צרות של מאיירות

• הוסף לסימניות
רציתי לשתף אתכם
אף פעם לא לקחתי מקדמות וב''ה אף פעם לא היה מצב שלא שילמו לי
אבל תמיד יש פעם ראשונה
(קטעים מתוך ההתכתבות)
כתבי לי מה הערכת זמן לאיור, וכן תמחור ולפי מה הוא מתבצע.
-------------------------------------------------------------------
אני לוקחת 100 ש''ח לשעה כ-5 איורים בשעה
אני פנויה ויכולה להתחיל
----------------------------------------------------------------
יש כאן 2 סגנונות אחד בתלת מימד ושני בדו מימד, אבל שניהם מקסימים.
בגלל שגם כך הספר לא אחיד, תעשי מה שמתחשק לך הציורים ממש מתוקים.
אני צריכה את העמודים מהרשימה ברזולוציה קצת יותר גבוהה ב-JPEG
שאוכל להתאים יותר את הסגנון וצבעוניות
אני לא זוכרת למה מיועדות הדמויות, אבל אם זו אמא היא צריכה להיות עם מטפחת ללא פאה, בסגנון המצורף
השאר מצוין אפשר להמשיך
ציורים לפני הצביעה
אז אני צריכה רשימה של ציורים עם פרוט מפורת(כי בספר אמא מצוירת עם פאה)
התשלום הוא לפי שעה וחבל לכם שאני אעשה את אותו ציור פעמיים
אל תתקטנני על השקל, תעבדי מה שנראה לך מתאים ואם לא טוב תעשי חדש, ישלמו לך בעז"ה על הכל
גם חשוב שהאיורים יראו טובולא שווה לקמצן בזמן בשביל זה
אני רק נותנת בך אמון שאת עובדת טוב ונכון
-----------------------------------------------------------------
מצורפים כאן ציורים מוכנים ברזולוציה נמוכה .אחרי תשלום אשלח גודל אמיתי
כרגע זה 150 ש''ח
איך את רוצה שיהיה תהליך העבודה? לא שייך שכל כמה ימים נעשה העברה בנקאית
אנחנו בשלב של הרצת ספר, האם את רוצה להריץ ציורים ולשלוח לנו הכל ביחד?
התחלתי לעבוד ואני רוצה להיות בטוחה שישלמו לי
נח לכם לשלם לי מקדמה של חצי או שליש של עבודה?איך הציורים?
------------------------------------------------------------------
הציורים מקסימים מקסימים ממש מתוקים
-------------------------------------------------------------------תגובת בעל הספר:
ציורים יפים לא סוף העולם אנחנו לא נותנים כסף מראש
אם היא לא בטוחה שנשלם, אני לא בטוח שהיא תצייר
מה דעתך?
------------------------------------------------------------------
הבנתי את הכיוון. נא תעבירו 150 ₪ לחש' על עבודות שכבר עשיתי עבורכם.
-------------------------------------------------------------------
אם את רוצה לברר על הבנ"א ואפשרויות התשלום שלו אני מפנה אותך לציירת נוספת שעבדנו איתה

תגובת בעל הספר:
מגיע לה כסף ?
חבל שכך היא מתנהגת!!

• הוסף לסימניות
אוףףף, תמיד יהיו את הנודניקים האלו..

• הוסף לסימניות
מכחול, העם אתך.
מעבר לכסף הכי מתסכל שהם מוציאים אותך נבזית וקטנונית, כאילו זו עבירה לבקש תשלום על עבודה.

• הוסף לסימניות
תמיד צריך לעבוד "לפי הספר", הסכם מסודר.
גם אם השני נראה בן-אדם בסדר.
כך זה גם יסנן את ה"לא רציניים".

• הוסף לסימניות
מכחול יקרה,
צר לי שנפלת על סיפור לא נחמד,
אבל בואי נראה מה את יכלת לעשות אחרת ולא עשית.
למעשה התחלת את תהליך העבודה מהסוף להתחלה.
הפכי את ההתכתבות ותגלי מה התהליך הנכון..

חוזה
בחוזה, בין השאר - קובעים שכר, זמן העברה וצורת העברה.
מקדמה? שליש שליש שליש? כל 10 ציורים? לא חשוב, אבל משהו ברור.
איך מעבירים כל 10 ציורים נניח? בצ'ק? מזומן? העברה בנקאית?
רשימת ציורים מפורטת - מלכתחילה. לא באמצע העבודה.
נתת ללקוח להוביל במקום להיות זו שמובילה אותו,
ובתור המוביל הוא לא מבין איך את מערערת על סמכותו או אמינותו.

נסי להעמיד את הדברים על מקומם בצורה גלויה ומכבדת,
הסבירי שהיה עליך לומר מראש את תנאי התשלום וחבל שלא עשית את זה,
אבל למעשה כך את נוהגת תמיד - ללא קשר למי הלקוח שעומד מולך.
שאלי אותו האם יש תנאים שיותר נוח לו לעבוד בהם, פריסה נוחה יותר של תשלומים, אולי צ'קים או משהו,
תני לו להרגיש שאת רוצה בטובתו ולהגיע למשהו שיהיה לו נוח לעמוד בו, אבל שישאיר אותך במקום סביר לעבוד איתו.

לא הבנתי עם מי הוא מתכתב שם לקראת הסוף אודותיך, ולמה ואיך זה הגיע אליך.
המשפטים שלו לא נחמדים או הוגנים במידה ברורה, אבל קחי את זה ממקום שאת יכולה לשנות.

• הוסף לסימניות
אלו לא צרות של מאיירות, אלא התמודדות של כל נותני השירותים באשר הם.
זה לא קל עד קשה ביותר, כשבאמצע מככבים התסכול, הכעס וחוסר האונים.

החכמה היא ללמוד ולהתרומם ממקרים כאלו.

לענ"ד הפיצוץ היה בהודעה הזו:
הבנתי את הכיוון. נא תעבירו 150 ₪ לחש' על עבודות שכבר עשיתי עבורכם.

אפשר היה להישאר יותר אסרטיביים ולא להוריד ברגע מו"מ.
זה לא קל, אבל מתינות ואיפוק- מועילים תמיד.

טיפ: כשאתם כועסים, אל תענו תשובה. חכו להירגע. הניסוח יהיה הרבה פחות חד ויותר נינוח ובטוח.

מה נאחל, שכל הלקוחות יהיו פנטסטיים? נשמע הזוי (לצערינו)

אז שנלמד להסתדר עם כולם, ולהתנהל נכון.

ונעשה כסף;)

• הוסף לסימניות
יש למישהו להעלות חוזה עבודה לדוגמא?

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים!
מה לעשות? לומדים מהטעויות
שמחה שהעלתי את הנושא. כך אני מרגישה לא לבד!
אני אוהבת את העבודה שלי אבל הנקודה הזאת קשה-להיות לבד
טוב שיש את הפורום הזה! קיבלתי כאן המון עידוד ועזרה!

מישהו יכול להראות כאן דוגמא של חוזה?

• הוסף לסימניות
חבל שבגלל אנשים כאלו כולם סובלים
מצער מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסט;1135359:
חבל שבגלל אנשים כאלו כולם סובלים
מצער מאוד!

אני בעד כל קולגה שלי לעבודה :)
אבל מסכימה על לללי לגבי נקודת הפיצוץ,
לנותן השירות לעולם אסור להכנס למקום החלש, הנפגע, המתכתש, הקטן,
ואני אומרת את זה בתור אחת שגם עברה את דרך הטעויות הזו - כי אלו התגובות הטבעיות שלנו, 'מהבטן',
ואסור להגיב מהבטן.
מלבד זאת שלא היה כאן חוזה סגור, והמקום ממנו מגיב הלקוח הוא בבירור מקום של לחץ וחרדה. (וגם כעס - פתאום יש לך דרישות שלא ידעתי עליהם, מה עוד יבוא בהמשך?)
הוא זקוק עכשיו להבנה והסברה, ואת זה את כנותנת שירות יכולה לתת לו - או להפסיד אותו לטובת 'דורשי טובתו' שיגנו את הצירת בכל תוקף בתור תמיכה בו.

יש חוזה קצר ונהדר שמטאור העלתה לפורום פעם, שווה חיפוש.
החוזים שלי אישית יותר ארוכים, אבל אני משתמשת בקצר לעבודות קצרות.

• הוסף לסימניות
צריך לתלות את הטיפוסים האלה!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה קצת מובן איך הגיעו כאן לנקודת הפיצוץ,
וזה רק בגלל התנהלות לא נכונה שלא סיכמה את תנאי התשלום מראש,
בסיכום פרטים מראש, את עומדת על שלך בצורה מכובדת וגם יודעת היכן את עומדת.

בעבודת פרויקט בהיקף גדול לא מעבירים כסף לכל נוגע בעניין על כל פיפס, זה יכול לשגע.

ברגע שעמדת על שלך באופן הזה הוצאת את עצמך קטנונית וחשדנית (למרות שאת לא, אבל בעיני בעל המאה) ממילא הוא גם הסתכל עקום עליך ועל העבודה מה גם שהוצאת אותו גנב בפוטנציאל - דבר פוגע למדי.

אני מקווה שאת לא נפגעת מדברי - כי לא זו מטרתם - אלא זה מעין שכר לימוד לגיבוש התנהלות נכונה, הרי יהיה לך הרבה יותר כייף לעבוד מול לקוחות גדולים בהיקף גדול מאשר עוד לקוח קטן ועוד לקוח קטן (למרות שגם בהם אני לא מזלזלת).

• הוסף לסימניות
נתנו לך כאן עיצות מאד חכמות, ואין לי הרבה מה להוסיף, מלבד שאלה מתוסכלת אחרת:
איך אנחנו אמורות להתפרנס, כשאת מציעה את שירותי האיור שלך בכזה סכום נמוך?
אם את מודיעה מראש, שאת לוקחת לפי שעה ובאותה נשימה מציינת שאת מספיקה 5 איורים לשעה, אז תביני שמבחינת הלקוח איור= 20 ש"ח.
זה זוועתי לנו!!!
ולא משנה אם מדובר רק באיורונים בשחור לבן. מדובר בסכום מאד מאד מאד נמוך.
והוא פוגע בכולנו, לא רק בך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;1136371:
נתנו לך כאן עיצות מאד חכמות, ואין לי הרבה מה להוסיף, מלבד שאלה מתוסכלת אחרת:
איך אנחנו אמורות להתפרנס, כשאת מציעה את שירותי האיור שלך בכזה סכום נמוך?
אם את מודיעה מראש, שאת לוקחת לפי שעה ובאותה נשימה מציינת שאת מספיקה 5 איורים לשעה, אז תביני שמבחינת הלקוח איור= 20 ש"ח.
זה זוועתי לנו!!!
ולא משנה אם מדובר רק באיורונים בשחור לבן. מדובר בסכום מאד מאד מאד נמוך.
והוא פוגע בכולנו, לא רק בך.

לא בטוח.
איור וציור זה לעיתים מאד ספציפי-הלקוח בוחר במאייר-ת דווקא כי הוא אוהב את הציורים של שירי-מירי-דבורי-רחלי-דבורה-שעיהלה-מוטי-דן-יואל ועוד ועוד...
לא תמיד דווקא המחיר משחק!
כעת אני עובדת עם לקוח שהשיח לי לתומו שהוא הביט בתיקי עבודות ומאד התחבר שם לציוריי ולכן בחר בי. וזה בטח קורה גם לכל יתר הציירים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1136374:
לא בטוח.
איור וציור זה לעיתים מאד ספציפי-הלקוח בוחר במאייר-ת דווקא כי הוא אוהב את הציורים של שירי-מירי-דבורי-רחלי-דבורה-שעיהלה-מוטי-דן-יואל ועוד ועוד...
לא תמיד דווקא המחיר משחק!
כעת אני עובדת עם לקוח שהשיח לי לתומו שהוא הביט בתיקי עבודות ומאד התחבר שם לציוריי ולכן בחר בי. וזה בטח קורה גם לכל יתר הציירים.
בוודאי שמה שיקבע דבר ראשון זה טעמו של הלקוח. מסכימה איתך בנקודה הזאת. אבל במקום שהלקוח ישלם לך ב'כיף' את מה שביקשת ממנו, הוא יעשה זאת בפרצוף חמוץ, כי הנה יש מי שלוקח זול יותר. הרבה יותר זול. גם אם מתייחסים לפרמטר של ניסיון וותק ומקצועיות וכו'.
צריך להיות טווח מחירים ברור, מה התשלום אותו מקבלים מאיירים מתחילים, מתקדמים ומנוסים. ואז שכל אחד ימקם את עצמו על הסקאלה ובהתאם לזה יתקשר עם הלקוח. אבל 20 ש"ח לאיור זה מחוץ לסקאלה בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1136438:
כך חשבו גם בענף בתי הקפה, עד שהגיע COFIX ואמר רבותי גם ב - 5 שקל אנחנו מרוויחים.

שוב?

מתי משהו יפנים שאיור, עיצוב ושאר עבודות מוזמנות אישית זה לא קונפקציה.
פשוט השוואה שאינה ממין העניין.

למרות שבמקרה זה התמחור הוא שעתי והוא הוגן.

• הוסף לסימניות
בכל אופן, המחיר לשעה מכובד בהחלט.אז היא גם מאד זריזה, נו? הלקוח מרויח.
מה היית מציעה, שיגלה הלקוח את הקצב שלה לבד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1136451:
שוב?

מתי משהו יפנים שאיור, עיצוב ושאר עבודות מוזמנות אישית זה לא קונפקציה.
פשוט השוואה שאינה ממין העניין.

למרות שבמקרה זה התמחור הוא שעתי והוא הוגן.

.Dont feed the troll

• הוסף לסימניות
בס"ד

מכירה את התופעה והיה לי מקרה נוראי כזה בהתחלה עם גרפיקה קטנה שעשיתי (מזל שזה היה קטן...). אין דבר כזה בלי מקדמות אצלנו וסכום כמו שכתבת זה רק כסף מראש (ובלי קשר - למה את עובדת בשביל כל כך מעט?) - לספר, למוכר בחנות בגדים, במכולות לא עושים את זה כי פשוט אין מצב לצאת בלי לשלם ובגלל שזה המקצוע שלנו ולא תמיד ברור מהם הכללים - הלקוח חייב לחתום על הסכם וההסכם גם אומר מקדמה לפני תחילת עבודה וכמה סקיצות וכו', הכל צריך להיות ברור מראש וחתום שלא יהיו אי-נעימויות, אי-הבנות אחרי שכבר הכנת משהו - למה שתתחילי להרים את העיפרון אם את לא בטוחה שישלמו?? את לא מכירה אותם הרי...

לטובת כל מי שרוצה אני מעלה את החוזה שלנו לדוגמא, הוא רק דף אחד ועדיין ממשיך להשתנות לפי ההתקלות עם לקוחות וכו', הקובץ הוא WORD וניתן לשנות מה שרוצים.
(מי שרוצה להעיר או לשאול איזה דבר על החוזה, מוזמן לעשות זאת בפרטי)

בהצלחה לכולם!

קבצים מצורפים

• חוזה_שירותי_איור_לדוגמא.doc
    KB 43.5 · צפיות: 30

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: