- הוסף לסימניות
אין כזה דבר אסור באמנות.אסור לצייר מתמונה??????![]()
מזכיר לי לפני הרבה שנים שהייתי מחפש מידע על רב כלשהו, למשל הרב אברג'ל, לא העזתי לכתוב בגוגל "יורם אברג'ל". הייתי חייב להוסיף "הרב".יש לי שאלה על פורטרטים
מכירה שני ציירים מוכשרי על
אבל לא מבינה איך מציירים פורטרט "מעוות"
הסגנון שלהם "קליל" כזה
לדוג' יוני צייר את הגר"א (על כריכה)
לא מתקבל לי על הדעת שיהיה מותר לצייר אחרת מפוטוראליזם
דעה הגיונית למדי בהתחשב במוגבלויות באזורנו.אין כזה דבר אסור באמנות.
כל דבר שעוזר לך ללמוד ולהתפתח, ולהתחבר להשראה שלך, הוא לא רק מותר אלא כדאי. אני מכבדת את מאד את המאסטר גדי פולק אבל אני חושבת שהוא מייצג זרם מאד ספציפי ולא תורה מסיני שאבסולוטית לכל אמן באשר הוא. אני אישית למדתי ממורה מדהימה ואני חושבת שהיא הייתה עונה על זה כך: בהחלט כדאי ורצוי לאייר ממודלים חיים, אבל אני בטוחה שהמשאבים לכך לא מצויים בשפע לכל יושבי הפורום. לכן, תמונות הן רפרנס מעולה ומומלץ
שמחתי לעזור
מה שהוא מתכוון זה להעתקה מצילומים אחד לאחד, שברור שזה לא מקנה ראייה מרחבית שהיא בסיס לציור, ולכן אי אפשר ללמוד ציור ככה.דעה הגיונית למדי בהתחשב במוגבלויות באזורנו.
אבל נראה לי חשוב לחדד ולהדגיש שיש מחיר לנוחות, וכדאי להיות מודעים שציור מתמונה הוא לא רק פחות מועיל, הוא עלול בסיטואציות מסויימות לפגוע בהתקדמות ובלמידה.
להלן ציטוט ממחקר שערך עבורי ג'מיני [הובא למעלה]:
"תלות כבדה בצילומים עלולה לעכב צמיחה אמנותית על ידי מניעת פיתוח כישורי התבוננות חיוניים. העתקת צילומים עלולה להוביל להעברה פסיבית של תמונה דו מימדית, ולעכב את ההבנה של צורה תלת מימדית. היא עלולה לטפח "הרגלי ציור נוראיים" שקשה להיפטר מהם מאוחר יותר. כפי שמודגש במקורות, הסתמכות יתר על צילומים עלולה לעכב את צמיחת האמנות. אמנים שמציירים בעיקר מצילומים עלולים להתקשות בתרגום מציאות תלת מימדית לציוריהם כאשר הם עובדים מהחיים או מהדמיון. הקלות בהשגת תוצאות שנראות "לא רעות" על ידי העתקת תמונות יכולה להיות מטעה, שכן הצילום כבר עשה חלק ניכר מעבודת העיבוד החזותי."
"הסתמכות בלבד על צילומים עלולה להוביל ל"חשיבה דו מימדית", כאשר האמן מתייחס באופן לא מודע לכל האובייקטים כצורות שטוחות, מה שמקשה על יכולתו לתאר נפח באופן משכנע. השטיחות המובנית של תמונה עלולה להתנות את תפיסתו של האמן, מה שמקשה על תרגום המציאות התלת מימדית של נושא לדף עם תחושה חזקה של צורה."
"הנוחות של גישה להפניות צילומיות יכולה להיות חרב פיפיות, שעלולה להוביל להזנחה של פיתוח כישורי התבוננות בסיסיים מהחיים."
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים