דיון ציור מתמונה - או ממציאות???

• הוסף לסימניות
הנה דוגמא לציור במסגרת ש''ב של עיצוב דמות.
הדמות שרציתי לצייר הייתה 'ילד מסעות'. רציתי שזה יהיה ציור מייצג של הדמות,
אז לקחתי רפרנס אחד בשביל הפוזה, ורפרנס נוסף בשביל החולצה.

לא העתקתי פה רעיון, אלא לקחתי השראה ואינפורמציה בשביל ביצוע הרעיון שלי.

Illustration7.jpg

• הוסף לסימניות
עברה שנה, [סליחה על ההקפצה]
בינתיים פרצו לחיינו מוחות חדשים כמו gpt ן gemini.
ביקשתי משניהם לערוך מחקר מקיף [deepsearch] בנושא הנדון באשכול, מצרף את התוצאות שקיבלתי.
השוו ותהנו.

קבצים מצורפים

• ציור ממיציאות או מתמונה- ג'מיני.pdf
    KB 241.4 · צפיות: 37
  • השוואה בין ציור מצילום לציור מהתבוננות במציאות- גי פי טי.pdf
    KB 47.1 · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
אסור לצייר מתמונה?????? :unsure:
אין כזה דבר אסור באמנות.
כל דבר שעוזר לך ללמוד ולהתפתח, ולהתחבר להשראה שלך, הוא לא רק מותר אלא כדאי. אני מכבדת את מאד את המאסטר גדי פולק אבל אני חושבת שהוא מייצג זרם מאד ספציפי ולא תורה מסיני שאבסולוטית לכל אמן באשר הוא. אני אישית למדתי ממורה מדהימה ואני חושבת שהיא הייתה עונה על זה כך: בהחלט כדאי ורצוי לאייר ממודלים חיים, אבל אני בטוחה שהמשאבים לכך לא מצויים בשפע לכל יושבי הפורום. לכן, תמונות הן רפרנס מעולה ומומלץ
שמחתי לעזור

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה על פורטרטים
מכירה שני ציירים מוכשרי על
אבל לא מבינה איך מציירים פורטרט "מעוות"
הסגנון שלהם "קליל" כזה
לדוג' יוני צייר את הגר"א (על כריכה)
לא מתקבל לי על הדעת שיהיה מותר לצייר אחרת מפוטוראליזם

• הוסף לסימניות
עוד הערה
סוף סוף מישהו הזכיר את הCartoon
גדלתי באמריקה ושם השם הכללי היה כנ"ל
ולא קומיקס
שהרי לא כל הספרים בג'נר הזה אמורים להצחיק
קראני לכל החוברות והספרים כנ"ל Cartoons

• הוסף לסימניות
@מרים יעל
האיכות והרמה של ציוריך משאירה אותנו פעורי פה בלעה"ר
מחכה שהנכדים יעבירו לי את ספרך האחרון

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה על פורטרטים
מכירה שני ציירים מוכשרי על
אבל לא מבינה איך מציירים פורטרט "מעוות"
הסגנון שלהם "קליל" כזה
לדוג' יוני צייר את הגר"א (על כריכה)
לא מתקבל לי על הדעת שיהיה מותר לצייר אחרת מפוטוראליזם
מזכיר לי לפני הרבה שנים שהייתי מחפש מידע על רב כלשהו, למשל הרב אברג'ל, לא העזתי לכתוב בגוגל "יורם אברג'ל". הייתי חייב להוסיף "הרב".
התחושה מוכרת והיא באה ממקום טוב.

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר אסור באמנות.
כל דבר שעוזר לך ללמוד ולהתפתח, ולהתחבר להשראה שלך, הוא לא רק מותר אלא כדאי. אני מכבדת את מאד את המאסטר גדי פולק אבל אני חושבת שהוא מייצג זרם מאד ספציפי ולא תורה מסיני שאבסולוטית לכל אמן באשר הוא. אני אישית למדתי ממורה מדהימה ואני חושבת שהיא הייתה עונה על זה כך: בהחלט כדאי ורצוי לאייר ממודלים חיים, אבל אני בטוחה שהמשאבים לכך לא מצויים בשפע לכל יושבי הפורום. לכן, תמונות הן רפרנס מעולה ומומלץ
שמחתי לעזור
דעה הגיונית למדי בהתחשב במוגבלויות באזורנו.
אבל נראה לי חשוב לחדד ולהדגיש שיש מחיר לנוחות, וכדאי להיות מודעים שציור מתמונה הוא לא רק פחות מועיל, הוא עלול בסיטואציות מסויימות לפגוע בהתקדמות ובלמידה.
להלן ציטוט ממחקר שערך עבורי ג'מיני [הובא למעלה]:
"תלות כבדה בצילומים עלולה לעכב צמיחה אמנותית על ידי מניעת פיתוח כישורי התבוננות חיוניים. העתקת צילומים עלולה להוביל להעברה פסיבית של תמונה דו מימדית, ולעכב את ההבנה של צורה תלת מימדית. היא עלולה לטפח "הרגלי ציור נוראיים" שקשה להיפטר מהם מאוחר יותר. כפי שמודגש במקורות, הסתמכות יתר על צילומים עלולה לעכב את צמיחת האמנות. אמנים שמציירים בעיקר מצילומים עלולים להתקשות בתרגום מציאות תלת מימדית לציוריהם כאשר הם עובדים מהחיים או מהדמיון. הקלות בהשגת תוצאות שנראות "לא רעות" על ידי העתקת תמונות יכולה להיות מטעה, שכן הצילום כבר עשה חלק ניכר מעבודת העיבוד החזותי."
"הסתמכות בלבד על צילומים עלולה להוביל ל"חשיבה דו מימדית", כאשר האמן מתייחס באופן לא מודע לכל האובייקטים כצורות שטוחות, מה שמקשה על יכולתו לתאר נפח באופן משכנע. השטיחות המובנית של תמונה עלולה להתנות את תפיסתו של האמן, מה שמקשה על תרגום המציאות התלת מימדית של נושא לדף עם תחושה חזקה של צורה."
"הנוחות של גישה להפניות צילומיות יכולה להיות חרב פיפיות, שעלולה להוביל להזנחה של פיתוח כישורי התבוננות בסיסיים מהחיים."
אגב נראה לי שבמרתון הזה ג'מיני מול gpt, ג'מיני לוקח בגדול, לא???

• הוסף לסימניות
דעה הגיונית למדי בהתחשב במוגבלויות באזורנו.
אבל נראה לי חשוב לחדד ולהדגיש שיש מחיר לנוחות, וכדאי להיות מודעים שציור מתמונה הוא לא רק פחות מועיל, הוא עלול בסיטואציות מסויימות לפגוע בהתקדמות ובלמידה.
להלן ציטוט ממחקר שערך עבורי ג'מיני [הובא למעלה]:
"תלות כבדה בצילומים עלולה לעכב צמיחה אמנותית על ידי מניעת פיתוח כישורי התבוננות חיוניים. העתקת צילומים עלולה להוביל להעברה פסיבית של תמונה דו מימדית, ולעכב את ההבנה של צורה תלת מימדית. היא עלולה לטפח "הרגלי ציור נוראיים" שקשה להיפטר מהם מאוחר יותר. כפי שמודגש במקורות, הסתמכות יתר על צילומים עלולה לעכב את צמיחת האמנות. אמנים שמציירים בעיקר מצילומים עלולים להתקשות בתרגום מציאות תלת מימדית לציוריהם כאשר הם עובדים מהחיים או מהדמיון. הקלות בהשגת תוצאות שנראות "לא רעות" על ידי העתקת תמונות יכולה להיות מטעה, שכן הצילום כבר עשה חלק ניכר מעבודת העיבוד החזותי."
"הסתמכות בלבד על צילומים עלולה להוביל ל"חשיבה דו מימדית", כאשר האמן מתייחס באופן לא מודע לכל האובייקטים כצורות שטוחות, מה שמקשה על יכולתו לתאר נפח באופן משכנע. השטיחות המובנית של תמונה עלולה להתנות את תפיסתו של האמן, מה שמקשה על תרגום המציאות התלת מימדית של נושא לדף עם תחושה חזקה של צורה."
"הנוחות של גישה להפניות צילומיות יכולה להיות חרב פיפיות, שעלולה להוביל להזנחה של פיתוח כישורי התבוננות בסיסיים מהחיים."
מה שהוא מתכוון זה להעתקה מצילומים אחד לאחד, שברור שזה לא מקנה ראייה מרחבית שהיא בסיס לציור, ולכן אי אפשר ללמוד ציור ככה.
אבל אחרי שיש ראיה מרחבית והבנה של צורה ונפח, אז צילום הוא שימושי ביותר. ולא מעתיקים קו קו לפי הצילום, אלא לומדים את התנוחות והמחוות ומתחילים את הציור מסקיצה שהיא בעצם המבנה האנטומי של התנוחה. ועל זה אפשר להוסיף סגנון אישי וכו'.

והחשיבות של רפרנסים היא עצומה, ויש מה להרחיב על כך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה