התייעצות פערים במשפחה-מתמודדים? איך וכיצד? אשמח לדרכי התמודדות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כן. רואים שם סמי הכבאי ודומיו.
ויש לנו הנחיה מאד ברורה איך להזיז את הילד שלי משם. לילד בן שלוש מספיק להגיד רוצה ממתק והוא יבוא. לילד יותר גדול זה כבר יותר קשה
ואם יראו משהו אחר?
מפריע לך התוכן או עצם הצפיה?
יכולה להגיד לך על חברה שהיום כבר מבוגרת
שבבית שלה לא היה מחשב
אבל כשהלכו לסבתא- היה מסך (של פעם, עם גיבנת) וראו שם סרטי ילדים עם הבנידודים
אבל היה לה הבדלה מאד ברורה- בבית לא רואים, פעם בחודשיים אצל סבתא כן רואים
כמו לדוגמא שהולכים ללונה פארק- בבית לא קופצים על הספה, בלונה פארק על מתנפח כן קופצים
והיא גדלה עם זה בשלום ובשלווה
אני חושבת שללכת למפגש אבל להעמיד את הילד בנסיון לא להסתכל זה ממש קשה
למה לא לעשות לו את ההבדלה הברורה הזו שבבית אנחנו לא צופים אבל בתור "בילוי" אחת ל... זה אפשרי
בדיוק כמו ללכת להקרנה חרדית אפילו שבבית לא רואים סרטים
לגבי התוכן- תבחרי את סרט ילדים אחר
גם אני לא מאפשרת לילדים לצפות במחשב, בשום תוכן, כשר או לא.
אבל הם אוהבים לראות אצל סבתא קליפ של חתונה של דוד.... ואין לי בעיה עם זה
אם עצם הצפיה החד פעמית במסך מפריעה לך, זה כבר משו אחר
ובקשר להערות הפוגעניות של המשפחה - תסבירי להם פעם אחת בתקיפות אך בנחמדות שהילדים שלך והחינוך שלהם הם עסקך בלבד.
מה שכן- להיות במפגש באווירה נעימה ולא באווירת התנשאות של "אנחנו יותר טובים מכם". מדברים על תוכן שלא מתאים לך? תסיטי את השיחה או לכי לדבר עם מישהו אחר. אני מניחה שלא כ-ולם מדברים יחד בבת אחת, בטח יש כמה מעגלי שיחה. אבל לשבת בצד עם פרצוף מתחסד יכול לפעמים לעצבן...

• הוסף לסימניות
ואם יראו משהו אחר?
מפריע לך התוכן או עצם הצפיה?
יכולה להגיד לך על חברה שהיום כבר מבוגרת
שבבית שלה לא היה מחשב
אבל כשהלכו לסבתא- היה מסך (של פעם, עם גיבנת) וראו שם סרטי ילדים עם הבנידודים
אבל היה לה הבדלה מאד ברורה- בבית לא רואים, פעם בחודשיים אצל סבתא כן רואים
כמו לדוגמא שהולכים ללונה פארק- בבית לא קופצים על הספה, בלונה פארק על מתנפח כן קופצים
והיא גדלה עם זה בשלום ובשלווה
אני חושבת שללכת למפגש אבל להעמיד את הילד בנסיון לא להסתכל זה ממש קשה
למה לא לעשות לו את ההבדלה הברורה הזו שבבית אנחנו לא צופים אבל בתור "בילוי" אחת ל... זה אפשרי
בדיוק כמו ללכת להקרנה חרדית אפילו שבבית לא רואים סרטים
לגבי התוכן- תבחרי את סרט ילדים אחר
גם אני לא מאפשרת לילדים לצפות במחשב, בשום תוכן, כשר או לא.
אבל הם אוהבים לראות אצל סבתא קליפ של חתונה של דוד.... ואין לי בעיה עם זה
אם עצם הצפיה החד פעמית במסך מפריעה לך, זה כבר משו אחר
ובקשר להערות הפוגעניות של המשפחה - תסבירי להם פעם אחת בתקיפות אך בנחמדות שהילדים שלך והחינוך שלהם הם עסקך בלבד.
מה שכן- להיות במפגש באווירה נעימה ולא באווירת התנשאות של "אנחנו יותר טובים מכם". מדברים על תוכן שלא מתאים לך? תסיטי את השיחה או לכי לדבר עם מישהו אחר. אני מניחה שלא כ-ולם מדברים יחד בבת אחת, בטח יש כמה מעגלי שיחה. אבל לשבת בצד עם פרצוף מתחסד יכול לפעמים לעצבן...
המכשיר של הבן דוד זה לא המחשב של הסבתא במחשב של הסבתא אפשר לסנן מה רואים לא במכשיר (שלכאורה הוא פרוץ) ואין באמת שליטה על האחין בפרט שההורים שלו לא איכפת להם ממנו למה שיקשיב לדודה שלו ויראה סרטונים משעממים ע"פ יותר מענינים לטעמו מה עוד שמחר הוא ירצה כזה כמו שיש לבן דוד והוא יתחיל לחלום מתי יהיה לו כזה

• הוסף לסימניות
בקיצור,
פה לא תקבלי תשובות אולי רק רעיונות
כי אולי את אפילו מתכתבת עם האחים שלך ;)
לכל אחד כאן השקפה אחרת וסגנון שונה
יש כאן הרבה שאלות השקפתיות, שבאמת לא הפורום הוא הכתובת אליהם, משלל סיבות.

אבל יש כאן גם הרבה דילמות בקשר בין בני אדם, שהם לא השקפתיות. פשוט עניין של מה שקורים בלועזית Modus vivendi, איך להצליח לחיות ביחד ולשמור על קשר משפחתי, בלי ששני הצדדים יפגעו זה בזה.

• הוסף לסימניות
ממליצה על ליווי של דמות תורנית/רגשית/זוגית . לא בשביל ייעוץ חד פעמי
כשעברנו התמודדות היתה לנו דמות שהתקשרנו להתייעץ אפילו פעמיים ביום
מעריכה מאוד איך שאת מתמודדת בגבורה
שהשם ייתן לך כח

• הוסף לסימניות
הבעיה המרכזית שרבנים גדולים לא נכנסים לסיפור על כל פרטיו ואין שום דרך לעשות את זה.
העצות שנכתבו הם המלצות הדרכות מנסיונם של אחרים, דבר שיכול לתת כיוון למשפחה הזאת להטוות את הדרך המתאימה ביותר עבורם, על פרטם ודקויות כמובן שיתייעצו עם גדולי תורה.
לא נכון תמיד. יש הרבה גדו"י שכן עונים תשובות ומעורים היטב בחיי הקהילה.
האמת, שאיני יודע בכלל מה קורה בציבור החסידי אבל בציבור הספרדי בכ"א ודאי שזה כך.
מרגיש שהם בהתרסה ולא רוצים לקבל את הדרך שלכם ולא אתכם עצמכם
סבתא שמכבדת את כל ילדיה ורוצה באמת בקשר עם נכדיה יכולה להיות בקשר בכל דרך אפשרית
נכון. נשמע שיש כאן משהו הרבה יותר עמוק.
כי סבא וסבתא זה "סבא וסבתא" ולא משנה אם יש סמארטפון או אין.
זה הנכדים שלי חלק מהדם שלי, למה ההתעמרות הזו? בא לי לבכות :cry:
אני רק שואלת האם זה אמיתי, יש רבנים עם סמארטפונים?, נדמה לי שלא.
ברור שכן. הבסיס לשאלה מי הם הרבנים. אמנם יש מהם די מכובדים ות"ח. כמובן שהוא מוגן.
בול.
ואנחנו מתקשרים לסבא וסבתא הרבה- או שאין מענה או שמרגישים שזה פשוט כל כך כ לא מעניין אותם שהשיחה גוועת מעצמה
למה?? רבש"ע!!
מחילה @אליינה גילברט ברור לי שיש כאן משהו מעבר. זה לא תקין ולא אמור להיות כך. אא"כ מדובר בכאלה שממש מתנכרים לתורה ומצוות אז הולכים על כל הקופה. אך זה לא הסיפור לכאורה..
אוכל רק לומר לך מה שאמי ז"ל אמרה לי קודם פטירתה, א. תבחרי רק הנאות ארוכות שלא נגמרות מהר. ב. בזמן קושי תשקיפי על הסוף, זה יעזור לך בהתמודדות. גם את תנסי לדמיין את ילדייך אל מול האחרים בעוד עשר שנים, אני בטוחה שההתמודדות תהיה קלה יותר, בהצלחה. מתפללת עלייך!
וואו.
איזה משפטים עמוקים ואמיתיים.
אמא חכמה מאוד!!
ע"ה.
יוצא לכם להגיע להורים רק אתם בלי עוד בני דודים?
לא מבינה בתחום אבל נשמע שכדאי לכם להגיע לביקורים רק המשפחה שלכם לבד. ואז ההורים שלך יתייחסו רק אליכם ואל הילדים שלכם ויפתחו יותר קשר אישי עם הילדים שלך.
נכון צריך לנסות את הכיוון הזה.
לנו בתור ילדים גם היה אצל הסבתא וחלק מהדודים טלוויזיה.
ידענו שלא מסתכלים. גם הם בד"כ היו מכבים אך ברגע שראינו שדולק לא נכנסנו..
כמובן שהיו החלקות...
ולא זכור לי (כיום, אחרי יותר משלושים שנה מאז..) שההורים התעקשו איתנו במיוחד או היתה איזו כפיה וכאלה..
מעניין מאוד.

• הוסף לסימניות
תודה! יש תגובות שאני שומרת לעצמי וזאת אחת מהן
תודה, אך זה לא אני.
התפללתי לה' שישים לי בלב את הדברים הנכונים לכם ושלא איכשל בלשוני..

ואגב, אם תרצו יש לי כמה שתוכלו לברר איתם בנושא בלי להתבייש ולהרגיש חפרנים.
אך הם לא חסידיים אך ת"ח בעל שיעור קומה גבוהה ומעורים היטב בחיי קהילות (אולי גם חסידיים).

ומה שלום התינוק המשלשל?

• הוסף לסימניות
ניתן לחלק את הבעיה לשתיים
א. עצם הפערים והשאלות החינוכיות שזה גורם
ב. הפערים גורמים לאוירה לא טובה וביקורתית.

אז נכון שקשה לשנות אנשים אבל את האוירה בהחלט ניתן לשנות, יש משפחות שזה מובנה כלומר למרות הפערים יודעים לכבד זה את זה בכבוד הדדי, אבל ניתן גם להבנות את זה להניח לשיפוטיות ולעזוב את ההנכחה של הפערים, זה משהו שנרכש עם הזמן פה מחמאה על בגד יפה, שם להתעניין בילדים ואפילו להתקשקש על שטויות גם אם זה לא לרמה שלכם (לא מדיבורים אסורים ) והזמן יעשה את שלו, ההערכה והכבוד יגיעו גם יגיעו, ויתכן שאתם גם עושים את זה רק שהשפעה של דברים כאלו מגיעה לאט...

ולחשוב שכלול בזה מצוה דאורייתא
אביי אמר: כדתניא: "ואהבת את ה' אלהיך".
שיהא שם שמים מתאהב על ידך.

• הוסף לסימניות
תודה, אך זה לא אני.
התפללתי לה' שישים לי בלב את הדברים הנכונים לכם ושלא איכשל בלשוני..

ואגב, אם תרצו יש לי כמה שתוכלו לברר איתם בנושא בלי להתבייש ולהרגיש חפרנים.
אך הם לא חסידיים אך ת"ח בעל שיעור קומה גבוהה ומעורים היטב בחיי קהילות (אולי גם חסידיים).
אשמח לשמוע שמות
ומה שלום התינוק המשלשל?
ב"ה משתפר. אתמול שלשל רק פעם אחת ;)

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע שמות

ב"ה משתפר. אתמול שלשל רק פעם אחת ;)
זה לא שמות שמוכרים. אך כאלה עם נסיון בשטח. וזה לא מע"ג האתר אלא בשיחה פרטית אולי תכתבו ל-aniprog2025 וכו' ושם אתן לכם.

תודה לאל עליון.

• הוסף לסימניות
א. כל הכבוד לכם על ההתמודדות, תשמרו על עצמכם ואל תשברו, לפום צערא אגרא.
ב. בעזרת ה' עוד יבואו ימים שהם יעריכו אתכם הרבה יותר. מה שקורה ברוב המשפחות האלו שהילדים כבר לא ממש הולכים בדרך של ההורים, וכשהם מתעוררים הרבה פעמים מאוחר מידי, ואז יראו שצדקתם. (אני מכיר מקרוב כמה משפחות כאלו שחלקם הודו בפה מלא שטעו בדרך).
ג. מסתבר שחלק מזה נובע מכך שהצדקות שלכם עושה להם נקיפות מצפון, והם מנסים להוריד אתכם כדי להרגיש בסדר עם עצמם. האחריות שלכם גדולה יותר, לא רק על עצמכם אלא גם עליהם! שישאר להם המצפון הזה שישמור אותם מלהתדרדר עוד.
ד. תסתכלו עליהם כמסכנים, הם המסכנים לא אתם. הם אלו שמכורים למכשירים ולרשתות החברתיות הרדודות. במשפט קצר אפשר לומר שכאשר כל העולם נהיה 'כפר גלובלי', היחידים שנשארו 'אנשי העולם הגדול' הם אלו שלא נמצאים במדיה.

• הוסף לסימניות
הבעיה המרכזית שרבנים גדולים לא נכנסים לסיפור על כל פרטיו ואין שום דרך לעשות את זה.
העצות שנכתבו הם המלצות הדרכות מנסיונם של אחרים, דבר שיכול לתת כיוון למשפחה הזאת להטוות את הדרך המתאימה ביותר עבורם, על פרטם ודקויות כמובן שיתייעצו עם גדולי תורה.
יש אבל צריך למצוא
יש לי רעיונות לכמה . יש רבנים שיענו עניני מותר/אסור ויש רבנים שיחזקו ויתוו את הדרך

וסתם אני חושבת שיכול להיות שזה נובע מקנאה כי בתוך תוכם הם יודעים שהדרך הנכונה זו הדרך שלכם רק יש להם יצר הרע. במקרה הזה לא יעזור כמה שתנסו. הקנאה מוציאה את הבן אדם מן העולם. אני בטוחה שהם מקנאים בשלום בית שלכם (שאת זה יש רק בדרך התורה) ובחינוך הילדים (הם לא יגלו לכם את זה)
ואם תשארו בדרך שלכם יבואו ימים שהם יעריכו אתכם וירצו בקרבתכם

ומניסיון אישי תשמרו על יחסים טובים ואל תנתקו ותחתכו (אלא אם רב יגיד לכם) כי אצלי אחרי שנים! היחסים חזרו להיות תקינים ואני מודה להשם שנתן לי את השכל לשתוק להבליג ולהמשיך לאהוב כי היום התחזק הקשר וזה לא היה קורה אם הייתי פוגעת בחזרה/שונאת/מנתקת קשר

• הוסף לסימניות
דבר ראשון מאחלת לכם הצלחה וסיעתא דשמיא ועבור את זה בתבונה בקלות ובשמחה בע"ה.

סתם זורקת כיוון, מקווה שאצליח להסביר את עצמי.
נתת פה שפע של דוגמאות, ופתאום עלתה בי מחשבה אולי המשפחה שלכם מרגישה כמן "התנשאות" עליהם או משהו, אולי נובע ממקום שאתם אלה שעושים להם את ייסורי המצפון בדרך שלהם.

ולכן, ממליצה כמה שפחות (אם אפשר) להבליט שוני שלכם, ולעשות הכל בזרימה ולא כתוצאה על משהו שהם עושים.
ז"א אם את לא רוצה שמלה כמוהם את לא צריכה להסביר שזה בגלל צניעות.
וכן שלא ישמע ממך עלבון של "למה לא עדכנו אותנו על הלידה"/"זה לא פייר שמי שאין לו ווצאפ לא מעדכנים"
הגיוני מאד שהנחיתות של המשפחה לא מגיעה בגלל התנשאות, זה פשוט קשה למשפחה לראות שיש סביבם אנשים עם ערכים שחיים ברמה ערכית יותר גבוהה מהם. תמיד זו הייתה השנאה ליהודים, שהם לא חיים את הכאן ועכשיו אלא מעבר.

• הוסף לסימניות
כואב הנושא הזה!
כואבבבבב
@אליינה גילברט רוצה לומר לך שאני מחזיקה לך אצבעות!!
כשאת הולכת בדרך נכונה את מקבלת חיבוק חזק מה' וערימות של סעיתא דשמייא

אנחנו במשפחתנו מתמודדים עם זוג שלא בקשר איתנו לצערנו הרב
אחיינים שלא זוכרים איך קוראים לי , ושלא מכירים בכלל את בעלי שהצטרף למשפחה מייד אחרי שקרה מה שקרה
וזה כל כך שורף, הם לא יוצאים מהמחשבות...
באים לי בחלומות כל הזמן...

המלצה שלי- תעשי כל מה שניתן כמובן בהנחית רב שאתם סומכים עליו / איש חינוך עם נסיון/ רבנים מגשרים
יש הרבה כאלה... שייתנו לך הנחיות איך לנהוג שאת נמצאת אצל המשפחה ובעזרת ה' תעלו שם על דרך המלך
העיקר לא לנתק את הקשר! זה נשמע הדרך הקלה והבטוחה אבל אח"כ כל כך קשה..
ה' ייתן לכם מלא כח ושמחה!!

• הוסף לסימניות
@אליינה גילברט
במילה אחת
גבורה!
גבורה להתמודד! גבורה לחשוף את התמודדות! גברוה לא לוותר על משפחה!

האמת שאני גדלתי עם פערים עצומים מבני המשפחה (בדודים) אבל ב/ה היה המון כבוד והערכה כל אחד לדרכו, וגם שהיו ויכוחים וישנם עד היום זה נעשה בדרך של כבוד.

התחושה שלי שאולי הם קצת מקנאים, וגם באיזה שהוא מקום התמונה שלכם מעוררת בהם את העבר שהיה ואינו, ברור לי שזה אוכל אותם מבפנים....

לגבי עצם הנידון מה שכתבה @רבקהנ כל מילה זהב!!

המון הצלחה!!

• הוסף לסימניות
המלצה שלי- תעשי כל מה שניתן כמובן בהנחית רב שאתם סומכים עליו / איש חינוך עם נסיון/ רבנים מגשרים
יש הרבה כאלה... שייתנו לך הנחיות איך לנהוג שאת נמצאת אצל המשפחה ובעזרת ה' תעלו שם על דרך המלך
העיקר לא לנתק את הקשר! זה נשמע הדרך הקלה והבטוחה אבל אח"כ כל כך קשה..
ה' ייתן לכם מלא כח ושמחה!!
חבל שא"א לעשות פעמיים לייק[וגם דמעות]

• הוסף לסימניות
אנחנו משפחה מאד חמה שמאד אוהבת להפוך כל סיבה למסיבה. כל יומולדת זה חגיגה משפחתית ענקית..
עם השנים והילדים שגדלים והמשפחות שמשתנות זה נהיה קשה עד לכמעט בלתי אפשרי!
בכל מפגש שכזה כמות הערות והביקורות המרומזות ושאינן כבר עוברות את הגבול-
כמו-
בעבודה יש לך מחשב עם אינטרנט והואצפ אז למה בבית לא?
אל תתלוננו שאתם לא מעודכנים אם אתם לא מחוברים לקבוצה!(שמעתי שנולד לי אחין ראשון אחרי יומיים מחברה..)
אתם שומרים על הילדים בכספת וזה מה שיתפוצץ לכם בפנים עוד כמה שנים!
תראו איך הילדים נמשכים לטאבלט של הבן דוד שלהם. איזה חסכים!
באנו לקראתכם כל כך והדלקנו במסך בכניסה לילדים הפרשה מספרת לי! אז למה יצאתם עם הילדים לגינה?(בנופש משפחתי בוילה)
אנחנו משפחה שלכם אז למה אתם לא אוכלים אצלינו בפסח? אנחנו גויים?
כולנו רוצות שמלה בסגנון מסוים לחתונה של אח את חייבת להרוס את החגיגה?
למה אתם יושבים בצד ולא משתתפים בשיחה?(המרתקתתת ממש על הסלבס התורן/העוולה החרדית החדשה)
למה אתם לא מזמינים דודים למסיבת חומש של האחין?(שיעיפו לי את הילדים מהחיידר??)
וכן על זה הדרך...

עם הערות וביקורות כאלו עוד יכולתי להתמודד אבל שזה מגיע לביקורת על חינוך הילדים שלי ולפגיעות חמורות מאד בבעלי שלטענתם הוא גורם לי להתנתק מהמשפחה(מה שלא נכון כמובן) ולא נותן לי להיפתח(וברוך ה' שכך!!! הוא באמת זה ששומר עלי אחרת הייתי כבר מזמן נשברת לצערי) זה כבר גרם להתפוצצות רצינית.
וכמובן שבסוף כל מפגש כזה יוצאים מרוקנים, מותשים ולרוב גם פגועים מאד..

מסביבי אני רואה עוד משפחות כאלו שנראה שחיות הרבה יותר בשלווה עם המשפחה השונה.
איך אתם עושים את זה??? ועוד יותר-מה אתם מסבירים לילדים שגדלים ורואים את המצב ומבינים יפה מאד שהם הנכדים סוג ב' על סבא וסבתא?

אשמח לשמוע על דרכי התמודדות נכונים ואמיתיים כי עשינו כל מה שיכולנו וזה לצערינו קרוב מאד לנתק מהמשפחה אם זה ימשיך בכיוון הזה.

ובהנחה שזאת תהיה השאלה הראשונה שתעלה-
ההורים אמנם פחות מבקרים בקול אבל השדר הוא די באותו כיוון ועל זה אני פחות אפרט..

3 דאגות חופפות אך נפרדות:
1. דאגה טבעית לחינוך וצביון הילדים שחשופים מהמקום הכי קרוב - נדרש המון סיעתא דשמיא וחכמה איך לנווט
2. הערות וביקורות בלתי נסבלות שמעכירה את האווירה - צריך המון סיעתא דשמיא וגבורה ומידות טובות
3. תחושה תמידית של סוג ב ועל זה אני מגיב

זה שרואים משפחות נוספות שחיות בשלווה לא מעיד כלום על המתרחש מתחת לפני השטח, בד"כ לצד הפוגע יש 0 מודעות לעובדה שיש צד נפגע והנפגע סובל בשקט ודומיה, מה שציינת תחושה של סוג ב הוא רווח מאוד מאוד מאוד במשפחות גדולות וביחוד במשפחות מהסוג שלכם שנפגשים לעתים תדירות (היה פה אשכול לא מזמן שהרבה שפכו את מרירותן על המסיבות במשפחתן שהופכות למפגן של תחרות סמויה ועצובה). זה ממש לא רק בפערי דת ומודרניזם לפעמים זה פערים כספיים, פערי מעמדות, פערי כריזמה... וכו' וכו' הרבה פעמים זה גם סתם תחושת נחיתות לא מוצדקת, ולפעמים זה פשוט העובדה שההורה מרומם/מקרב ילד אחד יותר מהשני, זה קורה במשפחות מכל הסוגים אין לזה שום קשר להשתייכות כזו או אחרת ממש כמו שכמעט בכל בכיתה יש את המלך/כה שיש לה 0 מודעות להשלכות של התנהגותה כלפי אחרים ויש את הדחוי/יה שההורים לא יושנים בלילה מדאגה.
ככל שאתם תהיו חזקים יותר ככה תקלו על הילדים, ככל שאתם "תרגישו דחויים" ההרגשה הזאת תעבור הלאה פי כמה, כשהילד מבחין בנצנוץ של מרמור/תסכול אצל ההורה על כך שהוא - ההורה - סוג ב', ההרגשה הזאת מתעצמת אצלו פי כמה.
אין איך "לפתור" את זה כי זה לא בידכם כמו הסיפור הטראגי שאירע לאחרונה עם הילדה בבית ספר שלא עזר לה הממתקים שהיא חילקה, כשנמצאים בסביבה חסרת רגישות כלום לא יעזור, ילדים הם חכמים ביותר והם מבינים טוב טוב את הניואנסים וזה בהחלט מעסיק את מוחם התמים, אין איך לטייח וזה כואב ויכאב אך אתם כהורים יכולים לבחור אם להעמיק אצלם את השבר על ידי חיטוט בפצע או לשמש כעוגן ביטחון וזקיפות קומה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
לא התכוונתי לכתוב אבל ...
צודק! רק שיש לי ולאחותי ילד באותו גיל בדיוק. והבן שלי בוכה לי בחדר שסבתא לא מתיחסת אליו כשהוא מנסה לספר לה על הסיום בכיתה ואת בן דוד שלו היא לא מפסיקה לנשק ולהשוויץ בו בכל הפלטפורמות האפשריות זה שורף! ואין לי מה לענות לו על זה כי זה נכון.

זה הנס שלנו!
משפחה הכי מגוונת מבחינה עדתית/רוחנית שתמצאו ביקום נראה לי..
וכולם מסתדרים מדהים עם כולם!!
לכן המסקנה שלי שזה כנראה אופי ולא סגנון
בעצם אם תשימי לב מה כתבת אז תביני שהתגובות בכלל לא קשורות לשוני ב"רוחניות" אלא בסוגי אנשים, בכמה הם מסוגלים לאהוב ולהכיל ,

• הוסף לסימניות
@אליינה גילברט
שמעתי את השיר של משה קליין על בסיס המילים שכתבה אגם ברגר עם שחרורה ונזכרתי במקרה הזה.
אפשר להשאיל הרבה מהמילים המרגשות לכאן..

בהרבה דרכים ניסיתי
בכל יום להתחיל מהתחלה,
ודרך אחת עזרה לי
בחרתי בדרך אמונה.

שושנה בין הקוצים הייתי,
ובלב היתה לי רק תפילה
ממעמקים קראתי, שם נתת לי את התקווה.

בדרך אמונה בחרתי
ובדרך אמונה שבתי חזרתי בחזרה,
ברגעים הכי קשים זכרתי בכל מקום אתה נמצא
בידך תמיד החזקתי תמיד איתי לא אירא רע.

ואם אתה נמצא למטה
למעלה תסתכל כי הוא איתך,
חכה עוד קצת זה יגיע
כולנו מחכים לישועה.

מאחלים הרבה סיעתא דשמיא ושה' יכוון אתכם בעצה טובה שלא תיכשלו.

• הוסף לסימניות
אני מנסה לכתוב בזהירות המתבקשת מנושא כל כך רגיש ונפיץ מקווה שזה בסדר להעלות את זה כאן בפורום

גדלתי במשפחה חרדית קלאסית עם ראש פתוח יחסית(חסידית) לסביבה.
זמן קצר לאחר שהתחתנתי כל המשפחה שינתה כיוון-זה התחיל באחותי שאחרי והמשיך לכולם כולל ההורים.
היום ניתן להגדיר אותם כחסידים מודרניים ממש-מי יותר ומי פחות אבל כולם עם סמארטפונים כמובן, משפחה אחת עם מסך בסלון ועוד משפחה עם מסך בחדר..
ב"ה שומרים תורה ומצוות אבל בסגנון מאד מוכר היום ובטוחה שכולם מבינים..

אני ומשפחתי הקטנה לא כך. בחסדי ה' חשוב לנו מאד החינוך השורשי, הערכים שגדלנו עליהם(לפני השינוי) ושמירת הלכה ב-100% ללא פשרות והקלות.
המצב מעמיד הרבה קשיים וחיכוכים תמידיים בין כולם אבל הקושי הגדול ביותר אצלינו זה ענין המפגשים המשפחתיים.
אנחנו משפחה מאד חמה שמאד אוהבת להפוך כל סיבה למסיבה. כל יומולדת זה חגיגה משפחתית ענקית..
עם השנים והילדים שגדלים והמשפחות שמשתנות זה נהיה קשה עד לכמעט בלתי אפשרי!
בכל מפגש שכזה כמות הערות והביקורות המרומזות ושאינן כבר עוברות את הגבול-
כמו-
בעבודה יש לך מחשב עם אינטרנט והואצפ אז למה בבית לא?
אל תתלוננו שאתם לא מעודכנים אם אתם לא מחוברים לקבוצה!(שמעתי שנולד לי אחין ראשון אחרי יומיים מחברה..)
אתם שומרים על הילדים בכספת וזה מה שיתפוצץ לכם בפנים עוד כמה שנים!
תראו איך הילדים נמשכים לטאבלט של הבן דוד שלהם. איזה חסכים!
באנו לקראתכם כל כך והדלקנו במסך בכניסה לילדים הפרשה מספרת לי! אז למה יצאתם עם הילדים לגינה?(בנופש משפחתי בוילה)
אנחנו משפחה שלכם אז למה אתם לא אוכלים אצלינו בפסח? אנחנו גויים?
כולנו רוצות שמלה בסגנון מסוים לחתונה של אח את חייבת להרוס את החגיגה?
למה אתם יושבים בצד ולא משתתפים בשיחה?(המרתקתתת ממש על הסלבס התורן/העוולה החרדית החדשה)
למה אתם לא מזמינים דודים למסיבת חומש של האחין?(שיעיפו לי את הילדים מהחיידר??)
וכן על זה הדרך...

עם הערות וביקורות כאלו עוד יכולתי להתמודד אבל שזה מגיע לביקורת על חינוך הילדים שלי ולפגיעות חמורות מאד בבעלי שלטענתם הוא גורם לי להתנתק מהמשפחה(מה שלא נכון כמובן) ולא נותן לי להיפתח(וברוך ה' שכך!!! הוא באמת זה ששומר עלי אחרת הייתי כבר מזמן נשברת לצערי) זה כבר גרם להתפוצצות רצינית.
וכמובן שבסוף כל מפגש כזה יוצאים מרוקנים, מותשים ולרוב גם פגועים מאד..

מסביבי אני רואה עוד משפחות כאלו שנראה שחיות הרבה יותר בשלווה עם המשפחה השונה.
איך אתם עושים את זה??? ועוד יותר-מה אתם מסבירים לילדים שגדלים ורואים את המצב ומבינים יפה מאד שהם הנכדים סוג ב' על סבא וסבתא?

אשמח לשמוע על דרכי התמודדות נכונים ואמיתיים כי עשינו כל מה שיכולנו וזה לצערינו קרוב מאד לנתק מהמשפחה אם זה ימשיך בכיוון הזה.

ובהנחה שזאת תהיה השאלה הראשונה שתעלה-
ההורים אמנם פחות מבקרים בקול אבל השדר הוא די באותו כיוון ועל זה אני פחות אפרט..
לא פשוט בכלל...
התמודדות לא קלה.

הייתי ממליץ להתייעץ עם גב' דסי מצגר - 0504113141
היא מטפלת שבוודאי תדע לעזור.

ואם את מחפשת גבר ( שיהיה לבעלך), הייתי ממליץ על הרב חנניה מנס-

• הוסף לסימניות
בלת״ק
@אליינה גילברט
מחזקת את ידייך, מבינה מאוד מאוד!!!
(אני חווה את זה מ2 כיוונים, בעלי הוא הבן המודרני של המשפחה (משפחה מאוד מאוד סגורה ומצומצמת, ואנחנו קצת יותר סגורים מהצד שלי...)
ולצערי אין לי אף טיפ לתת לך כי אני בעצמי מתמודדת עם זה כל הזמן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....