וגם לא לעורר שאלות שאתה לא רוצה/לא יכול לענות עליהם את התשובותועוד משפט: לא לעורר לילדים שאלות שאין לנו עליהם תשובות....
זה לא ככה... גם ההורים ןהאחים חסידים של האדמו"ר, ומסתבר שהם לא החסידים הכי מקוקלים.אם את חסידית ויש לכם אדמו"ר
אז הכי חשוב לשאול אותו
מה זה קשור?זה לא ככה... גם ההורים ןהאחים חסידים של האדמו"ר, ומסתבר שהם לא החסידים הכי מקוקלים.
חסידים בחסידות ללא אדמו"ר אבל עם דרך חיים מאד ברורה.אם את חסידית ויש לכם אדמו"ר
אז הכי חשוב לשאול אותו
מהם הקווים האדומים שאותם אסור לכם לעבור -
מבחינת הילדים וגם מבחינתכם.
ברגע שתדעו ברור שזה גבול שלא עוברים
השטח האפור יהיה קל יותר ותוכלו להחליט פעם לפה ופעם לשם לפי השיקולים
אני חושבת שמקרה כזה חשוב מאוד ליווי מלא של דמות רוחניתחסידים בחסידות ללא אדמו"ר אבל עם דרך חיים מאד ברורה.
יש לנו רב כמובן שמלווה אותנו בכל דבר אבל לא בכל פעם שיש מפגש משפחתי כזה מתסכל נתקשר אליו..
קיבלנו ממנו הדרכה מאד מפורטת וברורה שמשתדלים מאד לעמוד בה ועדיין יש כל הזמן דברים חדשים שעולים
הכלל של הרב ברעם הוא כלל יפה.פעם שמעתי מהרב עמי ברעם (ארגון התקשרות) שקשיים בזוגיות הם אף פעם לא באמת בגלל הפער הרוחני.
תמיד יש סיפור עמוק יותר מאחורה.
היה לי קשה לקבל את דבריו אבל ככל שבגרתי אני נוכחת שהוא צדק....
גם בהקשר המשפחתי, אני חושבת ששווה לבדוק את מערכת היחסים עם ההורים (קודם כל והכי חשוב) בלי לתלות את הקושי בחלק הרוחני.
אני לא חושבת ששנאה מובילה בחיים למקומות טוביםכמה שזה כואב
אולי עדיף שתהיה שנאה בין הילדים שלך לבני דודים שלהם
תחשבי מה יקרה כשיהיה קשר טוב בינהם
כמה מושגים ושטויות אפשר להעביר בשיחה נחמדה עם הבני דודים
אולי טוב שיהיה ניתוק בינהם
אני רק שואלת האם זה אמיתי, יש רבנים עם סמארטפונים?, נדמה לי שלא.אבל אני חושבת שלכל אחד יש את הדרך שלו, יש גם רבנים עם סמארטפונים, ולפעמים זה שחונקים את הילדים מידי הרבה יכול להתפוצץ חלילה וכו' וכו'
בול.הכלל של הרב ברעם הוא כלל יפה.
אבל אם התקשורת של סבא וסבתא עם הנכדים היא בצורה מקוונת - אז נכדים שלא חשופים לתקשורת הזו, לא יהיו בקשר איתם.
זה כמו שנכדים גרים בארץ אחרת. לא יהיה איתם את אותו הקשר שיש עם נכדים שגרים מרחק כמה רחובות. בלשון המעטה.
למה אתה מצטט שורה אחד מהודעה שלמה?????
לא אמרתי שנאהאני לא חושבת ששנאה מובילה בחיים למקומות טובים
אם מחנכים ילד לשנוא מישהו, באיזה שהוא שלב הוא גדל, וכבר לא שונא כי חינכו אותו כך, אלא שואל את עצמו שאלות,
למה חינכו אותי לשנוא, ממה הם ניסו לברוח
שנאה זה סוג של התמודדות, סוג של בריחה מהמציאות
אנחנו צריכים לתת לילדים שלנו כח, וחוסן נפשי, לתת להם תשובות לחיים, ולא לגרום להם לרגשות שליליים,
כי אני לא חושבת שרגשות שליליים כמו שנאה יכולים להוביל בסופו של דבר למקומות חיוביים
כל הרעיון של חינוך הוא "גם כי יזקין לא יסור ממנו" שגם כשהילדים שלנו לא יהיו צמודים אלינו, הם ירצו להמשיך בדרך שלנו, וזה יכול להגיע רק מאהבה ורגשות שמחים וטובים, אחרת החיבור הוא לא אמיתי, ולא חזק חלילה,
זו דעתי בכל אופן.
אצלנו במשפחה יש גם מעין התמודדות כזאת, אני כרווקה רואה את האחיינים שלי ונשרף לי הלב, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו כבר, אוכל רק לומר לך מה שאמי ז"ל אמרה לי קודם פטירתה, א. תבחרי רק הנאות ארוכות שלא נגמרות מהר. ב. בזמן קושי תשקיפי על הסוף, זה יעזור לך בהתמודדות. גם את תנסי לדמיין את ילדייך אל מול האחרים בעוד עשר שנים, אני בטוחה שההתמודדות תהיה קלה יותר, בהצלחה. מתפללת עלייך!בול.
ואנחנו מתקשרים לסבא וסבתא הרבה- או שאין מענה או שמרגישים שזה פשוט כל כך כ לא מעניין אותם שהשיחה גוועת מעצמה
יפה כתבתם.יש כאן שני חיכוכים
1. תחושה של טוב או רע
אנחנו בסדר ואת מחמירה יותר מידי / מתנתקת = רעה
2. עניין משפחתי - חברתי
להיפגש, לדבר ולחזק את הקשר
הבעיה העיקרית זה התחרות הסמויה של טוב / רע
עצם זה שיש מישהו שהוא מקפיד יותר, הצד השני יכול לפרש את זה כביקורת, ולהיפגע
ומפה זה רק הולך ומתגלגל
אבל אם משתדלים לפתור את זה
למשל בשיחת טלפון בזמן רגוע
ולשים את הדברים על השולחן
נכון שבמפגשים משפחתיים קורה הרבה ---
ואז להקדים ולומר את הצד שלו!
אבל אני חושבת שלכל אחד יש את הדרך שלו, יש גם רבנים עם סמארטפונים, ולפעמים זה שחונקים את הילדים מידי הרבה יכול להתפוצץ חלילה וכו' וכו'
ומכאן השיחה יוכלה להתפתח, ואז לומר
אני בוחרת בדרך שלי, ובין היתר לא לחשוף אותם למסכים, אני מכבדת אותך וכנראה שאתה תכבד אותי
אבל כאן שום דבר אישי וכו'
בקיצור, כמה שפחות לעשות מזה וויכוח ומריבה
כל השאר כבר יסתדר (נכון, לא הכי קל)
כשאין וויכוח, כבר תמצאו פתרונות, שזה גם יכול לכלול שהילדים לא באים למפגשים משפחתיים
(אני לא יודע מה נכון בדיוק לעשות, אבל רוח הדברים, שזה בא בטוב ולא במריבה)
מקווה שהועלתי
בהערכה!
היתה לך אמא חכמה.אצלנו במשפחה יש גם מעין התמודדות כזאת, אני כרווקה רואה את האחיינים שלי ונשרף לי הלב, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו כבר, אוכל רק לומר לך מה שאמי ז"ל אמרה לי קודם פטירתה, א. תבחרי רק הנאות ארוכות שלא נגמרות מהר. ב. בזמן קושי תשקיפי על הסוף, זה יעזור לך בהתמודדות. גם את תנסי לדמיין את ילדייך אל מול האחרים בעוד עשר שנים, אני בטוחה שההתמודדות תהיה קלה יותר, בהצלחה. מתפללת עלייך!
אני רק שואלת האם זה אמיתי, יש רבנים עם סמארטפונים?, נדמה לי שלא. וממילא קצת מוזר לחשוב שזה יעזור לומר כזה דבר.למה אתה מצטט שורה אחד מהודעה שלמה?
מה העניין?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים