• הוסף לסימניות
לבת משפחה קרובה, נשואה טריה, גילו כעת צליאק!!
אודה מאד לכל מי שיכול לתת מידע, טיפים וכד'
ובעיקר מתכונים ל- לחמניות, פיתות, עוגות, עוגיות ונאש... הבנתי שהקמח הכי מוצלח זה אורז?
זו עזרה גדולה מאד למי שממש לא מבינה בתחום...
תזכו למצוות!!

• הוסף לסימניות
כדאי ללכת לסדנא אצל יפה פרידמן זה מאוד עוזר, אמא שלי מכינה המון המון דברים בלי גלוטן, ומסתדרת ממש יפה. אני חושבת שלוקח זמן לתפוס איך להתנהל במטבח אבל כשתופסים מסתדרים יפה.
אם זה מאוד יעזור אני אוכל לתת לך מספר של אמי כבר שלחתי אליה כמה ואמרו לי שהיא מאוד עזרה להם עם מתכונים ורעיונות וכו'

• הוסף לסימניות
יש לי כמה מתכונים ללא גלוטן מתוך גליון על השולחן האחרון שהוקדש כולו לנושא של "ללא גלוטן"
יש כמה מתכונים שנראים מוצלחים במיוחד, אם תרצי אעלה לך
-עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ'יפס
- מרקיז פיצוחים - מדובר במשהו שבין חטיף פריך לעוגה דחוסה ומרוכזת (קצת מורכב)
- עוגת גבינה קרה עם תחתית ברס ושוקולד לבן
- עוגיות טחינה וקמח קינואה
- רולדה לבנה במילוי גנאש וחלבה

• הוסף לסימניות
משי, במתכונים נטולי גלוטן, כדי להפיק מאפה מוצלח, הטוב ביותר לערבב בין כמה סוגי קמחים, משום שלכל קמח תכונה אחרת - מרכך, סופח נוזלים, וכו'.

ישנו בלוג מומלץ מאד העשיר במתכונים נטולי גלוטן, שמו 'קולינריא'.

ועוד הערה: נהגתי לקנות פסטה ללא גלוטן בנטורל קייקס, 15 שקלים החבילה. הזדמנתי לחנות 'חצי חינם' ושם חבילה זהה נמכרת ב7.90 ש"ח, כמעט חצי מחיר!

• הוסף לסימניות
עוגת גבינה קרה עם תחתית ברס ושוקולד לבן
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ או ל-8 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ:
לבסיס:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
350 גרם ברס (אגוזים מסוכרים, להשיג בחנויות המתמחות)
למלית:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (400 מ”ל) שמנת חמוצה
מעט תמצית וניל טהורה
לציפוי:
150 גרם ברס

+ מכינים את הבסיס: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או מעל ביין מארי, יוצקים על 350 גרם ברס ומערבבים לציפוי מלא.
+ משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
+ מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקערת המיקסר גבינת שמנת, שמנת חמוצה ווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
+ יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס ומעבירים למקרר למשך הלילה.
+ לפני ההגשה: מפזרים ברס על העוגה הקרה ומחלצים אותה מהתבנית.

גיוונים:
• מוסיפים למסה קליפה מגוררת מלימון אחד או מעט תמצית וניל איכותית.
• מחליפים את השוקולד הלבן שבבסיס העוגה בשוקולד מריר או חלב.

• הוסף לסימניות
רולדה
חומרים לרולדה אחת:
3 ביצים מופרדות + 1 שלמה
90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל טהורה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה.
+ מכינים את הרולדה: מקציפים חלמונים עם ביצה שלמה וסוכר כ-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
+ מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים לתערובת החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור ומקפלים.
+ משטחים את התערובת על נייר האפייה.
+ אופים כ-10 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע. מצננים.

מלית:
מביאים לרתיחה 200 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים על 170 גרם שוקולד מריר שבור. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים מעט ומורחים על הרולדה. מפזרים 1/2 כוס עד כוס שערות חלבה ומגלגלים כמוסבר במתכון. מקשטים בשערות חלבה או מזלפים מעט טחינה גולמית וסילאן.
(במקום שערות חלבה אפשר פשוט לגרד חלבה)

• הוסף לסימניות
אני אישית מכינה עוגות טורט ממתכון רגיל רק ממירה את הקמח בתערובת של חצי אורז חצי קונדיטור
ובפרט יש לי עוגת כושי שמצליחה פלאים לא תרגישו שום הבדל בינה לעוגה רגילה והיא קלה במיוחד להכנה רק תערובת אחת
8 ביצים
1.5 כוס שמן
4 כוסות סוכר
3/4 כפית מלח
1/34 כפית סודה לשתייה
2.5 כפות תמצית ווניל
מעט ליקר או יין
לערבל במיקסר ולהוסיף
4.5 כוסות קמח (מעורבב כנ"ל)
1.5 כוס קקאו
2.5 כוסות קפה חם מ- 4 כפיות קפה נמס
לשפוך את העיסה לתבניות צרות וארוכות ולאפות כ30 דק' בתנור

• הוסף לסימניות
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ'יפס

2 תבניות אינגליש קייק

8 ביצים מופרדות
כוס+2 כפות סוכר
170 גר' חמאה (או מחמאה) רכה
1.5 כוסות קוקוס טחון
1.5 כוסות שקדים טחונים דק
160גר' שוקולד ציפס ללא גלוטן

מקציפים חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב
מערבלים חמאה עם יתרת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3,4 דק' לתערובת קרמית. מנמיכים מהירות ומוסיפים חלמונים בהדרגה
מקפלים את הקצף לתערובת החלבונים בעדינות, מוסיפים קוקוס ושקדים ומקפלים לתערובת אחידה
מוסיפים שוקולד ציפס ומקפלים רק עד שהם נטמעים בתערובת
אופים 30-40 דק' בחום של 170 מעלות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצר יבש עם פירורים לחים
מצננים ושומרים מכוסה בטמפ' החדר

• הוסף לסימניות
מתכונים של פסח, ללא שרויה

• הוסף לסימניות
העוגת גבינה הרגילה והקבועה שלי היא ללא גלוטן.
מוצלחת מאד!
חומרים:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
750 גר' גבינה
3 כפות קמח תפו"א / קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף תמצית רום או וניל

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר (את הסוכר מוסיפים בהדרגה)
מערבבים את שאר החומרים עם החלמונים לעיסה אחידה ללא גושים, ומקפלים בעדינות לקצף של הביצים.
שמים בתבנית עגולה בקוטר 28, את התבנית מניחים בתוך תבנים גדולה יותר עם 3 כוסות מים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה + .
בתום האפיה רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים.

למעלה ניתן לקשט בשמנת מתוקה, ריבת חלב, ועוד.......
בתאבון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;870034:
העוגת גבינה הרגילה והקבועה שלי היא ללא גלוטן.
מוצלחת מאד!
חומרים:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
750 גר' גבינה
3 כפות קמח תפו"א / קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף תמצית רום או וניל

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר (את הסוכר מוסיפים בהדרגה)
מערבבים את שאר החומרים עם החלמונים לעיסה אחידה ללא גושים, ומקפלים בעדינות לקצף של הביצים.
שמים בתבנית עגולה בקוטר 28, את התבנית מניחים בתוך תבנים גדולה יותר עם 3 כוסות מים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה + .
בתום האפיה רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים.

למעלה ניתן לקשט בשמנת מתוקה, ריבת חלב, ועוד.......
בתאבון!

עוגה פשוט מוצלחת!!
מאז שפירסמת אותה באשכול המתכונים לשבועות היא נכנסה אצלי כסדר לשבת,
(אני אוהבת לשים למעלה אוכמניות ושמנת מתוקה)

רק שאני עשיתי את המתכון מהזכרון ושמתי בבלילה גם מיכל שמנת חמוצה,
ממליצה בחום להוסיף.
(ניסיתי אח"כ עם ובלי וזה מוצלח)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;870042:
(אני אוהבת לשים למעלה אוכמניות ושמנת מתוקה)

אוכמניות טריות? ריבה? איך בדיוק?
אני בד"כ מורחת ריבת חלב ומעל זה שמנת מתוקה............

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;870048:
אוכמניות טריות? ריבה? איך בדיוק?
אני בד"כ מורחת ריבת חלב ומעל זה שמנת מתוקה............

מלית אוכמניות,
(אם כי כשרציתי לגוון גם שמתי ריבת חלב)

• הוסף לסימניות
מתכונים של עוגות זה מאוד נחמד לאנשים שמתמודדים עם צליאק אבל זה אוכלים אולי פעם בשבוע, אולי פרוסה ביום, מה שצריך כל היום זה תבשילים, לחמניות, פיתות וכדו'...
זה נראה לי פשוט מייאש להביא לאישה צעירה שזה עתה גילתה את זה המון מתכונים של עוגות ואפילו לא מתכון או רעיון אחד של אוכל נורמלי...

• הוסף לסימניות
מתוך הבלוג קולינריא - פיתות בשרניות ללא גלוטן

כמות לכ-10 פיתות גדולות
המצרכים
"כוס" לפי המתכון שלי היא כוס קרטון חד פעמית (למשקאות חמים)
ההכנה

בשלב תחילת השקילות להכין כבר את ראש העיסה (סעיפים 1-3) ולהשהות עד לשימוש

ראש עיסה:

30 גר` שמרים טריים
½ כוס מים חמים בטמפ` החדר עד פושרים
2 כפיות שטוחות מאוד סוכר
2 כוסות (260 גר`) קמח נ"ג (קונדיטור)
1 כוס (140 גר`) קמח אורז
½ כוס (60 גר`) קמח תפא"ד
1 כפית קסנטן גאם
½ כפית מלח
1-¼1 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
1-3 מכינים ראש עיסה:בקערית קטנה ממוססים את השמרים במים המהולים עם הסוכר ומניחים במקום חמים לתפיחה. עד שנוצרות בועות על פני התערובת וניכרים בה סימני תפיחה (כ-10 דקות)

4-8 מערבבים את כל החומרים היבשים בשקית ניילון ומעבירים לקערה בינונית, מוסיפים לתוכה את ראש העיסה וכוס מים פושרים (בהדרגה, לפי מרקם הבצק), לשים טוב ומוסיפים את השמן תוך כדי לישה. כאשר השמן נטמע כולו ומתקבל בצק אחיד, סמיך למדי - מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה.
כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מקטינים אותו. מקמחים משטח עבודה בקורנפלור/קונדיטור ומחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים כל אחד בגודל כדור טניס בערך (טניס... לא פינג פונג), כמובן שמה שיקבע זה גודל הפיתה בה אתם מעוניינים.
כל כדור מגלגלים בקלילות במשטח המקומח כדי שלא יידבק לידיים, ומשטחים מבלי לדחוס: בתנועות תיפוף קלות עד שמתקבל עיגול בקוטר 10-12 ס"מ ובעובי כ-1 ס"מ (קצת פחות).
האפייה: אני מפרטת לפרטי פרטים כולל תזמונים שמדדתי במדוייק, משום כך התהליך אולי ישמע מסובך אך אני מבטיחה לכם שאחרי הפיתה הראשונה/שניה - כל אחד לומד לשחק עם הלהבה בהתאם לכיריים שלו. בסה"כ מדובר ב 3-4 דקות אפייה לפיתה
על להבה גדולה מחממים היטב מחבת או סיר שטוח רחב בעל תחתית כפולה (יציקה) עם מכסה - משאירים על להבה גבוהה
מניחים את עיגולי הבצק (כמה שנכנס, בהתאם לקוטר הכלי) ומכסים
כאשר מתחילים בועות אוויר וסימני התפיחה הראשונים (כדקה) מנמיכים את הלהבה ומשאירים על הצד הזה לעוד 2דקה עד דקה וחצי של אפייה, הופכים את הפיתה לצידה השני, מגביהים שוב את הלהבה (אסור לתת לחום הסיר לרדת מדי) לחצי דקה, מנמיכים וממשיכים כשתי דקות נוספות באפייה בסיר גלוי חלקית (כלומר: משאירים חריץ בין המכסה לסיר) - בשלב הזה הפיתה אמורה להתנפח מאוד באוויר חם - האפייה מסתיימת כשהיא פולטת את האויר.
מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון בתוך מגבת מטבח
וכעת לכל הטיפים והדגשים:
השמרים - במתכון הזה אני בפירוש לא ממליצה על שמרים יבשים. התוצאה תהיה הרבה פחות מרשימה
הקמחים - השילוב הנ"ל הוא האידאלי, אך ניתן גם להחליף קמח אורז בקמח תירס או יחס אחר בין שני הקמחים הללו ואת הקסנטן גאם ניתן להמיר במשפר אפיה 10
הוספת המים - בהדרגה בבקשה... מרקם הבצק אמור להיות דביק אך מוצק, עודף מים - אפילו קטן - יקשה בהמשך על העבודה וכמובן על התוצאה
סיר האפייה - חייב!!! להיות סיר בעל מוליכות חום גבוהה ופיזור שווה. סיר יצוק בעל תחתית כפולה או מחבת סטייקים שיש לה מכסה הם האידאלים למטרה זו
אחסון הבצק והתפחה - ניתן לאחסן את הבצק במקרר למספר שעות ואפילו לילה(+) ולהכין את הפיתות בבוקר (או חלק מהן... הבצק יהיה שמיש באחסון כזה עד הערב)
עמידות הפיתות המוכנות - אם הקפדנו לצנן אותן בתוך המגבת, הן תחזקנה מעמד בחוץ (בתוך שקית ניילון) עד 5 שעות במרקם ובטעם כטריות, לאחר מכן תתחיל התייבשות הדרגתית. כמובן שניתן לאחסן בהקפאה ואז יש להפשיר ולחמם כרגיל (אני מפשירה גם פיתות רגילות באופן הבא: עוטפת במגבת מטבח את הפיתה, מכניסה לשקית ניילון ובמיקרו דקה).
התאמה למילוי ופתיחה - הפיתה אמורה להיפתח בקלות, אולם אם יש חשש שהיא תיקרע, פשוט לפתוח עם סכין חד ואם מקפיאים, לעשות זאת טרם ההקפאה. הטעם הוא נייטרלי ומתאים לכל סוג של מילוי

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1406698

• הוסף לסימניות
חלות ולחמניות שבלול מתוקות

חשוב מאוד לא "להיבהל" מרשימת המצרכים הארוכה: קיראו את המתכון ותבינו שבסה"כ, התהליך מאוד קצר - הרשימה הארוכה היא משום שזו הדרך היחידה לחפות על חוסר הגמישות, ספיגה וטעמי הקמחים שללא גלוטן, משום שבשורה תחתונה, מה שאנחנו רוצים זו: תוצאה ראויה! וכמו בכל תחום בחיים, בשביל הדברים הטובים... צריך להתאמץ קצת יותר.
ההמלצה שלי היא כמו תמיד: הכינו מראש שקיות עם תערובת החומרים היבשים ואז הכנת הבצק הופכת לתהליך של 5 דקות בלבד (היתר זה התפחה) ובהמשך, קליעת החלות: עוד 10 דקות. זה בדוק ומתוזמן וכמובן... לא להסס במקרה הצורך להתקשר אלי לתמיכה טלפונית - אם זה מצליח לי - זה יכול להצליח לכל אחד!

כמות ל-3 חלות גדולות או ל-2 חלות ו-3 לחמניות שבלול
המצרכים
הערה חשובה: "כוס" לפי המתכון שלי היא כוס קרטון חד פעמית (למשקאות חמים)
ההכנה

בשלב תחילת השקילות להכין כבר את סעיף 6 (½2 כפיות סיבי פייברקס דקים מושרים ברבע כוס מים) ולהשהות עד לשימוש

לבצק
390 גר` (3 כוסות) תחליף קמח נ"ג
100 גר` (כמעט ¾ כוס) קמח אורז לבן
60 גר` (½ כוס) קמח תירס (לבן - לא קורנפלור ולא פולנטה)
2 כפיות קסנטן גאם
½1 כפות שמרים יבשים
1 כפית תמצית וניל
½2 כפיות סיבי פייברקס דקים מושרים ברבע כוס מים (להכין עם תחילת ההכנות לבצק)
3 כפות דבש
2 ביצים
250-300 מ"ל מים
3 כפות מזולה לייט (או ½ 2 מחמאה)
½ כפית מלח
1 כף חומץ
½1 כפות צימוקים (ללא חרצנים)
לגימור
1 ביצה טרופה עם ½ כפית דבש (או סילאן)
מעט שומשום לזרייה
1-5 מערבבים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ויוצרים גומה במרכז

6-14 יוצקים את הביצים ויתר הנוזלים (את המים להתחיל ב-250 ולהוסיף לפי הצורך) לגומה שבחומרים היבשים ומערבלים עם וו לישה (מתחילים במהירות בינונית ומגבירים). כשהעיסה אחידה, תוך כדי לישה, מוסיפים לפי הסדר את המזולה, המלח, החומץ והצימוקים - ממשיכים בעירבול עד קבלת בצק אחיד וסמיך.
מפזרים מעל מעט קורנפלור (כ-2 כפות), מכסים את הקערת בניילון נצמד ומשהים להתפחה (כ-45 דקות, תלוי בטמפ` החדר. כן ניתן להשהות לתפיחה במקרר למשך מספר שעות או לילה שלם, הבצק אמור להכפיל את נפחו ולבקע את שכבת הקורנפלור שפיזרנו)
מקטינים את הבצק. מקמחים היטב משטח עבודה בקורנפלור/תערובת קמחים ומעבירים את הבצק ב-9 כדורים למשטח המקומח.
כל כדור מגלגלים במשטח המקומח כך שיתכסה מכל צדדיו ולא יידבק לידיים
משטחים עם כפות הידיים או ברידוד קליל לעלה מלבני ומגלגלים בריפרוף לצורת גליל.
שזירת חלה: מעל גליון נייר אפייה (מספיקה רצועה ברוחב 10 ס"מ)מאחדים בלחיצה קלה קצוות של 3 גלילים ושוזרים לצורת צמה (חלה).
שבלול: מגלגלים מבפנים לצורת שבלול (ספירלה)
מברישים לפיזור עודפי קמח ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה (לא ממליצה להכניס לתבנית אינגליש קייק) להתפחה שנייה במקום חמים (כ-30 דקות, נתון התלוי בטמפרטורת החדר - חשוב להבחין שהנפח הוכפל)
15-16 בגמר התפיחה, לפני ההכנסה לאפייה, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעט שומשום/פרג (לא חובה אך מומלץ)

אופים 35 דקות בחום בינוני (180°C ) - בתנור שחומם טוב מראש
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת כבדה לצינון
החלות יוצאות ספוגיות ורכות ושומרות על איכותן ומרקמן הספוגי גם לאחר מספר שעות בחוץ (בשקית ניילון) - כאשר מקפיאים, רצוי להפשיר קודם שמחממים
חימום בטוסטר אובן יתן אפקט של חלה שאך זה נאפתה - מומלץ יותר!
טיפים, הערות והארות...
למען הדיוק בכמויות ובמצרכים - השתמשו בתמונות המצורפות
לא להתרגש מהנוזליות היחסית של הבצק וגם לא מכמות הקורנפלור הנדרשת לקימוח המשטח - אלו נתונים המשלימים אחד את השני אולם נחוצים באופן הזה לנוחות העבודה מבלי לפגוע במרקם הבצק
את סיבי הפייברקס שבמתכון ניתן להמיר ב-2 כפיות משפר אפייה 10 (ללא תוספת מים)

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1406698

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;870261:
מתכונים של עוגות זה מאוד נחמד לאנשים שמתמודדים עם צליאק אבל זה אוכלים אולי פעם בשבוע, אולי פרוסה ביום, מה שצריך כל היום זה תבשילים, לחמניות, פיתות וכדו'...
זה נראה לי פשוט מייאש להביא לאישה צעירה שזה עתה גילתה את זה המון מתכונים של עוגות ואפילו לא מתכון או רעיון אחד של אוכל נורמלי...

א. זה בעיקר מה שבקשה פותחת האשכול.
ב. חולי צליאק יכולים לאכול עוף, אורז, בשר ועוד ועוד. הבעיה העיקרית זה עם עוגות, חטיפים וכד'.......הם לא זקוקים למתכוני אוכל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;870350:
א. זה בעיקר מה שבקשה פותחת האשכול.
ב. חולי צליאק יכולים לאכול עוף, אורז, בשר ועוד ועוד. הבעיה העיקרית זה עם עוגות, חטיפים וכד'.......הם לא זקוקים למתכוני אוכל!

מסתבר שאת לא מכירה מישהו כזה מקרוב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה