלתי 12 דירות במחיר מטורף,
ומוישה קורנבליט המשקיע הגדול של מאה שערים שיש לו 50 דירות בשותפות עם 25 אברכים
רודף אחריי שאני יביא לו דירה בפרוייקט,
אבל אני שומר לך את הדירה כי הגעת אליי דרך X ששריינתי לו את הדירות והוא שלח אותך אליי,
תגיד לי תשובה מיידית כי אם לא זה נחטף!

ואז אין לך זמן להתייעץ עם @יעקב רייניץ או כל אחד אחר,
ומשפט המחץ מקסימום יש הסבת ערבות,
ואני אומר לעצמי טוב, אם יש הסבת ערבות מה הבעיה, בשלב הבא אני מקבל הרצאה שבשביל למקסם את הרווח צריך להחזיק את הדירה מינמום 5 שנים,
ואז בחוזה מופיע הסבת ערבות-רק לאחר גמר התשלומים ומכירת כל הדירות בפרוייקט ע''י הקבלן,
הי זה לא מה שדיברנו?!

לא משנה, עונה היועץ בחלקלקות לשונו, הרי בין כה סיכמנו ש5 שנים אתה מחזיק את הדירה אז מה זה משנה.....
לחזק את הדברים
אני ישבתי מול מתווך שבמשך שעה ניסה רק לפתות אותי לקנות יותר ויותר שמראש הדגשתי לו שאני מסוגל לקנות דירה עד 1.3 והוא אמר לי שיש לו דירות במחיר הזה בפועל שהגעתי הוא הסביר לי שזה הדירות הכי גרועות בכל הפרוייקטים באזור ומפה לשם אחרי שעה אני שם לב שהוא מנסה לפתות אותי כמה שיותר לקנות בכלל דירות גן ופנטהאוז ב1.7-1.8 בטענה שכולם ינסו לעשות סיבוב על הדירות הפשוטות של 3-5 חדרים ולא שווה לעשות בהם סיבוב ואפילו שהדגשתי מראש שאין לי מאיפה לעמוד בזה אם לא נצליח למכור ולכן אני לא רוצה להיכנס לדבר הזה ( ותוך כדי שהוא סותר את עצמו שהוא מודה שרוב הקונים קנו לסיבוב אחרי שכמה פעמים במהלך הפגישה שהעלתי את החשש להצפה בשוק הוא אמר לי שרובם שם קנו למגורים )

• הוסף לסימניות
לא בטוח שיש מה לתבוע אותו, אם משהו ישכנע אותך לקנות חבילת במבה ב1000 ש"ח תוכל לתבוע אותו?
וכל אחד מכיר מסביבתו (בני דודים, שכנים ברחוב, חבר בבית הכנסת וכו')קבלנים, מתווכים ואנשים שמתעסקים עם נדל"ן לפחות ליעוץ ראשוני לעסקאות כאלו.
השאלה טובה אבל יש הבדל בין טעות בכדאיות העסקה לבין הטעיה ומיצגי שווא. ובכלל, יש לו רישיון תיווך? יש תיק ברשות המיסים ? הוציא חשבונית?

אבל זה לא יקרה. הציבור החרדי רחמן פחדן. מניסיון מתסכל.

הנה דוגמא נוספת (מתוך רבות)

בחג סוכות פנה אלי אברך שהשקיע אצל דוד אברהם יצחק כץ הנוכל. עשיתי גוגל והתוצאה לפניכם: כבר הוגש כתב אישום נגדו, נגד עו"ד גיא אבני ונגד המשווק דקל סלע. השותף האחרון אריק מימון מסתתר כמו עכבר בחו"ל.

הראיתי לאברך את כל החומר, ומה יצא בסוף? כלום.

הציבור החרדי לא עומד על הזכויות. נקודה.

האברך השקיע כאן
1761169884821.png

1761169979908.png

קבצים מצורפים

• גליון-111.pdf
    KB 962.9 · צפיות: 54
  • הוסף לסימניות
יתכן שכוונתו למשווקת
פשוט בהמודיע לא כותבים על נשים...
כן.. גם צריך לדייק שלא נקט בתיאור כמו "עם כיפה על הראש" או "כובע וחליפה"/"זקן ופאות" מה שאמור להמחיש יותר את הסכנה, אלא הסתפק ב-"בלבוש חרדי"...

• הוסף לסימניות
יפה.
אבל אני לא מדבר איתך תיאוריות, אלא מציאות מהעולם האמיתי.
אין שום ספק שמלאכתם של הנוכלים נעשית קשה יותר משנה לשנה, וקהל הלקוחות שלהם הולך ומצטמצם.
הם צריכים לשכלל את הטקטיקות כדי להישאר בכלל רלוונטיים (דוגמה טובה: להציג עצמם כמי ש"מצילים אותך מהשקעות כושלות" כל הדרך אל השקעה כושלת פי חמש).
כל זה תודות לשכר לימוד יקר מאד ששילמו יהודים רבים.
בזכות שכר הלימוד הזה, תעשיית עסקאות הצעטאלאך כמעט נעלמה מהמפה, לצד עוד כמה תעשיות ששגשגו ולבלבו עד לא מכבר.
ומי שחלק את התובנות של משלמי שכר הלימוד עם קהל רחב, הם בן היתר אותם מפרסמים שזלזלת בפרסומיהם.
שכרם הרבה מאד.
שוב לא מדויק.
העברתי ביקורת, לא זלזלתי! ואם מישהו או יעקב רייניץ בעצמו נפגעו. התנצלותי כנה!!

אז נכון שכל מיני נוכלויות שלפני עשור, עשוריים, שלושה וארבעה נעלמו. ואכן הפוסטים והכתבות מועילות.
עדיין יש מקום להעברת ביקורת - לדעתי.

שים לב: בהודעה שלך עצמך טמונה מסקנה שעל כל נוכלות היו הרבה כתבות של המפרסמים (החשובים! באמת. לא מזלזל.)
במילים אחרות - מאה כתבות נגד הצעטאלאך. 200 נגד מיידוף. 300 נגד קרקעות ברומניה וכו'.
אתה באמת משוכנע שכל מי שנפל בפח של קרקעות חקלאיות, 10:90 וכדומה, זה לא אלה שנפלו בקרקעות ברומניה, או אלה שקראו אודות נוכלויות מסוג אחר?
נניח שתשובתך חיובית, אזי אשאל עוד האם הנופל הסיק את אותה מסקנה לפני שהשקיע את כספו במיידוף? ואינני רוצה לציין פרשיה שלאחרונה עם יהודי חרדי כדי שלא יחשבו שאני מאשימו כנוכל [אינני מתייחס לגופו של אדם].

תעבור על התגובות באשכול הזה ותראה שאנשים מגיבים לפוסט שלא לגופו של ענין.
חלקם מתייחס למשווק. חלקם מתייחס לעובדה שחרדים נופלים יותר. חלקם לטריק של 10:90.
כמה מהם התייחסו למסקנה שצריך תמיד צד שלישי בכל עיסקה? כמה מהם דייקו שזה רלוונטי בכל פעם שבנאדם מוציא 2 מליון שקל מהכיס? קל וחומר כשמוציא 200K שח של הרזרבות האחרונות שלו?

לענייננו נוכל לחלק את המשימות שיש לאדם בחייו -לשניים:
רשימה 1 כוללת בין היתר:
קנית מזון, ריהוט, ביגוד, נופש בשוויץ, התנדבות בקהילה, השתתפות בסדנה, וכו'.
רשימה 2 כוללת את המשימות הדורשות שיקול דעת עמוק ומאוזן:
קביעת מקום למגורים, רכישת דירה למגורים, חיפוש שידוך לילדים, בחירת רופא/מנתח ועוד.
לכן אנשים חושבים הרבה ומתייעצים עם האנשים המתאימים לפני שהם עוברים דירה (לא נהג מונית מזדמן), לפני שהם רוכשים דירה שתתאים לצרכיהם (לא מישהו עם משפחה/רקע/מגזר שונה משלהם), לפני שהם מבררים/בוחרים שידוך לילדם (לא רק עם השדכן עצמו), ולפני שמזמינים תור למנתח (לא עם המזכירה שלו).
המשימה: הוצאת סכומי כסף עצומים/רזרבות אחרונות של חסכונות, עבור מטרת רווח כלכלי.
שייכת לרשימה השניה. ועל זה אין חולק.
בעולם מתוקן אנשים היו חושבים הרבה ומתייעצים עם בעלי מקצוע הנכונים לפני שהיו עושים את זה, בעולם מקולקל הם לא עושים את זה, הם משתכנעים מהר, הם מתייעצים עם המשווק עצמו, ושלל שגיאות.
לכן לדעתי הרבה יותר מועיל לכתוב פוסטים שלכל אורכם מודגשת המסקנה הזו, לא מספיק לכתוב פוסט שההתחלה והסוף מתייחסים לאי ציון שם המשווק מחשש תביעה, ובתוכו מודגש למשל "בשתיים מהפגישות מדובר באותו פרויקט! אותו מתווך בלבוש חרדי שיווק להם את הדירות".
ואז בסוף להסיק שצריך תמיד צד שלישי.
המשך - - -

• הוסף לסימניות
למה אנשים קונים דירה ב-2 מיליון אם יש להם רק חצי מיליון?
מינוף זו הדרך הכי טובה להרוויח כסף רב בזמן קצר.
וכן, גם להפסיד.

אני כמובן לא מתכוון לומר שההוא עשה צעד נכון, אלא שהטיעון המתמטי גרידא לא מספיק כדי לשלול את המהלך.
מי שקונה דירה ב2 מיליון, הבנק יאשר לו משכנתא כזו.
מי שקונה דירה ב13 מיליון, הבנק לא יאשר לו משכנתא כזו.

• הוסף לסימניות
- - - המשך
המוח הסיק (מההתייחסויות, מהשיתוף של הכאב של הזוג שפרץ בבכי, מההדגשות של "אותו פרוייקט" ו"אותו משווק") תוך כדי קריאת הפוסק, את המסקנה שיש להיזהר ממשווק נדל"ן, את המסקנה שיש להיזהר לפני שנכנסים לעיסקת 10:90 (שהיא לכשעצמה לא כזו גרועה למי שלא ממנף את עצמו יותר מדי), את המסקנה שיש להיזהר במיוחד מחרדים, ועוד מסקנות שונות.
המסקנה שצריך צד שלישי, עדיין לא מודגשת, היא באה בסוף הפוסט. אבל המוח כבר הסיק את שלו.

ואיפה ההדגשה והמסקנה ש: "בכל פעם שאדם מוציא מכיסו סכום כסף עצום, או אפי' אם זה לא עצום אבל זה הרזרבות ה(כמעט)אחרונות שלו, עליו להתייעץ שוב ושוב לפני הביצוע!" (סימן הקריאה במקור...)
ואז יש סיכוי שהקורא המצוי יקשר אסוציאטיבית בין נדל"ן חקלאי ובין נדל"ן בחו"ל, בין מניות 'נוצצות' בדיוק בשבילך ובין טכנולוגיות מפוצצות שרק בית ההשקעות "שלנו" חשב עליהם במיוחד כדי שתוכל לחתן את ילדיך בבוא העת.
ויחשוב טוב טוב לפני כל עיסקה והשקעה.
ולא יצטרכו "לאחר מעשה" לחלוק את שכר הלימוד היקר שכבר שולם, עם הציבור הרחב שיסיק זאת רק על הפרשייה מהסוג המדובר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....